Fua o le gaosiga

Armeria: ituaiga lauiloa masani

I le sili atu o le natura ma le tele o tausaga o filifiliga, i le asō o numera o Armeria e sili atu ma le 90 ituaiga, eseese i le lanu ma foliga. Ae ui i lea, o le piniki e masani ona puleaina lenei ituaiga ma o loo tuuina atu i ona ata uma. Le itiiti ifo le taatele o le lilac, mumu ma papae. O 'autau uma lava o laau tetele ia. Itumalo o le tufatufaga - i matu o Siberia, Amerika i Matu, Europa, Aferika i Saute. Nofoaga sili ona fiafia i le mauga ma le papaʻe, talafatai i le sami. Latou te ola i luga o le oneone, eleele oneone, e manaʻomia le tele o le la, e manaʻomia le suāsusu mama, ma faʻafefe lelei le lāmala. Mafaufau i le 10 pito i luga o Armeria, o le sili ona masani i totonu oa tatou togalaau.

Alpine

O tupua Vaiole-lilac e fiafia ata uma o le maulea na valiina lona pulou, o laupepa masani. O le maualuga o le laau, i lalo o tulaga lelei, e oʻo atu i le 30 cm, ma le lautele o le inflorescences e 5 cm. E i ai foi faʻamatalaga ma fugalaau paʻepaʻe ma le siliva-sinasina.

I le tausiga ma i tulaga, o le le vaaia ma le naunau e ola i luga o oneone, oneone ma oneone papa, toleniina le lamala ma aua le fefe i le susulu o le la. O lenei laau e mafai foi ona faʻaaogaina e teuteuina ai le palapala i lalo: o pelenozems ma peaty soils e talafeagai foi, ae ia maua lelei le malamalama ma le le maua o le maualuga o le susu. E tatau ona faʻaaoga vai faʻavaivai.

O tuaoi lelei mo Armeria o le: saxifrage, phlox, logo Carpathian, yaskolka, thyme.

Arctic

O le aʻa o lenei meaola o le faʻavao. (tooto), lea e mafai ai e le laau ona ave le susu mai le loloto o le palapala ma faafaigofie ai ona gaosia pe toe gaosia e ala i le vaevaeina o le vao. O le arctic ua oʻo i le maualuga o le 30 cm, o aʻa e leai ni laulaau. O inflorescences e fausia ni faamalu laiti, lapotopoto ma matua vevela. Le lanu o petals - mai le lanu violē i le lanu violē.

E te iloa? Wild Army o loʻo i totonu o le Tusi Pulu Mumu, ma ua atofaina le tulaga puipuiga 3 (R) - "ituaiga e le masani ai i Rusia". O le tele o faʻaagaaga e aofia i le toe faʻaleleia o le faitau aofai o tagata o loʻo i luga o Wrangel Island.

Velvich

Le pito sili ona itiiti o le autau. O le maualuga o le vaega lanumeamata e na o le 20 cm le umi. I le vaitau o le fuga (e mafua mai i le uumi), o le maualuga o le vao e 35 cm. fugalaau (2 cm). Ua lelei le atinaʻeina o le pusa ma e le o natia i lalo o le fugalaau, e pei o se faataitaiga, i le vaega a Arctic. O lenei ituaiga e fuga mai le piniki piniki.

O le isi itu taua: o le fugalaau e manaʻomia se faʻalauteleina o mea o le potassium i totonu o le palapala, lea, pe afai e tatau ai, e tatau ona faia faʻaoga.

Sue

O le sodding Armeria o se isi lalelei matagofie o lea ituaiga. O le maualuga o le ogalaau e tusa ma le 40 cm. O laulaau e fai ai se fusi uila i lalo ifo o le gafa ma maua ai se ata tafatafa tafatafa, lea e faamamafaina ai le masani lautele o le laau i laina uumi. O lapisi lapopoʻa ua teuteuina i le matala, ae o le malamalama i luga o le malamalama (5-7 cm le lautele) o le paʻepaʻe po o le lanu piniki.

O se tulaga le lelei o lenei ituaiga o lona faʻanoanoa faʻatusatusa i isi ituaiga: e tatau ona faʻasalalauina le malamalama; pe a fai o le itulagi e faʻaalia i tioata - e manaʻomia ona e tausia nisi fale mo le fale.

I le avea ai o se leo lelei, o le Armeria o le a tilotilo i tua o laau e puipuia ai le eleele, e pei o Iberis evergreen, stonecrop, alissum, periwinkle, talavou, ogalaau, camelite, primula.

Prickly

E sili ona taatele i Amerika. Faʻaseseese i ona laupepa paʻu lanu-paʻepaʻe, lautele i le pito i lalo ma tafe agai i le pito. O le maualuga o le toto e mafai ona oʻo i le 80 cm.

O faʻalavelave laiti e mālū mālū i le lanu, faʻafefete, ei ai foliga lanu. O fugalaau taitasi e tu i luga o se laau umi. Vaitaimi i le ogatotonu o Me - faaiʻuga o Iulai. O le fale e fausia i le tele o rosettes, lea e vave ona tupu.

Alofa

O le matagofie o Armeria na i ai lona igoa, e foliga mai, ona o le tulaga eleelea ma le vaaia lelei o le lanu lanumeamata e faatusatusa i ona lanu. O lenei laumei mata e foliga mataʻina i soo se taimi o le tausaga: o le faʻavalea ma le umi o le faapalepale e masani ona punou i lalo i lalo ifo o le mamafa o le lafoaʻi mai soʻo masani.

Pipi umi ma faigata, teuteuina i le tele-centimeter inflorescences. Masalo, i totonu o ituaiga uma o autau, o lenei tasi e foliga sili ona manaia ma atamai. O se filifiliga sili lea mo le mamanu o se alide slide poʻo se togalaau Iapani. O lenei matagofie e susulu mai le afa lona lua o Me i le ogatotonu o Setema.

Lanu lanu: lanu violē (Lilac), ulaula (Laucheana), paʻepaʻe (Blanca), lanu piniki (Rose).

E taua! O le vaeluaga o le vao o le 'au e 7-10 tausaga. O le fugalaau e vave ona tupu, ma ia faatumauina se foliga fou ma foliga fou, e tatau ona vaelua le vao i le 2-3 tausaga.

Bulbous

O le poloka o lenei ituaiga - lapopoʻa ma sooga lanu meamata. O le tele o lau laʻau, o laʻau e foliga mai i totonu o le tina e susulu mai i le tele o vaitau tutotonu, ma faia ai se itu i luga o le eleele.

Le lanu o laulaau o le lanumeamata lanumeamata, tumu. Mai le suauu, e tusa ma le 40 cm le lautele, o le aluga e umi lava (35-40 cm) ma ponaivi manifinifi, o loʻo faʻapipiʻi i ni mea papaʻe laiti, o nisi taimi o lanu piniki.

Vaʻa

O Primorye Armeria o se tasi o ituaiga sili ona taatele o autau. O le maualuga o le laau e laʻitiiti lava - na o le 20-25 cm. O se mea ofoofogia o le ituaiga o le gafatia e fausia ai le mutia mafiafia o le mutia, ma e matua le mafai ona vaaia le eleele.

O laʻau vaivai e lanu-lanu meamata. E faalagolago i le ituaiga, lanu e le mafai ona pei o le mumu (Vindictive), piniki ('au Louisiana), paʻepaʻe (Alba) ma le lanu violē (Splendens Perfecta). Auā o le mulimuli oi latou o loʻo faʻaalia i le anoanoaʻi o mea laiti e pei o le tino.

Armeria e faatatau i laau totō e fuga i le taumafanafana uma. I le faaopoopo atu ia te ia, pansies, astilbe, Roses Igilisi, cornflower, gladiolus, gypsophila, clematis, vine oak will please the eyes during this period.

Pseudo armeria

O le mea moni, o le sui lava lea o le ituaiga o 'autau, e pei foi o isi tagata o lona aiga. O lona igoa ona o le foliga mai o se mea e le masani ai mo autau: mafiafia, mamanu o malosi ma lapisi tetele, sili atu uiga o tulip, vavae ese mai le faasologa o laau matagofie.

O ponuncles o lenei ituaiga e tusa ma le 60 cm le maualuga ma e teuteuina i papaʻe (Ballerina white), piniki, ulaula (Joystick red) poʻo le mumu mumu (Ballerina red). Faʻasolosolo faʻasalaga o loʻo faʻapotopotoina ma vaʻaia lelei. Eseese lanu lanumumu ma le ulaula e pei lava o se meaʻai, lea atonu o le a saofagā i le igoa o le fugalaau.

E ui i le mea moni e faʻapea, o lenei meaola e le mafai ona faʻafefeteina le maualuga o le timuga, i le taimi o le vavalaʻau e sili atu le faʻateleina o le suālāʻau e lelei lona aʻafiaga: e sili atu ona matagofie ma susulu le laau.

E te iloa? E mafai ona e faia le vevela o le taumalulu mai fugalaau i Armeria; mo lenei mea, e na o oe lava e manaʻomia e faʻamago mea leaga.

Siberia

I le igoa, e mafai ona tatou mateina e uiga i vaega o loʻo tuputupu aʻe o lenei ituaiga (Siberia, Central Central Asia) ma nisi o ana mea totino e aʻafia ai le itulagi. Siberian Armeria - o se tasi o tamaitai sili ona itiiti o lona ituaiga: O le maualuga o peduncles, o le pito maualuga foi lea o le vao, e tusa ma le 20 cm.

O laulaau e manifinifi, nila, o nisi taimi e ufiufi i tamai pulou. Le lanu o laupepa e lanumeamata ma lanumoana. O le ituaiga o meaola ua manatu o se tasi o mea e sili ona leaga. Le mautonu le tausiga, e mafai ona tatalia le vevela ile -45 ° C. O fugalaau laiti (0.5 inisi le lautele) e aoina i "pupu" eleelea, o loʻo faʻamalamalamaina e se paleni piniki matagofie.

O se vaega laʻitiiti o le laumei lanumeamata e puipuia ai le faʻaaluina o le susu ma mafai ai e oe ona faʻamalieina ma le manuia ia faʻaleʻeleʻele umi. E masani lava, e le afaina Armeria i faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi, ae o le maualalo o le eleʻele o le palapala e ono mafai ona aʻafia i aphid osofaiga.

E taua! O Armeria e faʻaleleia lelei e ala i le totōina o ia lava. A lūlūina fatu i le palapala poʻo totonu o se fagu mo tipu, o loʻo tanumia faʻasolosolo, faʻafefete i le afa afa senituri o le eleele ile luga. O le fatuina o fatu e maualuga.
E mafai ona finauina o loo tatou feagai ma se fugalaau e sili ona lelei ma le lelei ma mea teuteu maualuluga. I le faaputuputuina, sei o tatou vaʻaia mea lelei uma ma mea le lelei o le Armeria. Faʻamatalaga:
  • E masani lava e le noatia i faʻamaʻi ma osofaʻiga o faʻamaʻi faʻatoʻaga.
  • E gafatia ai le vevela tele ma e le manaʻomia ai le faʻasusu pe masani ai.
  • Vaʻai lelei ma isi o loʻo nonofo i luga o le moega.
  • E fetaui foi mo le teuteuina o terraces, moega fugalaau, paʻu alpine, togalaau a Iapani, paka o le laufanua, ma isi.
  • E i ai se tau talafeagai: e faalagolago i le ituaiga, o le tau masani o fatu o se 'autau e tusa ma le $ 1-1.5.
Cons:
  • E mafai ona taʻua o le gaogao masalosalo o le tele o le susu ma le manaʻomia mo le tele o le malamalama o le la, e aunoa ma se mea o le a le tupu ai le 'autau.