Fua o le gaosiga

Ituaiga ma ituaiga o weigela: igoa ma ata

O le vevegela - ua leva ona totoina le laau toto. Laʻau teuteu fale, ogalaau ma faʻaaoga mo le mamanu o moega o fugalaau i le taulaga.

Faailoga o le tane

O le weigela o le genus of shrubs shrubs of the Honeysuckle family i fugalaau-fugalaau lanu piniki, samasama, kulimi, piliki, paʻepaʻe paʻepaʻe ma le paʻepaʻe mumu, ma o le lanu e mafai ona fesuisuiaʻi e fuafua i le laʻau fuga.

Laʻau faʻasolo faʻalua faalua i le tausaga: mai le ogatotonu o Me i le ogatotonu o Iuni ma mai le ogatotonu o Aokuso i le muamua malulu malulu ia Setema. O le lanu umi ma le umi e avea ai le lauulu ma se filifiliga lelei pe a mamanuina le laufanua.

E te iloa? O le ituaiga e faaigoa i le igoa o le tamaitai lauiloa German o Ehrenfried von Weigel.

Laʻau ma ituaiga eseese

O le ituaiga e aofia ai le sefulu lua i le sefululima ituaiga o laau toto. I le natura oo tatou latitudes, e tolu ituaiga o meaola o loʻo faʻatusalia, i luga o le mafuaʻaga e maua mai ai ni meaola se iva. I lenei tusiga tatou te tilotilo i ituaiga sili ona lauiloa.

Apu

O le tele o le fuga o vao laulaʻau e oʻo i le tasi ma le afa mita le maualuga. E masani ona faʻaaogaina e le Faʻatoʻaga le tele o ituaiga vine e faʻasolo ai le latou nofoaga. Le lanu o le inflorescences e faalagolago i ituaiga eseese:

  • "Prince Red". O le ogalaau o lenei ituaiga o loʻo i ai fugalaau lanumumu. O le togavao e matua faʻatusatusa, o le mea lea e fetaui ma le totoina o vaega i vaega laiti;
  • "Eva Ratke" - fuaina o le totoina o meaʻai e ala i le sopoʻia o le Korea ma fuga o le vao. Busu laitiiti, ola i le mita. O fugalaau e manaia, pogisa mumu;
  • "Fier Lemoine" E i ai ni fugalaau lanu piniki ma se tele o le vao;
  • "Debussy" - o le ituaiga muamua o lafulaʻaga o ituaiga ituaiga o vao. E i ai ni fugalaau lanu mumu;
  • "Gustav Malle". O le sopoia o le ola ma le vao Korea na mafai ai ona matou mauaina se ituaiga o fugalaau lanu piniki ma se paʻepaʻe paʻepaʻe;
    O laau toto e pei o le buddleya Tavita, heather, hibiscus, hydrangea, jasmine, silverweed, camellia, magnolia, lilac, sikola, teuteu o le a matua teuteuina lau togalaau.
  • "Rosea". O lenei ituaiga o vailaʻau o ituaiga lava ia e tasi, e ese mai le lanu: fugalaau tetele ei ai se malamalama, paolo piniki;
  • "Candida"- laau toto ma fugalaau paʻepaʻe. E puipui le lanu, e tusa lava pe amata le vaitau o le paʻu;
  • "New Red Red" - fuga mai i laʻau lanu viole lanu lanu lanu meamata lanu meamata;
  • "Pierre Duchartre". O pepe pepe e lanu uliuli. A fuga mai le fugalaau fugalaau fesuiaʻi suiga i le enaena enaena.

E taua! E totōina fualaʻau i le tautotogo ile laufanua mafanafana, ma i le autumn seia oo i le ogatotonu o Oketopa.

Maksimovic

O le laau e amata mai Iapani. O le tele o le mamalu o le Weigela Maksimovich e maualalo lava, tasi ma le afa mita le maualuga. O le togavao e fuga mai i fugalaau lanu samasama mai le ogatotonu o Me seia oo i le ogatotonu o Iuni.

Middendorf

O lenei ituaiga o vao e maua i vaomatua, e fuga faalua i le tausaga ma fugalaau lanu samasama ma lanu moli ma togitogi. I le avea ai o se mea teuteu teuteu e foliga matagofie ma se faʻavaega o vaega.

Korea

Laʻau matagofie i le lima mita. O le togavao o le togavao e oʻo i le tasi ma le afa mita. O laulaau e lanu i luga ma lauulu i lalo. O fugalaau e mafai ona suia le lanu: mai le taimi o le fuga, latou te lanu piniki, ma i le vaitau o le fuga o fugalaau - carmine.

O le fuga e tupu i le lua vaiaso mulimuli ane nai lo isi ituaiga, ma e tusa ma le masina.

Nice

E masani ona masani le igoa o Weigela i Primorye, i le Kuriles ma le Sakhalin. E le toe totoina vao vao vao, o le mea lea, i le ogatotonu o laina e masani lava o fatu i pusa e le tupu.

E fuga faalua i le taumafanafana i fuga lanu piniki ma le paauli, 3 inisi le lautele. O le maualuga o le vao e laʻititi lava - mai le mita i le tasi ma le afa.

Fugalaau

Laʻau vao i mauga o Iapani. O le igoa o le ituaiga o loʻo tautala mo ia lava: i luga o se vaomatua e maualuga lona tolu mita, e tele fugalaau lanumumu lanumoana ua faia, lea e iu ai ina liu mama mumu. O le laau o le malulu ma le malie i le susu, ae matua faigata lava ile eleele.

E taua! Iuni o le taimi lea e toe faʻaleleia ai laau.

Fugalaau

O le weigela o le fuga ("Florida") o loʻo maua i le itu i matu o Saina ma vaega o Primorye. Mamanu toto, e fuga mai fugalaau e fa o lanu piniki mumu. O loʻo i ai vaega laiti nei:

  • "Alexandra" - e lanu viole lanu ma fugalaau;
  • Weigela lanu viole. E i ai laʻau laʻau ma fugalaau lanu piniki;
  • Weigela e piniki. O le foliga o fugalaau lanumoana uliuli, papaʻe i totonu;
  • "Alba". O se laau lalelei e foliga mai e lanu paʻepaʻe i le vaitau o le faʻamago;
  • Weigela "Victoria". I le taimi o le fugalaau, o le vao e toetoe lava a leai se moli: o laulaau ei ai se lanu uliuli-lanu mumu, ma o le mea e le lelei ai le lanu e mumu.

Tuai

Uluai vave - nofo i mauga papaʻe o Saina ma North Korea. O loʻo i ai se foliga matagofie o le pale. Fugalaau - lanu piniki ma se lanu samasama.

Sadova

Weigela Garden mai uluai Iapani. Faʻailoga mea laiti: le maualuga o le vao - e le sili atu i le tasi le mita. Mamoe toto. O le fugalaau o le Pink-carmine e tumau i luga o le vao mo le tusa o le tolu vaiaso.

Iapani

E le mafai foi e le Iapanu Iapani ona mitamita i se maualuga faapitoa, ae totogo i luga o le mita e avea o se mea matagofie teuteu mo le togalaau togalaau.

E taua! O le laau e sili ona manaia: e i ai manaoga faʻapitoa mo le palapala, o le malulu ma e manaʻomia le malutaga mo le taumalulu.

Fautuaga tuputupu ae

Fautuaga mo masini faatoaga Weigela:

  1. Weigela e fiafia i se mafanafana o le tau, ma e ui lava i le mea moni o loo i ai ni ituaiga malulu malosi o le laau, e taofiofia le taumalulu ma e manaʻomia ai se malutaga.
  2. Fanua mo le totoina o le filifilia lea o le la, ma le eleele faʻamaʻalea.
  3. Faʻaleleia le tau i le tautotogo.
  4. O le faʻaleleia atili o le togavao e tatau ona masani ma faʻateleina.
  5. E aoga le faia o le mulching ma le tatalaina o le palapala, faapea foi ma le teuteuina o lala.

O ituaiga uma ma ituaiga o weila e matua lauiloa i le mamanu. Ae maise lava le matagofie o le vaeluaina o le pale o le palealii e foliga i totonu o le togalaau, teuteuina i le faa-Iapani. Mafaufau i le ata o lenei laau totō matagofie, e te manaʻo e iai se tasi i lau 'upega tafaʻilagi.