Laʻau i totonu

Ae faʻapefea pe a faʻafefe e croton lau?

O fugalaau o loʻo ola croton e ono feagai ma le faʻafitauli o le pau o lau.

O loʻo suʻesuʻeina e le tusiga le mea e mafua ai se faʻafitauli, ona metotia o togafitiga ma le puipuia, faʻapea foi ma nisi o togafitia o le faʻalauteleina o le laau ua faʻamaonia.

Aisea e mago ai ma tafatafa ai Croton ma mea e fai

Croton (Codiaeum) e tupu i vaomatua. I le fale, o loʻo manaʻomia e ia le tausiga ona e manaʻomia se microclimate talafeagai. I lalo ifo, tatou te mafaufau i mafuaʻaga autu e taʻitaʻia ai le faʻaaogaina o laau.

Faʻamasa le talafeagai

O se tasi o mafuaʻaga e taʻitaʻia ai le mea moni e faʻapea, o lapisi laulaʻau e samasama samasama ma e paʻu ese atonu e sili atu pe le lava le vai mo le faʻasusu. I nei tulaga, ina ia mafai ai ona lavea le laau, e tatau ona pulea le eleele i totonu o le fagu fufulu e tatau ona faapaleni lelei.

E te iloa? Mai i le croton fatu faia le suauu, lea e faʻaaogaina mo le gaosiga o mea teuteu.
E tatau ona faia le suavai i le vai mafanafana. I le vaitau o le taumafanafana, o le va o le faʻamaʻi e tatau ona mai i le 2 i le 3 aso, i le taumalulu - mai le 5 i le 6 aso. E taua foi le faʻaauau pea ona totoina lau o le laau. I vaiaso uma e lua, e tatau ona fufuluina i le vai i le potu vevela mo ni nai aso. Ina ia aloese mai le fufuluina o le eleele i lenei faagasologa, e tatau ona ufiufi le ulo i se ata tifaga.

Faitau atili e uiga i le tausiga o le Croton.

Faʻaleagaina o aiaiga o le taofia

O le faʻafitauli atonu e taoto i le le tausisia o aiaiga tatau o le taofia mo codiam, e pei o le le talafeagai o le vevela ma le vevela i le fale.

O le vevela i totonu o le fale i luga atu o le 24 ° C e mafai ona mafua ai le le toʻa i totonu o le laau, maualalo - e mafai ona paʻu i le taofiga o le ola o le olaga ma le faʻavaeina o lona tuputupu aʻe. O se taunuuga, o lau o le a faʻagogo i luga o le auvae ma pauu.

E taua! Mo le Croton, o le maualuga o le vevela i totonu o le potu e + 20 ... + 22 ° С. I le vevela i lalo ifo o le 14 ° C, o le laau ua latalata i le oti.
O le ea i fafo o se faafitauli taatele i le amataga o le taimi o le mafanafana, ma o le mea lea ua paʻu ai le tino ma ua pau. E mafai ona e fesoasoani i le laau e ala i le faʻaaogaina o ia faiga:

  • Tuu se fugalaau fugalaau i luga o se paʻu ma le peʻa susu, moa pe faʻalautele le ele ma faʻaauau pea ona faaopoopo vai i ai. O se taunuuga o le faʻaleleia o le suavai, o le a faia se microclimate lelei mo le fomaʻi;
  • fufuluina laulaau ma se omomi pamu. O lenei mea o le a faʻamamaina ai le laau ma le ea i ona tafatafa, faʻapea foʻi ma le fesoasoani e fufulu pepa palapala mai le faʻaputuina o le pefu;
  • faʻaaogā mea e faʻaumatia ai fale ma fufulu vaalele.

Tulaga le lelei

E le lelei le faʻaogaina o le Codium pe afai o loʻo i ai le pusa i tafatafa o le tioata mata tioata poo le latalata i mea faʻavevela. O le vevela e pau le afaina ai o le laau, o se taunuuga lea e mafai ai ona lafoaia lau laulaau. I lenei tulaga, e tatau ona e vave fetuunai le atigipusa ma se fugalaau i luga o se faamalama matala i le itu i sasaʻe poʻo sisifo o le fale.

E tatau foi ona e faʻamalamalamaina le faʻamalamalamaina o le Croton, ma puipuia le fugalaau mai ata ma ave saʻo o le la.

E taua! Afai ua susunuina le laau, e matua lelei lava le teuina. - o le a lava lea i le vave toe fetuunai i se paolo malu.

Le lava o meaʻai

E mafai ona mataʻituina laulaʻau lauʻo ma paʻu'ū ona o le le lava o meaʻai i le palapala. I lenei tulaga, e mafai ona e faʻapolopolo le fugalaau, e faʻaaoga ai luga luga o laei poʻo le totoina i le eleele fou.

Ina ia aloese mai lenei faafitauli, e tatau ona faʻafefeteina le palapala ma faʻapipiʻi faʻapitoa. Mai le amataga o Aperila e oo i le faaiuga o Novema, e tatau ona fafagaina le codeie 2 taimi i le masina, ma mai le amataga o Tesema e oo i le faaiuga o Mati - tasi i le masina. Aʻo leʻi faʻaaogaina le palapala, e tatau ona lelei le suamalie o le palapala, ma e tatau ona faʻamaʻapeina le falulaʻau i le vai e tusa ai ma fautuaga ile faatonuga.

Ia faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ma mea faʻapitoa o le totoina o croton i le fale.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le mafuaʻaga ua lafoaia ai le lau o le lau o loʻo i totonu o faʻamaʻi ma faʻamaʻi na afaina ai.

Faatasi ai ma faamaʻi o Croton o mea nei:

  1. Anthracnose. Faʻaalia e ala i le i ai o ni lauulu-lanu poʻo le mumu i luga o laupepa laʻau, mulimuli ane ona paʻu ai lau. O laau afaina e tatau ona vavae ese ma suʻeina i Cumulus, Euparin poʻo Fundazol.
  2. Laʻu aʻa. O le faailoga muamua o lenei faʻamaʻi o le vaivai ma le samasama o pepa laulaʻau. O aʻa e mama ma pala, ma pau lau lau. O lenei faʻamaʻi e masani ona tupu ma le maualalo o le eleʻele o le palapala. O maʻi Croton e tatau ona faʻafeinu ile aʻa ma Fitosporin-M ma Alirin-B. E tatau ona seasea le totoina o laau, ae tele.

E taua! O le Croton sap o le mea oona, o le mea lea, pe a tausia le laau, e tatau ona e faʻaaoga totigilima.

Croton pests:

  1. Spider mite O se tamai laumei lanumumu. E mafai ona maua i le itu pito i lalo o laupepa laʻau, lea e ufiufi ai i vaovao uila. Ina ia lafoaia, e tatau ona fufuluina lauʻau ma se vaega vaivai o le tapaa ma le fasimoli, faia le paʻu i totonu o le ea fou ma le sulfur o le eleele poo le gaosia foi i ni iniseti pipiʻi.
  2. Shchitovka. O le lapoa 5 mm ma se talipupuni o le wax, lea na ufitia ai o latou tino. O le teineitiiti shchitovki e faigofie ona matauina, ae ia faatelevave vave, ufiufi puʻu ma laʻau i ni mea pogisa. E mafai ona e faʻasaoina le fale e ala i le pulupuluina o le pulu-tapaʻa ma le faʻaopoopoga o sina siʻeneʻene ole kerosene. E tatau ona aveʻesea faʻasolosolo matutua i se susu susu.

Taʻiala aoga mo le totoina o croton

Ina ia mafai ona ola maloloina se tulafono, e tatau ona matau nisi o aiaiga:

  • le ipu saʻo. O le tupu aʻe o se fugalaau e fesoʻotaʻi tuusaʻo ma le setete o ona aʻa, o lea e tatau ai ona filifilia le ipu faʻapitoa. E tatau ona lautele ma e le loloto. Afai e te ave se laulau tele, o le a faaputuputu i aʻa o le vai mo le fausiaina, o le a mafua ai ona pala le aʻa. E tatau ona e faia se mea e tumau ma faʻaaoga. E sili le lelei le faʻaaogaina o le ipu omea - e mamafa tele ma e mafai ona fatuina ai ni faʻafitauli faapitoa mo le faʻaogafiti. O le filifiliga aupito sili mo le faʻafomaʻi o se ipu palasitika;
  • totoina Mo laau talavou, e tatau ona faia lenei faiga i tausaga taʻitasi, mo le tele o tagata matutua e mafai ona faia i le tausaga. O le taimi sili ona lelei o le tausaga mo le suʻeina o le amataga lea o le tautotogo. O Croton e tatau ona totoina i totonu o le eleele lafulemu, e aofia ai malala, oneone oneone, laʻau ma eleele suauu. O le tele o le fagu i le taimi o le suʻiina o laau e tatau ona sili atu ile senitimita sili atu nai lo le muamua;
  • nonoa ma pusi. Ina ia foliga lelei le Croton, o le pine e faia i luga o laau laiti ma teuteu i luga o tagata matutua. O le pine muamua e faia pe'ā oʻo le oʻo i le 15 cm le maualuga o le pine, o le pine mulimuli e faia i taimi uma e tupu ai fatu laau i le 20 cm. Pe a tipiina se siaki matutua, o togavao e togafitia i le malala;
  • fuga O fugalaau fugalaau e le o se mea e sili ona teuteu, ae o le vaʻaiga e tele se malosi mai le vao. Afai e leai se manaʻoga e aoina fatu, fuga o fugalaau poʻo fugalaau fugalaau e tatau ona aveʻese vave pe a maeʻa.
E te iloa? Croton sa faaaoga i vailaau - na te faʻamalolo le tino, malulu ma le mumū o le vaega o meaʻai.

Fuafuaga puipui

O le puipuiga autu e aloese mai ai i le faafitauli o paʻu paʻu i Croton o le mulimuli lea i tulafono o le tausiga, o le mea autu e aofia ai:

  • talafeagai lelei fale i totonu;
  • nofoaga mafanafana ma malamalama lelei;
  • vavae ese mai ave saʻo o le la;
  • fetaui lelei, o le palapala e masani ona susu;
  • vavaeese mai tusi;
  • fafagaina taimi;
  • aloese mai suiga faafuasei i le vevela;
  • asiasiga masani mo faamaʻi ma meaola faalafua.
Pe a faʻapalaʻese laʻau o le kesi, o le mea muamua lava e fai o le faʻamaonia le mafuaʻaga tonu o lenei faafitauli ina ia faia ai ni mea saʻo e faʻaumatia ai. Iloa le auala e tausia lelei ai lenei laau ma mataʻituina auala puipuia, o le a mafai ona e totoina se fugalaau maloloina o le a fiafia i lona matagofie.