Laʻau

Tulaga eseese o le ituaiga o Bogotá, pe faapefea ona tupu lenei fualaau suamalie suamalie

Tele lapoa, manogi ma le suamalie e aunoa ma le ufiufi o ni uiga sili ona lelei mo vao vao. Ma afai e amata ona fua mai, pe a tele ituaiga o fualaau aina ua uma ona tuʻuina atu fualaau aina mulimuli mulimuli ane, ona faʻaleleia lea o le tele o taimi i le matagofie o lenei ituaiga. O nei mea uma e uiga i vao vao Bogotá. Ae mo faʻamanuiaga taua o le a e totogiina i galuega mamafa i le taimi atoa o le atunuu-togalaau faʻatoʻaga.

Le talafaasolopito o le vao vao Bogotá i Rusia

E ala i uiga faanatura, o le berry, e lauiloa e taʻua o le strawberries ma Vitoria, o se fualaʻau tele fua tele. Ma o Bogotá na aofia i totonu o le Setete Setete o Filifiliga Suʻega e pei o vao vao. O le ituaiga na faamauina i le 2002, ua fautuaina mo le galueaina i na o le lua itu: i le North Caucasus ma le Far East. Ae ui i lea, ua tupu Bogotá i Rusia atoa, e ui lava o le mea moni e pele le pele ma e le taliaina le lamala.

O pati Bogotá e tetele, i le foliga o se paluga po o se kesi uamea

E tusa ai ma punaoa eseese, o ituaiga eseese e mai Holland. E tusa ai ma faʻamatalaga mai le Setete Resitala, o le na amataina ma le talosaga mo le resitaraina o faalapotopotoga o paketi: o le Nofoaga Tutotonu mo Faʻatoʻaga, Viticultural and Winemaking (Krasnodar) ma le Research Institute of Mountain and Piedmont Gardening (Nalchik). O faʻamatalaga e uiga i le tele o vine o loʻo feteenai foi: o nisi o loʻo faʻatau atu le mamafa o le 100-150 g, ma mai le vao e oo atu i le 3 kilokalama, o isi o loʻo faʻamatalaina foliga sili ona lelei - 15 g ia togi. O le fua o le fua o fua o loʻo faʻasino i totonu o le Resitara Resitala e 12.9 g, o le fua i le hectare e 127 c. Mo le faʻatusatusaga: o lenei faailo mo le lauiloa lauiloa Elizabeth II o le 350 c / ha.

O se tasi o mafuaʻaga mo feteenaiga o le manaʻoga o tagata faʻatau e faʻatau vave a latou oloa ma sili atu le taugata. Ae o le mea na tupu i le tele o fai togalaau e faamaonia ai: Bogotá e matua malosi lava le tausiga, tau, palapala eleele ma le fausaga tonu i le tele o vine. Faʻamatalaga e uiga i Bogota e eseese, aua o loʻo galulue faʻatoʻaga le faatoʻaga i vaega e ese i le fesuiaiga ma isi tulaga. Ae o le toatele o manatu e malilie i se mea se tasi: o suamalie e suamalie ma manogi, sili atu nai lo le tele o ituaiga, e aofia ai Elizabeth II.

Eseesega Igoa

O le ituaiga o loʻo tuai ona faʻatoʻaga, o le fua lea e amata mai ia Iulai-Aukuso. O le togavao e tupu maualuga - 20-30 cm, eleelea, ae faʻatusatusa. O laulaʻau e lapoa, e matua vevela, lautele ma liʻo, pipiʻi i luga o vevela tutotonu i se tulaga. Petioles e mafiafia ma pala. O le musika e umi ma e mafiafia, e tele naua. O pusi o loʻo i le laʻau, e sili atu nai lo le sefulu ma le lua oi latou i luga o le tasi laʻau, ma o le puipui e sili atu le mamana e mafai ai ona latou uuina le mamafa o le seleselega ae le o loʻo agai atu ile eleele.

O Bushes o Bogotá o ni uʻamea uumi, maoaʻe, ae faʻamalosi, ma malolosi e mafai ona lagolagoina le mamafa o le fua tele

O vine e lapopoʻa, piliki mumu ma lanu i luga ma le paʻepaʻe paepae, suka i totonu. O foliga o le fua e eseese. I luga o se tasi togavao, o mea uma e lua o loʻo i ai faʻatasi ma se ape faʻasolosolo ma fualaau aina i le foliga o se laufanua lapotopoto e mafai ona ola, e peiseai ua lua tutupu aʻe vine. O le pulupulu e pala, o le mea lea e le faʻafefeteina Bogotá ma e le faʻafefe i taimi o felauaiga. Taumafai e na o lagona lelei lava. O le pulupulu e manogi, suamalie, suamalie ma se 'eleʻele suamalie. O fatu i luga o vine tetele e laiti, lea e sili atu ona matagofie le laʻau. O score o Tasters e maualuga - 4.8 points.

O vine o Bogotá atonu e laʻititi ma lautele, ae e masani ona suamalie ma manogi.

Ina ia mafai ona e totoina vao i vine tetele, e tatau ona latou totogia le tele o gauai. E manaʻomia e Bogotá le faʻamamaina lelei, fafagaina faaletausaga, ma le puipuia o faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O le vailaʻau e aʻafia e ala i siaki ma fasi vine, ae, e tusa ai ma le tele o iloiloga, e le afaina i fua leaga.

Laufanua Faʻamasinoga

O le musika a Bogotá e tele se taimi e maua ai, o lea e mafai ai ona faatau atu laau toto uma i le taimi mafanafana. O le ituaiga ua tuai ona paʻu, o lona uiga i le taimi o le totoina o le tautotogo (ia Me-amataga o Iuni) o loo i ai se avanoa e maua mai ai vine i lenei tausaga. O le vao o le a mauaa aʻa ao lei ulu atu. Ina ia mafai ona maua e le autalavou talavou le malosi i le tau mafanafana ma le taumalulu saogalemu, ia tuu le tasi puipui i le vao. E mafai foi ona e tauina fugalaau ma ovaries i luga o nei gafa, ma tuua ai le 3-4 o le tele. O le mea lea, i le tausaga o le faʻatau, o le a mafai ona e iloiloina le seleselega ma teu le malosi o le vao mo le fuaina i le isi vaitau. Afai e te totō strawberries i le afa lona lua o le taumafanafana, latalata i le autumn, faanatinati e faia lenei masina i luma o le amataga o le malulu o le tau, ina ia mauaa ma faʻamalosia le vao.

Vitio: o mealilo o le totoina o fualaau o le autumn ma strawberries

I le tautotogo, o le totoina o mea e masani ona faʻatau, lea na teuina uma taumalulu i pusaaisa ma basements. O nei fualaau e le mafai ona totō i luga o eleele avanoa seia oʻo i le vevela. A aunoa ma se fale le tumau, o le a latou le mafatia i gutu o le tautotogo. Latou te manaʻomia foi ona masani i le susulu o le la, e pei o totō.

Saunia le fanua mo le totoina o le strawberries i le taimi muamua, ia le itiiti ifo ma le 2 vaiaso aʻo lumanaʻi. O le fuafuaga e tatau ona susulu ma le matagi. I le taumalulu, o le a agi e le matagi le kiona uma mai se nofoaga faapena, ma o le a malolo ai fualaau. Bogotá e fiafia i le lalolagi uliuli, o lona uiga, o se fanua e mauoa i humus, lanu uliuli. Afai e leai se tasi, ae e te manaʻo e maua se paluga tele ma suamalie, taumafai e sui le tuufaatasiga o le eleele i le itu saʻo. A o leʻi eli, faʻasese 2 pakete o le humus poʻo le faapalaga i luga o sikuea sikuea taʻitasi o le moega, faʻaopopo leisi 1.5 tbsp. l superphosphate ma le sulfate sulfate. I luga ole eleele eleʻele, faʻaopopo se ipu malamalama falaoamata o le dolomite ma le 'apamefu laupapa. Afai e le tatalaina le eleele, o le omea, faaopoopo se pakete o le peat pe pala i le sisi i le lava eria.

Bogotá e maua fua lelei ile eleele lanu uliuli, lea e mafai ona maua i nisi taimi i luga o le faʻatau.

Nai lo le humus i lalo o vine, e sili atu ona lelei le fai o le eleele lanu. E mafai ona taina i totonu o le vaomatua, i lalo o laau. E lava le aoina o le pito i luga o le 10-15 cm. I le ala, i nisi o atunuu ua faasaina le auina atu i fafo o se mea mai le vaomatua. E ui e leai sau faʻataga, e tatau ona tatou faʻaaoga meaalofa o le natura, ae faʻaeteete.

Totoina o togafitiga: tuu i le va o fualaau 30 cm i le laina ma le 70-80 cm i le va o laina, o le isi filifiliga e 60x60 cm Ae ao le i totoina, ia gauai atu i se tasi o taua taua. O Bogotá e tele ni talatalanoaga, ma e manaʻomia ona aveeseina e le aunoa. Fai mai tagata popoto faapea o mustaches e oʻo atu i le 30% o le seleselega! E le gata i lea, afai e te le tipiina le musika, o le moega ma lau strawberries e tele ma taugofie o le a vave ona tupu, ma avea ma se kapeta faifai pea o tama talavou laiti. Ua paʻu le togavao ona o le pupuʻu, le malamalama leaga ma le leai o ni meaʻai. O le moega mo lenei ituaiga e tatau ona ufiufi i se ata uliuli po o isi mea e ufiufi ai aʻo le i totoina. E le gata i lea, o lona autu autu o le puipuia lea o le musele mai le aʻa. Ae e oʻo lava i le ufiufi o le palapala, e tatau ona e aveeseina vave le musele ina ia latou le aveesea le malosi mai le vao. E na o le i ai lava i lenei tulaga o le a le taua tele pe afai e te misia nisi o musika - tipi ese mai se isi taimi. Faʻapipiʻi siani mo le toe gaosia i ipu, o lea o le a sili atu ona faigofie le suʻeina.

O le isi mea taua - Bogotá e manaʻomia le faʻasusu masani. Afai o le suavai e toso i luga o le saite, o lea ua uma ona i ai i le tulaga o le totoina, tausi lelei le fausiaina o vai inu. Faʻamau i lalo o se mea e ufiufi ai le vai. Pe a faʻaaogā se mea e mafai ai ona faʻafefe le vai, e mafai foʻi ona faʻapipiʻi pito i luga, ae ia maitau e le o faʻamalosi uma i le ultraviolet ma le vailaʻau.

Vitio: faʻavaivai faʻamalosi + mea ufiufi

Le faiga o le totoina o Bogota i luga o le mea e ufiufi ai:

  1. Faʻamuʻu, eli i luga o le eleele ma faʻalelei le pito i luga o le moega.
  2. Faʻalautele le mea ufiufi, faʻapipiʻi pito i laupapa, pine, maʻa, ufiufi ile palapala.
  3. Fai ni vaeluaga o meaʻai i totonu o nofoaga e te totō ai strawberries. Suʻe pito i totonu. E tatau ona faia ni pu ma le umi o le 15-20 cm.
  4. I pu taʻitasi, toto se pusa Bogotá. Lueina aʻa, tuu le fatu (o le fatugalemu lea e tupu mai ai laulaau) ile luga. Ina ia sili atu le ola o laau, aveese ia laulaau faaopoopo, sei vagana ai le 1-2 laiti.
  5. Liligi i le fua faatatau o le 0.5-0.7 lita i le vao.

Togalaau togafiti

O se vaega taua o le tausia o Bogotá o le fafaga. Afai e leai se paʻu, pe e te liliuina mo sina taimi, ona tuʻuina lea o le susu i le 1-2 vaiaso talu ona totoina. A o aʻafia le strawberries, o le eleele e tatau ona susu i taimi uma. O le taimi lava e amata ai ona ola lau laʻau fou, e mafai ona e fesuiaʻi i le vai inu 1 taimi i le vaiaso poʻo le 2 taimi i le vevela o le tau seia oo i le faaiuga o le vaitau tuputupu aʻe (Setema-Oketopa). E tatau ona e suʻeina le tele o le suavai ina ia susu le eleele i le loloto o le 30 cm. A aunoa ma le faʻasusu, o le a laiti ma vevela fualaʻau, ma i le vevela atonu o le a pei o le malie-pei o le laʻau. Afai o le vevela e alu aʻe i luga aʻe o le + 30 ... +35 ⁰C, faʻavaivai Bogotá.

I le vevela, o le a faafetai tele strawberries mo se malulu malulu

O ituaiga eseese e manaʻomia ai le tele o meaʻai. Faaopoopo e tusa ai ma le vaitau:

  1. O tautotogo taʻitasi i le ituaiga o fulufulu faʻamaʻi: urea poʻo le ammonium nitrate - 1 tbsp. l i luga o le 1 mita. E mafai ona e faʻasese i le amataga o le tautotogo i le faʻafefe o le kiona pe i le taimi o le amataga o le tautotogo toto o eleele ile togalaau.
  2. O fuʻa uma lava, fulu-moli-ipu: 1.5 tbsp. l o le superphosphate ma le 1 tbsp. l potassium sulfate i le 1 mita.
  3. O le taumafanafana uma, mai ia Iuni e oʻo atu i le amataga o Setema, i aso uma e 7-10, faʻaogaina ai le fusi faʻapitoa tele, lea e sili atu ona malosi ai le potassium i le pasene i isi elemene.

Vitio: auala e faʻaleleia lelei ai strawberries

Mo le paleni pito i luga o le mafanafana, faʻaaoga le faleoloa tuʻufaʻatasi mo strawberries / strawberries: Gumi-Omi, Fertika, Zdorov, BioGumus, pepa lautele, ma isi.

Faʻataʻitaʻiga: Ata faʻapitoa mo le fafagaina o strawberries

Ae o faifaatoaga i aso nei o ni tagata atamamai oe fiafia e fai mea uma lava mai mea e masani ai le lelei. O le faʻaaogaina sili ona faigofie o se faʻasalaga o vao. I lenei tulaga, e manaia le suʻesuʻeina o mea totino o laau eseese ma filifili mea aoga i lau faitalia. O lea, mo strawberries e mafai ona e aoina:

  • paluga faʻamalolo faʻamalolo;
  • pateta, ma o loo i ai le tele o moli;
  • upega tafailagi - o se faleteuoloa o mea uma i le micro ma macro;
  • wormwood, lea o le a faʻafefe ai le tele o faʻamaʻi;
  • celandine, lea o le a faʻafefe ai faʻamaʻi ma le tiga ma fesoasoani e tau ai faʻamaʻi.

Tuu lau seti o meaʻai i totonu o se atigipusa, faʻatumu i le 3/4, faʻatumu i le vai, ufiufi ma tuʻu vevela mo le vaiaso. O le taunuuga e tatau ona avea o se moe ma le manogi o le manurele. Fufulu i le vai 5 taimi ma le vai Bogotá i le fua faatatau o le 1-2 lita i le vao, e mafai ona liligi i lau. Tuʻuina soʻo se fafaga i luga o le susu. Muamua siaki ma leai ni aʻa.

O le tele o fai togalaau e pei o le kuka "fualaula lanumeamata", aua o aganuu taitasi e mafai ona e sau ai i lau lava fua masani

Afai o lau strawberries e ola i luga o luga o eleele, e aunoa ma le ufiufi o mea, salalau le mulch o vao vao po o vaomago i totonu o moega. O lea e faʻagesegese ai le tuputupu ae o vao, taofi le susu i le eleele, puipuia laʻau ma mea manogi mai le fesoʻotaʻi ma le malulu ma le susū o le eleele. Mo le taumalulu, o Bogotá o le a iai se malutaga, seivagana ua e nofo i le eria e lafo ai. O le ituaiga ua faʻatagaina mo le galueaina i se mafanafana ma le toʻa. O lenei togavao vao o le a le sao i fulu malulu, aemaise lava i le malulu. Ufiufi le moega i mea e manava, paluga, lala laau, faʻasalalauina lala, pala, laupapa, ma isi mea e taofi ai le kiona. Fai i le faaiuga o le autumn, pe a malulu le eleele ma e le maualuga le vevela i luga o le 0 ⁰C i le aso.

Vitio: eseesega o le malulu malulu o strawberries

I le gasologa o tausaga, e le o ni suiga lelei i suiga o le togalaau. Aemaise lava, o le vao e ola, amata ona oso ese mai le eleele, o le vaega pito i luga o aʻa o loo vaaia. Afai e tupu lenei mea, faʻaopopo le agamalū po o le lau laʻau ina ia naʻo loto e i luga o le fogaeleele. A maeʻa le 4 tausaga o fualaau aina i le tasi nofoaga, ia eli uma le faatoaga, faʻafefeina le strawberries i se isi nofoaga. Faʻaaoga se musika maloloina mo lenei mea. E le mafai ona toe totoina vao tuai i se nofoaga fou!

Puipuiga ma le pulea o faamai ma meaola faalafua

O le afaina o strawberries ma fualaau, viruses ma meaola faalavela e faigofie ona taofia nai lo le tau ma i latou. O le amataga lava o faafitauli uma o le toto. Afai na e faʻatauina ni fatu mai se tagata e le o iloa, aua le faʻatuatua ia te ia, ona fai lea o togafitiga aʻo lei totoina. Fagapala le vao atoa mo le 20 minute i le vai vevela (50 ° C). Liligi fualaau i tioata ma le vai mai le faʻafeinu i luga o lau. Taumafai e oso i luga o le fatu. Parasites e le o vaaia e le mata e faʻalagolago i vaega aupito sili ona mataga o laau. I se tulaga talitutusa, ua amata ona tutupu vao o Bogotá i le moega, ae ua mafai ona e ave le vai vevela - ua oʻo i le 65 ⁰C. Fai togafitiga faalua i le tausaga. O le taimi muamua i le tautotogo, i le taimi lava e amata ai le eleele, ma e mafai ona e latalata i le togalaau. O le taimi lona lua - i le taimi lava e uma ai le seleselega.

E mafai ona togafitia ma toe faʻaleleia le faʻaaogaina o le suavai manogi i le ola sili ona lafoaiina.

O togafiti faʻamalolo o se meafaigaluega lautele. A aunoa ma ni vailaʻau, o le a e faʻaumatia le vevela, siama, siaki vine i laʻasaga uma o la latou atinaʻe. Ae faʻapea foi le vai vevela e fesoasoani i faʻamaʻi faʻamaʻi: eseese laʻau ma pala. Mai faʻasolosolo faʻamaʻi pipisi i aso nei, o se tasi o mea sili ona lelei o Karbofos (60 g mo le 10 l). Na te tauina se vaega atoa o iniseti. O le sao e fesoasoani lelei mai se ato (2-3 g mo le 20 l). Ae ui i lea, o nei meaola malolosi, e le mafai ona gaosia i le seleselega i le taimi o le fugalaau, e na o le tasi le masina ao leʻi oʻo i le fua o vine ma le maeʻa atoa o le seleselega. O meaola e leai ni mea e ola ai, mo se faataitaiga, Fitoverm, ua gaosia, ae ua le aoga i laau mamafa.

E le gata i lea, o loʻo i ai le faʻalauteleina ma le faʻamalosia o fualaau faʻamaʻi - fualaau e faʻafefe ai faʻamaʻi E faapitoa lava, HOM (40 g i le 10 l) vai, Soa (2 ml i le 10 l), 1% Bordeaux vai e mafai ona faʻaumatia ai meaola o soʻo se faʻamaʻi afaina i lau strawberries: paʻu paʻu, lanu enaena ma le paʻepaʻe, ma isi. Bogotá i faʻamaʻi, e tatau ona suʻe muamua, e aunoa ma le faʻatali mo faailoga manino o faʻamaʻi:

  • o le togafitiga muamua e faia i le tautotogo, i le amataga o le vaitau tuputupu aʻe;
  • toe fai isi 1-2 taimi ma se va o le 10 aso;
  • pe a uma le seleselega, gaioiga 1-2 taimi ma se vaitaimi o le 10 aso.

O se auala sili ona mataalia ma le le faʻaleagaina o le faʻafefeteina o faʻamaʻi, lea e tele le manatu faatauvaa, o le tipi ma mu, mo se faʻataʻitaʻiga, i le brazier, laʻau tuai lea na amata ona liu samasama ma ua mama. O le aveesea o ia i taimi uma, o le ae faʻaumatia le foci o faʻamaʻi ma tuʻuina atu i le vao se faʻamalosiaga e toto ai ni laʻau fou, talavou ma maloloina.

Vitio: o se tali aoga mo meaola uma mai vailaʻau faʻasaina

Le seleseleina ma le auala e faʻapolopolo ai le vao o Bogotá mo le taumalulu

Afai e tatau ona teuina ni manogi mo ni nai aso, ave i le maketi poʻo se meaalofa a le aiga, ona selesele lea i le taeao, pe a uma ona faʻavaivaia le sau, ma aʻo leʻi faʻamafanafana le palu i le la. Taʻu ese le 'au ma tuʻu i totonu o se pusa papaʻu. Teu i totonu o le pusaaisa mo le sili atu ma le 3-5 aso. Mo le taumafa patino ma le gaioiga i le aso e tasi, e mafai ona e filifilia strawberries i soo se taimi o le aso. I luga o le auala, i totonu o se pusa eseese, aveese otaota, pala, ma faaleagaina mai le togalaau.

O Bogotá o se tamaʻi matagofie ma lelei. E 'aina saʻo mai le togalaau poʻo kuka ile meaʻai sili ona fiafia i ai tagata - strawberries ma susu, kulimi poʻo kirimi kirimigi. Fualaau laiti e mafai ona faʻaaogaina mo le faʻaogaina atoa: faʻasao, jams, compotes, fualaau lole. E mafai ona e faʻamagoina vine i totonu ole ogaumu poʻo le mea faʻagogo ma faaopoopo ni fuālaau manogi i le taumalulu i le lauti.

Laulaʻau mama - o se mea faʻapitoa i le lauti, pusa ma meaʻai

Faʻamamago uma fualaʻau tetele, ma sufulu i latou i le suka, tuʻu i totonu o pusa pusa ma teuina i totonu o se pusaaisa. O sea ituaiga meaʻai e tumau ai le tofo ma le manogi o le taumafanafana mo se taimi umi. E le gata i lea, e mafai ona faʻaaogā faʻasalaga faʻasalalauina i tausaga taʻitasi mo faʻamalositino: 'ai le afa o vine ma' ai, ma le palu o le afa lona lua, solo ese mata ma le ua. A susu le sua ma amata ona faʻamalosi le paʻu, fufulu. O i latou e le fefefe i le malulu e mafai ona latou 'ai i latou lava ma fufulu o latou mata i fualaau suamalie, o le a sili atu le lelei.

O fualaau o fualaau taitasi e aofia ai vitamini, antioxidants, siakiina, siaki elemene. O nei mea uma i totonu o le faʻalavelave toe faʻafouina ma faʻaleleia le paʻu, faʻamalosia ai toto toto, faʻasaʻo le ita, faʻafouina le vevesi, ma puipuia le foliga mai o le siama.

Faʻatalanoaina e le Faatoaga

Faiga sili ona fiafia i ai (ina ua mavae Kama) o Bogotá! E i ai eseesega mai Kama. Ripens sina taimi mulimuli ane. O vine e sili atu le telē, e peiseai o le 2 vine, i luga o le vao latou te laʻititi. I vine lapopoa tele o loʻo i ai se mea itiiti. Faʻapenaina pei o se vao. Mustache ua naʻo le pouliuli! E toetoe lava a leai se mafaufauga o Kama. O le lanu o Bogota e le pei o le pouliuli pei o Kama, ae o fatu foi e felafolafoaʻi ma o le lanu o le papa e mumu le lanu. O ituaiga nei e 2 na tutupu i loʻu fale mo le tele o tausaga. Ou te taumafai e togi ese ituaiga o totoe i le tausaga pe lua. Ou te faatauina ituaiga eseese i tausaga taʻitasi. E tele ituaiga o vine na pasi i oʻu lima.

Elena Geraskina

//www.flowersweb.info/forum/forum3/topic72476/messages/

O Bogotá o le sili ona pele, o le pito sili ona manaia, e oʻo lava i le papa papaʻe ua uma ona suamalie. E le fiafia o ia i le mafiafia. E matua taua lava, o le paluga manogi, mo aʻu lava ia. I luga o laau laiti, o vine e lapoa, ona totoina lea. Ae o le gafatia e matua maualuga lava, ou te manatu i le tausaga a sau e tuʻuina atu i se matāua. O i latou uma e taumafai e tusi le lelei o le tofo i isi. Sa ou tuputupu ae mo le silia ma le 7 tausaga ma o le a ou le lafoaia.

Kalinovka

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=3822

Sa ou totoina Bogotá i lenei taumafanafana, ma togi i luga o le pa, ae na mafai lava ona faataitai ni nai vine. Sa ou fiafia i le tofo. Ae o le mea e tasi: o lea ua ia togi uma laulaau i totonu o pusa, ma e sosoo atu ia te ia o Wima Xima ma Pineberry ma laulaau le lauina. Ou te masalo e le talia le vevela: matou +35 mo le vaiaso.

elfy

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=3822

E i ai foi aʻu tagi i Bogotá. Busu i le pito o le fualaau suamalie, ma o le pusa e foliga mai o loʻo kuka. I se tulaga maualalo, o loʻo faʻapea foi Chamor ma Gigantella. Ae o le tofo o Bogota e sili atu le lelei i lenei tausaga.

Ivann

//forum.vinograd.info/archive/index.php?t-420-p-2.html

"Bogotá", "Marishka", "Early Kokinskaya" e foliga mai e suamalie ia te au. O le faʻamatalaga o ituaiga eseese e mafai ona faitau i totonu o le Setete o le Setete, latou te masani ona faailoa mai le suka suka mo le ituaiga (e mafai ona e faʻatusatusa ma i latou o latou tofo o loʻo e iloa) ma le fua o le tofo ile 5-sikuea. O nei ituaiga e iai le 4.8-5.

Tit

//www.websad.ru/archdis.php?code=622041

O Bogota o se vāega mo fomaʻi galulue malosi, aemaise lava pe afai e te tuputupu ae i le vaipanoa sese lea ua faamoemoeina. E manaʻomia le faʻafeinuina o lenei fale, fafagaina, puipuia mai faʻamaʻi, faʻamaʻi ma pulu sili atu nai lo isi. Tausiga e faʻaosofia ai le tuputupu ae malosi o le musika. Ae mo le lelei o strawberries suamalie, ua saunia le au fai togalaau mo le tele. O le taumafai muamua ia Bogotá, e mafai ona e alofa ia te ia mo le olaga ma fiafia e tausia lenei pitonuʻu faigata i tausaga uma.