Laʻau

Amato fuamato: ituaiga, faʻatupulaia uiga, faʻamaʻi faʻamaʻi

O tamato tumato o loʻo maua atili ma sili atu ona taʻutaʻua i tausaga taʻitasi. O le tele o ituaiga o tamato ei ai le manaia lelei, e iloga i laʻau lalelei matagofie ma e talitutusa lava ma mea taua i le pele.

O le tele o ituaiga e aumai ai ni fualaau laiti, suamalie e lelei tele mo salata ma ituaiga o meaʻai.

O a fualaau matagofie ma o latou foliga?

Vaʻaia faʻalautele e aofia ai ituaiga tomato e totoina mo le totoina i tulaga o potu. O na tamato e talafeagai mo tagata e leai ni togalaau togalaau, ae o loʻo mananao e iai ni fualaau lelei ma lelei i le fale. O a latou mea totino e le maualalo i ituaiga lanu meamata, ma e tasi le vao e mafai ona aumai ni kilokati fua.

I le faʻaopoopoga, faʻapipiʻi tamato e faʻaaoga mo mea teuteu. O ia togavao e teuteu lelei ai le laupapa. O le tele o taimi e totoina ai i totonu o pusa tao. Ua latou ola foi i togalaau aina - o lala laau toto ua teuteuina i le matagofie o puipui, e talafeagai mo le fausia o le ata o le laufanua.

Eseese o tamato amp

E masani lava ona filifilia e tagata amataina ni mea e le lelei. Pe a filifilia, o le foliga mai o le vavao e taua foi, talu ai o tamato mataʻutia e faʻaaogaina e teuteu ai faʻamalama. O ituaiga taʻitasi e iai ona lava uiga. O ituaiga nei e sili ona manaʻomia.

Talisman

O lenei ituaiga o tamato matagofie e lauiloa ona o ona uiga teuteu - o laʻau uamea ma fualaau laiti (e oo i le 20 kalama) e avea o se mea manaia ma le le masani ai o fale.

E taua tele. E talafeagai mo le ola i totonu o greenhouses, i nofoaga tatala.

Tagatanuu F1

O fua o lenei ituaiga e sili atu nai lo isi fuamato matagofie, e mamafa le 30-50 grams. O le togavao e ola i le 0.8 mita, o lea e manaʻomia ai le tele gafatia mo le totoina.

Faʻailoa i luga o le gaosiga. Manaomia le faia o laasaga masani. O fualaau suamalie suamalie na tupu i le 100 aso.

Cascade F1

O se laau laititi e leai sona maualuga e le sili atu i le 0.5 m. Le faʻapitoa, talafeagai mo tagata amata.

E iai ituaiga eseese ma tumatumu mumu ma samasama.

Pusi vine

Se laau laititi maualalo, malamalama-mama lea ua mamanuina mo le ola i luga o le faamalama.

Aumai sina tamato mumu mumu e tusa ma le 20 kalama. E le manaʻomia le tausia lelei.

Meaʻai mumu

O fua o lenei ituaiga o tamato matagofie e talitutusa ma le tofo ma le foliga mai i tamato faapelepele.

E le manaʻomia se laasaga ma e faʻaalia i le vave faʻavave.

Brindle

O le vevela, laʻau eseese (ogalaau maualuga e na o le 15-20 cm), e maua ai fua e le masani ai ma fualaau suamalie.

O lenei ituaiga o tamato e matagofie ma lamolemole lau o laau, lea e tautau i lalo i ipu pipi, faia ai le aafiaga o se afu lanu meamata.

E masani ona maua e Amateurs se faʻafefiloi ampelu o tamato samasama ma mumu.

Tulafono mo le totōina o tamato

Le totoina o togafitiga maloloina ma maua ai se seleselega lelei, e saunia e le fai togalaau le fatu ma le eleele aʻo le i amataina. O le togafitiga o le eleele mai meaola faalafua e mafai ai ona e aloese mai le tele o faʻamaʻi e ono aʻafia ai tumato totonu. O auala faʻapitoa e faʻaaogaina e faʻamaʻi ai le palapala pe faʻamafu ai foi i se vaifofo o le paluga faʻasalalau.

Totoina o fatu ma fatu

O fualaau tomato ua tupu i auala e lua. Muamua e aofia ai le totoina muamua o fatu laau, lea e mulimuli ane totoina i totonu o pusa lapoa. Ae o nisi tagata e fiafia e toto fatu i totonu o ipu i le taimi lava lea. O metotia uma e lua ei ai o latou lelei ma mea le lelei.

O taimi talafeagai mo le luluina o laau o le amataga lea o Mati. E ui lava i totonu o potu e faʻatagaina mulimuli ane, o le lūlū i le amataga o le tau totogo e fesoasoani i le vave o le faʻatoʻaga. A o lei totoina, e sasaa atu fatu ma le aloe poo se vaifofo o le palukala ma faasolosolo mo le itula. Peʻa poʻo le humus e talafeagai ma le palapala. O le palapala e tatau ona malamalama, mafai ona pasi le ea i aʻa.

Ina ia maua se seleselega tele, o laau totō ua totoina i totonu o pusa, o lona lapisi e 5 lita. O le pito i lalo e ufiufi i alavai, talu ai o le faʻamaʻaloga o le susu e tau atu i le atinaʻe o faʻamaʻi ma le foliga mai o sigi.
Pe a sauni le eleele, e faia ni pu laiti mo fatu (1.5-2 cm). O fatu taitasi e tuʻuina ma le faʻaeteete i totonu o se lua ma faʻafefeteina i sina vaega eleele.

I totonu o pusa eseese, e totogo totogo pe a uma ona tupu le laʻau lona lua. O le pito i lalo o koneteina e ufiufi i se tamai laupepa o tamai maa ma vaega o piliki, ma le pito i luga e ufiufi i palapala. E taofia ai le faʻaleleia o le susu.

Faiga o le totoina o fatu ma tausi lelei tomato

I le masina o Me, e totōina totō i se nofoaga tumau - e mafai ona avea ma ipu i luga o le faletusi, o se ipu i totonu o le potu poʻo se moega i totonu o le togalaau. Afai e totogo tamato i le fale, e luluina mai lea taimi i lea taimi.

O fualaau e manaʻomia ona fafaga. O fagaga e fafagaina i fualaʻau minerale (o le faʻafefiloi o le nitrogen ma le potassium). O lenei faʻatinoga e lua faalua ona faia muamua aʻo leʻi tuʻuina atu tamato i totonu o se eleele tumau. O le eleele aʻo leʻi faʻapipiʻiina ia mea taitasi ua tumu i vaomatua talafeagai.

O le tele o ituaiga e manaʻomia le pine. Ina ia tausia le vao vao, na te lafoaia ni fatu se lua.
E faʻamaeʻaina pe a mu le palapala. O le susulu o le eleele o se lamatiaga i laau totō, o lea e faʻafefe ai le vao i se vaega itiiti o le vai. E tatau ona fofo le vai, e aunoa ma ni mea e le mama, sina vevela. Faʻasalaga e faia i le afiafi. Laʻau ma 'ie e le pala. E lua itula pe a uma ona faʻasusu, e matala le eleele - e faʻamautinoa le tafe mai o le ea i le aʻa.

I le tasi taimi i vaiaso uma, o le palapala e faʻamaʻaina ma se faʻafefiloi o minerale. O fomaʻi faʻamalosiʻai o loʻo faʻatau atu i faleoloa faʻapitoa e talafeagai lelei e pei o fugalaau. Mo le 1 kilokalama o le palapala ave le 5 kalama o le paluga. O luga o laʻei e faia pe a fausua.

E manaʻomia e Tomatoes le vevela o le vevela i le taimi o le fugalaau, ae e teuina i se mea malulu seʻia oʻo mai le uluaʻi ovaries. I totonu o se potu ma tamato, latou te faatumauina le malamalama lelei ma tausisia le puleaina o le suavai ina ia mafai ai ona taofia le atinaʻeina o faʻamaʻi afaina. O le faʻaleleia o le ea e fesoasoani i le malulu malie o le ea, ma o se pakete vai ua faʻapipiʻiina i totonu o le potu e faʻamago ai.

Ina ia faatumauina le malamalama lelei, o masini mūmū pe moli e tuʻu i tafatafa o le vao. E le gata i lea, o faleoloa faʻapitoa e faʻatau atu ai le phytolamps na faia faapitoa mo le tausiga o laau toto.

Tomato e ola i le fale, e manaʻomia le faʻafefeteina. O lenei faiga e faia i le taeao ma se pulumu vaivai. E aoina ma le faʻaeteete le pollen ma tuʻuina atu i pistils. Mo vavao e ola i luga o le eleele, e le manaʻomia le faʻafefeteina.

Seleseleina ma teuina

O le mea masani lava, o fua o fualaʻau mataʻina e seleseleina seia maeʻa atoatoa - i le laasaga pe a lanu mumu la latou lanu. O loʻo tuʻuina Tomatoes e faʻasala i se mea matutu. Afai e faʻaaogaina vao mo mea teuteu, ona le selesele lea o le seleselega, ae tuʻu i luga o lālā. I le tulaga lea, o fualaau mamago e sasaʻe tuusao mai laau totõ ma faʻaumatia le fou, ae o lo latou tofo o le a sili atu le leaga nai lo na mea na selesele muamua.

Maʻi ma meaʻai

O le le lelei o togafitiga e mafua ai le foliga mai o le galo ma le atiina ae o faamaʻi. E le gata i lea, o nisi ituaiga e mafai ona osofaia e meaola faalafua.

I le tele o tulaga, e le mafai ona lavea se togamaʻi faʻamaʻi, ae tatau ona faʻatautaia auala e puipuia ai le toega o le seleselega.

FaailogaMaʻi / anufeFaaleaogaina
Pogisa i lau ma fua.Paʻu mumuO le faʻamaʻi faʻafuaseʻi ona salalau atu i togavao vavalalata, o le mea lea, e faʻasaoina ai fua, o le faʻamaʻi faʻamaʻi ua eli ma susunuina. E leai ni tamato e vavaeeseina mai lala ma tuu i totonu o le vai vevela mo se minute, a maeʻa ona tuu ai lea e faʻamaʻa.
Le foliga mai o le pala i aʻa o fualaau.Lanu uliuliMo togafitiga puipuia, o le palapala e togafitia ma Trichodermin. O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o le soona inu tele, o lea latou te taumafai ai e puipuia pusa ipu ma fualaau mai le susu.
Liliu aʻa i fualaau o vaitausaga eseese.Laʻu aʻaO laau ua afaina ua faʻafefeteina ma faʻaumatia. Latou te lafoina foi le palapala lea latou te ola ai.
Pau o le fua.Fuga lanu po o le enaenaIna ia aloese mai le faasalalauina o le faamai, ua faaleagaina ai vao ma tamato.
Le faʻatoʻilaloina o iniseti.Whitefly, apogaleveleve mite, aphidO vailaau faʻasaina faapitoa e faʻaaogaina e faasaga i faʻamaʻi (Aktara, Aktellik ma isi). Mai i laʻau papaʻe e faʻafefiloi ma le faʻasusu.

O le tuputupu ae o tamato tumato e maua i le toetoe o tagata uma.

O paʻu laʻau matagofie e mafai ona suia ai fugalaau masani, ma tomato fou o le a avea ma se faʻaopoopoga sili i salakeke ma meaʻai fiafia.