Fua o le gaosiga

Laina laʻau i le fale: tausiga, faʻatupulaia o tulaga, totoina ma toe gaosia

Laura - mea ola, lea na fausia i le vaitaimi o le Tertiary - ma, e foliga mai, matua tele atu nai lo tagata.

O tala faʻasolopito e faʻataʻatia ai lenei laau-togavao, e fetaui ma lona taimi anamua: o mea nei mo le faapaleina o le au manumalo ma isi tagata taua (o le mea lea o le upu "laureate"), lenei ma "fusi" mai le toʻasā o Zeus - uila, ma le soa tumau e faavavau o mea uma a Apolo.

O talitonuga tuai na lalagaina i nei talatuu e le o se mea e tupu fua, ona o le laumua i le natura e tufatufa atu i na o le tele o malo o aso anamua - i le Metitirani. E tupu aʻe i le Itumalo o Krasnodar.

Peitai, laurel - otaota le lelei aganuʻu faʻalavelave faʻapitoa, faʻapea foʻi ma mea o loʻo iai i totonu o le togalaau - i na eria o le taumalulu taumalulu e eseese i zero.

E faʻapefea ona tupu se laʻaulaʻau, toe gaosia o laau, tausi fale mo le laurel, faʻamaʻi ma ata - o nei mea uma ma e le naʻo faitau i totonu oa tatou tusiga.

Tausia i le fale ma totonu o le togalaau

O le tausia o le tausiga o le laʻaula i totonu o le fale ma i le malae vaalele e tatau ai ona matau nisi o vaega. Mafaufau i ai i nisi auiliiliga.

Malamalama

Lora - o le laau e faigata tele; e mafai ona ola ma se malamalama mama, ae sili atu i mea uma o le a atiina ae - ma, e le gata i lea, o le a galulue malosi - i le susulu, tele le faasalalauina, malamalama. E tatau ona puipuia mai le tele o le vevela i le la.

Lulu

Aʻo leʻi amataina lau laumua i le fale, e tatau ona e iloa o le vaitau vevela sili ona lelei mai le 18 i le 20 tikeri ma le taumalulu - mai le 10 i le 15 tikeri.

O le lavra e sili ona ola fiafia i fafo - i luga o le faapaologa, i totonu o le lotoā poʻo le atunuu, e aofia ai le tausaga atoa - pe afai o le tau malulu e tumau i + 5-6.

FUAFUAGA: o le a leai se paleni o le tau aua ua uma ona i ai se tulaga lamatia, ma le faʻaitiitia o le vevela ile -10-12 ° C ole laulala e mafai ona tatalia naʻo sina taimi puupuu.

Eleele

Ina ia toto lau laʻau i le fale ma luga o le malae, e tatau ona e saunia se paluga eleele - o le fanua masani lea o togalaau aina, eleele masani mai se faleoloa poʻo se faʻafefiloi o meaʻai e leai ni mea faʻafefe, ia lava e kukaina e faʻaaoga ai se tasi o fua o mea nei:

  • se tasi vaega o le laupepa, tutusa le tele o fanua masi ma humus faatasi ai ma le faaopoopoina o vaega e lua o le oneone;
  • vaega e lua o eleele eleele maso ma tasi le lau lau lau, humus, peat ma oneone faatasi ai ma le faʻaopoopoga o fafie laupapa i se vaega itiiti.

Faʻasa

O le laau e tatau ona fafagaina tele i le tautotogo ma le taumafanafana.

TAITAI! I le taimi lava e tasi, e le mafai ona faʻatagaina le gaogao o le susu i totonu o le palapala: o le vai e tafe pe a uma ona faʻasusu i totonu o le pusa e tatau ona vave faʻavave.

Vaʻaia vai e faʻamamaina, e le o le malulu - pulu paʻu lelei po o timuga timuga.

I le taumalulu malulu, lea o le a maua ai le tele o le lelei, o le faʻavaʻaina e tatau ona faʻamalosi - e tusa ma le tasi i le vaiaso pe itiiti ifo ina ia puipuia le palapala mai le faʻamamago. Afai e mafanafana le taumalulu, e masani ona faʻafefe vai ma e tatau ona faʻamaualalo le ea.

Faʻamamaga o le ea

TATAU: fuga o le ea i le taumalulu e tatau ona lava, ma i le taumafanafana - faateleina. O se tulaga tatau lea mo le manuia o le galueaina o le laurel.

Aʻo tausia le fale laurel e tatau faia faʻamalosi masani i vai mama. E mafai foi ona e tuu le laau i totonu o se palatusi i laumei susu, e lata ane i le lautele o vaa i le vai.

FUAFUAGA:
ae peitai, o le ea e tatau ona lava lelei. I le fale, e tatau ona i ai le larala i se nofoaga lelei.

Laʻei pito sili

I le taimi o le tautotogo-taumafanafana o le tuputupu ae ola faʻalua i le vaiaso. o le laau e lagolagosua e fomaʻi faʻapitoa, e fesuiaʻi ma le minerale ma le tuufaatasiga.

I le autumn ma le taumalulu, o le taimi ole laei e faʻaitiitia i le masina pe sili atu foi ona seasea. E faʻalagolago i le pulega faʻavave, lea e aofia ai le laurel: i se malulu malulu o le a manaʻomia ai ona e faʻamaua le tele o taimi.

Tuputupu ae ma fuga

I le va o le aganuu, o le laau ola e tusa ma le 15 tausaga, i le eria, i le nofoaga e tasi - e oo atu i le 60 tausaga. Bush mafai ona ola i le 10-15 mita le maualuga. O le Lora i le fale e gata i le 1.5-2 mita e ala i le teu.

O fugalaau samasama laiti e fuga mai i le amataga o le tautotogo, ia Mati-Aperila, ma i luga o nisi laau e na o le pisia, i isi na o pistillate. Aʻo tuputupu ae fuga i totonu o le potu - e seasea. A maeʻa fua o le eletise e fua mai - vine lanumoana.

Teuteu

Aʻo tausia le la lal i le fale - vao tali lelei i le teuteuina, e faia ai se pale matagofie: laula, pusa, pyramidal.

O le teuteuina o le Lora e amata mai le 5 tausaga.

E lua faʻamaumauga mo lenei taotoga: faaiuga o le taumafanafana (Aukuso) i le taimi lava e maeʻa ai le vaitau tuputupu aʻe ola ma faaiuga o le tautoulu (Oketopa-Novema), i le fesuiaiga i se setete malolo.

I totonu o le avanoa, o le faaleagaina o lala i le amataga o le tautotogo.

Faʻamasinoga

E faʻapefea ona toto lau laʻau ile fale? O le taliina o lenei fesili, e taua le manatuaina, pe a totoina le laurel i le fale, o se atigi pusa e tatau ona i ai le alavai e tatau ona i ai tulaga maualuga ma se fua faatatau lelei i le tuputupu ae o fualaau: o le telē o le ulo e faʻaali saʻo mai le kuata i le tolu o le maualuga o le fale.

A o lei totoina le laumua, ona tuu lea o se alavai i le pito i lalo o le atigipusa (faʻalautele le gaʻo, tamai laumei, faʻatautau piliki).

Ona sasaa lea o sina vaega o eleele ua saunia ile pito i luga - aʻa ma le faʻaolaina, soo se taimi e mafai ai lapisi faalelalolagi. Faʻasuina le faʻafefiloi palapala i le tulaga o loʻo manaʻomia, faʻafefe faʻafefe.

Suiga

O le talavou, o le lima tausaga muamua o le soifuaga, o laau totō e totoina, e fai ma tulafono, i tausaga uma, tagata matutua - 2-3 tausaga uma, ma e oʻo lava i lalo ifo.

FAʻATASI! O le auala e faʻafesoʻotaʻi ai e tatau ona faʻaogaina, o le potu sili ona puipuia, ma o le fagu fou e le tele, 2-4 senitimita, sili atu nai lo le tuai le lautele.

O lou mafaufau i totonu o le laurel ma lana ata:

E mafai foʻi ona e vaʻaia le vitio i le auala e tausia ai la la laulu i le fale:

Tofiga

O le toe gaosia o le laurel e mafai ona maua i fatu, ma e le gata foi i le gaogao ma le taina ma le taoto.

Fatu i le fale

FAʻATASI! A oʻo ina ola le laumua mai le fatu, e lua ni faigata ogaoga: vave lava le fatu o le laurel, i le 3-5 masina, e le maua ai se pasene taua o le germination ma, ona o le maualuga o mea o le suauu, e matua lemu lava, seia ono masina, tupu.

O le mea lea, o le fatu e tatau ona matua fou, ma, ina ia mafai ai ona vaʻai fatu fatu, ia faʻapalepale. Ua toto le Lora i Ianuari-Fepuari. Ina ia faatelevaveina le germination o fatu e togafitia i se vaifofo faatupu stimulator, ona totōina lea i le loloto o le 1-1.5 cm i totonu o se malamalama susu palapala.

Ufiufi i le palama palasitika, ia i ai i le 18 tikeri, faʻaauau pea le ea ma tausia le malie o le masini o le meaʻai.

TAITAI! Latou te mataʻituina le foliga vaaia o le mamanu i luga o fatu, ia siakiina faalevaiaso o latou tulaga. I le tulaga o le paʻepaʻe paʻepaʻe, aveese ma fufuluina fatu i se vaivaiga vaivai o le potassium.

O le taimi lava e amata ai le germination, e tafe le fola o le fatu ona mafai lea ona vave nonofo i ni pusa eseese, tuʻu i le eleele i le loloto o le lima senitimita, - ae o laau toto e tatau ona faʻatali pe a ma le masina.

TATAU: Laurel lauti e tatau ona puipuia mai le vevela ma le tele o le la.

I le avanoa tatala

O le fua o fua o le laurel e pau i Oketopa-Novema. A maeʻa ona seleseleina, ona faʻasaʻoina lea o fatu ma faʻasalalau i se nofoaga tumau, i le loloto e tusa ma le 5 cm. Lanu masani ona aliali mai mai le tautotogo tautotogo i le faaiuga o le taumafanafana i le vevela o + 20-22 º.

Pe a totoina le laurl fatu, o laau toto e vevela i se mamao e 5-8 cm i le va o laau taʻitasi. O nisi taimi o loʻo i ai Ianuari, o le, i le tele o vaega, oti.

Faʻaleleia e tipi

O le taimi sili mo le seleseleina ma le faʻavaeina o le laurel i totonu o le potu o aganuu o Mati-Aperila poʻo Iuni-Iulai;

FUAFUAGA: i luga o le nofoaga avanoa, o le faapipiiina na o le na o Iuni-Iulai.

O 'otiga e tolu i totonu o tulafono taitasi (e masani lava le umi o le 6-8 cm) e vavae ese mai le ogatotonu ma le pito i lalo o laʻau mamago.

Ua aveese le pepa pito i lalo, o le vaega o totoe e faapuupuuina e le afa ma auina atu sauniuni mo le totoina.

I le 16-20 tikeri, e tanumia i le 1-1.5 cm i le susu o oneone. Ufiufi i afifi palasitika, ea, sulu.

O aʻafiaga ua amataina e amata ona tupu, o se tulafono, i le masina ma, pe a latou ola e oʻo i le 2-3 cm, ua totoina i ni atigi pusa eseese.

O lou gauai i le vitio i le toe gaosia o le laulu i le fale:

Faʻaleleia e ala i le taoto

I le avea ai o se tulafono Laurel e tuʻuina atu auala faʻalautele faʻatasi ai ma se faʻalapotopotoga e sili atu pe itiiti ifo foi le atinaʻeina, lea e vavaeese ma le vaʻaia ma nonofo. Nofoaga faʻasalaga faʻafefeteina i le malala.

O laupepa e mafai foi ona faateleina: Turquoise, Oleander, Ficus, Ficus "Lirat", Fatsia, Ficus "Pumila White Sunny."

O le mea lea, pe a tupu le laumua E mafai ona e taulai atu i kalena nei o galuega autu:

I le avanoa tatala

Tautotogo

Mati-Aperila - teuteuga mama: aveeseina o lala ua faaleagaina ma le malulu. Faʻapipiʻiina o laʻau i totonu o se fale kiona malulu.
Laʻei pito sili

Summer

O le vaitaimi atoa o le totoina o fatu na totō i le autumn. Fafagaina e le aunoa
Iuni-Iulai - toe gaosia e tipi
Aokuso - Faia o le Trim

Autumn

Oketopa-Novema: teuteuina, seleseleina o mea lalaga lanu, faaputuina o fualaau aina, lulu fatu

I le fale

Tautotogo

Mati - lulu fatu.
Mati-Aperila - toe gaosia e ala i le vavae ese, vavaeesega o laasaga masani.
Laʻei pito sili

Summer

O le vaitaimi atoa o le totoina o fatu na totoina ia Fepuari-Aperila. Fafagaina e le aunoa.
Iuni-Iulai - toe gaosia e tipi
Aokuso - Faia o le Trim

Autumn

Oketopa-Novema: teuteuina, seleseleina o mea lanu lanu. Fafaga itiiti.

Winter

Fepuari - lulu fatu

Faailoga o faafitauli

Lea lanu samasama, eli ma pauu - le lava le maualuga o le ea. E tatau ona faʻamautuina le faʻaauau i taimi uma.

O le pito i fafo o lau o loʻo ufiufi i lanu enaena - Faʻaitiitia o le palapala, aemaise lava i le maualalo o le vevela o le ea ma / poʻo le vai faʻavaivai. Manaomia e faʻalelei le faʻamafa.

Aisea e liua ai lau paʻu?

O laulaau e ufiufi i se fuga uliuli lanu uliuli, lea e faigofie ona tape mai luga o le lau lau - sogi suamalie, faʻaleleia le mea oi ai siama o meaola faalafua o iniseti: fuʻa poʻo mealybugs. Muamua, aveese faʻamaʻi, ona aveese lea o le pusa. I le tulaga ogaoga faʻaleagaga, aveese otaota e aʻafia.

Maʻi ma faʻamaʻi

O se laau maloloina lelei, lelei ona totoina e toetoe lava a le aʻafia i faʻamaʻi ma faʻalavelave faʻamaʻi. Faatasi ai ma le le tausia lelei o fale ile monastery spider mite, scythe, mealybug e mafai ona aliali mai. E foliga mai o lenei tulaga e le lava le lelei o le ea.

I le avea ai ma se fua muamua, o vaipanoa e aʻafia e togafitia i vai oona, ma o auala aupito sili ona faatuatuaina o le puleaina o meaola faalafua o iniseti o ni iniseti.

Mea aoga

O le manogi ma le manaia o le fiafia i totonu o le lauulu, na avea ai ona laulaau ma mea sili ona lauiloa e mafua ai le manava ma faalauiloa ai le gasegase.

Taua bay o loʻo i ai le vailaʻau faʻamaʻi ma iniseti.

I le avea ai o se puipuiga mai le faiga o tiga i totonu o le manava, o le mumū o le tumutumu o le respiratory tract, ua lava lea e na o le totoina o le laulu i totonu o se potu ma inu ai lona manogi.

Le faʻaleleia o le manogi o le laau faalua i le vaiaso, e mafai ona e sasaa atu le aspirin solution (5g i le lita o vai) poʻo le kulukose (1 ml i le 1l). Faʻapena foʻi faʻamalolo ma le faʻamalolo o le faga.

Talosaga

Mai le fualaau suamalie e maua ai le suāuu gaʻo faʻaaogaina i togafitiga faafomaʻi mo le gaosia o polo ma moligaʻo. Ma le isi, o o se visefo lelei, E faʻaaogaina foi mo togafitiga massage. O fualaau o le Lora e faʻaaoga foi e fai ma mea manogi.

Ua e aʻoaʻoina le eseesega i le va o le lau laʻau, tausiga i le malae vaʻaia ma le fale, pe faapefea ona tupu lau laʻau mai fatu, ma o lau lava laau o le vaomatua ua ufitia uma i laulaau matala, e mafai ona e faʻafeiloaʻi i taimi uma le malulu, manava i le tausaga atoa ea na tumu i le tino laau manumalo.