Tuputupuina tipu

O tulafono o le faʻasusuina o kapisi i le laufanua avanoa

Toeitiiti lava o tagata totō uma e totō le kuka i totonu o le togalaau. Ae ui i lea, o lenei fualaau faisua e manaʻomia ai le tausiga faʻapitoa, aemaise lava pe a oʻo i le fausiaina.

I la tatou tusiga o le a tatou faamatalaina pe faapefea ona fafaga le kapisi ina ua uma ona totō i le eleele ina ia maua ai se seleselega lelei ma le lelei.

Tuutuuga mo le tuputupu aʻe o kāpeti

O le tupuina o le kapeti o se galuega faigata. E oʻo lava i tulafono uma o le tausiga, e leai se faʻamautinoa e le osofaia e le tele o faʻamaʻi ma meaola faalafua. E taua tele le gauai atu i le eleʻele palapala, talu ai e oʻo lava ile laʻititi laʻititi o le a oʻo atu ai i taunuuga le lelei. E tatau ona gauai atu i le filifiliga o se nofoaga mo le tulaueleele. E sili atu le filifilia o nofoaga la, o le fualaau aina e le fiafia i le paolo. E le gata i lea, aua nei filifili mo le totoina o vaega e ola ai le susulu, lapisi, tamato ma beets.

E taua! Aʻo leʻi faʻavaivai, e fautuaina e vaʻaia le palapala - ina ia mafai ona vave oʻo atu le susu i le aʻa.
E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o nei fualaau aina e aveesea uma mai meaʻai mai le palapala, ma e mafai foʻi ona tuʻuina atu faʻamaʻi eseese ma faʻamaʻi. E sili atu le lelei ile gaosisi ile totoina ole pateta, kukama, legumes ma fatu e faʻaaogaina.

Aua nei filifili e totoina ni vaega i eleele palapala. Afai e te le maua, e tatau ona faʻamalosi le amio.

Ou te manaʻomia le kuka o susu?

E taua tele le iloa pe faʻapefea ona faʻafefe le kapisi i le malae vaʻaia pe a uma ona toto. O fualaʻau e manaomia le susu ona o le i ai o foliga o meaola: o se maualuga maualuga o le vevela mai leaflets pito i luga, o se tulaga e matua le lelei lava le aʻa. E faʻatatau i le laʻititi o le tuputupu aʻe, e manaʻomia e le fualaau aina le tele o le susu. O le tele o le suavai e manaʻomia e ia i le taimi o le fatuina o fatu ma le taimi o le a amata ona mauaa aʻa i le eleele.

A oʻo ina faʻavaeina le maualuga o le avega ma le ulu, e manaʻomia foi ona sili atu le susu. I le taimi lea, o le palapala o le eleele e tatau ona tusa ma le 80%, ma le maualuga o le ea - e tusa o le 80-90%.

E te iloa? E tusa ai ma se tala e uiga i le amataga o le kapisi, na tupu mai i le afu o le afu lea na pa'ū mai le ulu o le atua o Jupiter.
Afai e tuʻuina atu le tulaga fautuaina, o le a ufiufi le lanu enaena, ma o le a liu piniki, o le a ufitia le au ma o le a tupu le uluaʻi ulu.

Ae ui i lea, aua e te manatu o le kapisi e mafai ona faʻavaivai e aunoa ma ni tapulaa. O le tele o palapala e faʻamamaina i le faʻatasi ai ma le maualalo o le vevela e mafai ona faʻavaivaia ai le tuputupu aʻe o fualaau faisua, taofi le ulu ese, tuʻu ai le tele o avanoa faʻalauiloa i luga o laulaʻau, ma o le a tupu mai ai siama pipisi.

Faatasi ai ma se faaitiitiga i le malulu o le ea o loo i ai se faaitiitia i le tele ma le lelei o le seleselega.

Aoao e uiga i sui o le kāpeti e pei o kohlrabi, kāpeti kāpeti, cabbage-choi, kāpeti paepae, broccoli, kāpuni mumu, pulupulu o Brussels, failaʻau.

Faʻasalaga uiga

Ina ia totoina se seleselega tele, e tatau ona e iloa ma tausisia nisi vaega o auala e faʻafefe ai le kapisi. Mafaufau i ai.

E faʻafia?

O le tele lava o taimi, o le faʻaleleia o le suavai e faʻatino i laʻasaga alualu i luma:

  • pe a uma ona toto fatu;
  • pe a uma ona fausia ulu.
I ia tulaga, o le fausiaina e tatau ona faia i le tele o taimi i le aso, ma e tatau ona faaauau mo 2-3 vaiaso. A oʻo ina amata ona tupu le vaega o le palapala, o le faʻafia ona faʻavaivai e faʻaitiitia lemu. A o leʻi amataina le vaitau o le seleselega, o se tulafono, e le fautuaina e faʻafeinu le kapisi, aua e mafai ona taʻitaʻia ai ulu. Ina ia aua nei feagai ma se faafitauli faapena, e taofia le vai i le masina e tasi ao lei matua atoatoa le kapisi.

E le gata i lea, aua nei sili atu le suamalie o le fualaau aina pe a maeʻa se lamala umi.

O le tele o taimi, pe a faʻavaivai, e taʻitaʻia le au fai togalaau i se metotia e faʻavae i luga o le tau. O le faʻamaualaloina o loʻo faʻatinoina i laʻasaga eseese o le tuputupu aʻe o laau (fualaau, faʻavae, aganuʻu matutua).

O le faifai pea ma le tele o le faʻavaivai e faalagolago i le umi o timuga, pe fia le taimi o aso susulu, pe o le a le tikeri o le maualuga.

E taua! Aua e te totoina vavalalata vavalalata le tasi i le isi, aua e mafai ona vavao e laau vavalalata le malamalama lea e manaomia e tamaiti laiti.
A maeʻa ona totō le toto i le eleele lafoaʻi, e tatau ona faʻataunuʻu le vai ile 5-6 lita i le sikuea 1. m i aso taitasi mo le 10-14 aso. A maeʻa le 2 vaiaso e faʻafeinuina 1 le aso i le aso, faʻaaoga le sikuea 1. m 12-15 lita o vai.

Taimi o le aso

E sili ona lelei le faia o le suavai i le afiafi, e pei o le ao, i lalo o le susulu o le la, e mafai ona susunuina mumu i lau. Afai e le mafiafia le tau mo se vaitaimi uumi, o le tele o le suavai e mafai ona faia i le 5-6 aso, ma i le vevela ma le susulu o le susu e tatau ona faia ile 2-3 aso.

O le a le vai

Mo le suāsusu o le vai talafeagai lelei lea. E mafai ona e faʻaaogaina le vai mai tane tane, lea e vevela i lalo o le la i le ao.

E le fautuaina e inu le fualaau faisua i le malulu poo le chlorinated vai, o se vai e maualuga le mamafa o le uʻamea. O le faailo sili ona lelei o le vevela o le vai mo le faʻavaivai o le + 18-20 ° C.

O le a aoga foi mo oe e iloa ai pe talafeagai le tipi ese o laulaau mai le kapisi, o afea ma le mea e teu ai le kapisi, pe faʻafefea ona taulimaina le isi i luga o le kapisi.

Auala

Mo le faʻaleleia o le vai, e mafai ona e faʻaaogaina masini eseese: fagu suamalie, pakete, masini ma isi. E fautuaina le suavai i se auala e sili atu ai le maualuga o le susu i le aʻa, o le mea lea o le a tuputupu ae ma vave le laau. Faʻasusu ma se suāvai ma se pulupulu e mafai ona faʻatino i le pito o le kapisi, ma le va o laina. E le fautuaina e faʻatagaina le fatu o le tele o le susu i le aganuu.

Kapisi ma le faʻavaivai

Faʻafetai i le faʻaaogaina o tekonolosi e faʻavaivai, e mafai ona faʻatonutonu le tafe o le vai i laau taʻitasi. Mo lenei mea ei ai masini faʻapitoa - pata.

O le mataupu faavae o le tosoina o le vai e faapenei: o le vai e tafe atu i se pulse faapitoa, lea e faia ai pu i ni mamao (tuu i totonu ia droppers). O nei mea, o le vai i le aofaiga manaomia e sasaa atu i lalo o laau taʻitasi.

O le lelei o le faʻavaivai e aofia ai:

  • faʻamamaina na o na nofoaga e manaʻomia ai le susu;
  • le mafai ona faʻaaogaina le tekonolosi o le vaitaimi i luga o soʻo se eleele ma se fesoasoani;
  • e leai se suamalie i le va o laina, lea e mafai ai mo le veleina po o galuega fesoasoani.
O le mea le lelei o le faigamalo o lona tau maualuga. Ae ui i lea, i aso nei e tele naua tusi i luga o le auala e fausia ai sau lava polokalama, ma afai e te manaʻo ai, e mafai e tagata taʻitasi fai vine ona faʻalauiloaina se ituaiga faʻafeinu i le tausiga o kāpeti.

E te iloa? O le kāpeti sili ona tele na lisiina i le Guinness Book of Records, na ola i Alaska (USA) ma sa mamafa lona 34.4 kilokalama.
A maeʻa ona e faitauina le tusiga, na e iloa auala e inu ai le kapisi mo se seleselega lelei, o lea e leai se masalosalo o le a mafai ona e tupuina se fuainumera tele o fualaau faisua manaia ma maloloina.