Laʻau

E faʻapefea ona filifili se pamu mo le fausiaina o le togalaau, faʻalagolago i le punavai

Ina ia mafai ai e fale o le taumafanafana ona faʻamaonia le mafatiaga oo latou tagata e ana le pule, o ē faʻaaluina le taumafanafana atoa e popole e uiga i le seleselega i le lumanai, e tatau ona faʻavae le faʻamautuina o le sua. E moni, i le timu tausaga e fesoasoani le tau i le au fai togalaau i le tele o auala, ae i le vevela e tatau ona e tamoe i le taeao po o le afiafi i le fagu vai, pakete i le "vai" le totoina. Ma mafuaʻaga uma ona o loʻo tumau pea le leai o se vaiinu i fale o taumafanafana, ma e tatau ona e alu i fafo. Ae o loʻo i ai pea se auala e faʻamalosia ai le faʻamalosia, faʻamaloloina oe o loʻo i ai pakete mamafa o le a oʻo mai i tua le tiga i tua o le tui. E tatau ona e alu i le faleoloa e faatau ai pamu mo le fausiaina o le togalaau, ma maua ai se faiga talafeagai.

O fea o le a matou maua ai vai?

Muamua lava, filifili po o fea e te maua ai le vai mo le faʻavaivai. Mai le vaaiga o laau, e tatau ona fofo ma mafanafana le vai. O le mama e le o se vaega faapitoa. O le mea autu o le le tatau ona i ai ni vailaʻau poʻo isi "mea oona". O le punavai sili, o le mea moni, o le timu, lea e aoina e tagata e faʻaputuina i pililisi, pesini ma isi mea faʻapipiʻi, tuʻuina i lalo o alavai. Afai e eliina se vaieli i le dacha po o se vaieli ua maeʻa, ona ave lea o le vai mai iina. O le mea moni, o togalaau e le fiafia tele i le "malulu malulu", lea e mafua ai le pala o aʻa, ae e mafai ona e faʻatumu muamua pusa i vai, ma a maeʻa ona vevela i le la, amata faʻafe.

O le isi punavai lelei o se vaituloto, vaitaele poo vaituloto. I totonu taʻitasi, e tatau ona faʻafouina le vai i taimi taʻitasi, ina ia maua ai e tagata nofo toʻalua ni faamanuiaga: latou te sasaa vai i luga o le togalaau ma faamama le fausaga o le vai. E moni, e aoga le vaieli pe afai e te le faʻaaogaina vailaau e mama ma faʻamaʻi. O nisi tagata nonofo i le tau mafanafana oe ua lava le avanoa e maua ai se nofoaga i tafatafa ane o se vaituloto (vaitafe, vaituloto) e feaveaia ai vai mai iina. Faʻavae i luga o le fea o punavai o loʻo taua i luga e te avatua ai oe i le vai, filifili pamu mo le faʻasaina o fale mafanafana.

Tatou te filifilia le pamu i se puna vai

Mo faʻamoemoega mo togalaau, e fa ituaiga pamu vai e mafai ona faʻaaogaina: falala, luga, mea faʻavaivai ma alavai.

Lafoaʻi mai tane: pamu pamu

Faʻafaigofie ona faʻapipiʻi ma faigofie ona faʻaaogaina o le filifiliga o le kalauni. Sa faia faapitoa mo le pamuina o vai mai tane e teuina, e pei o pulu, europi, ma isi.

Faatasi ai ma se paʻu pamu, e mafai ona pamuina le vai mai tane e oʻo i le 1.2 mita le loloto.

O le mamafa o ia faiga e le sili atu nai lo le 4 kilokalama, o lea e mafai ai ona e savali faʻatasi i luga o le 'upega tafaʻilagi, faʻapipiʻi isi i luga o tane vaʻai ua fuafua e aoina mai le tau. O le tele o taimi, o le suāuʻu vai mai se paʻu ua fuafuaina mo se masini e oʻo i le 1.2 mita le loloto. O loʻo faʻamau i le pito o le tane, faʻapipiʻi i le eletise eletise ma faʻafefe. O loʻo i ai se faʻatonutonuga o le mamafa i luga o le pamu, lea e mafai ona e seti ai se maualuga maualuga pe maualalo ifo foi le mamafa, o se faamama e tataʻi palapala, ma se pulupulu.

Ole lapisi tele o pamu paluga o le maualuga ole leo. A filifilia lenei faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e gauai atu i le tele o le gafatia na fuafuaina mo, pe faapefea ona mafai ona pamu vai i le itula. O le sili ona faʻatuatuaina e pei o pamu e lua auala. Latou te maua le faʻatinoga sili atu ma le umi o le ola auaunaga. O le mea lea, o tagata nonofo i le taumafanafana, o loʻo i ai se nofoaga tele mo le togalaau ma le togalaau fugalaau, e tatau ona gauai atu i mamanu mamana.

O nisi tulafono faʻapitoa e tatau ona amanaia pe a filifilia pamu mo le faʻamamaina ma le pamuina o le vai: //diz-cafe.com/tech/dachnyj-nasos-dlya-otkachki-vody.html

E mafai ona feaveaʻi le pamu paepae mama i soʻo se nofoaga

O pamu laulamu e faigofie foi ona mafai ona faʻafefeina le vai i ituaiga uma o fugalaau ma faʻaleleia le togalaau ma ni fofo ua saunia.

Pamu papa: "uo" i vaituloto ma vai papa

Afai o le punavai autu o le vai o se vai e masani ai pe leai foi, faapea foi ma se vaituloto, vaitaele pe papaʻu lelei, ona tatau lea ona e faatauina se pamu eleele. Ua mamanuina e pamu vai mai le loloto e oʻo i le 10 mita.

Pamu vai e faʻaitiitia ai le vibration o loʻo tuʻuina i luga o fala

O lea faaputuga ua tuu, e pei o se tulafono, i luga o le eleele, ma o le inisiua ua faia i le faaaogaina o se suavai faapitoa mo le faaaogaina o vai, lea ua faaitiitia i le punavai. I le isi itu, o se paipa uamea e fesootai. E le fautuaina le faʻaaogaina o paʻu paʻu e faʻafefe ai le vai i luga, aua o le vaega e pamu le vai e ala i le suʻe. Mai lenei mea, e le mafai ona i ai se ea e le masani ai i totonu o le pulumu. O le iʻuga, o le a faʻavaivaia puipui ma puipuia le tafe mai o le vai mai le agai i luga agai i luga. O ia faiga e lauiloa mo le faigofie o le faʻapipiʻiina: na o oe e manaʻomia le tuʻuina o le iunite i luga o se mea mafolafola mago ma faʻafesoʻotaʻi masini. E manaia tele e mafai e nei pamu ona maua se vaalele mamana i le maualuga o le 30-50 mita, ina ia mafai ona e faʻaleleia le tele o moega mai le tasi nofoaga.

Foe i totonu o le suauu! O le tele o vaega eleele e matua manaia lava, o lea ua natia ai i totonu o se fale pisinisi ina ia mafai ai ona aveesea le "tagi". E mafai foʻi ona faʻaititia le tulaga o le pisapisao e ala i le tuʻuina o le masini i luga o se fala uamea e taofia ai le vibration. Faitau atili e uiga i le filifilia o se pamu mo fale o le taumafanafana ma punavai: //diz-cafe.com/voda/nasos-dlya-fontana-i-vodopada.html

Laʻau faʻafeʻau: mafai ona maua vai mai le vaieli

E le masani ona faʻaaoga pamu e faʻaaogaina togalaau, ae afai e vaʻaia se vaʻa i totonu o se fale poʻo pe afai o le vai i lalo ifo o le 10 mita i totonu o le vaieli, ona e le mafai ona faia lea e aunoa ma latou. E tuʻuina ifo i lalo o le vai i le punavai, ma o le vai e alu i luga ile masini masani. O se faailoilo taua o mea faʻapipiʻiina o le maualuga lea e mafai ai ona latou faʻaleleia le tafe o le vai. Afai o le vaieli e papaʻu, ona avea lea o se faʻataʻitaʻiga faigofie, fuafua mo le 40 mita le maualuga, o le a matua lelei lava le taulimaina o le maualuga o le vai. Mo loloto atili, e tatau ona e vaʻavaʻai mo ni faʻataʻitaʻiga e mafai ona tuleia le mita 80 mita.

O pamu suamalie e faigata ona faʻapipiʻi, o le mea lea e seasea ona faʻaaogaina i le faʻavaivai

Faatasi ai ma le gaogao e mafai ona taua o le lavelave o le faʻapipiʻiina ma le tausiga, lea e tatau ona faia e na o tagata tomai faapitoa, faʻapea foi le manaʻomia ona faʻamamā mo le taumalulu, pe afai o le vaitaimi lea o le a le faʻaaogaina ai le polokalama. Ma o le faʻaaogaina foi e manaʻomia ai le valaaulia a tagata tomai faapitoa. O pamu suamalie o loʻo i ai i ni faʻaaliga se lua: vibration ma centrifugal. O tagata vibratory ei ai le tau maualalo, ae latou te fefefe e ulu i totonu o le palapala. Pamu totogi faʻaputuina le vai ona o le faʻaogaina o le taua ma uili ma le malosi e le fefefe ai le vai palapala. Ae o lo latou tau e sili atu le maualuga.

Atonu e te manaʻomia se pamu afi. O fea mataupu e aoga ai le filifilia: //diz-cafe.com/tech/motopompa-dlya-poliva-ogoroda.html

Vaʻavai leaga po o le lauʻeleʻele: faʻafefe atu le pamu vai i le laveaʻi

Pump pumps e maua mo isi faʻamoemoega: latou te fufuluina potu ma lologa. O le mea lea, e leai se mea e le afaina ma e le o fefe ia i latou. Mo le faʻavaivaiina o moega, o se faʻaoga e iai se mea e gaosi ai le fufuluina o alavai malulu e talafeagai. Afai o le palapala, laulaʻau ma isi lapisi e maua i totonu, o le a tipiina e le kapili i latou i ni vaega laiti ma avatu i fafo i le togalaau ile vai. Mo laufanua palapala palapala, o le mea sili lea ona lelei, aua o isi faʻataʻitaʻiga o le a pipili i vaega tetele. I le auala, saluina o sludge ma tagata laiti o loʻo nonofo i le vaituloto, o sea ituaiga pamu o le a maua ai le eleele faʻatasi ai ma le faʻaleleia o le fugalaau masani.

Pumps faʻaleleia e talafeagai mo tagata o loʻo nonofo i le mafanafana o loʻo faʻaaoga vai mai vaituloto

Pamu fufulu faʻasaina faʻatasi ma timers

Mo tagata e le oi ai se taimi e taulimaina ai le faʻavalaina mo le tele o itula, e talafeagai le faʻatau o se pamu mo le faʻavaivai. O ia ituaiga faʻapipiʻi ua faʻapipiʻiina i le faʻaaogaina o paipa, o se mea mamafa ma se kamupanī faʻapitoa. O nei masini e galue faʻafuaseʻi i le tagata. Mo le faʻavaivai, e tatau ona e seti le maualuga o le mamafa, ona tafe ai lea o le vai i se vaitafe malie. I totonu o ia faiga, o loʻo i ai uma le faʻatonutonuina o le tusi lesona ma le aunoa i se taimi.

O le masini otometi e mafai ai ona e setiina le ala e manaʻomia mo le faʻavaivai

Pe a filifilia se poma faapitoa o le pamu, faʻalogo lelei i le vai na mamanuina mo. O le mea lea, e mafai ona faʻaaogaina vaega ole vaʻaia mo vaieli, vaieli ma pusa, ona o soʻo se otaota laiti o le a aʻafia ai le tino ma faʻavave vave ai. O isi punavai (vaituloto, vaituloto, vaituloto, ma isi) e manaomia ai se alavai alavai, pe o se paʻu fesuisuiai, e faalagolago i le maualuga o le eletise vai.