Fua o le gaosiga

Tagata faʻasili mai le 'au faʻataʻitaʻi - Tsirtomium sickle ma isi ituaiga: ata ma tausi ile fale

O le laʻau faʻavalea o fern tsirtomium o se laau lelei mo se fale nofofale.

E le taua ma e le manaʻomia se tausiga faigata, faʻafefe le vevela lelei, e le fefe i faʻataʻitaʻiga ma e teteʻe i faʻamaʻi.

O le maualuga o le circusium e seasea lava ona sili atu i le 50-60 cm. O laʻau papaʻetaʻe ma laʻau (e taʻua o le Vayi) e pei o se fulufulu tele.

E leai se mea e masani ona tupu ma ola saʻo mai i le toto o rhizomes. O se fusi malulu o ia "fulu" e foliga foliga ma matagofie, o lea la o le poloka masani ona faʻaaogaina teuteu teuteu o le fale.

Talafaasolopito o le amataga

Tsirtomium o le aiga o Shchitovnikov. E sili atu nai lo le 10 ituaiga, ae o le cortomy e foliga mai e sili ona lelei ua maua le lauiloa sili. E tele mea na tufatufa atu i vaega o loʻo i ai le vasa vevela ma le vateatea - Asia, Initia, Korea, Iapani, ma isi. O foliga o le laʻau na mafua ai le faʻaalia o igoa lauiloa - o le teritori o Peretania Tele. O le taamilosaga o Cytromium e masani ona taʻua o le fusi iʻa.

Vaʻai mai le ata

Tsetomium o le aiga o Thymus. O ituaiga e 12 o loʻo maua i le natura, o le mea lautele e aofia ai:

  • vaalele;
  • mochuna;
  • tagatanuʻu;
  • tele-taloina;
  • Hooker.

Sickle

E sili ona taʻutaʻua i totonu o tagata fugalaau. O lona igoa e mafua ona o laʻau faʻafefete ma tusitusi o loʻo i ai le pito i luga. O ona fusi lautele e oʻo atu i le 20 cm.
O le sili ona tautaua o le "Rochfordianum", o se aganuu faʻapitoa o laʻau ma laʻau paʻu lamolemole, e oʻo atu i le 50 cm.

Forchuna

O ituaiga sili ona lalelei, o lona nuʻu o le vaomatua o Saina ma Korea. I atunuu o le mafanafana o le tau, e pei o Europa i Sisifo, e mafai ona ia taumalulu i le malae vaalele, ae manaʻomia le malutaga.

Mochun e oʻo ile 50 cm le lautele ma 40 cm le maualuga, e lauitiiti lau laʻau ma le vevela tutotonu.

Cariotovid

I fafo, e foliga laitiiti lava i se mea masani masani. O loʻo faʻaalia e ala i ni mea pupuu, ufiufi i lanu paʻe-ulaula. O lapoa e lapoa, e felelei i pito.

Faʻafanua o le Cytromium cariota-like subsancies:

Laʻau tele

O le tele o le Circurium lapoa lapoa ua ogatasi ma lona igoa. O fua e ola i le 70 cm le umi ma 30 cm le lautele. O loʻo faia i le 4-8 paipa o "fulu", e tutusa ma laʻau masani.

O laupepa e le totogia e sili atu le lautele nai lo isi, o laupepa lapoa o loʻo i ai se taʻamilosaga ma se pito i luga.

Hooker

Le tele seʻesea ituaiga. O le umi o lona lanu lanumeamata e oʻo atu i le 15 cm, o lona lautele e tusa ma le 5 cm. O le foliga o laulaau e faʻatauvaʻa. Vayi e ola i le 60 cm.

Tausiga ile

Afai e te filifili e faʻaitiitia le tsitromium i le fale, faʻamolemole ia maitau o ona ituaiga uma e le lelei ma ola matagofie i totonu o taulaga. O fuga o aʻa e le o umi, o le a lagona ai le lelei i totonu o se fagu laititi fugalaau.

O le faʻafefiloi e aofia ai peʻa, humus, sphagnum ma le oneone paʻu e talafeagai lelei e pei o se palapala; e le leaga le faʻapipiʻi o le pine paʻu i lenei mea. E fautuaina le tuʻuina o se alavai i le pito i lalo o le ulo.

Malamalama

O le susulu malamalama o le circonium ua solia, Faatasi ai ma ia, o le tuputupu aʻe o le tuputupu aʻe e vavegese.

O le mea lea, mo se fagu ma le fern, o le faamalama sill o se faamalama e feagai ma le itu i matu po o soo se nofoaga malulu faatasi ai ma le malamalama ua salalau ua atoatoa. I masina mafanafana e mafai ona avea o se taligalu poʻo se pusa.

Lulu

O ituaiga uma e le o se mea e sili ona faigata ile vevela o le ea ma e mafai ona tatalia lona pa'ū ile + 5 ° C. O le sili ona faigofie mo i latou e 20 tikeri o le vevela. i le tautotogo ma le taumafanafana ma le 15-18 i le taumalulu.

Totogi

Ona o le mea moni, o laʻau eleelea e alu ese lemu le susu, fern e le o se ea vevela leaga, ae e tatau lava ona suʻeina e le aunoa. Faʻaleleia atili i vai mama. I le vevela vevela, e fautuaina le tuʻuina o le fagu i luga o laʻau susu.

Faʻaiga ma fafaga

I le vaitau o le tuputupu aʻe, lea e amata mai ia Me ia Oketopa, e manaʻomia le tsitromium i le tele o le faʻavaivai e le silia ma le 2-3 taimi i le vaiaso.

I le maeʻa o le tautotogo ma le taumalulu, pe a faʻatautaia le tuputupu aʻe, o le faʻafeinu e faʻaititia i se mea maualalo

I lenei tulaga, o le eleele i totonu o le fagu e le tatau ona maeʻa maeʻa, a leai o le a mate le fale.

O le fafagaina o le tserisini e sili atu ona aoga nai lo le fugalaʻau. Talu ai ona o ona aʻa e matua maaleale lava i le faamamaina o palapala ile mineral fertilizers, ua fautuaina ina ia faʻaogaina se afa fofo.

Laʻei pito i luga e maua ai na o le tautotogo ma le taumafanafana. E fautuaina e fai lenei mea. e le silia le tasi le taimi i le masina.

Faatonuga i lea laasaga ma lea laasaga mo le totoina ma le totoina

E faʻatulagaina le faʻasolosolo o le Circumcium pei ona manaʻomia pe a tumu le aʻa i le fagu atoa ma amata ona faʻaalia mai i le alavai. I le avea ai o se tulafono, e manaʻomia le gaosiga i tausaga taʻitasi, e vave ona tupu le fern ma ua tumu. O le laau e le o se mea e manaʻomia, faʻafeiloaʻi se suiga o le nofoaga ma faʻafetaui vave i eleele fou.

Mo le toe totoina oe o le a e manaʻomia:

  • O le fagu.
  • Faʻafefe eleele.
  • O se naifi malosi (tusi matagofie).
  • Scissors

O le faagasologa e faia i nisi o tulaga:

  1. Saunia mo le totoina o le laau e tatau ona aveeseina ma le totoa mai le fagu tuai. Ia faʻaeteete ma faʻaeteete - o aʻa o loʻo vaivai ma faigofie ona momotu.
  2. Aveese le palapala maualuga mai aʻa ma asiasia. Le mea lilo autu o le tulaʻi manuia o tsitromiuma - aveeseina o vaega ua faaleagaina. Faaaoga se naifi poo ni seleulu e aveese ai lapisi eleelea ma le le talafeagai.
  3. Saunia se fagu fou. E tatau ona lautele, ae ia maua sina loloto.
  4. I le pito i lalo, ia fausia se vaega faʻafefe. I le avea ai o se tulafono, ua faʻalauteleina le omea mo lenei faʻamoemoe.
  5. Faʻatoʻa le tane taʻavale ma faʻafefiloi. E faia mai le peat, malala, sphagnum, oneone ma le paʻu. O le eleele e tatau ona mama ma lelei.
  6. Ave le laau i totonu o se fagu fou ma faʻaopopo le faʻafefiloi eleele. Aua e te tanumia le tele o aʻa o le laau. Manatua o le aʻa aʻa e tumau i luga aʻe o le eleele.
  7. Suavai le laau ua totoina.

E sili atu ona lelei le faʻaleleia i le amataga o le tautotogo, seia oʻo mai ni fusi fou.

Tofiga

Vaeluaina o vao

I le amataga o le tautotogo, e mafai ona faʻaleleia le fern e ala i le vaeluaina o ona rhizomes ina ia tofu le vaega ma le tele o tulaga o le alualu i luma.

Tuu le taʻai e fautuaina e fufulu i le koala. ma vave ona totoina le vaega vaeluaina i le palapala, taumafai e aloese mai le faamamaina o aʻa.

Feeseeseaiga

E mafai e le cytromium ona faʻalautele e ala i spores e aliali i le paʻu i le pito i lalo o le lau. Ina ia toe gaosia ma le manuia, e tatau ona e:

  • tipi se laupepa ma ni paʻu ma faʻagogo i se taga pepa;
  • faatumu le fata ma pu i le pito i lalo faatasi ai ma paluga palapala ma tuu i totonu o se fagu vai;
  • sasaa ma le faʻaeteete meaʻai i le palapala;
  • ufiufi le fata ma se ata vali, tuu se mea mo le ea, tuu i totonu o se paolo i le potu vevela;
  • pe a uma ona totoina (pe a mavae ni nai vaiaso), e tatau ona faasusu le eleele mai le luga ma le vai vaivai i 2-3 aso uma;
  • pe a uma ona aliali mai ni laulaau, e totogoina e le toto talavou.

Maʻi ma faʻamaʻi

O ituaiga uma o le Crtromium e lava le puipuiga i faʻamaʻi. ae pe a fausiaina i le fale, e ono tulai mai ni faafitauli.

Afai e lanu samasama, e aliali mai lanu enaena i luga ia i latou, ona mafua ai lea o le vevela maualuga ma e le lava le suāvai.

O lau e paʻu ma le mamae, o le mafuaaga - o se malamalama pupula, susulu malamalama.
O le lagolagosua o lau laʻau e maua ai se brownish hue, o aʻafiaga fou e le tupu, o le mafuaaga o le le lava o meaʻai.

O le tamaititi laititi e paʻu ma pa'ū, o le mafuaʻaga - maualalo le vevela, faʻamalosi malosi.

Pests e matautia:

  • talita;
  • mealybug

O le talipupuni e aoina ai le vavalaʻau, o laʻau e amata ona lanu samasama ma pauu ai, ua mate le laau.

Insecticides e pei o le comeverm ma le actellis e mafai ona fesoasoani e osofaʻi meaʻai. Ae o le fofo aupito sili mo shieldovki o le puipuiga.

E tele taimi e tatau ai ona asiasia le pito i luga ole laulaau, faʻapipiʻiina e le aunoa.

O le mealybug ma ona larvae e fafaga i luga o le vaovao o laau, o lea e faʻagesegeseina ai lo latou tuputupu aʻe ma le atinaʻeina. Talu ai e le mafai e le anufe ona faapaleni le susu, e mafai ona e tauina ma le faʻaogaina masani. Afai e tele ni meaola faalafua, e tatau ona faia togafitiga ma sauniuniga mole microbiology.

I se tulaga lautele, O le gasegase e sili ona lelei mo le faʻaleleia o totonu. O lenei fern decorative fern o le a teuteu lou fale ma o le a fetaui lelei ma totonu o totonu.

O isi mea e aofia ai: Pelley, Pteris, Nephrolepis, Asicknium, Adiantum, Davallia, Blehnum, Salvinia, Polypodium, Platiserium, Uzhnik ma Grozdnik.