Fua o le gaosiga

E faʻapefea ona tausia se mea e sili ona lelei? Totoina, taumalulu, faʻaleleia

Togalaau hydrangea o se tagata e le masani ai i togalaau aina. Ae ui i lea, o lona lauiloa na vave ona tutupu vave i tausaga talu ai, ma o nei mea uma e mafua mai i le tele o fugalaau ma le malulu. I le taimi nei ua silia ma le luasefulu ituaiga ituaiga eseese o lenei laau ua lauiloa, ma o le tasi o ia mea hydrangea paniculata phantom. O loʻo i ai le tele o meaʻai o le kulimi kulimi poʻo le lanu paʻepaʻe.

Faamatalaga ma foliga

Paniculata hydrangeas e mai Sasaʻe Sasae - muamua na latou ola i Iapani, Korea, Saina ma Sakhalin. O le totoina o le laau na amata i le afa lona lua o le 18 senituri. I le faagasologa o le atinaʻe ma le faʻaleleia o ituaiga meaola fou, na taumafai ai le au faʻatoʻa e le gata ina faʻasaoina ona uiga, ae faʻamalosia foi i latou.

E i ai mea totino o le uluai fale, ae maua foi tele uiga mamalea e mafai ai ona tupu i tulaga leaga ma le eleele palapala:

  • Faʻafitauli i aʻafiaga faʻamaʻi ona o le eleele palapala;
  • Feteenaʻiga tetee;
  • O le vave faʻafouina o le paʻu pe a uma ona teuteu;
  • Le mafai ona ola mo se taimi umi e aunoa ma le faasee atu;
  • Faʻasolo vave ma susulu vave.
E mafai e le manava ona talia lelei le malulu, mafai ona taumalulu e aunoa ma ni taunuuga i le vevela e oʻo i le -25 tikeri. I le ogatotonu ma le itu i saute o le atunuʻu, e le manaʻomia le fale i le taumalulu.

Tausia ma le tulaueleele

Filifilia se nofoaga e tulaʻi ai (malamalama, vevela)

E matua le lelei le laau, ae e sili ona lelei le filifilia o nofoaga tatala ma malamalama lelei, po o le malu puipuia mo le totoina. E le mafai foi ona gafatia ave o le aoauli saʻo. E mafai ona e totoina vao latalata i fale o le a puipuia uma mai le la susulu ma mai matagi.

Eleele

Mo le tuputupu ae lelei o le eleele lelei o le eleele e manaomia. E mafai ona tupu i luga o eleele mafiafia ma eleele mumu, ae e le fiafia i oneone oneone. O le elemene o le eleele o loʻo i ai se aoga aoga i le susulu o fugalaau ma le soifua manuia lautele o le laau. I luga o le eleele le mautonu, o le eletise o le eletise, o le faatupulaia o le alualu i lalo.

O le faʻateleina o le eletise aʻo leʻi totoina e mafai ona faʻaopopo i le eleele. sawdust, fanua faʻasoa, paʻu enaena. E le lelei le faasino atu i le i ai o le kesi, penisina, lime ma isi vailaʻau o le deoxidizing i le eleele.

Faʻasa

E le o manaʻomia le faʻamalosiina o le laau, ma e mafai ona i ai e oo lava i le tau māgogo. Ae ui i lea, faatasi ai ma lenei uiga, o le fugalaau o le a vaivai ma pupuu. Faʻasalaga lelei, e tatau ona faʻafeinu vai masani i le manava o le vai ina ia lelei ai le palapala. Le sili ona lelei o le fafaga - 30 lita i sikuea mita i timuga timuga e mafai ona faaitiitia.

Fertilizer / fafaga

E vaʻaia e Hydrangea meaʻai mai le eleele ma manaʻomia masani ma tele le faʻamalolo. Mai le amataga o le tautotogo ua fautuaina ina ia faʻaaogaina se fafaga faʻasaina. Mo le tuputupu ae tuputupu aʻe o tanu ia Me-Iuni, e faʻaaogaina le humus poʻo le faʻaaogaina o fugalaau. I le vaitau o loʻo iai le tele o fuālaʻau, latou te fesuiaʻi i fugalalaʻau faʻasamala o loʻo iai le paluka ma le maika. Ae ui i lea, e taua le aua le faʻaaoga, ma le toe faia 1 taimi i le 15 aso, a leai, e mafai ona paʻu lala i lalo o le mamafa o inflorescences.

Aokuso, ua taofia le fafaga.

Faʻatauga auala

O le hydrangea paniculata ua faʻalauteleina i ni auala se tolu: e ala i le vaevaeina o le vao, e ala i lala ma tipi.

  • A vaeluaina se togavao latou teliina i fafo i le tautoulu, pe a uma le fuga o le fuga, ma vaevaeina malie i ni vaega se tolu ina ia i ai i vaega taʻitasi se tuputupu ae tuputupu aʻe mo le isi atinaʻe o le laau. O aʻa o laau ua maua e faapuupuuina sina mea laitiiti, ona totoina lea i totonu o se pu ma ni meaola suamalie ma mineral ua faaopoopoina iina;
  • Faʻaleleia e ala i le taoto sili ona lelei gaosia i le tautotogo. Ae ui i lea, e tatau ona malamalama o lenei metotia e le taʻitaʻiina i taimi uma i le mea e manaʻomia. Mo le toe gaosia e tatau ai ona eli se lua i se loloto e oʻo atu i le 15 senitimita, filifili se lala e sili ona latalata i le eleele. Mai le pito o le paranesi, o laʻau ua tipi, ua faʻamamaina le paʻu ma tuʻuina i totonu o le lua na faia, ona ufiufi ai lea ile eleele. O le vaega eleele lalo ifo o loʻo faʻamalūlūina tele seia oʻo ina aʻafia aʻa, pe a maeʻa ona vavae ese le tipi i lalo o le togavao. O le toe totoina vave o se paranesi e le fautuaina - e sili atu pe afai e aʻafia sina lala ma vavae ese aʻa;
  • Faʻaleleia e ala i le tipi le telegese ma taugata. O seleni e maua mai lala e maua mai i le tipiina o le vao i le tautotogo. A o lei tipiina se paranesi, e tatau ona taofi mo ni nai aso i le vai, ona tipi lea i ni vaega o le 3-5 buds i luga o le tasi lima. O le pito i lalo e mafai ona togafitia i soo se tuputupu aʻe tuputupu aʻe. O laʻau ua saunia e toto i le eleele, e aofia ai le oneone ma le paʻu i tutusa tutusa, alu i lalo i le 2/3 o le umi ma ufiufi i se fagu i luga. Pe a tipi i le taumafanafana, e vavaeeseina i latou mai tumutumu o le fou, e le o toe totoina.

Saunia mo le taumalulu ma le taumalulu

E mafai ona tipi i le tautoulu, pe a uma ona fuga. O le a fesoasoani mai afaina fua ma fesoasoani pe a talafeagai e afifi ai le fale i le malulu. O le teuteuga e faia lelei, e pei o se laau, e aunoa ma le aafia ai o skeletal branches. E mafai foi ona e aveesea ni vailaau vaivai ma le manifinifi, ma faapuupuu lala fou i le 2-4 buds.

Ona o le malulu, o le hydrangea e le manaʻomia se faʻamalosia mo le taumalulu. E ui i lea, o le a aoga tele le puipuia o le aʻa mai le malulu palapala. Ina ia faia lenei mea, i luga o le eleele faataamilo i le vao e faasalalauina le humus po o le peat mixed with leaves.

I ni nofoaga malulu malulu e te mafai latalata vavalalata fualaau atoa. Ina ia faia lenei mea, e afifiina le togavao i le iniseti (mo se faataitaiga, spunbond), ona mamao lea i le mamao e 25-30 senetimita mai ai, o se faavaa ua faia i se upega ua tuu, lea ua tumu i lau lau. A maeʻa lena, o le fausaga atoa o loʻo ufiufi atoa i se ata e leai ni vai.

Maʻi ma faʻamaʻi

O Hydrangea, e pei lava o soʻo se togalaau aina, e faigofie i faʻamaʻi ma osofaʻi e faʻamaʻi. Le tele o mea masani paʻu palapala. Ina ia taulimaina, e tatau ona faʻaumatia 20-25 kalama o le faavae i le 10 lita o le vai ma faʻamalolo le laau.

O le isi mea totoga o le aphid Ina ia faʻaumatia, e mafai ona e faʻaogaina se togafitiga faʻaleaganuʻu - nutimomoia 250 grams o le kākalo solo ma faʻaauau pea i le 10 lita o le vai. A maeʻa aso e lua, e 50 kalama o le sapalai tagamea, faʻaopoopoina lea, pe a uma ona faʻafefiloi le fofo. O le laau e tatau ona liliuina i le tasi vaiaso i le vaiaso ao lei paʻu le pest.

O le Hydrangea phantulata phantulata o se togalaau e le lelei le togalaau e fiafia ile laʻau matagofie. Mo le totoina e aupito sili ona fetaui lelei ma le eleele eleʻele eleʻele i totonu o le paolo. E faigata le Hydrangea, ma le puipuiga o vao i le taumalulu e le manaomia, ae mafai ona e ufiufi le aʻa ma le peat poo le humus.

Ata

Vaʻai atili i ata o le vaʻaia i lalo: