Vine

Faailoga o foliga vaaia ma togafitiga o Alternaria vine

Microscopic Suʻe le siva ua vaevaeina i le tele o ituaiga. Ae o le asō o le a tatou tilotilo i ni ituaiga faapitoa se lua e mafai ona afaina ai se maʻi ogaoga - faʻafefete i luga o vine vine po o le fale vevela.

Faamatalaga ma Faailoga

I le sefulu tausaga talu ai, o Alternaria na faʻapupulaina ma faʻamalosia atili ai aʻafiaga mai fafo. O le faaleagaina o fua o vine, lea e iloa e le faatosinaga i luga o le vegetative mass ma le gaosiga, e mataitu i soo se mea.

E te iloa? Na o le 17 tausaga talu ai, o sigi na mafua ai Alternaria, e leʻi mafaufauina o tagata na muamua paina le laau, na talitonuina latou te totoina fualaau aina pe a maeʻa pe faʻaleagaina e isi faʻamaʻi.

E mafai ona aafia vine vine:

  • Suʻe isi lea o le a faʻaosofia ai le atinaʻega o le faʻamaʻi o Uni Blanc. O le maʻi e amata ona aliali mai i le faaiuga o le vaitau o le tautotogo, pe a oʻo i luga o le vine vine se tasi e mafai ona maua se lanu samasama o ni laʻititi laiti, e oo atu i le tasi le centimita. Afai e te lofituina se tasi laupepa e aafia ma vaʻai i totonu o le moli, e mafai ona e vaʻavaʻai i le mea e sili ona faʻailoaina. I le vaitau o le timu ma le paʻu i le pito i lalo o pepa e mafai ona mafaufauina le faʻavaeina o le paʻu o le eletise olive. Afai e tupu lenei mea, ona faʻavaivai ai lea o itu o le laʻau ua afaina, ua liu sinasina ma foliga ua mu. E mafai foi ona fausia le maa e tasi e le gata i luga o le laʻau o le laau, ae faapena foi i luga o vine ma galu. I le faaiuga o le vaitau o le taumafanafana, pe a oʻo i le matua o le vaega toto o le laau, e mafai ona maua isi faʻamaoniga o le maʻi. O le tuputupu ae o lanu lanumeamata e tupu i se auala le mautonu: o nisi o ia mea e tumau pea lanu meamata mo se taimi umi, ona faigofie ai lea, nai lo le enaena. I le taumalulu, e susulu le paʻu, e maua mai ai se paolo paʻepaʻe ma le paʻu. E le gata i lea, o se vaega taua o lenei faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le faigata o le taumalulu o le laau, ma pe a totoina ni fatuga fou o loʻo i ai se faʻafitauli i lo latou aʻafia - latou matua fano.
E te iloa? I le 2000, na mafai ai e saienitisi ona iloa Alternaria, o le muamua lea na ola i laau fua, ma talu mai lena taimi, o teteega tetee mai le faasaienisi na amata ona puipuia pe togafitia le faamai o laau totõ o Alternaria fungi mafuaaga.
  • Isi isi tenussima - o se faamaʻi o vine, lea e leʻi leva talu ona manatu e leai se leaga, talu ai sa talitonu tagata saienitisi na aafia ai na o tagata ua maliliu pe ua manua, e pei foi o vine, lea ua vaivai ai le tino. Ae o le mea na tupu, o le faʻamaʻi faʻapitoa e mafai ona mafua ai le faaleagaina tele o vine ma aafia ai le soifua maloloina ma malolosi. O loʻo i ai le tele o faʻamaʻi pipisi o Europa-Amerika, e maualalo le fua o togafitiga ma vailaʻau, ona e puipuia i isi faʻamaʻi matautia. Alu i luga faaleagaina le vaega lanumeamata o le laau - laʻau, pupuʻu, pusi. O lenei faʻamaʻi ua aliali mai lava i le faia o le laʻau muamua, pe a mafai ona latou vaʻavaʻai i le faʻavaeina o se laina mai le vaega o le laumei, lea e mafai ona fenumiai ma se faailo o le vaivai o le pasela. A oʻo i le maualuga o le vevela o le ea e sili atu i le + 26 ° C, ma o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le suamalie o loʻo mataituina, ona mafai loa lea ona tupu le oti o gaʻo ma le tele o le faaleagaina o le paʻu. A tele ni laulaau ua uma ona faia i luga o pupu, o le faʻamaʻi ua aliali mai o se toʻilalo tele o le lanu meamata ma le lanu enaena. Alternaria e mafai ona faʻaosooso faamagoina o laulaau ma vine o vine, pe afai e leai se teteʻe i le faʻamaʻi i le faiga o vailaʻau faʻanatura. Afai o sau Suiniosis e faʻatasi ma le maualuga o le vevela ma le vevela o le ea, o le a mafai ona vave faʻalauiloa le maʻi i totonu o le laau ma o le a mimiti i le vave o le uila - i le 4-5 aso. Alternariosis e masani ona faʻatalanoa faʻatasi ma Fomopsis, lea e matua faʻateteleina ai le tulaga o vine ma faʻamalosia ai le tau faasaga i faʻamaʻi. Alternarian e sili ona aoga i le taimi atoa o le laau i le tautotogo, ma pe a vevela le ea i le 30 ° C, o vine e mafai ona galo atoa laulaau, ae e le oti le anufe, ae faaauau pea ona faʻalelei le vaomatua atoa.
Faʻasalalau ituaiga eseese o vine vine: "Original", "Jupiter", "Veles", "Bazhena", "Annie", "Delight", "Laura", "Victoria", "Timur", "Arcadia", "Amur" , "Libya", "Lily of the Valley" ma "Chameleon".

Mafuaaga ma pathogen

E pei ona taʻua i luga, Alternaria o se maʻi faʻaleagaina lea e mafai ona aʻafia ai le vaega atoa o le vine. Talu ai ona o ia ituaiga parasite e pei o Alternaria isi ma Alternaria tenussima, ua faʻavaivaia laau totō. O le atinaʻeina o le galo e mafua mai i le vevela maualuga ma le vevela. I le 10 tausaga ua tuanaʻi, o le faʻamaʻi ua sili ona vavalalata i suiga o le tau ma ua salalau atu i vaomatua eseese, aʻo ua faateleina le malosi o alternariosis.

Togafitiga o Alternaria

Ina ua faatoilaloina le laau, e tatau ona tau e amata togafitiga ina ia le faʻaleagaina ai le tulaga ma taofi le salalau o le fasipolo i isi laau totō. Mafaufau pe faʻapefea ma pe faapefea ona togafitia Alternaria vine, e maua ai le maualuga o le lelei o le taunuuga ma taofi le parasitism o le silo. E tele togafitiga e fai i a latou lava auala lelei ma lelei. Faatasi ai ma i latou o auala sili ona lauiloa ma metotia o togafitiga ma le fesoasoani a vailaau.

Faʻatau auala

Faʻatau auala sili atu ona aoga i faamoemoega puipuia, nai lo le faʻamalositino, ae e masani ona faʻaaogaina ina ia faʻaitiitia ai le faʻaoga parasitic o le galo i luga o laau totō faʻatasi ma le gaosiga o vailaʻau.

Korovyak i foliga o le afaina. O lenei meafaigaluega ua saunia i le fale, e tatau ona faʻaaoga le 3 kilokalama o le manua i le 10 lita o le vai. Faʻafesoʻu le paluga mo le 3 aso, ona pasia lea o le faamama ma faʻaoga e faʻamalolo le vaega o le laau. O lenei meafaigaluega e sili ona lauiloa i le au faifaatoʻaga, aua e leai ni mea e afaina ai ma e saogalemu mo tagata ma laau toto.

Vaʻaiga faʻapitoa Ina ia saunia le fofo, faaaoga le 5 g o le oloa i le 11 l o le vai. E talafeagai le gauai faapitoa i le sauniuni o le fofo ina ia puipuia ai ogaoga mu i totonu o le laau.

E taua! Afai e te maitauina o le fofo o le a sili ona pogisa (i se fofo tatau ona saunia lelei se paolo lanu piniki o le vai o le a maua), ona tatau lea ona toe faʻaitiitia i le vai.
A maeʻa sauniuniga, e tatau ona sosolo le vaega o le eleele o loʻo aʻafia.

Miliki Mo le kuka o lona uiga e manaʻomia lou faʻaaogaina o le 1 vaega o le susu ma le 10 vaega o le vai. O le mea e maua ai le suavai o loʻo galueaina le vaega eleele o le laau. Ona o le aafiaga o le susulu o le la ma le vevela maualuga, o le gaosiga malosi o le bacteria lactic acid o le a tupu, lea o le a fesoasoani e taofia ai le tuputupu aʻe o le fuga lea e mafua ai Alternaria.

Sapalai tagamea ma paluga palapala. Mo sauniuniga o lenei mea faigaluega e tatau ona faʻaaoga 30 g o le suka ma 30 g o le fasimoli i le 10 lita o le vai. Ona o le ata masani lea na faia pe a uma ona faʻaaogaina le oloa i le laau, o le a le mafai e le galu ona foia le pa puipui ma o le a mafatia mai aʻafiaga o le suamalie.

Vailaau Mataʻutia

Ina ia mafai ona faʻaumatia Alternar vine, e sili atu ona aoga le togafitia o le vailaau ma vailaau vailaʻau.

E mautinoa lava e tatau ona amata togafitiga pe ae maua ni faʻamaoniga manino o Alternaria, o lona uiga o le maʻi o loʻo oʻo atu i totonu o se faʻalavelave ogaoga.

Lelei fesoasoani i lenei mataupu Bordeaux paluga. Mo le togafitiga ia aoga ma ia le afaina ai le laau, e tatau ai ona faia se auala talafeagai i le sauniuniga o le paluga.

Saili po o a isi faʻamaʻi e afaina ai vine: oidium, anthracnose, chlorosis ma le milipolo.

O le a saʻo le saunia o paluga, mulimuli i tulafono:

  • O le gaosia o le copper sulphate ma le lime e tatau ona faia i vaʻa eseese.
  • O le faʻafefiloi o le kulimi ma le vai ua maeʻa faʻafefiloi ma faʻapipiʻiina.
  • O le fofo o le paʻu sulfate e tatau ona faamamaina ma faʻaopoopoina se lime.
E taua! E mafai ona siaki pe ua e faʻaaogaina le vitriol ma le lime i le faʻapipiʻiina o vai i ni mea laiti faʻatasi. Afai o le paluga e le galo i le taimi o le togafiti, ona lelei lea o mea uma ma mafai ona fefiloi vaega tele.

E mafai ona faia le faʻatinoga e tusa lava pe o le a le vaitau o le tuputupu ae o le vaitau. E masani lava e faia i le 6 togafitiga i le vaitau. A maeʻa le gaosiga, e mafai ona e amata ona 'ai fua i le maeʻa ai o le 20 aso talu ona maeʻa.

E sili ona aoga ma lauiloa tagata mo le gaosia o vine "Trichodermin". E talafeagai le saunia o auala mo le faʻaaoga e tusa ai ma le faʻatonuga i luga o le afifi. Taulimaina lenei meafaigaluega i le vaitaimi o le amataga o lau o le vine. E taua le amanaia o le vevela o le ea i le vaitaimi o togafitiga, e le tatau ona i lalo o le 15 ° C.

A maeʻa togafitiga faʻatasi ma Trichodermine, e mafai ona e faʻaaogaina isi sauniuniga faʻatemika, lea e sosoloina i tovine ma le vaeluaga o le 2 vaiaso i le va o togafitiga eseese.

O lona uiga e mafai ona faʻaaoga i le taua faasaga i Alternaria, o: "Skor", "Kvadris", "Rapid Gold".

Puipuiga

Ina ia aloese mai le faʻamaʻiina o vine ma Alternaria, e tatau ai:

  • vave aveese otaota faʻatoʻaga;
  • sulu i se vaifofo o le tuufaatasiga o Bordeaux i le 2%;
  • ia fafaga faʻatasi faʻatasi ai ma faʻamalaʻau oona ia o le a faʻaleleia ai le puipuiga;
  • mataituina faiga talafeagai o faatoaga i luga o vine.

O ituaiga eseese

Ina ia aloese mai faʻamaʻi ma Alternaria, e fautuaina vine ina ia maua ni ituaiga e puipuia i le maʻi. I le taimi nei, o ituaiga eseese o meaʻai e mafai ona faʻafitia nei meleni e leai. Ae na tuʻuina atu lena Alternaria e talitutusa lava ma isi faʻamaʻi, e pei o le palauliuli ma le altracnosis, ua fautuaina e filifili vine e teteʻe ma nei faʻamaʻi. E mafai ona e suʻe i le totoina:

  • "Aoaoina";
  • Cabernet Sauvignon;
  • "Rkatsiteli";
  • "Faʻailoa".
I le taimi nei e leai ni faʻamatalaga i faʻamatalaga o Alternaria luga:

  • "Amur mea na tupu";
  • "Amur manumalo";
  • "Amethyst";
  • "Marinovsky".
Ina ia taofia le tupu mai o Alternaria poʻo le tagofia lelei o lenei faʻamaʻi, e tatau ona mulimuli i fautuaga mo le puipuia ma le faʻaumatiaina o faʻaaliga, lea o loʻo faʻamatalaina i lenei tusiga.