Laʻau

Bluegrass maadow - o se kapeta maafolafola matagofie

Meadowgrass vao o se laau faʻapitoa mai le aiga Cereal. E maua i soo se mea i le maualuga ma le maualuga o le aʻega o la tatou paneta. Laʻau e faʻaaogaina e fai ma fafaga fua, faʻapena foi mo le faʻaogaina o fanua. O le mutia vao ma o ona ituaiga e taʻua o laʻau lelei. E faʻaaogaina e le gata i Rusia, ae faʻapea foʻi i Europa, Ausetalia ma Amerika.

Uiga o le Botanical

O le lanu paʻepaʻe o se meaʻai faʻasalalau ma se rhizome a le uʻamea lea e faʻagasolo ai auala masani. O lenei mea e aofia ai le faasalalauina lautele o le laau ma le fausia o suauʻu eleelea. O fualaʻau e 30-90 cm le maualuga. Latou te ola faʻamalosi pe pepelo pepelo. O le fuʻa e mama, e taua mo se nofo lelei i luga o le mutia. O le aganuu e amata ona ola vave pe a maeʻa le kiona, lea o loo i luma atu o isi tagata o le aiga.

O laulaʻau e fai ai se basal rosette, ma o loʻo aofia ai foi vaega. Latou te ola i luga. O le laulau laulaau laina e ufiufi i vela tutusa, o lona lautele e le sili atu i le 4 mm.









Fugalaau e tupu ia Me-Iulai. O le umi 15-20 cm le umi e fausiaina i le pito o le aʻa. O se faʻalavelave le maua o se paramidal po o le lautele e aofia ai ni nai pulou i luga o laʻau umi. E aoina i le 3-5 fasi vaega. O le umi o le ovoid spike e 3-6 mm. Latou lanu i se lanu lanumeamata-lanu samasama po o le lanu-lanu meamata ma natia i lalo o sikula mamafa. O le fugalaau e amata i le 2-3 tausaga ma e na o le tasi lava i le vaitau e tupu ai.

Ituaiga ma ituaiga o laau toto

Folau lanu moana e aofia ai le sili atu ma le 500 ituaiga o laau. O nisi oi latou o se vaega o le paluga o fatu mo le mutia.

Laʻau lanu moana. O se laau faʻatasi ma se uʻamea faʻafefiloi ua avea ma se mea e tasi. Amataina o faagasologa o le basal lateral, e vave lava ona atiina ae ai le vevela. Laʻau vaivai mafiafia e tupu i le 20-100 cm. O le taliga e matala, pyramidal. O lau laʻau laititi e valiina i lanu-lanumeamata. O le lautele e 1.5-4 mm. Fugalaau e tupu ia Iuni-Iulai. O loʻo totoina e le laau oneone eleele papago, laufanua malulu ma matafaga o vai fou. Fiafia ituaiga:

  • Sobra - green green, puipuia i le lamala;
  • O le vaeluapo o se vailaʻau faʻasaina e talafeagai ma malae taʻaloga ma paka;
  • BlackBerry - o laʻau e leʻi faʻaaogaina ma le maualuga o le tetee i le solipalaina ma le gaogao;
  • Konni - laʻau faʻasolosolo ma le maualuga o le turf ma le teuteu;
  • O le dolphin o se ituaiga vevela ma lanu lanumeamata lanumeamata.
Bluegrass Meadow

O le lanumoana e vaapiapi. O le laau e talitutusa ma ituaiga muamua, ae ui i lea, o loʻo i ai lau laulaʻau mama e oʻo i le 1-2 mm lautele. E muta faʻamaʻi faʻamaʻi ma le pala o le palaupapa. O vao e puipuia mai le lamala, e maua i le steppes ma laufanua matutu.

Bluegrass

Bluegrass tausaga. Cereal e ola mo le 1-2 tausaga, e vaivai, momoe i luga o le 5-35 cm le maualuga O le lautele, o loʻo siomia ai laʻau 0.5-4 mm le lautele e faʻapotopotoina i le pito i lalo ole fana. O se fasi pepa e oʻo i le 6 cm le maualuga e aofia ai se numera toʻalaiti. O taliga valavala e ufiufi i le mafaʻetaʻi malosi ma le umi o le ulu. E fuga mai ia Me ma mafai ona totogo seia oʻo ia Setema. E ola i luga o auala, i luga o oneone po o oneone.

Bluegrass tausaga

Lanu manulele. O se laʻau faʻalauiloa e maualuga lona 20-120 cm e faʻapuupuu le rhizome ma se mea e tasi. Lea lanu 2-6 cm lautele e valiina i lanu lanumeamata lanumeamata poʻo le lanu uliuli. I Iuni-Iulai, o se pusa lapisi e 6-20 cm le umi e fuga i le pito i luga o le aʻa. Laʻau o loʻo maua i le mutia o laufanua ma susu, o le eleele e maualalo i le humus i le talafatai o vai.

Lanu lanu masani

Sikila lanu. Cereal 10-30 cm maualuga maualuga fulafula maʻa. I tafatafa o le eleele o loʻo i ai se laʻau eleelea o lanu meamata lanu meamata 1-2 mm lautele. E le gata i lea, e le gata i lea, ae o le mea lea, o le mea lea, E mafai ona latou maua aʻa. Talu ai ona o lenei tulaga, o le laau ua taua foi o le "lanu moana lanu moana." Spikelets e lanu lanu meamata poʻo le lanu viole.

Sikila lanu

Bluegrass steppe. Laʻau o loʻo faʻaputuina le suavai ma le tele o laʻau. E maualuga le maualuga o le 15-50 cm le maualuga. Lanu i luga e 1.2 mita le lautele e gagau i luga o le pito i luga o le laina ma e ufiufi i veins. E le sili atu i le 10 cm le umi o le palaupapa o le umi o le umi o le umi o le laupapa. E aofia ai ni lala ma ni laumei lanu samasama lanumeamata. E fuga mai ia Iuni.

Bluegrass steppe

Laʻau lanu moana. E maua togalaau i le vaomatua vao. E saʻo pe faʻapipii ni taʻi 15-80 cm le maualuga.ʻUa faʻaputuina laulaʻau lauusiusi lauusiusi i le pito i lalo ole fana. O le lautele e 2-3 mm. O le pito i luga o le pupu e faapaleina e le palaupapa e oo atu i le 20 cm le umi. E ufitia faʻatalanoa i le lanu samasama ma lauulu pupuu ma fuga mai ia Me.

Bluegrass Swamp

Faʻaleleia eleele ma totoina

Laʻau mutia vao vao e faʻatoʻateleina e fatu. Aʻo leʻi faʻatau se fuainumera tele o fatu, e tatau ona siakiina mo le germination. Mo lenei mea, e tele ni fatu ua filifilia, tuu i totonu o le susu ma le salu. O loʻo tuʻuina le fagu i se potu pupula i le vevela i luga aʻe o le 20 ° C. A maeʻa ni nai aso, o le a ola fatu. E tatau ona fuafua le pasene o fatu na tupu i le numera atoa. O lenei mea o le a fuafua ai le aofaiga manaomia o fatu.

O le lulu muamua o le lanu moana e faia i le taumalulu, o lona uiga, ia Aokuso. O le mea lea, o le laau o le a fausia ai ni tulaga lelei lelei mo le atinaʻeina o fualaau suamalie vaivai. I le tautotogo e sosoo ai, o le a amata ona tupu totogo malosi, e puipuia ai le sola, vevela ma le lamala. E le fautuaina e lulu le lanu moana i le tautotogo, aua e mafai ona pagatia laau toto mai le malulu po o le vevela vevela.

A o le lūlūina le mutia, e tatau ona e saunia lelei le eleele. Fufulu i le loloto o le 15 cm, aveese vao, maa ma isi mea le lelei. O lapisi lapopoa o fanua ua faʻapipiʻiina i se tulaga tutusa. E sili atu le ola o lau vao i luga o laʻau manulele poʻo oneone palapala. E fautuaina le oneone mo le mamafa o palapala. Faʻalogo lelei i le aloʻa. Ua tupu le lanumoana i luga o eleele le lelei pe eleele. Afai e manaʻomia, e faʻapipiʻi le lime ile eleele. O le a le aoga le totoina o se vao lelei i luga o le eleele.

A o le lūlūina, o le fatu ua faʻafefiloi i le vai mafanafana mo se aso. E ave i le fua faatatau o le 2-2.5 kilokalama i le sikuea sikuea mita o le fanua. Mai le lūlūina i foliga vaaia o le muamua vaʻai faʻafeiloaʻi, o le palapala e tatau ona sina susu. I le taimi lava e uma ai ona totoina, o le ofu muamua pito i luga e faia. E fautuaina le faʻaaogaina o mea maʻalaʻau ma le maualuga o mea oona ma le potassium.

Bluegrass Care

I le tausaga muamua ina ua uma le luluina, e manaʻomia faapitoa e le bluelorss le tausiga. E tatau ona faʻafeinu i taimi uma ma mataʻituina le faʻavaeina o se paʻu o vao. O le faʻamaʻi e faia i le tele o taimi i le vaiaso, ma le ogaoga o le lāmala - i aso uma. Faʻaaogā le metotia o le suauʻu.

E sili atu le matagofie o le lanu paʻepaʻe i totonu o se laufanua susulu. I totonu o le paolo, e mafai ona vevela ma vevela lemu. Ina ia faʻavavevave le tuputupu ae, e tatau ona faʻaaogaina faʻavaomalo i taimi uma. Faafetai i le fetolofi fetolofi, o le cereal o le a tutoʻatasi i luga o le mutia.

Ina ia mafai e le kapeta lanumeamata ona foliga lelei, e tatau ona tipi i taimi uma. E masani lava, o se lauulu e faia i le 2-4 taimi i le masina, ma totoe ai le 5-8 cm o vao. Faʻafetai i le faʻavaveina o le faʻaogaina o le ufiufi lanumeamata, ua vave ona toe faʻaleleia le vao. O le a le mafatia o ia pe a uma ona taalo lakapi, o se tafaoga i le natura ma le tietie taavale.

O le isi uiga lelei o le lanumoana o lona tetee atu lea i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E oo lava i le lolovaia eleele, e le afaina ai o ia mai maʻi mama.

E mafai ona faʻapipiʻi le lanu moana ma isi laau totō. E tatau ona manatua i le mafaufau o le cereal e matua malosi lava ma e mafai ona ogatasi ma laau ma fugalaau malolosi.