Apple lobo

Apu Lobo: o le a se mea e tatau ona iloa e le fai togalaau?

O le tele ma le tofo o le fualaau aina e le o se mea sili ona taua mo le filifilia o ituaiga o apu. O le mea lea, o alu mo se fua - ia mautinoa ia maeʻaeʻaeʻa maeʻaeʻa suʻesuʻe uma ona foliga.

O loʻo faʻamatalaina auʻiliʻili ia uiga o le ituaiga o le apple o Lobo, o mea lelei ma le le lelei o le laau ma fua o lenei ituaiga, faʻapea foʻi ma faʻaaliga o le tausia o lenei togalaau.

O a ni uiga tulaga ese o le ituaiga?

Apple laau "Lobo" e faatatau i le tuai ma le taumalulu, o lona uiga, o ona fua na tupu i le tau o le autumn, latalata i le muamua kiona. O lenei vailaʻau na maua mai ona o le saolotoga o le palotaina o le ituaiga Mekintosh. O le ituaiga e talafeagai mo le tuputupu ae i le ogatotonu o le fetolofi, lea e manatu i ai le au atamamai e pei o se ituaiga o folafolaga.

O fua o lenei ituaiga e taua tele pe a tupu aʻe i luga o fanua tetele o fale gaosi oloa, ma i totonu o faatoaga tumaʻoti po o tuafale, aua fua mai fua tele ma gaʻo. O fua e mafai ona faʻaaoga uma mo meaai ma mo le gaosiga.

O fualaau aina "Lobo"

Tipi apu "Lobo" lapoa teleae ui i lea, pe a iai ni faaletonu i mea taumafa o le laau poʻo le leaga o tulaga o le tau, atonu o le a laʻititi tele. O le foliga o fua o fualaʻau e lapotopoto, o nisi taimi e mafai ona faʻataʻamilo. E le nonoa, ma se lamolemole lamolemole, o loʻo i ai se peleue malulu malosi.

I le lanu-lanu-lanumeamata ma se lanu mumu mai le maamora i le lanu mumu. Talu ai ona o le iai o le suka, pe a uma ona aveeseina fua o fualaau aina, e suia lava la latou lanu, ma avea ma paʻu. O vailaau mataʻetaʻa tele e manino lava ona iloa i le fetus, ae e le o tuʻuina i ni numera tele.

E le tele le aʻa, mafiafia i le pito. O le tootoga o le fualaau aina e lautele ma loloto, lea e le mafai ai ona alu atu le gaʻo i tua atu o ona tapulaʻa. O le sipuni o apu "Lobo" e fai si puʻe, laʻititi i le telē.

Ipu fua o fua laiti, e mafai uma ona tapunia ma i totonu o le setete o le malo. O le paʻu o lalo, lea e lautele, ae e loloto le loloto, o loʻo i ai se foliga faʻapipiʻi. O le fatu ma potu o fatu i fua o lenei ituaiga e laiti, fatu. E mafai ona tapunia kulupu o fualaau aina pe tatala afa.

Le lanu o le aano o apu "Lobo" e paʻepaʻe. E ala i lona fausaga fuga lelei i le tele o le sua. O le meaʻai e agamalu, malie.

O le vailaʻau faʻasolosolo o lenei ituaiga o loʻo i ai se aofaiga tele o le acid ascorbic, lea e ave le 10.7 mg i le 100 g pulp.

Uiga o fafie ma pale

Laʻau lenei ituaiga tuputupu ae vave i se talavou. I le taimi muamua, ei ai lona pale palelelei, lea e vave ona faanatinati i le maualuga. O le palealii o se laau matua e maua ai se foliga lautele, e le o toe faaitiitia ona o le faaitiitia o lala.

Laʻau maualuga - averesi. Fualaau aina ua tumu i kolchatka, lala ma le tuputupu ae o le tausaga ua teʻa.

O le a le mea e foliga mai ai popo o le laau a Lobo?

O le mafiafia o laʻau e maualuga. I foliga vaaia, e fai si faafefeteina, faʻapipiʻiina, faʻaititia. O le lanu uliuli lanu uliuli o laʻau o loʻo i ai se lanu fiafia. I luga o le fuʻa o le tele o lentils ua faia eseese lapopoa e oval. O le mamao i le va o pona i luga o le paʻu e maualuga.

I luga o le paʻu na fausia ai le laʻau ma lau lanu meamata. Pepa foliga - oval pe ovoid. O le pito o le laʻau ua feliuliuaʻi, ma o le faavae o le fatu. O le fogaeleele ua malulu ma ua maanuminumi. Petioles e foliga foliga tutusa i le faʻapipiʻiina o laau ma maua ai ni mea laiti.

Le lelei o le ituaiga

Faatasi ai ma faamanuiaga o le apu "Lobo" o mea nei e tatau ona matauina:

  • mausali ma maualuga maua lenei ituaiga, lea e aoina i tausaga taʻitasi;
  • lapoa lanu o le apu;
  • tofo lelei o le fua;
  • lelei le faʻaalia ma le mafai ona faʻaaogaina fua o fua;
  • lamala faapalepalemea e saofaga i le maualuga o le maualuga o le laau.

Le tele o ituaiga

O le faʻafitauli sili o lenei ituaiga o ola pupuu o fua, e ui lava e na o le amataga o le tautotogo e tupu ai. Faʻafitauli i le kiona i le vasega avega, tutusa e pei o le maualuga o le vevela. O faʻamaʻi pipisi e pei o le paʻu ma le paʻu palapala e mafai.

Saunia mo le totoina o laau aʻau "Lobo"

O le totōina o le apu laʻitiiti e aofia ai le tele o vaega sili ona tāua, lea e taua le mafaufau i ai ina ia maua ai se fua lelei fua.

O le a le fuafuaga e toto ai se laau?

I lenei tulaga, e tatau ona e gauai atu i le tele o le laau matua. Talu ai tele-tele laau masani o le ituaiga Lobo, o le mamao i le va o laau e mafai ona tusa ma le 3, -3.5 mita. Afai e te filifili e teu se togalaau, o le lautele i le va o laina o laau e tatau ona tuu i le 4.5-5 mita.

Afai e te totoina ni aʻa i luga o laau tuai, e tatau ona faateleina le mamao i le va o nei fualaau i le isi mita, o lona uiga, i le 4.5 mita.

E manaia foi le aoao e uiga i le totoina o laau aʻau i totonu o le Ural latitudes.

Tulaga manaomia mo eleele mo le totoina o le apu "Lobo"

Afai o le ae totoina se laau i le tautotogo, o le eleele e tatau ona saunia ae peitai i le tautoulupe a oʻo i le tautoulu o le tusa o le lua i le tolu masina aʻo leʻi tulaʻi mai.

Faʻataʻitaʻia le pito i lalo o le eleele, e tatau filifili ma le faʻaeteete uma lava vao faatasi ai ma aʻa, faʻamago, ma mulimuli ane toe eli. O le aofaʻi o fertilizers talafeagai i le 1 sikuea mita e tatau ona:

  • 5-8 kilokalama o le humus po o le faapalaga (e mafai ona e faʻaaogaina masani le vao);
  • 8-10 kilokalama o le faʻafefiloi o peat ma le 100 kalama o superphosphate, 40 kalama o le potassium sulphate ma le 45 grams o masima potash.

Afai e te eli se nofoaga mo le totoina o le apu i le tautoulu, ona e le tatau ona e tatalaina ni pusi lapoa o le lalolagima tuʻu ai le uʻu seia oʻo i le tautotogo. Afai i le amataga o le tautotogo e tanumia ai lenei fanua, ona oʻo lea ia Me o le a vevela ma avea ma ituaiga o fugalaau mo le fatuina o le lumanai.

E taua le iloa e uiga i le aoga o le eleele, aua mo le totoina o se apu, o le faailoga ua faatagaina e le maualuga atu nai lo le pH 5.5-6.5. Afai e sili atu le maualuga o le eletise, e fautuaina e faaopoopo le lime i le palapala.

I le taimi o le autumn, failomite, fale o le vao po o le taofiofi e faʻaleleia. Ae peitai, aua nei galo lena mea Aua le faʻaaoga le lime i le palapala faatasi ai ma le phosphates ma le manua., ona o le aʻafiaga o le faʻamalolo e mafai ona faʻavaivaia.

O fai togalaau faʻapitoa foi latou te tuuina atu fautuaga i le totoina o apu i fanua le lelei: i lenei tulaga e tatau ona sauniuni le eleele mo ni nai tausaga aʻo lei tulaʻi. O le faʻaleiga masani o le eleele ma lona faʻamalaina o le a mafai ai i le 2-3 tausaga ona manuia le totoina o se fua ma tupu ai se laau e fua tele mai ai.

O fea le lua e toto ai se laau?

E tatau ona eli le pu e tusa ma le tasi i le tasi ma le afa masina aʻo leʻi totoina i le tautoulu. Afai e te manaʻo e faʻatino lenei faiga i le tautotogo - e tatau ona eli le lua i le tautoulu, ina ia mafai ai ona faʻaipoipo ma faʻavave le faʻavevelaina o le eleele.

A eliina se lua mo le totoina, ia manatua e tatau ona fetaui ma le fatu ma ona aʻa ma le eleele lafulemu, lea e tatau ona faataatia i le pito i lalo o le lua. O le mea lea lua le lautele e tatau ona oʻo i le 1 mita, ma le loloto - pe a ma le 90 inisi. Afai o oe 100% mautinoa o le faʻaleleia o le eleele, ona e le tatau ona e mafatia tele - o le a lava le lua e mafai ona e tuʻuina ai aʻa o le fatu.

Faatasi ai ma le taina saʻo o le lua, e tatau ona vavae ese le laufanua papaʻe luga o le eleele ma le eleele maualalo. Pe a afaina le seedling lava ia, e fautuaina e faʻaaoga naʻo le pito i luga, lea o le a mautinoa ai le tuputupu ae lelei o le laau talavou.

Fagapalai faʻasusue pau i lalo o le lua, e tatau ona tusa ma le afa poʻo le 2/3 ia voluma. E tusa ma le 2-3 pakete o le humus e masani ona faʻaaogaina, e tasi le pakete e tele atu mea meataalo, 1 kilokalama o superphosphate ma le tele o le apa. O nei fugalaʻau uma e tatau ona faʻafefiloi ile luga ma sasaa i totonu o le lua ua maeʻa lelei le fefiloi.

E faʻaaoga E le fautuaina e tagata fai togalaau fou, aua i le loloto o le 1 mita, atonu o le a le maua le aofaʻi manaʻomia mo le faʻavae, ma o le a faʻaaogaina aʻa o le seedling ma le hydrogen sulfide ma le ammonia.

A maeʻa nei mea uma, tatou te totōina ma taʻavale se fatugala, faʻamalamalamaina le eleele faʻataʻamilo.

O le a se tausiga e manaʻomia e se tamaʻi fatu?

Mo le tuputupu vave vave ma le seleselega lelei, e tatau ona e tausisi i tulafono nei mo le tausiga o se laau, o se laau talavou ma matutua o le laau o le Lobo:

  • o le eleele faataamilo i le fanau laiti e tatau ona tatalaina i taimi uma;
  • faʻaaogā faʻamalosi vai, lea e tatau ona aofia ai le vevela. O le aofaʻi o le vai e tatau ona faalua ona itiiti ifo i le aofaiga o le vai: mo le 6-tausaga le matua, 6 lita o vai mamā e tatau ona faʻaofiina i totonu o le palapala ile svola, 6 lita o le faʻamalo ma toe 6 lita vai;
  • o le faʻaleleia o laau mo laau talavou e tusa ma le 5 taimi i le tausaga, ae le o se taimi e sili atu nai lo Iulai, o lea e le faatagaina ai lala laiti e ola, ae ua saunia mo le taumalulu;
  • o le uluai togalaau e le tatau ona maua mai i le fugalaau muamua lava, e pei o se laau le mautinoa e mafai ona mafatia mai le fua. O le mea lea, o le uluai vaomatua muamua 1-2 tausaga e tatau ona vavaeeseina;
  • teuteuina vave o lala ua faaleagaina, maʻi; e fautuaina e aveese lala mai le ogalaau, o loʻo i lalo ifo o le pito sili ona maualalo; oi latou e le ola i fafo, ae totonu o le palealii; laina laina;
  • faʻapipiʻi lala o le razlaie, aemaise lava i le vaitaimi o fualaau aina, ina ia latou le momotu.

Manatu i fautuaga uma o loʻo i luga - ma o le ae mauaina se togalaau lelei atoatoa mai laau ola maloloina, malosi ma fua mai ai fua o le a fiafia ai foi fanau a lau fanau!