Fua o le gaosiga

Fale o Colza: mea tau vailaau, tuufaatasiga, faʻaaogaina

Colza masani - telefoni vao, faʻaaoga lautele i vailaʻau faʻaleaganuʻu. I totonu o lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i ana mea tau vailaau, faʻapea foi ma le faʻamaʻiina e faʻaoga ma mafaufau i metotia o sauniuniga ma le teuina o lenei mea.

Faamatalaga ma le ata

Colza - O se laau e maua i le tele o atunuu o le lalolagi. E aʻafia ai le aiga Cabbage. O le aʻa autu e sili atu ona faʻatupulaia faʻatusatusa i le itu. O le laau e mafai ona oʻo atu i le 35-70 cm le maualuga, o loʻo i ai se ala saʻo, o le tele o ia mea e le o ufiufi i lau, ma se pito i luga. E toetoe lava o pepa uma o loo i luga o le paʻu, na o le pito i lalo e aofia ai le petiolate. O le pito i luga e aofia ai laulaʻau lau o loʻo i ai se tasi mafolafola.

Afai e te tilotilo i le ata, e mafai ona e vaʻaia e samasama le fugalaau e fa-fua, e aoina i se pulumu. O fualaau o le pulza o ni pusa tetrahedral pods, i totonu ole tele o lanu enaena. Faʻaputuina na o fatu.

E te iloa? Mo ona faʻamalologa, e masani ona taʻua i le tele o nuʻu le vao o St. Barbara.
I le lalolagi e tusa ma le 20 ituaiga o lenei laau. O le sili ona lauiloa o:

  • masani;
  • mamafa (mamafa);
  • faʻailoa.
O lenei vaovao o se puna lelei o le nectar mo bees ma maua mai ai se aofaiga tele o le meli (e oo i le 50 kilokalama i le hectare).

Vailaau faʻamaʻi

I le taimi nei, e leʻi lava le suʻesuʻeina o le laau, ae o nisi o ona elemene ua uma ona iloa:

  • glycoside sinigrin;
  • flavonoids;
  • Saponins;
  • fiber;
  • mea taua ma le sinapi;
  • thioglycoside glucobarbarin;
  • B vitamini;
  • ascorbic acid;
  • vailaau oona.
E te iloa? Sevepsilya o se vaega faapitoa o le meaola e suʻesuʻeina ai meatotino a colza.

O le a le aoga?

E ui lava i le mea moni o le colza masani e tupu i luga o soʻo se palapala, e maua i luga o auala, i fanua, laufanua, ei ai mea aoga, e toatele e mafaufau pe o se vao po o se vailaʻau faʻamaʻi. Faaaoga uma ona vaega - lau, fugalaau, pu, aʻa, fatu.

Fatu

O le thioglycosides, lea e mauʻoa i fatu, e fesoasoani e osofaia siama i le tino. Latou te fesoasoani foi i le atinaʻeina o le sua oona, ma faʻalauteleina ai le manaʻo. O le tuufaatasiga o fatu o gaʻo gaʻo e faʻaaogaina i le taoina o areto, lea e fautuaina mo le faʻaaogaina i faʻalavelave o le tino.

E te iloa? E tasi le togavao o se laau e mafai ona gaosia pe tusa ma le 10,000 fatu ma faataapeapeina i latou i se mamao e 3 mita.

O aʻa

O aʻa e maua ai mea tau diuretic ma e faʻaaogaina mo faamoemoega antibacterial. E le gata i lea, o nei fualaau oona e masani ona faʻaaogaina e faʻaopoopo i le togafitiga o le le fanau mai, prostatitis, faʻaitiitia feusuaiga.

Fugalaau

Fugalaau e fesoasoani e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino ma maua ai se aoga aoga i luga o le popole, cardiovascular ma urinary system. Latou te faʻaleleia le tupu aʻe ma le toe faʻaleleia o siama i le tino.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le hellebore, vine ma le propolis, ua e matua faateleina le puipuiga.

Lea

O leaves o Colza o se punavai o vitamini ma meaola oona, o le le lava lea e tau atu i le beriberi ma le vaivai. Latou te lagolagoina le paleni o le acid-base ma le tino i lona atoaga, ei ai ni mea e tetee ai i mea leaga. E faʻaaogaina foi e avea o se meaʻai manogi lelei i salati, aemaise i le amataga o le tautotogo.

Faaaogaina o le colza

O lenei atinaʻe e tele naua gaoioiga, e faʻaaogaina i le tele o vaega o le olaga i aso taitasi.

I vailaau

E tele suʻega mo le faʻaaogaina o tagata masani i le vailaʻau faʻaleaganuʻu, lea e faʻaalia ai se amataga umi o lona faʻaogaina.

O loʻo i ai i le laau ni mea faʻasolosolo ma e masani ona faʻaaogaina mo le vave faʻaumatiaina o le edema o le tino poʻo le fatu fatu mai le tino. Faʻaaogaina i le amataga o le urolithiasis, e pei o le mutia e faʻateleina le fufuluina o gaʻo mai le oneone.

O fatu o le Colza e iai se aafiaga tele ma fesoasoani e taulimaina e tusa lava pe tumau le tumau, faʻafouina le faʻalavelave o puipui o le intestinal.

I vailaau, latou te faʻaaogaina foi laau toto e pei o: lili o le vanu, lemonimo, mint, chervil, catnip, ambrosia, lulu le vao, gentian, taele.
Talu ai ona o le laau o loʻo faʻaalia foi e le siama faʻamalolo ma le faʻamalolo, ua faʻaaogaina e faʻamalolo ai manuʻa laiti, o le paʻu o le paʻu ma le abscesses, e le gata i lo latou vave televave, ae faʻapea foi i le puipuia o le maʻila.

O le vaovao ei ai sona aafiaga lelei i le galuega o le tino atuatuvale, o le mea lea, o lona faʻaaogaina e faʻaaoga i le tulaga o le atuatuvale ma le neurosis. E faʻamalieina ai le vevesi, faʻaolaola, ma, afai o le maʻi o loʻo i ai i se tulaga e le faʻaaoga, e masani lava o le tali sili i le faafitauli, e aunoa ma le faʻaaogaina o isi fualaau.

O le saunia o se vailaʻau e matua faigofie lava: 1 tbsp. l otaota fuʻu 1 tbsp. vai inu, ia tuu mo le 2-3 itula ma ave i le fagu 4 taimi i le aso. O lenei vailaau e faʻaaogaina foi i le togafitiga o le maʻi pa'ū, pala, epilepsy.

Mo le faamamaina atoa o le tino, ua fautuaina e faʻaaoga le faʻafefeteina o colza. O loʻo manaʻomia nei laau faʻamago ma gaosi:

  • colza lau - 1 tsp;
  • laʻau laʻau - 1 tsp;
  • lau laʻau - 1 tsp;
  • laulaau ma fuala - 1 tsp;
  • St. John's wort - 1 tsp.
Faʻafefiloi mea uma, 1 tbsp. l otaota fuʻu 1 tbsp. fufulu vai, tumau pea le 40 minute, faamama ma ave le afa afa i le aso mo le 20 minute ao lei faia se taumafataga. Taʻaloga mama - 3 vaiaso.

E masani lava o lenei togalaau o se vailaau faʻaola mo le ola o tane, e pei ona faʻaaogaina i le togafitiga o le prostatitis ma le le mafaufau.

Paluga, lea e aofia ai le pala, faʻavaveina le toto i le vaega o le pelvic, ma le vai fou e faʻaosoina le gaosiga o le sperm (1-2 masina, 30 taimi i le aso, 30 ml).

Mo le togafitiga o prostatitis, e mafai ona e faʻaaogaina se decoction, lea e faʻavae i luga o fatu colza:

  • fatu fatu colza - 1 tsp;
  • pasili fatu - 1 tsp;
  • plantain fatu - 1 tsp;
  • fualaau kāroti - 1 tsp;
  • coriander fatu - 1 tsp;
  • Chernushka onionisi fatu - 1 tsp;
  • vai - 2 tbsp.
Faʻafefiloi meaʻai, 2 tbsp. l aoina, fufulu suamalie, sasaa vai inu ma taofi i totonu o se vai vaiinu i totonu o se fagu mo le afa itula, ona afifi lea o le fagu ma alu mo le po, faʻafefe i le taeao ma ave 1 masina 3 taimi i le aso:

  • 100 ml i luga o se manava gaogao ile afa itula ao lei faia le taeao;
  • 100 ml i le afa itula ao leʻi faia le aiga (ao leʻi aulia le 18:00);
  • 200 ml aʻo lei moe.
I le faaopoopo atu i aafiaga lelei o le tino o le tane, o lenei vao o loʻo i ai foi se aafiaga faʻaosofia i tamaʻitaʻi uma e lua.

I le olaga i aso faisoo

I le olaga i aso faisoo, e faʻaaoga le laau mo:

  1. Faia o fugalaau eseese fugalaau, e pei ona matagofie.
  2. Faʻalanu ie ie lanu samasama.
  3. O le gaosia o fasimoli, lea e aofia ai ona suauu gaʻo.

I le kuka

O le colza masani e masani ona faʻaaoga, aemaise i Amerika. Muamua mo le sauniuniga o ipu e faʻaaoga ai laulaau laiti ma faʻaogaina ai mea e le faʻaleagaina. O le masani masani o le salati, lea e aofia ai le paisa, olati lanumeamata, fuamoa ma le mayonnaise poo le kirimi kirimigi.

A uma ona fegalegaleai ma vai inu, o le a toesea le laau ma e tofo e pei o le kapisi, o soupeti ma mea mama e masani lava ona faia mai ai, ma ua uma ona taoina meaʻai.

E taua! Faʻapipiʻi le colza e le mafai ona sili atu i le 3 minute, talu mai lena taimi e toesea lona tofo.
Ae e tatau ona e matua faʻaeteete pe a tago i meaʻai, pei o le tele o le mutia e mafai ona oʻo atu ai i le oona o le tino.

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

E ui lava i le tele o ana mea aoga, ae le o se panacea mo colza. E i ai le tele o faʻailoga.

E le fautuaina e faʻaaoga le laau i ia tulaga.:

  • ma le faateleina o le toto;
  • faʻatasi ai ma fatu fatuga poʻo le papaʻi;
  • ao maitaga;
  • faʻatasi ai ma le maʻi o le manava poʻo le maʻi o le manava;
  • faʻatasi ai ma mea e oso ai le mutia.
Faʻamaonia e faʻaaoga e oʻo lava i tamaiti. Ae e tatau ona manatuaina: e aunoa ma le feutagai ma se fomaʻi, e le mafai ona mafaufau loloto ma ave vailaʻau mai le colza.

E taua! Colza fatu e le tatau ona faʻaaoga e fafaga ai manu ma manulele.

Sauniuniga ma le teuina o mea faʻapitoa faʻataʻitaʻi

E sili le aoina o colza i le taimi o fugālaau (mai ia Me ia Iulai). Mo le seleselega, e tatau ai ona filifili laau ola maloloina ma aoina mai i nofoaga e mama i le mafaufau, ese mai auala. I vailaau faʻaaoga, faʻaaoga na o le vaega eleele, o lea e tatau ai ona e lafoaia laulaau, fugalaau ma tipi le ala. E faʻamalosia mea e faʻamama ai mea i le pogisa, vaʻaia lelei, faʻasalalau se mea faʻalanuʻu. Teuina le vao mamago i nofoaga matutu i taga pepa e le silia le tasi le tausaga.

Colza o se laau e tele uiga lelei. E lelei mo le togafitia o le tino mai le tele o faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma le puipuia. Ma tuʻuina atu o lenei mutia e le lelei i tulaga o le tuputupu aʻe, e maua ma saunia o le a leai se faʻafitauli.