Fualaau aina

E tatau ona ou avatu le garlic i tamaiti mai anufe ma isi parasite? Recipes ma fautuaga

O le faʻamaʻi ile anufe o se tasi o faʻamaʻi masani. E masani ona tupu i tamaiti.

Fesoasoani e aafia ai le tele o tino o le tino o le tagata ma taitai atu ai i faafitauli matuia. O falemaʻi e ofoina atu le tele o fualaau eseese mo togafitiga o anufe i tamaiti.

Na iloa foi le tele o auala lauiloa o togafitiga. O togafitiga sili ona taatele o le kiliki. Ona o le natura ma le leai o aʻafiaga, e mafai ona togafitia anufe i tamaiti. O le isi, o le a matou taʻu atu ia te oe le auala e mafai ai ona e saunia fualaau oona mo le faasaoina o ola mo faʻamaʻi.

O le a le mana o le laau?

Aʻo leʻi amataina le helminthiasis i le taimi nei, e mafai ona vave aveese faʻamaʻi mai le tino ma fesoasoani mai le kālati.

E taua le maitauina o le togafitiga ei ai le tele o itu lelei:

  • O ia o le natura ma e toetoe lava a leai se faʻailoga.
  • O togafitiga e avanoa mo tagata uma, ona e le taugata tele le kalaka.
  • Faʻafitauli o togafitiga.

Ua leva ona faamaonia e saienitisi o fua o lenei laau ei ai sona aafiaga lelei i tagata. Faafetai i suauu taua ma elemene eleni garlic:

  • Faʻalagolago i le soifua maloloina o le tino puipuia.
  • Fomaʻi faʻamaʻi.
  • E iai mea puipuia i le "tau malulu".
Ua faamaonia le saienitisi e faapea o le keleti ua i ai se faaupuga o le anthelmintic, lea e tupu pe a oo lava i le tasi le pulupulu e mu i le aso.

O le a le ituaiga o parasite e aveese?

Afai e te vaʻai i faʻamaoniga o faʻamaʻi pipisi, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi., poʻo le amata togafitiga ma metotia a tagata. O faʻaaliga o faʻafeiloaʻiga e faigata ona fenumiai ma se isi mea, e aofia ai:

  • Le faʻaaogaina o le gaoi ma le vomiting.
  • Lelava ma le le fiafia.
  • Paʻu faafuasei i vaega eseese o le manava.
  • Paʻu i sooga.
  • Taofiofia ma le manava.
  • Paʻu faafuasei le paʻu.
  • E ono maua e tamaiti le fiva.

O le umi umi o parasite e ola i totonu o le tino, o le tele foi lea o le faaleagaina o ana faiga latou te aumaia. Togafitiga e tatau ona vave amata. Faatasi ai ma le fesoa- soaniga a le kelelele, e mafai ona e faʻaumatia ituaiga o faʻailoga parasiso nei:

  • Lamblia
  • Pinworms.
  • Roundworm.
  • Ipu anufe.
  • Tapeworm.
  • Faʻauluulu fulufulu.
  • Filarias.

E oo lava i le vave ma le manuia o le togafitiga o le tagata ile garlic, e fautuaina e feutagai ma se fomaʻi ma faia ni suʻega talafeagai. O le aoga o le togafitiga o le helminthiasis e lenei laau e mafua mai i le mea moni e faapea o mea aoga o loʻo aofia i le galala i se maualuga maualuga. O lona uiga, e tasi le ufiufi o le kalaka ua avea ma se taufaamatau i meaola faalafua e leʻi maua.

Fesoasoani ile Helminthiasis

E mafai ona faʻaaogaina le taʻalo i le faʻasologa o le anthelmintic mo tamaiti. E moni, e le fetaui lelei mo tamaiti uma, talu ai e le mafai ona faʻamalosia tagata uma e folo le vevela ma le vailaʻau. O le mea lea, mo le togafitiga o tamaiti e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o fualaau faasaina, e masani ona faʻavae i le susu.

E taua! E mafai ona amata le togafitiga o tamaiti laiti mai le matua o le tasi le tausaga, ae o le taimi muamua e tatau ai ona feutagai ma se fomaʻi!

E mafai ona faʻafefiloi ma teuteu i le susu, enemas i le susu. O le tele o matua latou te faia i luga o le sua moli poo luga o laʻau teuteu ma le faaopoopoina o le meli masani. I nisi faʻamatalaga auiliili e uiga i suʻega sili ona lelei mo enemas mai anufe ma le kalama, o faʻamatalaga ma tapulaa i le faʻaaogaina e mafai ona maua i lenei mea.

Ma le susu

Talu mai taimi anamua, e faʻaaogaina e tagata le fua o le kalaka i le susu. O lenei meafaigaluega ua tofotofoina mo le tele o tausaga ma ua faamaonia lona aoga.

Manunuʻa 0.5-1 le ufiufi o le kalala ma ufiufi i se ipu malamalama susu. O le meafaigaluega e tatau ona onā i le taeao i luga o se manava gaogao.

O le isi, o se vitio faʻamatalaga e uiga i le togafitiga o anufe ma le susu ma le garlic:

O nisi faʻamatalaga e uiga i le faʻaleleia lelei ma le lauiloa o le susu ma le kalaka e faʻaumatia ai anufe ma isi parasite e mafai ona maua iinei.

Faʻamalie

O le tofo o se paluga o susu ma le kalaka e matua maoti lava. E le o tamaiti uma o le a malie e inu. O le mea lea E mafai ona e taumafai e faʻafefiloi le laukalo eleu ma se meainu. Atonu o lenei, mo se faataitaiga, o le sua.

I totonu o se ipu vai suamalie vevela (moli) e faʻaopoopoina le 0.5-1 lela o le kalaka. Fainu i luga o se manava gaogao.

Ma le faʻafefe

O le afa o le uila o le kalama (mai le 12 tausaga e mafai ona atoatoa) e nutimomoia ma sasaa ma le afa lita o kefir.

E tatau ona vevela ma faʻavelaina le paluga mo le 2-3 itula. A o le i inu le pepe, e tatau ona mafanafana ile potu vevela..

Ave i ai i aso uma ao le i momoe.

Faatasi ai ma le meli

O le kulimi meli ma le kālani e faʻaaoga foi e togafitia ai anufe.. O le manogi o le meli e faʻaumatia ai le manogi o le manogi ma le vevesi o le kāleni. O lenei mea moni o le a avea oe ma au uo i le togafitiga o le tamaititi. Mo le sauniuniga o le fualaau faasaina

  1. Aumai ni falala se 10 o le kālati, paʻu i luga ma fufulu le sua mai ia i latou.
  2. O le suamalie e mafua ai le fefiloi ma le 300 kalama o le meli.
  3. O le mea e tupu ai le vevela e vevela pe a ma le 80 tikeri ma aveese mai le vevela, faʻatagaina e faʻaliliu.
  4. Ona tuu lea i se fagu tioata ma teuina i totonu o le pusaaisa.

Manaomia e le tamaititi ave se sipuniti o tupe 3 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.

Faatasi ai ma le suauʻu olive

O se fua lauiloa mo le fale o le anthelmintic drug based on garlic, rye flour and olive oil.

O le fua o lana tapenapenaga e matua faigofie lava: e tatau ona faʻafefiloi paʻu mai le 1-2 'auʻau o le kālati ma lua punetini o le olive olive ma le tasi sipuni sipuni o le fala o le rai.

Maua o lona uiga o le aveina o se sipuni faalua i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

Enema mai pine

O lenei metotia e leʻi maua se iloiloga le mautonu mai sui o vailaau faʻaleaganuʻu poʻo mai tagata faʻasau i togafitiga masani o togafitiga. Pe a togafitia tamaiti, e tatau ona latou matua faʻaeteete ma faʻaeteete.

Ua faamamaina ma le manino lelei e Anamesi le fua ma fua faatatau. A leai, e mafai ona faaleagaina le tino o lau pepe poʻo le faʻamafacasi.
  1. E tatau ona e suʻe ma kuka le 1 'olo o le kalaka i se setete o pateta pateta.
  2. Liligi le paluga i totonu o se ipu vai malulu ma aumai i se vevela.
  3. Fufulu le vai i le 1 lita o le vai ua tunuina i le vevela o le potu.
  4. Tuu le tamaititi i lona itu tauagavale, sii i luga lona vae taumatau ma punou i luga o tulivae, faʻaofi i ai le pito i luga ole laʻau, faʻafefiloi i le siʻeli peu poʻo isi gaʻo, i totonu ole faʻaiuga tusitusi.
  5. A uma ona oʻo le afa o le enema i totonu o le manava, ia toso malie le mea faʻapipiʻi ma tuu le pepe e moe mo le itiiti ifo i le 15 minute.
  6. Auina atu le tamaititi i le falemaʻi e faʻaumatia.

I le avea ai o se tulafono enemas tuʻu i le 1-2 itula aʻo lei momoe. Ina ia ausia se taunuuga lelei, e tatau ona e lagolagoina se vasega o le vaiaso.

Masini molini

Mo le togafitiga o anufe i tamaiti, o se faʻataʻitaʻiga na faʻaaogaina ai le ufiufi o le keleni e pei o se moligao faʻalauiloa sa lauiloa.

O se fasi keke o le kalaka ua tuʻuina malie i le tamaititi mo sina taimi puupuu.. O le tele o taimi ma lana fesoasoani e tauivi ai ma ni pine i tamaiti.

Ole taimi aupito sili ole taimi faatagaina - e le silia le 5 minute. A le o lea, e mafai ona faʻaleagaina le mucous membranes.

Suavai vai

Mo le togafitiga o tamaiti, e mafai ona e saunia se faʻasolosolo malosi e faavae ile garlic mai anufe. (mo le togafitiga o tagata matutua, faʻaaogaina le ava po o vodka). O lana kuka e le o se faiga faigata.

  1. 5-6 fufulu otaota oloo nutimomoia, sasaa se ipu vai vevela.
  2. O le vaifofo o le a totoe i le po.
  3. I le taeao, faamama i le gau poʻo le ie. Faʻaaogāina o le mata meli mata e le manaʻomia.

Tinomiina i le taeao i luga o se manava gaogao, le ipu atoa. O le umi ole togafitiga togafitiga e 3 aso, o togafitiga e le itiiti ifo ma le 7 aso.

Aafiaga i le taimi o togafitiga

Pe a togafitia le helminthia ma le kalaka, e tatau ona mataʻituina ia fua, metotia ma le umi o le vasega. A leai, o aʻafiaga ogaoga ogaoga e mafai ona tupu.

O mea taatele o le:

  1. Paʻa i totonu o le loto.
  2. Paʻu le paʻu o le tino.
  3. O foliga vaaia o le faateleina o le fua o le fatu.
  4. Faʻamatalaga faʻaogalua.
  5. Le toto faʻamaʻi pipisi.

O le faʻaitiitia o aʻafiaga leaga i le tino e tatau ona mulimuli i le fua. E tatau ona e faʻaeteete faʻaeteete pe a feteʻenaʻi tau.

Contraindications

O le laʻau o se vailaau masani ma e le faʻaleagaina mo le togafitiga o le helminthiasis. Ae ui i lea, o loʻo i ai le tele o faʻailoga:

  • Ulcerative faaleagaina i le manava.
  • Gastritis ma le faʻateleina o le puleaina o le suka gastric.
  • Maʻi faʻamaʻi (matua afaina).
  • Faʻailoga fatu fatu fatu.
  • Pancreatitis.
Faʻalogo! Aʻo leʻi amataina togafitiga, e tatau i le tamaititi ona gauai totoʻa i faʻasalaga, pe feutagai ma se tagata poto faapitoa. O vailaʻau i totonu o le tamaititi e mafai ona mafua ai le vevelaina o faʻamaʻi masani.

Faaiuga

Afai e te maua ni anufe i lau tama poʻo uiga o latou foliga vaaia, ona e le fefe. O le siosiomaga masani e fesoasoani ia te oe ma lau tama. E sili ona lelei i le togafitiga o helminthiasis. E ui o se vaifofo masani, e tatau ona mulimuli mulimuli i fautuaga mo togafitiga ma metotia. A leai, o le ae faʻaleagaina le soifua maloloina o lau tama.