Mea aoga

Pasila nut - o le a le aoga

O Bertoletija o se fualaau faʻapitoa o laau toto, lea e tufatufaina atu i Amerika i Saute. Pau lava le ituaiga o lenei ituaiga o le uumi umi, lea e iloa e le lalolagi atoa i lalo o le igoa "Brazil nut". O fua o lenei laau e telē lona lapoa e pei o se moa. E ui lava e taʻuina lenei oloa o le a le sao atoatoa le kulimi, aua o le mea e taʻua o le saito. Ae o le aso nei e le o uiga i foliga ofoofogia o le tamaititi, ae e uiga i lona faleteuoloa e le gata o meaʻai ma vitamini.

Calorie ma vailaʻau

Faatasi ai ma lona tuufaatasiga o fualaau oona, o lenei oloa e sili atu i le toetoe lava o isi meaola uma o loo iai. E tamaoaiga o ia:

  • vitamini C, E toetoe o le vaega atoa;
  • flavonoids;
  • fiber;
  • polyethsaturated fatty acids;
  • seleni;
  • apamemea;
  • fuamoa;
  • paluka;
  • zinc;
  • magnesium;
  • uʻamea;
  • manganese;
  • sodium;
  • calcium;
  • sulfur;
  • chlorine;
  • biotin.

Mai i le vaaiga o le laʻau, o fua o le piini e le o ni nusi - o ni pi.

Per 100 g o le raw raw product product mo:

  • 4.3 g vai;
  • 13.6 g o palatini;
  • 66.8 g gaʻo;
  • 3.6 g o carbohydrates;
  • 8.1 g fiber;
  • 3.5 g o le palapala.

Ole aoga ole kalori o le nutisilima o le 660 kcal 100 g o oloa.

E te iloa? I le lalolagi, e leai ni togavao Pasila o loʻo totōina. Fualaau aina e seleseleina mai laau vao e vailaau faʻapitoa e beiled bees. I le taimi lava lea e tasi, pe a uma le faʻafefeteina, o le saito e tupu pe a maeʻa le 1 le tausaga ma le 2 masina.

Faamanuiaga o le tino

O lenei oloa, e pei o isi fatu, ei ai le tele o porotini, fiber ma gaʻo, ma e leʻo aofia ai le cholesterol leaga. O le oloa e masani ona faʻaaogaina i ni mea laiti ina ia faʻaitiitia ai le mamafa poʻo le fausiaina o maso. E le gata i lea, o nisi taimi o tagata ua tuʻuina atu i se soifua maloloina lelei e suia ai gaʻo gaʻo ma fatulaʻau ina ia maua ai e le tino le aofaiga sao o le gaʻo saʻo ma e le faʻapipiʻi ai cholesterol.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i aoga ma mea lamatia o nati: launiu, hazelnuts, cashews, pecans, almonds, walnuts, Manchu, nutmeg, uliuli.

O le Brazil nut e aofia ai le methionine, lea e mafua ai le malepe o gaʻo ma le faʻavaeina o le malosi malosi mai ia i latou, o le faʻaumatiaina o faʻamalolo saoloto ma le faʻasaoina o le talavou.

O le mea e sili ona ofo ai, o le aofaʻi o seleni, o loʻo i ai i le bertoletii - afai e te 'ai se tasi saito, e mafai ona e saunia oe i le aso o le seleni.

Faafetai i le seleni, o le tino e puipuia mai le kanesa, e puipuia ai le atinaʻe o le tino. Ma ona o le maualuga o mea o minerale ma vitamini, o le saito e fesoasoani i le puipuiga o le muso o le fatu, faʻaitiitia ai le mamafa, ei ai sona aoga aoga i hormones o le thyroid, ma faʻaleleia ai le toto totoina o fua. Mafaufau i le aogā o Pasila pene mo alii ma tamaitai. Na te faʻamautuina le faʻaogaina o le tino, faʻamalosia le puipuiga ma faʻamaonia le gaosia o hormones e nafa ma le gaosia o le tino, ma aveesea ai mai le atuatuvale. O lenei oloa aoga mo alii ma tamaitai.

E te iloa? E ui lava o lenei laau e taʻua o Pasila, ae o Bolivia e sili ona tele le faatauina atu o nei fatu i le lalolagi - e aoina mai ai le 50% o fualaau aina uma.

Faʻailoga ono mafai

Pasila nut, e ui lava i ona faamanuiaga e le mafai ona faafitia, e mafai foi ona afaina ai le tino.

O le faʻatagaina autu mo le faʻaogaina o lenei oloa o le le faʻalogoina lea o le tagata i le tino. Afai ei ai sau allergy, o lona uiga e matua faigata lava ona 'ai le Brazil nuts.

Faitau foi e uiga i foliga o le gaosia o almonds, ona ituaiga ma ituaiga, auala e foia ai faamaʻi ma meaola faalafua.

O se aʻafiaga le lelei i le tino e mafai ona faʻaalia na o ia lava i le tulaga o se fuainumera tele o fualaʻau aina. Ae o le a le tele o pusi Pasila e mafai ona 'aina i le aso ina ia le faʻaalia le tino i aafiaga leaga, ma o le a le mea e tupu pe afai e sili atu le masani o aso uma - o le a tatou mafaufau nei.

O lenei oloa e aofia ai le barium ma le radium i ni mea laiti, ae o latou mea faʻavevela. E le mafai ona tatou le amanaiaina lenei mea moni, ona o le tele o le taimi, o nei mea e faaputuputu i totonu o le tino ma taitai atu ai i ni taunuuga matuia. Afai e te le sili atu i le aso masani ma faʻaaoga 2-3 fasi vaega, ona mafai lea ona e mautinoa o le a latou le afaina ai le tino. E tatau foi ona e iloa o le atigi o lenei oloa e aofia ai aflatoxins, lea e mafai ona faaosofia ai le atiina ae o le kanesa ate. Mo lenei mafuaʻaga, ua faʻataunuʻuina le tapulaa i Europa Europa, lea e faasaina ai le faaulufale mai o lenei oloa i se atigi.

O le laʻau sili ona lauiloa i totonu o la matou togalaau o le kiona. Aoao atili e uiga i faʻaoga o lona faʻatoʻaga, ituaiga, faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

1 kaito i le aso e aofia ai le tele o le seleni mo le tino o le tagata, ae pe a faʻaaoga se aofaiga tele o lenei oloa, amata mai le 100 g, tupu se faasiliga o le seleni, lea e mafua ai:

  • faʻaleagaina o le ate, lea e iloa ai o ia lava i le ituaiga o faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • pa'ū lauulu;
  • uʻuina o le paʻu ma le exfoliation o fao.

E taua! Faatasi ai ma se maualuga maualuga o seleni i totonu o le tino, o mea inu e tupu, lea e mafai foi ona oo atu ai i le maliu o se tagata.

Auala e filifili ai pe a faʻatau

Pe a faʻatau se penisini Pasila, e tatau ona e amanaʻia le mea moni e teuina lenei oloa mo se taimi puupuu. O le mea moni e faapea, o suauu polyunasaturated, lea e aofia ai fatu, vave lava ona avea ma tafaoga pe afai oi ai i le susulu o le la ma mafanafana. O le mea lea, e sili atu le filifilia o fatu o loʻo teuina i totonu o se pusaaisa i taga e le tuʻuina i le susulu o le la. I lalo o ia aiaiga, o le saito ua teuina e le silia le 3 masina. Afai e te filifili e faʻatau se Brazil nut mo le taimi muamua ma e le iloa le auala e filifili ai i foliga vaaia, mafaufau ma le totoʻa le ata i luga o le Initaneti ma faʻatusatusa le fatu lelei i le ata ma le mea ua fuafua e faʻatau.

Afai e te faatauina le saito i le mamafa, ona tatau lea ona e gauai atu i le mea e 'ai - o le lelei o le oloa o le a manaia, e aunoa ma le taofiofi. Le pipiimau i le paʻi e tatau ona susu. Afai e te luluina se lima o fatu lelei i ou lima, o le a latou faia se leo e taalili. Ma afai e te taumafai e momotu le afa o le Brazilis i le afa, o le a e faʻalogoina se paʻu tata.

Sailia pe o cashews, Manchu ma nusi uliuli e mafai ona tupu i lau togalaau.

I le a le faiga e faʻaaoga ai

E fautuaina e faʻaaoga fatu i totonu fou, e pei ona i ai i se tulaga faapea ua maualuga le faatumuina i mea aoga. Pasila nati e masani ona faʻaaogaina i le kuka e saunia ai meaʻai, sau sau, soupasi, suamalie suamalie, ituaiga o pusa, ma avea ma faʻaopoopoga mo vasega lona lua. Ole mea taua tele foi o le pata pīni, lea e maua mai Brazil nut.

Teuina o Meaʻai

Teuina ia laasaga o le brazil i le fale e manaomia le pusaaisaia faalautele atu a latou ola.

Mo se taimi puupuu, e oo atu i le 1 masina, e mafai ona e teu le Brazil nut i totonu o se ipu malamalama poo se ipu falaoa, lea e tapunia ma se tapuni, i se nofoaga pogisa.

E mafai foi ona e teuina le oloa i le pusaaisa, i lenei tulaga, e sili atu i le ono masina le ola ola.

E taua! E tatau ona manatua i le taimi e teuina ai i totonu o le pusaaisa, e mafai e le fatu fatu ona gaosia mea manogi, o lea e fautuaina ai ina ia tuʻuina i totonu o pusa pupuni ma isi mea, o le a puipuia ai le ulu mai o le manogi fafo.

O le mea lea, Brazil nut o se mea ofoofogia e mafai ona tuʻuina atu i lou tino se tele o vitamin manaomia ma elemene o loʻo maua. Ae e taua le mulimuli i fautuaga i le faʻaaogaina ma le filifilia o ona fatuga ina ia maua ai se mea sili ona maualuga ma sili ona aoga.