Laʻau

O ituaiga sili ona fua tele o togalaau ua totoina i Rusia, Belarus ma Iukureini

E tele tala e uiga i laumei: e le gata i lona tuputupu aʻe i laufanua, ma e uiga i le fafagaina o meaʻai i le vaiaai, ma e uiga i mea o loʻo i totonu o fualaau oona. Ae o nei mea uma o se mea e sili atu na i lo tala faʻanatura, atonu e ono faia, e nisi tagata ina ia faʻavaivaia ai isi - o tagata tauva e piki ni fua manogi i luga o se togavao masani.

Fugalaau o le Blueberry - o le taunuuga o le galuega faatoa fanau mai

O le muamua e maua mai ai ituaiga lanu vine mo le totoina i totonu o togalaau o le North American breeders. Berry, i le avanoa lautele ma ua suia le nofoaga o le resitara mai malo i mātū i fanua faʻatoʻaga, amataina se vaʻavaʻa i luga o konetineta.

O le tele o mea fou mai le US-Kanata filifilia ua maua aʻa i totonu o fale o le mafanafana Rusia. O nei ituaiga o ituaiga e tele e iai le pale e oʻo atu i le 2 m. Na tumau pea le gaogao e pei o le malulu, e umi ona ola ma e le mafai ona maua i meaola faalafua e pei ona masani ai, ae i le taimi lava e tasi na faateleina ai lona fua, ma na mafai ona amataina le tau mai le faaiuga o Iulai ia Setema.

O fuataga tetele o le filifilia a Kanata-Amerika na aʻafia ai i le taulaga o tagata Rusia

E oʻo i le taimi e matua ai, e vaevaeina laumei i:

  • ituaiga muamua: o le seleselega e amata ile lua tausaga o Iulai;
  • ituaiga o mea e masani ai: o le fua na tupu i le tolu sefulu tausaga o Iulai - le sefulu tausaga muamua o Aokuso;
  • ituaiga tuai: o le tuputupu aʻe o le va e oʻo i le afa o Setema, ma ua saunia le seleselega mai le afa lona lua o Aukuso.

Vaʻaiga o vave, vave tuai ma oʻo mai le matua

E tatau i le faifaatoaga ona manatuaina o laau iti ma le tuai o le taumafa e le talafeagai mo itulagi ma vaitau pupuu ma le umi. O le mea lea, o le tau o le itu i mātū o Rusia, o nisi o itulagi o Siberia ma Sasaʻe Sasae, lea e mafai ona matauina i le masina o Aokuso i le va o gutu o le po i luga o le palapala, o le a le tuʻuina atu i le blueberry uma tulaga e manaʻomia mo le atinaʻeina. Seleselega, pe a oʻo i le taimi e faʻatoʻa ai, ona na o ni mea laiti lava.

Laulau: Mamanu vave vine vine

VasegaBushLe fuaGaioiga
VaitafeUmi, faʻasaʻo.Sweet, 19 mm le lautele.E oo i le 9 kilokalama i le vao.
ChippewaShort bush, e oʻo i le 120 cm.Sweet, 18-20 mm le lautele.7-9 kilokalama mai le vao.
CollinsO le maualuga o le vao e oʻo i le 180 cm.Fua o laʻau tele. E le o teuina mo se taimi umi.E oʻo atu i le 3 kilokalama i le vao.
SunriseLafoaia o vao. Maualuga 120-180 cm.Fualaau tetele: 17-20 mm le lautele. E matua lelei lava.3-4 kilokalama mai le vao.

Faʻasologa o Ata: Tuai Vaʻai Blueberry

Laulau: Vaʻaia laʻau o le vave-oʻo mai o le faʻatoʻaga

VasegaBushLe fuaGaioiga
BluegoldO le maualuga o le vao e oʻo i le 120 cm. E tele ona tipu.O vine e suamalie, e oʻo i le 18 mm le lautele.5 i le 7 kilokalama i le vao.
ToroLaʻau e leai se salalau.Fualaau suamalie, tele e oʻo i le 14 mm le lautele.E oo i le 9 kilokalama i le vao.
HerbertO le maualuga o le vao e sili atu i le 2 m.O fua e suamalie, lapoa, 20-22 mm le lautele. Aua e te oso.E oo i le 9 kilokalama i le vao.
BlujejMalosiaga uumi malosi.O vine e lapoa, e oʻo i le 22 mm le lautele.4-6 kg i le vao.
ElisapetaO le vao e umi ma felafolafoaʻi. E mafai ona tupu e aunoa ma se lagolago e oʻo i le 2 m.O fua e tele. O le tofo o le meli suka.E oʻo i le 6 kilokalama i le vao. E le tutusa le tafe.

Eseese Elizabeth e aʻafia i le tuai. E mafai ona ola i le afa mita le maualuga. O le amata amata ona pala i le amataga o Aukuso. O le suamalie e lelei ma faʻateleina ile tele o vaiaso. E ui o nisi ua uma ona matutua, o isi vine ua vave latalata ane. O vine i lenei ituaiga e tele tele, suamalie ma manogi. I loʻu manatu, o se tasi lea o ituaiga sili ona lelei. E mautinoa lava ou fautuaina oe e teu, pe a iai.

vasso007

//otzovik.com/review_5290929.html

Faʻasologa o Ata: Vaitaimi o Metiti Vaitaimi

Laulau: tuai le fuaina o ituaiga vine

VasegaBushLe fuaGaioiga
DarrowO le maualuga o le vao e le sili atu i le 150 cm. Faʻalauteleina ma faʻalauteleina.Berries e oo i le 18 mm le lautele. Toa5 i le 7 kilokalama.
JerseyLaʻau vao e oo i le 2 m.O le tele o vine o le fua, 16 mm le lautele. Latou te fiafia i le taimi mulimuli ane.Mai le 4 i le 6 kilokalama.
IvanhoeLaʻau tele-siva, faʻalauteleina lala.O le tele o le fetus e lalo ifo i le averesi. O le tofo o le suamalie.5 i le 7 kilokalama.
ElliotVaitafe vao ma lala laau ola.O vine e lapoa, paʻu, suamalie. Fruiting e tumau mo le tolu vaiaso.E oʻo i le 6 kilokalama i le vao.
BonusFaʻalauteleina o vao, maualuga e oo atu i le 150 cm.O fua e tele, suamalie. Long teuina.E oo i le 5 kilokalama i le vao.
ChandlerE ola le vao i le 170 cm.E tele lapisi, e mafai ona oʻo i le 25-30 mm le lautele.E oo i le 5 kilokalama i le vao. O le seleseleina fua e le tutusa.
DixieO le togavao e malosi tele, faʻapipiʻi. O le maualuga e oʻo atu i le 2 m.Berries e oʻo i le 22 mm. Faʻasalaga i le faʻamaligi.Mai le 4 i le 7 kilokalama.

Faʻasologa o Ata: Lisi o Vailaupapa

O ituaiga sili ona lelei mo le itumalo o Moscou, o le Volga, le vaega ole non-chernozem o Rusia, le Urals

I le tautala e uiga i fua o fualaʻau, e tatau ona manatua i le mafaufau e 4 kilokalama o vine mai le vaomatua o se faailoga masani lea mo lenei fua. Ae o loʻo i ai faʻamaumauga o faʻamaumauga e faʻamavaeina ai na o le tele o meaʻai e maua mai i tulaga o lenei laʻau-tele. Mo se faataitaiga, 8-10 kg i le vao.

Patriot

O le ituaiga Patriot o le taunuuga o le gaosia o le gaosiga o le New Jersey State Agricultural Station. O le maualuga o le vao e sili atu i le 2-mita le faailoga. O le laau e tu i gutu malulu i -300C, ae faʻatasi ai ma le afu o le tautotogo e mafai ona oti pe afai e le o ave ni fua i le taimi. E sili atu le fiafia i mea manogi ma le susu. O se teteʻega lelei o le vaomatua e tuai ai le paʻu ma mafua ai le kanesa.

Le tele o faʻamatalaga e uiga i le eseese o la tatou tusiga - Telefoni feaveai Patriot: uiga o tulafono eseese ma tuputupu ae.

O le taimi e selesele ai fualaauʻai o loʻo i le faaiuga o Iulai. O paʻu lanumoana lanumoana uliuli ua i ai le averesi o le 17-18 mm, o se tofo suamalie. Fruiting e masani lava.

Eseese Patriot e matua taumalulu-faigata, ae le taliaina toleniga o le tautotogo

Spartan

O le vao e maualuga, ae le o le tosoina. O lala saʻo e ola i le 2 m. O le laau e tetee i meaola faalafua ma faapaleni gutu e oo atu i -280C, ae faʻaalia le leaga i le faʻamaʻaloga o le vai i le palapala.

Spartan o se ituaiga o fualaau aina. Fruiting occurs in late July. O fua faʻasalalauina e aoina i pulumu vaʻavaʻai, maua se lanu turquoise, tele lapoa (oʻo atu i le 16-18 mm le lautele). Taumafa ma sina manogi ma le manogi manaia.

O laʻu blueberry e 5 tausaga. Eseese: Blucrop, Spartan, Patriot, Airlibl. O lenei tausaga na totoina ai foi e Northland. O le fua tele o le Patriot. Sa ia totoina i lua, i totonu o peat ma oneone ma pine moa. Fafo puipui o le lua i le polyethylene. Ou te faʻafeinuina i le eletise: lua punetini o le eletise i le 10 lita o le vai. Ou te faʻamalo mo conifers. Ole lapisi e lapoa, e lelei. Gaosiga? O le mea moni, e itiiti ifo i le blackcurrant, ae e tele lava. Ua faʻateleina le taimi e fua ai fua - o le masina ma le afa, pe a le sili atu. O le tausaga lenei o le a ou tuiina i le eleele mo le taumalulu ma ufiufi ai i le ufiufi o mea.

Yann

//www.vinograd7.ru/forum/viewtopic.php?f=48&t=442&start=70

Ua amata ona fua mai Spartan i le faaiuga o Iulai

Nelson

Nelson o se isi lea fua o filifiliga Amerika. O fualaau aina laititi e tuʻuina atu a latou fua i le faaiuga o Aokuso, o le mea lea e le talafeagai ai mo vaipanoa ma vaitau pupuu ma amataga o timuga o le autumn. Bush maualuga 1.5 m.

O fua e lelei le tofo, ua taʻua o le "uaina-suamalie." O fualaau suamalie lapopoa i le foliga o se polo mafolafola ma se lapoa o le 20 mm e natia se palu lanumeamata e pei o le gel i lalo o le paʻu lanu.

Nelson e le talafeagai mo itulagi ma vaitau pupuu ma amataga o timuga

Rankocas

O se ituaiga o lanu uumi umi na oo mai i Europa i sasae mai le konetineta o Amerika. O le vavave ma le faʻasao i le tuai o le paʻu, e mafai e le togavao ona faʻatulagaina ni vaʻa tele, o lea e aunoa ma se teuteu maualuga, o le a fuaina fua i fualaau laiti.

O le pale matagofie o le vaomatua e taua foi e pei o se pa puipui.

E seleseleina le seleselega i le lua tausaga o Aokuso. O fua e fua i le tele-siʻitaga (e oʻo i le 17 mm le lautele) ma foliga faʻalanu. E suamalie le tofo. E le o teuina mo se taimi umi i luga o le vao mo se taimi umi: e mafai ona latou tafe mai timuga ma le la.

Taumafai

O le ituaiga na fafagaina i New Jersey i le 1953. E taua o le faasinomaga mo le vaʻaia o le fesuiaiga. E oʻo atu i le 2 m le maualuga, ae o le totogo e laiti, e pei ona ola aʻe lala. E le fefefe vaovao i gutu i le -350 C, poʻo se vaipuna malulu, poʻo se taumafanafana matutu, poʻo ni mea faʻapipiʻi. Ae manaʻomia le teuteuga o le vaitau.

O loʻo faʻaalia i le maualuga o le gaosiga o le tausaga, lea e fiafia uma i ai tagata o loʻo nonofo ai ma atinaʻe faʻatau pisinisi. O le faapipiiina o fualaau aina e eseese, tumau e sili atu ma le masina: mai le ogatotonu o Iulai seia oo i le faaiuga o Aukuso. O le fua o le fua o vine mamago, o loʻo ufiufi i le paleni lanumoana, 20 mm. O le foliga o se mea faʻalelei. O le tofo e matagofie tele. E tusa lava pe a uma le maalili, o le a le aveesea ai e le fua o latou manogi manogi, suamalie ma lanu. E talafeagai mo femalagaaiga.

O le a ou fai atu e uiga i le ituaiga o Palacrop eseese. O ia, o le mea moni, o se ituaiga faʻaauau. Leai se mea e manatu ai o le fale gaosi oloa, sili ona faatuatuaina, ae seia amata ona ou gaosia - 100 grams o le 9% vinika i totonu o se pakete vai - e tusa o le faatasi i le masina, e le manao foi e ola ae le fua. Sa totoina o ia e tusa ai ma faatonuga - faʻatasi ai ma paʻu, vaomatua i lalo o le vaovao, oneone. Ae latou te lei maua se sulusalalu. O le mea lea na i ai - na latou faʻamalolo. Mo ni nai tausaga, o laau toto na matua vaivai lava, o le mea na latou ola lelei. O lenei ua tatou matua faamalieina i le seleselega! E na o le pau lenei o le 'aiga e' aina atoa ma se pulu. E 4 o matou togavao.

Tatyana2012

//forum.tvoysad.ru/viewtopic.php?t=5565&start=375

E leai se kiona, po o se malulu malulu, po o se taumafanafana matutu, po o ni meaola faalafua e fefefe i le laau tafaoga o Blucrop

Ituaiga vine mo Ukraine, Belarus ma le itu i saute o Rusia

E ui lava e masani ona mafaufauina o laumei e pei o le vao i matu, e mafai ona ola manuia ma olaola i itulagi ma se mafanafana. Mo itulagi o loʻo ola umi (Ukraine, Belarus, Transcaucasia, Lower Volga eria), faʻalauiloaina ituaiga eseese i le vave ma le vave ma oʻo mai le tafaoga lelei. Afai e te fuafua sao i luga o le nofoaga o le totōina o vine, ona mafai ai lea ona e fiafia i nei eria mai le amataga o Iulai e oo i le faaiuga o Setema.

Duke

Laʻau tele lauiloa tele mo le faʻatoagaina i totonu o fanua. O le laau o le taumalulu-faigata, faigofie ona faapaleni le malulu o le toe foi mai, toetoe lava a le maʻi, amata ona fua vave, tuu mai se seleselega tele. E i ai le tele o vine i luga o le vao e paʻu ai lala i lalo o latou mamafa. E taua tele le tuʻuina atu o le lagolago i le taimi ma aoina fua, pe a mafai ona paʻu i luga o lālā. O fua e iʻu i le 18 i le 20 mm, o se mea e sili ona fiafia i ai e lagona i le tofo. O le fua faatatau masani e oʻo atu i le 8 kilokalama i le vaomatua.

Eseese Duke faigofie ona faʻafefe le kiona malulu ma e le aʻafia i faʻamaʻi

Faʻaaloalo

O le ituaiga o loʻo faʻaalia mai i le matua matua. E faʻamoemoe e sili ona lelei mo le faʻatauina faʻatau pisinisi i luga o laʻau laiti, aua o le seleselega e mafai ona selesele faalua i le vaitau, ma le isi, i se auala faʻainisinia. O vine e tele, 20-22 mm le lautele. O polofesa-tasters na taʻua o le tofo o fua "vine-fruit."

Chauntecleer - o se ituaiga muamua, lelei tele mo faatoaga

Airlibl

Filifiliga eseese o Amerika. Laʻau tele-lapopoa. O le faʻamaʻaloga e lua vaega: i le afa muamua o Iulai ma le amataga o Aukuso. Ae o le seleselega lona lua o loʻo faʻaalia e fualaau laiti. O le gaosiga e amata mai i le 4 i le 7 kilokalama i le faʻatoʻaga. O vine o le 16-18 mm le lautele ma sina mea manogi i le tofo. O loʻo ia i latou le meatotino o le tumau pea i luga o paranesi pe a uma le matua mo le vaiaso. Ua le talia lelei le felauaiga.

E faʻalua faalua ona seleseleina Airlibl i le vaitau

Blue Brigitte

O le togavao o lenei ituaiga e tupu aʻe ma i le lautele, e maua ai le tele o vaovao ma e faigofie ona faʻamalosi. O le laau e nofouta ile sulu i lalo -250C. Fruiting e tupu i le ogatotonu o Aukuso. O le fua o le sua o le lanu, o le fua e maualuga. Fua e oo atu i le 15 mm le maualuga le tofo o le a le fiafia, e le fefe i le felauaiga ma le teuina umi.

Blue Brigitte vao o loʻo ola i luga ma luga

Boniface

O le ituaiga na faia i Polani, ae na maua aʻa i Belarus, Iukureini ma nisi o itulagi o Rusia. E televave lona tuputupu aʻe ma o le a faʻaitiitia le faailoga o le 2 m. Ua faʻatupulaia lala. O vine e lapopoʻa tele, lapotopoto i le foliga, e faʻaalia e se manogi vevela ma le manogi. Lava le fua tele o fua. E amataina i le uluai sefulu tausaga o Aukuso.

Boniface - o le tele o ituaiga filifiliga Polish

Hannah Chois

O le vao vao ma lala ua matua tupu aʻe. Tetee malosi, e oʻo lava i le toe faafoi o pulu. E faigofie ona tatalia le vevela i le tautotogo ile -70C. O le seleselega e amata mai i le ogatotonu o Aukuso. Berries i le lautele o le 15-17 mm. E suamalie fua, e mafai ona teu i lala ma pusa mo se taimi umi.

O fua o Hana Chois e mafai ona teuina i lala ma pusa mo se taimi umi

O ituaiga lauiloa o Ukraine, Belarus, i saute Rusia e aofia ai Nui, Vaitafe, Toro, Spartan, Bluegold, Coville, Bluray.

Faatasi ai ma mea fou ua tutupu i Iukureini ma Belarus, o loo i ai ituaiga o le Pink Lemonade ma Pink Champagne. E le masani i latou latou te tuʻuina atu ni piniki. O le tofo tuufaatasi o le suka meli ma le suamalie o lemoni na tuu ai nei aganuu i le vaega faapitoa. I lenei tulaga, o tulaga faʻapitoa mo latou e le manaʻomia ona fatuina. Laʻau faʻafeiloaʻi gutu malulu, e puipuia i faʻamaʻi ma e mauʻoa i fua.

Blueberry Pink Lemonade ei ai fua lanu piniki tulaga ese mo aganuu

Laʻau vine mo Siberia ma Sasaʻe Mamao

O le malulu o Siberia ma Sasaʻe Sasaʻe ua manatu o se tasi o mea sili ona lelei mo le tupu aʻe o blueberries. E toetoe o ituaiga uma o ituaiga Amerika filifilia na taʻua i luga e talafeagai mo nei vaega. Ae le na o latou.

Laʻau maualuga, aofia ai i le Setete Setete o le Malo Rusia i le 2017

O nisi ituaiga o filifiliga Amerika i le Setete Setete o le Malo o Rusia sa na o 2017 na faamauina. E tusa ai ma lea, latou te le o toe maua ni iloiloga mai lōia.

  • Aurora. Blueberries o loʻo i ai le tuai o le mafiafia o le 120-150 cm. E maualuga lona tetee atu i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Pipi o le lapopoa, lanu violē-lanu moana. Tino suamalie i le tofo, suālaʻau 15.4%;
  • Huron. O le togavao e le o le salalau. O pipi e tusa ma le 15 i le 19 mm le lautele, e iai se manogi manaia, sina manogi manaia. Faʻasaoina lelei. O le gaosiga e lelei, e oo i le 4-5 kilokalama i le vao;
  • Draper O le vailaʻau faʻatoʻaga ua fuafuaina mo le galueaina o faʻatoʻaga. O le togavao e faʻatusatusa lelei, o le mea lea, i luga o se vaega o le 2 m2 tolu laau toto e mafai ona fetaui. Ua saunia le seleselega mo le seleselega ia Iulai, ua matua fiafia. Mai le tasi togavao e aoina mai i le 9 kilokalama o fua;
  • Saolotoga Blueberries mo le gaosiga o fale gaosi oloa ma le masini e seleseleina. Ae i luga o le tagata lava ia, o le ituaiga na i ai i le itu lelei, e faaalia ai le maualuga o le lelei i le avea o se seleselega lelei o le 7-9 kilokalama mai le vao. Faʻafeiloaʻi i mea e masani ai.

Faʻaaliga ata: ituaiga fou o blueberries o Amerika

Filifiliga i le lotoifale o laufanua

O le isi vaega o blueberries o le atinaʻe lea o le nofoaga faʻataʻitaʻi o Novosibirsk, na faia i le sefulu tausaga mulimuli o le 20 senituri.

O ituaiga o Marsh e fai si laʻititi, e fai sina vevela e ola ai i luga o se paʻu po o se oneone.O le gaosiga i luga o vavao e oʻo i le 100 cm le maualuga e maualuga maualuga pe afai e seleseleina i le 2-2.5 kilokalama mai le tasi laau.

O le lanu lanumoana, fautuaina mo le fausiaina i Rusia atoa, ua faaalia mai lava aemaise lava i le vanu o Siberia ma Far East. O lenei vaega e aofia ai sui nei:

  • Blue placer: suka 5.6%, fua o le tofo 4, e oʻo atu i le 2 kilokalama;
  • Mea ofoofogia: suka 6%, fua o le tofo 4, e oʻo atu i le 2 kilokalama;
  • Graceful: suka 7.2%, fua o le tofo 4, maua mai 0.8 kilokalama;
  • Iksinskaya: suka 8.6%, togi togi 5, maua mai 0.9 kilokalama;
  • Nectar: ​​suka 9.8%, fua o le togi 5, maua mai 0.9 kilokalama;
  • Taiga matagofie: suka 5%, togi fua 4, fua mai 2.1 kg;
  • Shegarskaya: suka 5%, fua o le tofo 4.2, maua mai le 1.5 kg;
  • Yurkovskaya: suka 7%, fua o le togi 4.5, maua mai le 1.3 kilokalama.

Faʻasologa o Ata: Faʻataʻitaʻiga o le laʻau o laʻau

O ituaiga o le taumalulu-faʻagata e faʻafetaui i tulaga sili ona tuputupu aʻe i totonu o le North North

Blueberries e ola i matu e le o se vavega o le lalolagi, ae o se mea masani masani. Ae ui lava i lea, o faifaatoʻaga e faʻamavae ese ituaiga e masani ai le kiona i lalo ifo -40 i se isi vaega0C, mamafa o le kiona, matagi malolosi, eleele palapala ma meaola o vaomatua. O le tuputupu ae o ia laau toto e le sili atu i le 70 cm, ma o le tofo o fua o vine ua i ai se elemene tulaga ese.

O le tele o vaitau o le taumalulu-aofia ai:

  • Northland E laʻititi le vaomatua, ae faʻalaʻau. Ona o le mea moni e faapea, o fualaʻau e fua i luga o gaioiga e oʻo atu i le 1 mita le umi, o le ituaiga o loʻo manatu i le tele o fualaʻau: ao mai i le 7 kilokalama mai le tasi laau. O le tele o le berry e 17 mm le lautele;
  • Northblue. O le togavao e talisapaia e le gata mo fualaau lapoa e oo i le 18 mm le lautele, ae mo le teuteuina foi. Ua saunia le seleselega mo le seleselega i le faaiuga o Iulai ma amata mai ia Aukuso. O le aofaʻiga o le aofaʻi e 2-2.5 kilokalama i le faʻalaʻau;
  • Northcountry. O se laau faʻatapulaʻa e oʻo i le maualuga o le 80 cm. O le gaosiga masani o le 2 kilokalama o vine mai le vao. O le aoina e amata ia Aokuso. O le limite o vine e 15 mm;
  • Northskay. O fua o lenei ituaiga e maua ai le manaia suamalie ma le manava ma o se fuataga tutusa e oʻo i le 14 mm le lautele. Ripen ia Aokuso ma e le mafai ona paʻu ese mai paranesi mo se taimi umi. Lelei teuina ma feaveaia.

Faʻasologa o Ata: Tifaga o le Blueberry Northern

Vitio: auala e filifili ai ituaiga laumei eseese

O fualaupapa, o loʻo ola lelei i le masani ai i le malulu o le itu i mātū, e mafai nei ona totoina i saute. O le tele o ituaiga na fafagaina e tagata o aiga ma tagata ese mai fafo e mafai ai e le au fai togalaau ona faia se filifiliga e sili ona amanaia ai uiga o le vaega o le a tupu ai le aganuu.