Faʻatoʻa totoina laau toto

Faʻamatalaga ma ata o ituaiga taatele o laina tele

Polyrowder (Polystichum) - e pei o le fuga o le fric, ma e masani ona faʻaaoga mo mea teuteu. O tulaga lelei o le tuputupu ae o nofoaga malulu ia e lava le susu, o le eleele e sili ona lelei le lafoaia ma le suavai.

O le fulufulu o se laufanua e le talafeagai ma le faʻaaogaina o meaola e foliga mai e pei o se faʻavao. I le natura, e sili atu ma le 200 ituaiga o lenei tagata o le aiga o Thymus. I totonu o lenei tusiga o le a tatou tilotilo i nisi ituaiga o laina tele-laina i nisi auiliiliga.

E taua! Mo se atinaʻe lelei o le tele-laina, e fautuaina e sui i tausaga taʻitasi.

Brown laina

O laina laina a Brown e mafai ona faamatalaina e faapea: laʻau faʻapitoa, e fai ai ni laau e foliga mai e foliga mai, e masani lava i laʻau faʻalua.

O laulaau o lenei ituaiga laʻau e tele-laina, lanu lanumeamata, e oʻo mai i le 0.8-1 mita le umi. O le vaega pito i luga o le lau e laʻititi lava le laulauina;

O le laina o Brown o se tasi o ituaiga sili ona matagofie, lea e maua mai ai se rosette ma lafoaia fasi lau mai rhizomes mamana. O lenei ituaiga o malu-faapalepale ma le taumalulu-faigata, e le o fetolofi, e masani ona faʻaaogaina e le fai togalaau i le teuteuina o fale ma fanua.

Tele-laina bristle (bristle-tipi)

O le tele-line bristle, poʻo le mea e taʻua ai, multi-row Plumozum Densum - faia se lush lush shrub e oo atu i le 1 mita le maualuga ma le tau malulu i petioles pupuu.

O laulaau e lanumeamata lanumeamata i le lanu ma ona mata, mafiafia ma susulu. O fusi o le fulufulu fulufulu pepa ua pasi i totonu. Bristle-fern e fiafia i le eleele lafulemu ma le malamalama ma le faʻafeinu faʻafefe.

Nofoaga mo lona tuputupu ae e tatau ona filifili se paolo ma puipuia mai le matagi ma le ata. E ola lelei i lalo o laau, o ona lau, pe a paʻu i le tautoulu, o le a puipuia le moth-bear-bearing moth mai le maalili.

E te iloa? E toe gaosia i le tele o spores poʻo vaevaega o le rhizome, o lea e le fuga ai.

Tele-laina laina

Tele-laina lancet - o ituaiga meaola e le masani ai o fern, fai ai se ogalaau e 40 -60 cm le maualuga. O se mea faʻalelei lenei i se mea mama, o loʻo ufiufi i toega o laʻau lau.

Pepa e tusa ma le 5-6 cm le lautele, faʻalavelave, paʻu, laina-faʻamaʻi faʻamaʻi ma se faʻauʻu. Laʻau ola i luga o petioles 6-7 cm le uumi. O ata uila e ufiufi ai le vaega pito i lalo o le laʻau lauulu fulufulu.

O lenei laau toto e ola lelei i luga o maa ma i totonu o vao vao. O le toe faʻaleleia e tupu ai feeseeseaiga lea e amataina e Setema.

Tsushima polycore

Tsusima Multi-Rise Up o le vaomatua umi ma le maualuga o le 40-60 cm. O laulaau o nei meaola e lauitiiti-tafatolu, faalua faalua. O le tele o lanu lanu lanumeamata ma le lanu.

O le laau e le o se tau malulu-faigata, e manaʻomia ai se puipuiga malu mo le taumalulu. O le eleele o le Tsushima fern e manaʻomia ai le vai vaivai ma le faʻaleleia masani o le susu ma luga. E atiaʻe lelei i nofoaga malulu, e mafai ona puipuia mai faʻataʻitaʻiga.

Polynadorny prickly

Mnogoryadnik prickly form lush bush-survivor height of about 1 mita ma lelei teuteu zimnezelennye uiga. O lau e susulu, o le green green, high density, double-pointed. O le pito i luga o le fana e sili atu ona lolomi.

O lenei ituaiga o taumalulu-faigata, e le manaʻomia ai le malutaga. O le Thorny fern e manaʻomia mo le tuputupu aʻe lelei o nofoaga ma le maualuga o le vevela, puipuia mai matagi ma le susulu o le la.

E taua! E fesoasoani le Fati i le aveeseina o radionuclides mai le tino o le tagata, mo nei faamoemoega, o Iapani e aina lenei laau.

Faʻatatau laina

Tele laina o fomu vaʻavaʻai vaovao laufanua vavalalata ma se vaʻavaʻai puupuu, lea e faʻaaogaina i vailaʻau masani. O talo e ola i le 30-90 cm le umi, o le laulaau e tasi-o le laina, laina i le maasiasi, lea ua faatulagaina i laina e lua mai le vete autu. O le fulufulu o le fulufulu ua i luga o le itu pito i luma o le laulaau, lea e pupuu tele ma ua masani.

O lenei meaola o le taumalulu faigata, e sili ona fiafia i vaega o le malulu. E faigofie lava ona tupu i luga o le fale i totonu o eleele laufanua suamalie ma suamalie ma le susu. Pe a totoina lenei ituaiga o fern, e tatau i se tasi ona amanaia le tulaga ese o lona vaitaimi umi o le germination.

Laina puipui

Ole laina ole laina puipuia e fai ma sui laʻau moa faʻatasi ma talone e oʻo i le 1 m le umi. Lafoaola laʻau pe a fulufulu, fugalaau-lanumeamata. O le lauʻeleʻele o lenei taumalulu malulu-faigata e manatu o le vaomatua susu susu o Amerika.

I a tatou latitudes, e manuia le tuputupu aʻe i le pogisa i eleele lafulemu na muai tafe. Short rhizomes ei ai mea e faʻamalolo ai, e mafai ona 'aina i latou. Mo le faʻaleleia e fatu, ua fautuaina e faʻaoga le metotia o fatu.

Tolu laina

Se laina o sea ituaiga meaola o se tripartite ua tupu aʻe ai se pupuʻu lauolaola matagofie e oʻo i le 40 cm le maualuga. E pupuu le lapisi o le laau, faatasi ai ma lala, ua faasolosolo lemu. O fusi o polyrales o paleni lanumeamata, trifoliate, e tupu i luga o se petiole umi. O laulaau o le fati o le tripartite e fiafia ai le mata mai le amataga o Aperila i le muamua gisua.

O lenei ituaiga e le lelei, e malulu-malulu, faʻasaʻo i faʻamaʻi, o tulaga lelei o le tuputupu ae o laufanua malulu. O le toe gaosia e faia i le vaevaeina o vao ma rhizomes. E tolu laina le tele o laina e mafai ona tupu ma atiina ae lelei e aunoa ma le toe suia i le silia ma le 10 tausaga. O uiga teuteu o lenei ituaiga o loʻo faʻaaoga lelei i rockeries poʻo fugalaau fugalaau.

E te iloa? E leai ni laʻau faʻaalia i le laina o laina; ua suia i latou i se vaʻaiga mafiafia o laʻau paʻu - frond.

Faʻasologa o laina e lua

E tele laina o aʻa na sau mai ia i matou mai papa ma maʻa maulalo o Sasaʻe Mamao. Pepa o laau maualuga o le vao i le 20-25 cm Mai le rosette mai le rhizome e tupu aʻe ai fulufulu lauulu-lau lanumeamata. O fusi o le tele-line fern o le laina, faʻapipiʻi i le arc, o le vetex e masani ona maeʻa i se laʻau, lea e mafai ona maua aʻa i luga o le faʻafesoʻotaʻi ma le eleele ma mulimuli ane tuʻuina ai se fatugaina laiti.

Winter-hardy type, masani ona faʻaaogaina mo le teuteuina o mauga papaʻe-pouliuli, ma maʻa ma sina oneone i le va oi latou e faʻaaogaina e avea o se eleele.

Telefoni

O le tele-multidlot multislot o o laau teuteu teuteu e oo i le 50 cm le maualuga. O laulaau e lanu meamata lanu, lanu, moli, susulu. O taumalulu taumalulu, e lua-fulufulu, e iloga i le i ai o se veʻa enaena, e ufiufi i ni fua laʻititi. Sa faia e Sori se laina se tasi i le pito i lalo o le pepa.

O lenei meaola o le taumalulu-faigata, e sili ona fiafia i le malulu mo le tuputupu ae i luga o le palapala humus.