Bow

Lamela laulaʻau manogi Dzhusay: tulafono o le totoina ma le tausiga

Laʻau faʻatoʻaga Dzhusay sili atu faʻatoʻaga faʻatoʻaga e pei o le aniani lalani manogi ma le igoa e tasi. Sei o tatou iloa po o fea na sau ai lenei lauiloa.

Faamatalaga o le ituaiga

Aʻo latou lava, o faʻalapotopotoga o loʻo tutupu i rhizomes o vao vao e matua eseese lava mai ituaiga o agavaʻa lauiloa e masani ia i tatou, e leʻo manino pe aisea tatou te manatu ai o ni aniani.

O le foliga, e tusa ai, e tutusa ma - laʻitiiti laitiiti (e oo atu i le 2 cm le lautele) o tagata e togi i ai e matua faʻaoʻoina. E lalo ifo. Ma i luga mafiafia uma o laulaau lanumeamata (e oo i le 60 cm), o ia mea uma, i le mavae ai o le tuputupu aʻe faaletausaga, e mafai ona tuʻuina atu se fou fou. Mai i lalo, o paranesi e foliga mai e lagolagoina e laulaau lauitiiti e tu i le pito i lalo.

I le vaitau o le vavao, tatou te matauina palo faamalu, e masani ona fatuina ni fetu laiti ma fugalaau i luga o tumutumu.

Aoao i le auala e ola ai aniani, palota, lapisi, aniani, slizun, aniani aniani (rokambol) ma chives.

E mafai lava ona valaau se laau i sasaʻe. I lenei tulaga, o le mataupu o le "Sasaʻe" e aofia ai Saina, Mongolian ma Himalayan steps, pebbles, masima masima ma laufanua, faapea foi ma vaega tutusa o Rusia Sisifo Mamao ma Siberia. A o talanoa atili e uiga i le mutia o Dzhusay, o le a tatou taumafai e malamalama pe o le a, o a aoga aoga o loo i ai, lea na aoao e tagata e faaaoga.

O faʻamanuiaga o le aganuu o loʻo taoto i ona lau ma fugalaau, o loʻo aofia ai le acid ascorbic, lea e sili ona faʻaaloalogia e tagata, faapea foi ma le tele o vitamini, suauu ma minerale. O nei mea uma e faʻaaogaina i le kuka ma togafitiga faʻaleaganuʻu.

Laʻau suamalie o meaʻai ma laulaʻau ma se manogi lanu eleni (o lenei riki o loʻo taʻua foi o le kalama Kalani manogi) e faʻamalosia lelei ai le tofo atoa o salakeke fualaʻau. E faʻaaogaina le vao i le kuka, faʻafefe, kuka ma, ioe, fou.

Ae o le tele lava o lenei ray e talafeagai mo faamoemoega tau togafitiga, ma e pasi i faʻamatalaga e masani lava o se vailaau togafitiga. O le lisi puupuu o maʻi mai le faʻaaogaina e faapenei:

  • malulu;
  • bronchitis;
  • pneumonia;
  • gastritis;
  • fatu fatu;
  • tuberculosis;
  • namu supercrain (neurasthenia o se taunuuga);
  • mu (faʻaaogaina o le vai inu).

E masani ona faʻaaogaina i le Saina (Tibet, aemaise lava) vailaʻau, ae e le o mamao atu o tatou tagata faʻaaloalo. O i latou e fiafia i ai e mafai ona faigofie ona maua i luga o le Initaneti se faʻamatalaga o fualaau o vailaʻau e mafai ona saunia e na oi latou lava.

E te iloa? O eleni e sili atu le tele o le suka nai lo apu ma pears (6%). O le suamalie o lenei fualaau aoga e mafai ona lagona pe a maeʻa ona apalai, pe a maeʻa uma le gasegase.

Manaomia le palapala ma le malamalama

Ona o le tulaga tulaga ese ma aoga o le onion dzhusay ma lona aiga faigofie e toatele fai togalaau o loʻo i ai se manaʻoga e ola i lenei fualaau lelei maualuga i a latou lava faufauga patino.

Ae ina ia mafai ona sologa lelei le faagasologa ma aumaia ni taunuuga lelei i le maeʻa, e tatau ona usitaia nisi o mataupu faavae o sauniuniga, totoina ma le tausiga o le laisisi.

O se aoga taua o lenei tulaga taua o lona le fiafia i le tuufaatasiga o le palapala ma le malamalama. Na o le pau lava le itu taua o le saʻoloto e le mafai ona faʻatupulaia i eria o loʻo i ai le pateta ma le kāpeti e ola ai, ma o le sili ona lelei o ona tuaa o laumei poʻo fua o popo.

Tulafono o le totoina o fatu o le dzhusayya

Mauga, po o le manogi, pusa vaovao, vaeluaina o le togavao, faapea foi le metotia o fatu, lea e masani ona faaaoga e le au fai togalaau. Mafaufau i tulafono tulaʻi.

Eseese ituaiga o aniani teuteu e mafai ona faamalieina ai mata ma o latou laʻau umi.

Taimi

E mafai ona totoina fatu i taimi eseese: afai e faia lea mea i le vaitau o le taumafanafana, o le a saunia fulufulu lanumeamata mo le tipiina muamua i le tautotogo e sosoo ai. O le lūlūina ia Aperila e le maua ai le seleselega i lenei tausaga, o le filifiliga aupito lelei o le tuʻuina atu lea i le laau o se malosi lelei. Ma afai filifili le taimi o le taumalulu mo le luluina, o le a fiafia le laʻau i mata ia Mati, ma mafai ona aoina fulufulu i Iulai.

Fatuina sauniuniga

Muamua O le sipuni o le sipuni e tatau ona saunia aʻo leʻi luluina: mo lenei mea ua latou susu mo le 8 itula i le vevela (vevela 40 tikeri), ona tausia lea mo le isi 2 aso naʻo le mafanafana.

E taua! O le fua o le fatu e aofia ai le faʻatupuina vave o le tupu. Mo lenei mafuaʻaga, o le taimi e tatau ai ona vevese vao, lea e faigofie lava ona vavaeina ai lala vaivai, e tatau ona avea ma se laasaga tāua.

Faiga faʻavae

O le polokalame o le lūlūina o fatu o le sipisi manogi e pei ona taua i lalo: i le va o laina e tausia le 20-centimita le mamao, ma i le va o fatu - e tusa ma le 5 cm. E mafai ona e totoina sina latalata, ae o le a manaʻomia ona e faia se mea e sili atu. Mo le faʻavaveina o le tuputupu aʻe o tipu, e tatau ona ufiufi le moega i se ata tifaga, aemaise lava pe a malulu le vevela o le ea.

Toe gaosia o le sipisi i le vaevaeina o le vao

O le vaeluaina o le dzhusaya o le vaomatua e tatau ona tautotogo po o le autumn. Mo lenei mea, o se tosi e tolu-tausaga le aniani ua eliina mai le togalaau ma vaevaeina i ni vaega, lea e tatau ona aofia ai ni aniani. Ona totoina lea i totonu o pamu susu i vaitaimi pe a ma le 30 cm, o le eleele ua lelei le taofiofia o laau taʻitasi ma ua matua suamalie.

Auala e tausi ai se laau

O le tausiga o lenei ituaiga o sipisi e faigofie tele, ae o nisi tulafono faigofie e fesootaʻi ma le fausua, veleina ma le fafagaina, e sili atu le pipii i ai.

Masalo e iloa e tagata uma aoga o le 'ai o aniani lanu meamata, lea e mafai ona tupu e oʻo lava ile windowsill. I lenei tulaga, na sau le talimalo i le tele o auala e saunia ai.

Totoina ma togafitiga eleele

E pei ona taʻua i luga, o le veleina (faʻamamaina mai vao) o se itu taua tele i le atinaʻe lelei o le laau manogi. E tatau ona aveeseina masani ia vao., ao latou saofagā i le taofiofi o le susu i luga ma, o le mea lea, faʻaosofia ai le faʻaitiitia o le siʻusiʻisi i faʻafitauli eseese o le eleele, lea e mafua ai ona pala le laau.

O le veleina e tatau ona faia faʻatasi ma le faʻamavaeina o le palapala ina ia mafai ai ona fetuʻunaʻi lelei le fesuiaiga o le ea e mafai ai ona tupu lelei le dzhusayu.

E taua! Aua nei galo e uiga i le paʻu o ufanafana, lea e mafai ona maua ai se aufana, a le o lea e ono le tupu le pusa i le tele o le manaʻomia ma o le a le teuina mo se taimi umi.

Faʻasa

I le tausaga muamua talu ona totoina, e le manaʻomia ona faʻafeinu vai masani i le dzhusay - o le a fesoasoani lea i le totoina o se aʻa malosi. Ae o le tausaga lona lua e tatau ona tele i le tulaga o le faʻavaivai - mo le vaitau atoa e tusa ma le 10 taimi, o ia mea uma e 30-50 l / sq. m

Laʻei pito sili

O le lalaga pito i luga mo le galati e taua tele foi: o togafitiga fuafuaina e faʻamamaina ai le palapala ma meaʻai uma e tatau ai e aʻafia ai le ola maloloina o le fua.

O le laei muamua e faia i le amataga o le tautotogo, e masani lava ona filifilia se fofo o le moa moa mo lenei faamoemoe (1:12), ma na o le taimi lava, pe a uma ona vavae, e faʻaaogaina fualaʻau minerale i le palapala.

Seleseleina

Ae o le seleselega, o le uluai seleseleina o laʻau lush 20-30 cm i le tele e amata mai le tausaga lona lua talu ona faʻaulu mai, ia Iulai-Aukuso. O le fua o lenei fualaau aina e oʻo mai pe a maeʻa le tupu aʻe o fulu fou ma le amataga o lo latou fale.

O le faʻasologa mulimuli o le aoina o faʻataʻitaʻiga, e fai ma tulafono, lua masina ao lumanaʻi le tau malulu. Teu le seleseleti le seleselega i se mea matutu, malulu i totonu o pusa tioata.

E te iloa? O le mafuaʻaga o le malosi malosi mai aniani o se mea faapitoa - o le lacrimator (i le Latina - "loimata"). Pe a vavae le pulou, e tatala le lacrimator ma vave ona solo i totonu o le vai, e aofia ai le mucous membrane o le mata o le tagata, ma o le mea lea, e faaosofia ai le fausia o le sulfuric acid, lea e matua afaina ai mata.

I le taimi nei ua e iloa e uiga i le siʻosiʻomaga matagofie ma le faʻamalolo Lelei, e uiga i ona vailaʻau o le vaitamini ma le auala e totoina lelei ai, e mafai ona e faʻamafanafanaina lou tino i meaʻai taua i soo se taimi o le tausaga, ma sauniuni ai mea manaia suamalie.