Fua o le gaosiga

Auala e vavaeeseina ai le pepe pepe, ma faʻaleleia le tausiga o tina ma le gaioiga

Orchid - o se fugalaau matagofie matagofie i totonu, o se tasi o auala e toe gaosia ai, o le faia o pupu.

E faʻapefea ona lelei ma pe a vavaeese pepe pepe mai le tina, ina ia le afaina ai le matagofie o le matagofie?

O le toʻatele o faifaatoaga e leai ni faʻamatalaga e fefefe e faʻateleina le tosoke ia latou lava, ao latou manatu o lenei faagasologa e matua faigata ma lē talafeagai. Ae afai e te faia saʻo, ona leai lea o se faafitauli pe a vavaeeseina tamaiti.

O le a le mea?

Faʻamatalaga

O tamaiti o loʻo momoe e mafai ona faʻaalia i soo se vaega o le togi. E mafai ona e aveeseina le faʻaopoopoga mai le agasala o le laulaau, mai le aʻa, faavae poʻo aʻa. O se tasi lea o auala o se tagata matua e tuu ai sana fanau. E mafai e fanau ona aliali mai i lalo o ni tuutuuga faapitoa o le tausia lelei. O nisi taimi o le pepe i aʻa e aliali mai pe amata ona mate le fua o le tuputupu ae i le fugalaau.

Faʻaaliga

O le pepe o se gaioiga lea e tupu i luga o le nofoaga o se tamaʻi moe. I le taimi muamua, laiti lanu lanumeamata e sau mai le fatugaʻo, ona tuputupu ae ai lea o aʻa. A maeʻa pe a ma le 6 masina, o lenei ua leva ona i ai se orchid ma aʻa ma lau, na o sina mea itiiti lava.

E faʻapefea ona fausia?

E masani lava, a maeʻa le fuga o le orchid, e ala i luga le pi i luga o le pou, ma amata ona atiaʻe le pepe.

Faailoga e sauni le vaʻa e vavae ese

O le taimi lava na amata ai ona fausia e le laau otvodok, mo ia e matamata, talu ai e le mafai ona vavaeeseina vave lava, o le a oti le pepe. Pe a oʻo i luga o se togi laiti e maua ai ni lautusi moni se lima ma 3 aʻa i le 5 cm le umi, e mafai ona e alu saogalemu i le vavaeese. E masani lava ona tupu lenei mea i le 6-8 masina pe a uma ona feanu.

E le fautuaina tagata fai togalaau e vavae ese le laau talavou i le gasologa o le tausaga, o le taimi lenei e tatau ai mo le pepe ona maua le malosi mai le tina mo le lelei o aʻa.

Ae faʻapefea pe afai e le aʻafia le faʻavae i le faagasologa o le tuputupu ae?

O lenei tulaga e mafai ona tupu pe afai, pe a oʻo mai pepe, e tuʻuina atu ile tausiga ole tausiga ole tina. O le mea lea, afai e leai ni amataga o le ea i le pepe mo se taimi uumi, ona tatau lea ona toe iloiloina nisi vaega ole tausiga:

  • faateleina aso o le ao;
  • toe iloilo le pulega o le suavai;
  • fafaga le laau ma fomaʻi faapitoa.

Afai e le fesoasoani lenei mea, aua e te faʻavaivai, pei o le a tatou vaʻai i lalo pe faapefea ona fesoasoani i le pepe ia tupu aʻa.

O a taunuuga o le vavalalata vave, pe faapefea ona taulimaina?

O nisi taimi e le mafai ona tupu se mea e le i vaʻaia - ua toe liliu ma le le iloa le tochi, ma ua gau le ponuncle ma le pepe, ma ua le o sauni mo le vavae ese. Aua e te faanatinati e lafo ese ia ata - e mafai ona faʻaolaina e ala i le tuʻuina i totonu o se fale kosi faapitoa ma faatulaga lelei tausiga. A maeʻa sina taimi, o le a malosi le pepe, o le a aliaʻe aʻa ma e mafai ona tuʻuina i totonu o le meaʻai.

O a meafaigaluega e manaʻomia?

O le taimi lava e sauni ai le pepe mo le tuʻueseesega, e mafai ona e amataina le gaioiga faʻafetaui, ae o le taimi muamua e tatau ai ona saunia meafaigaluega talafeagai ma mea faigaluega. Manaomia:

  • tamai togalaau faga, po o ni seleulu lamolemole;
  • ipu e pei o, lea e mafai ona avea o se ipu palasitika masani;
  • fofo ma le alavai;
  • antiseptics - koala, mafu, lanumeamata lanu meamata, laʻau manogi;
  • ava malosi e tago ai i le meafaigaluega.

E faʻapefea ona faia le vavaeesega?

O se pepe i luga o se phalaenopsis e mafai ona aliali mai e le gata i luga o le fugalaau, e ola i luga o le aʻa ma i luga o le ogalaau o se orchid. O le vaaiga e tutusa, ae o le nofoaga e foliga mai e ese. Mafaufau i le auala e vavae ese ai le laau talavou, lea na aliali mai:

I luga o le ogalaau

O nei tamaiti e le mafai ona vavae ese, talu ai e leai ni o latou aʻa, o le mea lea, o le a latou ola i totonu o se fagu ma se tina. I lenei vaaiga, o le orchid o le a le masani ma manaia. E i ai taimi e amata ai le ola o le tinā i le taimi tonu e amata ai le tuputupu ae o le tina.

E taua! E le tatau ona e taumafai e vavaeese se pepe faapena, e le gata o le a mate le tamai laau, ae o se tina foi - ei ai o latou aʻa ma aʻa.

Setema

  1. Faʻamalo lelei le pito i luga o le masini.
  2. Mafaufau i le aʻa system otvodka.
  3. Afai ua lava le aʻa, ia tipi le pepe i se mea ua uma ona saunia, faʻamaʻi pipisi.
  4. E tatau ona matua faaeteete e vavae ese aʻa o le tina tina ma le polokalama o tamaiti.
  5. E tatau ona vavae ese i se auala e tumau pea le otvodka i le 1 cm, aʻa o le tina.
  6. Aveese le fugalaau mai le ulo ma le faʻaeteete tele - o aʻa e matua leaga lava.
  7. Le faʻapipiʻiina o nofoaga o le tipi.
  8. Tuu i totonu o se ipu.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio pe faʻapefea ona vavae ese le pepe mai lalo o le orchid:

I le faavae

O tamaiti e seasea ona aliali mai i le faavae, e masani lava o le nofoaga o lo latou tuputupu ae o se limo. Ae afai e tupu lenei mea, ona tatau lea ona e faʻatali seʻia oʻo ina tuʻuina atu e le mafolafola le aofaʻi saʻo o aʻa, ma pe a maeʻa ona faia lea mea i le teteʻa:

  1. Le aveeseina o se tinā mai se fugalaau, e faʻamama ai aʻa o se meaʻai.
  2. E seleseleina e le pulu vaʻai le togi.
  3. Togafitiga vaega ma le antiseptic - e mafai ona e faʻaaoga soo Zelenka.
  4. Toto laau uma i se mea fou.

Faʻamauina o le 'oti

E tatau ona togafitia manua e aunoa ma le toilalo talu ai e mafai ona latou maua se faʻamaʻi lona tolu ma le togi ma o le a oti le pepe. Mo le faʻaaogaina:

  • kesi ua gaosia;
  • fafie fafie;
  • mea manogi;
  • masani lanu meamata lanu.

Aua nei vave faʻaaogaina se vailaʻau faʻatonu i luga o le tipi o tamaiti, tuu ai e malogo mo le 30 minute.

E faʻapefea ona fesoasoani e toto le vaega eleele lalo o le fugalaau?

Afai e le fausia e le lala o le orchid le aʻa, ona manaʻomia lea o se fesoasoani. O le gaoioiga algorithm e faapenei:

  1. Faʻatau le moss sphagnum, saunia le filo ma le cellophane package.
  2. Sulu le pu i totonu o le vai mafanafana ma alu e fufula mo le 30-40 minute.
  3. Ma le isi, aveese le puʻu mai le vai ma faʻapipiʻi. Faia se tamai togitogi, ma tuu i totonu o le faavae o tamaiti, malupuipuia ma se filo.
  4. O le fuga o le fugalaau o le a mamafa, ma e tatau ona taofia le totoina o le laau, mo lenei mea, ave se lagolago ma faʻapipiʻi le fugalaau.
  5. E mafai ona e faʻatulagaina le aʻafiaga o le kesi - tuʻu se ato palasitino i luga o le pulou ma se pepe.
E taua! E manaʻomia e Moss le susu i aso uma ma faʻafefe pepe. I totonu o le vai, e mafai ona e faaopoopo i ai le "aʻa", e faaosofia ai le tuputupu ae o le aʻa.

E faʻapefea ona tupu aʻa o se faʻavae e vavae ese mai le tina:

  1. Faʻatulaga se tamai faʻagasolo. I totonu o se ipu paʻu, fai ni pu i le pito i lalo ma itu i luga o itu, latalata i le pito. Liligi i totonu o le vai faʻaleleia, se tamai vai malulu. Faʻapipiʻi se lagolagosua i pupu o le itu lea o le a le faatagaina ai le pito i lalo ole laulau ina ia faʻafesoʻotaʻi ma le masini. Seti le pepe i luga o le lagolago, ma ufiufi le fausaga atoa i se pusa tioata. E tatau ona faʻaleleia ma faʻaleleia i aso uma.
  2. I luga o se fasi puafiti o le a folau i se fagu vai. Ina ia faia lenei mea, ave se fasi fua saʻo - fai se pu i totonu. E tatau ona matua mafiafia le afu ina ia maua mai i le faavae ia fasi vai i le vai e le itiiti ifo i le 2-4 mm. Seti le pepe i totonu o le lua, ma faʻapipiʻi lelei i luga o se fasi mea. Le maualalo

Matou te ofoina atu ia te oe e matamata i se vitio pe faʻapefea ona fesoasoani i pepe pepe e ola aʻa:

Isi tausiga

Phalaenopsis

O le taimi lava e aveese ai le pepe mai le fale o le tina, o le a ia manaomia le gauai atili. Talu mai le taimi e manaʻomia ai le maua o le malosi fou i le fugalaau. Mo lenei mea e tatau ona e tuʻuina atu i le fale le tausiga lelei:

  • felafolafoaʻiina ma faʻamalamalamaina le malamalama - susulu le malamalama o le la e le tatau ona;
  • humidity faʻalelei - 50-60%;
  • ea vevela mai le 20 i le 23 tikeri;
  • fausiaina o aso uma;
  • masani ona fafagaina;
  • puipuia le taofiofia o le eleele;
  • faʻaaoga fomaʻi faapitoa;
  • Aua nei faʻaaogaina le vai malosi.

I tua o le fugalaau

  • O le mea muamua lava e tatau ona aʻoaʻoina e le o le fafagaina o le pepe pe a uma ona faʻapipiʻi i se isi ipu. O le sui ua uma ona susunuina, ma o vaiinu faaopoopo e mafai ona afua ai le pala. Ina ia taofia lenei mea mai le tupu - e tatau ona tuai le manua. O le pepe e tatau ona togafitia ma le faaeteete, ona o soo se mea sese e mafai ona oo atu ai i le oti o le laau.
  • Muamua faʻasusu i le aso 4, ona faia lea i taimi uma pe'ā maeʻa maeʻa le masini. Pritenenny na faasalalauina le malamalama.
  • Luga mai le +20 tikeri, ae le sili atu nai lo le 23.
  • Faʻaopopo i le faʻaleleia o le toto. Muamua fafaga i le 30 aso.
  • O le taimi lava e manino ai ua masani le tamaʻi orchid, ona mafai ai lea ona sui i le tausiga masani. Pe a ma le 4-6 tausaga, o le a amata ona fuga le laau.

Amataina o fugalaau fugalaau, oe na muamua maua se togi o se meaalofa, latou te fefefe e faia se manipopo ma ia i le vavae ese o tamaiti, aua latou te talitonu e ono oti le laau. E i ai lava se tulaga lamatia, ae afai e te faia mea uma e tusa ai ma faatonuga, ona oʻo lea i le windowsill o le ai ai nei ni fuga ese ese.