Laʻau

Mammillaria cacti - paʻi laau ma fugalaau matagofie

Cactus mammillaria (mammillaria) e tele ituaiga eseese i le aiga Cactus. O ona foliga laiti ma le masani ai e faʻatoʻilaloina ai fugalaau fugalaau vave. I le vaitaimi o le vavao, o pepe e sili atu ona manaia. Ua lava le vaai tasi i se ata o mammillaria ma e te manao e vave faatau se tamai laau o nei laau. O nei cacti e le taugata e ola i se teritori tele mai le itu i saute o Amerika e oo atu i le ogatotonu o Amerika Latina. I le taimi nei, o lenei fugalaau e maua i totonu o soʻo se fale kesi ma le tele o faʻatoʻaga.

Uiga o le Botanical

O le Mammillaria e salalau i le talafatai i luga o le sami ma i luga o mauga tumutumu e oo i le 2.5 kilomita le maualuga. O le togavao e mafiafia, aʻa malosi ma se mea faʻapipiʻi pe faʻalanu. O le maualuga o le cactus e 20 cm, ma le lautele e 40 cm.

O se uiga uiga ese o mammillaria o le leai o ni iʻu i luga o le ala. Uluaʻi papillae ma fusi faʻasoa i le vaeluaga ma faʻafesoʻotaʻi le mea atoa o le aʻa. I nisi o ituaiga, papillae (tubercles) ua faatulagaina i le avea o ni mama uʻamea po o se siosiolio. E masani ona maua i vaʻai apic pupuʻu, ma le palasi lalo ifo i lalo. O le numera o villi e faʻaleleia i nofoaga e amata ai ona fuga fugalaau.








O le fugalaau Mammillaria e matagofie tele. I luga o le pito i luga o le uila, o se faʻaogaina o ni fugalaau fugalaau laiti. O ituaiga eseese e mafai ona ufiufi i tumutumu i luga o le fogaeleele atoa. O fugalaau e foliga mai o se pu, logo poʻo se lautele lautele. O le umi o le fugalaau e mai i le 1 i le 6 cm. O vailaʻau faʻapitoa e valiina i le paʻepaʻe, siliva, samasama, piniki poʻo le mumu.

Faʻaleagaina e tupu mai i le fesoasoani a iniseti poʻo le matagi. A maeʻa fugalaau, o loʻo iai sina ovaries i le va o le papilla ma e toetoe lava a le vaaia. E tele ni nai masina e maeʻa. E faasolosolo lava, o le tuputupu aʻe o le tuputupu ae (vine) 1-3 cm le umi e aliali mai i luga o le au. O totonu o fua o ni fatu laiti o mammillaria, valiina i lanu enaena, mumu po o le lanumeamata.

Fiafia ituaiga

O le ituaiga o mammillaria e tusa ma le 200 ituaiga, e mafai ona ola uma i latou o se aganuu. E oo lava i aso nei, o loʻo faaauau pea ona sailia ma resitala e le au fai togalaau ituaiga meaola fou. Matou te lisiina mea sili ona le masani ai ma lauiloa.

Mammillaria Wild. O le laau e aofia ai le tele o koluma faʻalanulani lanu moana lanumoana. O le ufiufi e ufiufi i vavao pupuu. O le lapoa o le upega e 1-2 cm. I le vaitau o le vavao, o le cactus e pupuʻu ma fugalaau paʻepaʻe laititi ma se lanu samasama susulu.

Mammillaria Wild

Mammillaria Seilman. O se paʻu lau paʻu pupuu o cactus e ufiufi i ni fagu uʻamea ma filo malulu umi. O le tele o furanesi e oʻo atu i le ono masina, i le vaitau lenei, e tele ni logo lanu piniki na faia i le pito i luga.

Mammillaria Zeilman

Mammillaria Luti e fai ai ni ulu e pei o ni paʻu lanumoana lanumoana. E le o se mea e seasea ona tupu ni vavalo. I le taimi o le fugalaau, 2-3 fugalaau lapopoa ma peti paʻu ma se vaega papaʻe ua faia i le ape. O le taamilosaga o fugalaau e oʻo i le 3 cm.

Mammillaria Luti

Mammillaria Baum o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le lanu lanumeamata lanu moana. O latou maualuga e mafai ona oʻo i le 15 cm. O le laau e ufiufi i vao tuitui vaivai. O le pito i luga e teuteuina i le tele o fugalaau lanu mumu samasama ma se paʻu uamea.

Mammillaria Baum

Mammillaria Blossfeld e ese mai i se afuafuga o le pulupulu o loo ufiufiina i ni manulele lanu samasama. O fuga lanu e pei o logo lanumoana ma paʻepaʻe paʻepaʻe ma se lanu samasama e tafe.

Mammillaria Blossfeld

Mammillaria Bokasana. O le cactus e fai ai se vavao mafiafia e oʻo atu i le 6 cm le maualuga ma vavae mama ma faʻamalosi ma se tele tele o paʻu papaʻe uumi. Paʻepaʻe-paʻepaʻe fugalaau e fai ai se fusi matagofie.

Mammillaria Bokasana

Mammillaria Carmen E i ai ni gaʻo lapotopoto e tusa ma le 5 cm le maualuga ma oʻo atu i le 15 cm le lautele. O le ufiufi e ufiufi i le tele o lala ma faʻapipii i ni fasi vaimama samasama-lanu enaena. Laititi fugalaau paʻepaʻe e fai i luga.

Mammillaria Carmen

Mamila e faalauteleina faia ni koluma maualuga maualuga e oo i le 4 cm le lautele. O paʻu lanu paʻepaʻe po o samasama e latalata i le ala. I le taimi o le fuga, e amata ai se fugalaau lanumumu lanumumu.

Mamila e faalauteleina

Mammillaria Prolifera faia ni polo i luga o le fogaeleele ma pine lanu samasama lanu. Fugalaau fugalaau e tasi e fuga mai i luga.

Mammillaria Prolifera

Mammillaria na faasee e umi ona ufiufi ona aʻa ma tamaititi laiti. Lisi o vavao umi i autafa o le aʻa, ma olaʻau lanumumu tutotonu o loʻo faʻatulagaina faʻatatau. O le pito i luga e teuteuina i fugalaau laiti, samasama-lanu piniki.

Mammillaria na faasee

Folataisa e le mafai ona fuafuaina o latou foliga vaaia e mafai ona faʻatau mai se paluga mammillaria i totonu o le faleoloa - o se faʻafefiloi o ni mea teuteu eseese.

Faʻaleleia Mammillaria

O Mammillaria e faʻamalosia tamaiti e matua malosi lava, o le mea lea o le faʻalauteleina o laau e sili ona faigofie ma sili ona aoga. Mo le totoina e saunia ai ipu mafolafola faʻatasi ma le faʻafefiloi o le oneone ma le eleʻele. O le eleele e susu susu. O tamaiti e vavae ese ma le vaʻaia mai le tina tina ma tuʻu i luga o le palapala. E mafai ona e tuleia i latou, ae aua le eli loloto. Aʻo lei faia aʻa, ua fautuaina e fatuina se lagolago mai lala ma laumei.

O le faʻaleleia o fatu e aloese ai i le faʻaitiitia ma vave maua ai se numera tele o laau totō. I totonu o se pesini ma puʻe faʻavaivai e tuʻuina atu ai le oneone oneone-oneone. O fatu e tuu i le luga ma aua le sola. O le koneteina e ufiufi i ata tifaga poʻo tioata. O le maualuga o le vevela o le ea mo le germination e + 22 ... +25 ° C. O fatu Mammillaria e tatau ona sosolo soo ina ia aua nei maeʻa. A oʻo mai pula, e mafai ona aveese le fale, ma o le iloa o vao tuitui o se faailoilo mo se vili ma le gafa.

Tausiga Tausi

E le faigata le tausia o mammillaria. Cactus e fiafia tele i le malamalama susulu. Ae ui i lea, i luga o le faamalama i saute i le aoauli o le a e manaʻomia se ata lafoia po o le feʻaveaʻi pea. I le taimi o le fugalaau, ma e mafai lava ona tupu i le taumalulu, e taua le tuʻuina atu ia te ia se aso malamalama e 16-itula. Afai e talafeagai, faʻaaoga se moli.

Cacti e mafai ona tumau le vevela sili ona vevela. I le taumalulu, e sili atu le tuʻuina atu o le laau i se taimi malolo ma faʻafefe atu i se potu e le sili atu ai le vevela o le ea + 10 ... +15 ° C. O nisi ituaiga e mafai ona tatalia ni malulu -7 ° C.

O le Mammillaria e tatau ona fafagaina seasea ma i ni vaega laiti. E tatau ona maeʻa le eleele. I le taumafanafana, e mafai ona e vai vai 2-3 taimi i le masina, ma i le taumalulu e sili atu le tau i le masina e na ona sina susu ai le pito o le masini. O le cactus e le mafatia i le ea, ae o le faʻafefeteina o taimi e talia.

Mai ia Aperila e oo ia Oketopa, e tatau ona faaopoopo i le vai se vaega o fomaʻi mo le cactus i le vai mo le fausiaina o vai i masina taʻitasi. O lenei mea o le a faʻamautinoa ai le tuputupu aʻe o le tuputupu ae ma le tele o fugalaau.

E taʻitasi 2-3 tausaga, mammillaria e manaʻomia se toe gaosi. E faia le faʻatinoga i le tautotogo. Aʻo lei toe faʻatulagaina, ua faʻamago le fanua. Mo le cactus, filifili ni ipu mafolafola mafolafola lautele ma ni vaitafe tetele. O le pito i lalo o le tane o loʻo ufiufi i le masini e faʻalauteleina po o piliki piliki, ma mai le pito i luga o le masini e tufatufaina atu mai vaega nei:

  • peat;
  • turf land;
  • pepa palapala;
  • oneone.

I le tausiga lelei, mammillaria e le afaina i faʻamaʻi. O ona faʻamaʻi sili ona taua o le gaogao ma le apogaleveleve. Afai e mauaina pusa, e tatau ona vave togafitia le cactus ma se iniseti ma toe fai le toe gaioiga pe a mavae le 7-10 aso.