Laʻau

Bone Lychee i le Aiga - Tuputupu ae ma Tausiga

Lychee (Litchi) - o se fualaau suamalie, lea e taua foi o pulu Saina. I le foliga mai, o le fua e foliga mai i strawberries, ae i le ogatotonu o lona tino paʻepaʻe ma se ponaivi tele. O Lychee e fiafia e pei o vine, ae i ai sina laitiiti. I lalo o le natura masani, e mafai ona maua le laau i togavao ma vaega laiti o Iapani, Taialani, Filipaina, Initia ma Cuba. Ae afai e te manaʻo ai, e mafai ona e maua se laau toto mai se maa i le fale, o le tuputupu ae e le mafua ai le tele o faalavelave.

Lychee - o le a lenei mea totino, se faamatalaga puupuu

O lenei aganuu e patino i le aiga Sapinda. O le laau o se laau umi, e maualuga lona maualuga mai le 10 i le 30 mita. O laulaau o le lychee e paʻu, tele. E tofu i latou ma ni vaega eseese o se pepa e le taua, faasino i le pito. O le pito i luga o papatusi e lanu uliuli i le lanu, lanu moana, ma se paʻu mata i tua.

O Lychee ua taua foi o le "tarako mata"

O le tulaga ese o le laau o lona fugalaau e leai ni gaʻo, o le mea lea latou te foliga mai ai o ni ipu laiti lanu lanumeamata ma samasama. E selesele pe a maeʻa le 120-130 aso mai le amataga o le vaʻa, i le taufaʻaiuga o Me - amataga o Iuni. I le taimi lava e tasi, o le pito i luga o le paʻu e maua ai se lanu mumu. O le tele o le fualaau e 2-4 cm. O le tino o le lyche e suamalie ma se manogi manaia, e faamanatu ai le teli ia tutusa. O le pito i luga o le fua o le fualaau aina.

Le afaina ma faamanuiaga o fualaau o le lyche

O fualaau aina suamalie o loʻo i ai se maualuga o mea o minerale ma vitamini. E aoga mo faʻamaʻi fatu cardiovascular, ona e maualalo le maualuga o le cholesterol leaga, e taofia ai le fausiaina o paʻu, ma toe faʻafoisia ai le malosi o puipui o toto toto.

Pectini o loʻo i totonu o le lyche e faʻafaigofieina le faʻaogaina o le tino, faʻaitiitia ai le afaina ma maua ai se faʻafiafiaga. O le fetus ua taʻua o le aphrodisiac, aua e faʻaleleia ai galuega tau feusuaiga ma faateleina le libido.

Taua! E tatau ona faʻafeiloai le tamaʻi solo i totonu o le meaai faasolosolo malie, mai le 1 pc. i le aso, ma faateleina i le 10-20 fua.

E ui lava i le aoga o fualaau o le lyche, i nisi tulaga latou te ono lamatia ai le ola maloloina. O le fua e le masani ai mo le tele o tagata, o lea e mafai ai ona mafua ai allergies. E le fautuaina foi e faʻaaogaina ma le faʻamautuina o le maʻisuka.

Ole Lychee e mafai ona faʻaaogaina fou ma faʻaogaina mo le faasaoina.

E faʻapefea ona totoina se fua o le lipine i totonu o se fagu maa i le fale

Bone avocado - fale tuputupu ae

Lychee i le vaeluagalemu o laititi e fai si faaletonu, aua o le aganuu e faʻapipiʻi, ma e le mafai ona tupu i luga o le eleele. O le mea lea, o le totoina o laau e faigata ona maua i fale tausimai. Ae afai e manaʻo ai, e mafai ona tupu i le fale mai le fatu. I le avea ai o se toto laau, o le lychee e oʻo i le maualuga o le 2.5 mita. I le taimi lava e tasi, e faia ai se pale matagofie ma matagofie. I le i ai o tulaga lelei, o le laau e fua mai foi. Ae mo lenei taumafaiga ina ia manuia, e tatau ona e iloa le ala e ola ai le sosoʻo mai i le ponaivi, ma le mea o le a tupu.

O a tulaga e manaʻomia

Mo le manuia o le galueaina o le lyche, e tatau ona tuʻuina atu i le laau le tulaga mafanafana ma le susu e faʻaalia ai mea oona. E fiafia le laau i le malamalama, o lea e taua ai le tuʻuina atu o le malamalama lelei. O Exot foi e manaʻomia ni laʻei masani, faʻaleleia laʻau i vevela vevela o le tausaga ma se taimi faʻatulagaina taimi.

Faʻavae sauniuni, pe faapefea ona totogo

Ina ia mafai ona ola toto mai se maa i le fale, e tatau ona faʻatau fualaau 'aina mama e aunoa ma ni faʻailoga o le paʻu ma paʻu. O le fualaau e tatau ona i ai se manogi malosi, palasi suamalie ma le paʻu o se lanu mumu.

O le fatu Lychee e tumau pea i le germination mo se taimi puupuu, o lona uiga e tatau ona aveeseina mai le fualaau aina aʻo lei totoina. Muamua, e tatau ona vavae ese le ponaivi mai le pulupulu, fufulu i lalo o le vai ma afifi i totonu o se ie susū. I lenei fomu, e tatau ona i ai seʻia oo i le vavao totogo. E masani lava ona tupu lenei mea pe a mavae le 6-7 aso. I le vaitaimi lenei, e tatau ona teuina le ie.

Sprouted Lychee Bones

Faʻaleleia eleele

O se mea faapitoa e manaomia mo le totoina. Mo lana sauniuniga, e tatau ona tuʻufaʻatasia ma faʻafefiloi lelei vaega nei:

  • 2 vaega o le turf;
  • 1 vaega humus;
  • 1 le oneone;
  • 1 vaega paʻu.

E le gata i lea, o le perlite e tatau ona faaopoopo i le eleele, lea o le a faʻaleleia atili ai le ea ma le susu. Mo le faʻapalapalaina, e tatau ona sasaa le masini i se vailaʻau tuʻufaʻatasiga o le potassium faʻasolosolo pe faaopoopo 1 lepp. le fualaau faasaina "Fitosporin M" i le 1 lita. O lenei mea o le a faʻaititia ai le avanoa o aʻafiaga o aʻa.

Taua! Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻatau le meaʻai faʻatau i le faleoloa, filifili le eleele ua makaina "Mo fualaau."

Tulafono faʻavae

Ole Lychee e tatau ona tupu i totonu o ipu 15cm maualuga ma pu faʻavaivai. O le taualumaga mo le tulaʻi mai:

  1. Lafoaʻi se laulau o le uamea lautele 1.5 cm le mafiafia i le pito i lalo ole fagu.
  2. O le vaega o totoe o loʻo tumu i se meaʻai fua.
  3. Suavai lelei le palapala ma faʻatali seʻi oʻo ina uma le susu.
  4. Vaovao fatu laau toto na totogo i le loloto o le 2 cm, fufuluina i le eleele ma fai si laʻititi le maualuga.
  5. Ufiufi le atigipusa i pepa alumini ma tuu i se mea manaia ma se vevela o + 25 ... +27 tikeri.

O le fatu Lychee i luma o tulaga lelei e vave ona tupu

E tatau ona amata pine muamua ile 3-4 vaiaso. A o faagasolo lenei vaitau, e tatau ona faʻamaua le palapala ile susu, faʻanenele le fagu i taimi uma ma aveese soʻo se tupe faʻaalu. Pe a tupu mai, ona toe faʻaleleia lea o le ipu o le lili i luga o le windowsill ma faʻaitiitia le vevela o mea e maua i le +20 tikeri, lea o le a faʻaitiitia ai le tupu aʻe o le eletise, ae o le a faʻaleleia ai le atinaʻe o aʻa.

E faʻapefea ona tausia se totogo pe a uma ona toto

Iloaina le auala e ola lelei ai fua mai fatu i le fale, soo se tasi lava e amataina se fafie e mafai ona taulimaina. Ae, ina ia mafai ai e le laau ona atiina ae atoatoa i le lumanaʻi ma faʻamalie i ona foliga vaaia lelei, e tatau ona tuʻuina atu ma le atoatoa tausiga.

Malamalama ma le vevela

Laʻau o le Lychee - o le a le mea e tupu mai i se maʻa

A oʻo ina faʻapupulaina le fatuina o le lyche ma sili atu le malosi, e tatau ona tuʻuina atu i ai le tele o le malamalama. O le filifiliga pito sili ona lelei e mafai ona avea ma faamalama i sasaʻe poʻo sisifo, ae faʻamalama mai le la susulu. O itula o le ao e tatau ona 12 itula, o lea i le taumalulu i le afiafi e tatau ai ona faʻaoʻo moli.

Faʻalogo lelei! O le vevela o mea o loʻo i totonu, e tusa lava po o le a le vaitau, e le tatau ona pau i lalo +20 tikeri. A leai, e mafai ona mate le laau.

Faʻasaina tulafono ma le faʻamafanafana

E manaʻomia e Lychee le maualuga maualuga - pe a ma le 70-80%, o lea e fautuaina ai e faʻamalolo le laʻau e le aunoa, e tasi i aso uma 2. I taimi e vevela ai, vevela lautele ma vai e tatau ona tuʻu i autafa o le laau ina ia faʻaleleia ai le vaʻavave.

Mo le faʻatupulaia atoatoa o le lychee, e tatau ai ile eleele ile susu susu. O le mea lea, o le suāsusu e tatau ona faʻatino pe a faʻamago le masini. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga vai inu mafanafana. E sili ona lelei le faia o le faamamaina e ala i se fata.

Taua! E le taliaina e Lychee le gaogao o le susu i totonu o le palapala, o le mea lea, e le tatau ona faatagaina ni lapisi.

Laʻei pito i luga ma lelei le palapala

Ole olaola o le Lychee vave vave i le amataga ma ausia se maualuga 20 cm i totonu o ni nai vaiaso talu ona uma le fatu. Ae pe a maeʻa se faʻalavelave, o le fua o le tuputupu ae o le seedling o loʻo faʻaitiitia le faʻaitiitia, ma o le laau e nofo i lalo ifo o le 30 cm i le 2 tausaga muamua o le soifuaga, aua o loʻo faʻaleleia ai le aʻa. A o faagasolo lenei vaitau, e manaʻomia ona faʻapipiʻi soo (1 taimi i le ono masina) ma faʻafou le meaʻai i se ulo. O lenei mea o le a mafai ai e le lyche ona maua le tele o meaʻai.

I le lumanaʻi, e tatau ona e faʻapipiʻi le laau i le tautotogo uma seia oʻo i le 1 m. A uma lena, e fautuaina e toe faʻafouina na o le pito i luga o le masini.

E manaʻomia e Lychee le fafagaina masani

Aʻo tuputupu aʻe i le fale, e manaomia e le aʻoga le fafagaina masani. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga fugalaau mo fualaau teuteu teuteu. E tatau ona e faia i aso uma e 10.

Taua! I le taumalulu, i le leai o se faʻamalamalamaga faaopoopo, e tatau ona faʻaititia le pito i luga ile 1 taimi i le masina.

Tuputupu ae tuputupu aʻe, faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Freesia faʻatoʻaga ma tausi i le fale ma totonu o le togalaau
<

A oʻo ina ola aʻe le lyche i le fale i totonu o se fagu, e tele lava ina aʻafia le laau i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E tupu lenei mea pe a le ogatasi tuutuuga mo le atinaʻe, lea e mafua ai ona faʻaitiitia le puipuiga.

Tulaga ono ono tulai mai:

  • Liliuina o aʻa. O le maʻi e amataina i le tele o vaiinu ma le vevela o le vevela. O se uiga masani o le susulu o le laʻau e masani ona susu.
  • Shield. O lenei meaʻai e fafagaina i le sua suamalie. A aʻafia se laau, faʻavave lemu, togi samasama samasama i luga o lau. E mafai ona e mauaina le meaola i luga o le mama ma luga o laulaau.
  • Aphids. O se iniseti laitiiti e fafaga i le sua o lau laʻau laititi o se laau. O le pest na faia uma colonies. O se taunuuga o le faaleagaina, ua pala le laulaau lau o le laau.

I le faailoga muamua o meaola faalafua, e tatau ona faia togafitiga

<

Auala e taulimaina ai

A pala le aʻa, e mafai lava ona faʻapolopolo le laau i le taimi muamua. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e suia, aveese vaega uma o le aʻa, ma sasaa atu i le Previkur Energy poʻo Maxim.

I le tulaga o le faaleagaina o le lyche e ala i meaola faalafua, e tatau ona pupuʻu faʻalua le laʻau faʻatasi ma le sauniuniga "Actellik" poʻo le "Fitoverm". Toe faia togafitiga pe a uma le 5-7 aso.

Lychee o se laau totino e mafai ona tupu i le fale. E mafai ona fuga ma fua mai ni fua, amata mai i le tolu tausaga. Ina ia faia lenei mea, naʻo oe e tatau ona e mulimulitai i tulaga manaomia mo le tausiga o le laau.