Fua o le gaosiga

Faamatalaga ma agrotechnology sharogolovogo mordovnik

Talu mai le amataga o Iulai, o fugalaau e aliali mai i foliga o lanu paʻepaʻe paʻepaʻe i laufanua, faʻailoga, otaota vao ma vavae. O le pi e susulu i latou i taimi uma. O lenei mea totino o se mordovnik sharogolovy po o se paluga, o se tasi o laau sili ona lelei o le meli.

Faamatalaga faʻamalosi

Mordovnik sharogolovy - fatu o le aiga Aster. O se laʻau faʻapitoa, tufatufa i vaega o steppe o Iukureini, i le Caucasus, Saute Saute Siberia, i totonu o Asia Tutotonu.

O se umi, e oo atu i le 2 m, laau vao, faatasi ai ma se mea saʻo i luga o le pito i luga. O le aʻa e tele, taua. O laʻau e faʻaloloa, prickly, faʻasalaga.

O le vaega pito i luga o le laulaa e lanumeamata lanumeamata, sosola, o loʻo maualalo - mafiafia, faʻafefeteina. Fugalaau lanumoana ma paʻepaʻe, i le lanumoana, e aoina i ni mea laiti i le tino o polo, e oo i le 5 cm le lautele.

E oʻo atu i le 350 fugalaau e aoina i le faʻalavelave, ma e oo atu i le 30 inflorescences ola i luga o le ala. Fualaau 'aina, e oʻo i le 8 mm, ufiufi ile lauulu. O fatu e faʻapipiʻiina i ni polo lapopoa-faʻaogaina. I le tausaga muamua, o lenei laau toto e fai ai se rosette o laulaau e oʻo atu i le 70 cm. I le tausaga lona lua, e tupu ai se ala e paʻu ai lala ma fuga. O lenei togalaau o le meli ua fuga mai talu mai le amataga o Iulai, o fugalaau e oʻo atu i le 40 aso. Fugalaau e tatala pea i le taimi o le ao.

Meli mea

I tulaga o lona totoina o mordovnik - o le meli o le afa lona lua o le taumafanafana. Nectar i totonu o se fugalaau e tu i fafo, e mafua mai i ni fatu i le loloto o se fugalaau ma e sau i totonu o le vaeluaga o le corolla.

E tupu e nectar e faʻapipiʻi uma ai le faʻaletonu. I se lamala, e le muta le totoina, e ui lava e faaitiitia i le afa, ma i le masani ma le vevela ma le vevela i luga atu o le 25 ° C o fugalaau e oʻo i le 6 mg.

O fualaau aupito sili ona lelei o le meli e aofia ai: faʻamaʻi, tuʻimomomo, cilantro, reseda, cherry bird, mint, sunflower, fusi, linden, lungwort, heather, marjoram.

O le siaki o le laau e le lanu, manino ma sina meaʻai vevela, matagofie le manogi. O le suka i totonu o le nectar e oʻo atu i le 70%. O se faʻalavelave tele e mafai ona maua ai ni pi e fafagaina i le taimi e tasi ma o lona auai e oʻo atu i le 180 i le itula.

O le aofaʻiga o fuamalie o le meli o le shagolovy Echinops e matua maualuga lava, e fuafua i tulaga i fafo atu e mafai ona maua mai le 0.6 i le 1.2 tone o le meli i le hectare.

O le meli e maua manino, malamalama, lanu samasama poʻo le lanu moana. E i ai se tofo lelei ma le manogi manogi matagofie ma se paʻi o meaʻai.

E te iloa? O Echinops e mafai foi ona taua i le suauu, aua o lona fatu e maualuga lona pasene (e oo atu i le tone i le hectare) o le maualuga o le suauʻu manogi ma mea e faʻamalolo ai.

O fea e toto ai mordovnik?

Mordovnik sharogolovy - laau e leai ni laʻau e faatatau i le eleele ma le totoina o nofoaga, ma le fesoʻotaʻiga faʻatekinisi i mea lautele. Toeitiiti lava o soʻo se eleele e lelei mo ia, sei vagana ai le eleele, nofoaga malulu lea e tupu ai le aʻafia o aʻa.

E mafai ona totōina i soʻo se nofoaga e leʻi faʻaaogaina e lata ane i le apiary, i luga o tumutumu o vaitafe, i totonu o vaovao, vao, togavao vao ma isi faʻalavelave. Ina ia ausia le tele o mea e maua i le meli, e manaʻomia le filifilia o le tausi maʻi mama poʻo le eleele palapala lelei. O lauʻeleʻele po o vaʻa vaʻalele e lelei tele pe a uma le pateta, sana poo le saito, ae e tatau ona manatuaina o le mordovnik o se faʻatoʻaga tele.

Faatupulaia o tulafono

Echinops e tupu mai fatu, o latou e sili ona faigofie e aoina oe lava. O loʻo aoina le aofaʻi i le afa lona lua o Aokuso ma Setema. O fua matutua e mafai ona iloga e le mea moni e faapea, a maeʻa ona vavae ese mai le aʻa, o le a leai se mea e faʻavaivai ai.

Afai e te le mafai ona vave maua le aofaiga talafeagai, ona muamua totoina lea o le uterine, ona faaputuina ai lea o fatu mo le masini toto.

E te iloa? E mafai, amata mai le tausaga lona lua, e toso le Eva i le faaiuga o le tautotogo, ona amataina lea ona tupu i le amataga - i le ogatotonu o Aokuso ma faaiuina ia Setema atoa, e fesoasoani tele pe a fausiaina fale aʻo leʻi oʻo i le taumalulu.

Lauina

Mordovnik sharogolovy - o se laau e gafa, e totoina mai fatu e masani lava ona faia i le tautotogo, pe a susulu le eleele i le 12 ° C, e ui e mafai ona totoina mo le taumalulu, ae o le autumn ma le taumalulu o le a aofia ai fatu ma maua ai tulaga talafeagai mo le totoina.

E lūlū fatu i fanua eliina po o fanua. A fai e vaega laiti ni togavao poʻo ni ofaga 15-25 cm vaeluaina, ia lūlū fatu e faʻafefiloi ma le anufe ma ufiufi i le eleele.

A tutupu ni vaega tele i laina e lua, 30-75 cm arcs mai le tasi ma le isi, e faʻaaoga ai se tagata galue, ona fuli loa lea. Talu ai o fatu e ufiufi i lauulu ma felafolafoai ma le tasi, o le lūlūina e sili atu ona faigofie ona faia i le lima. A lūlū, e fautuaina e faʻaaoga fomaʻi e pei ole superphosphate, 50 kilokalama / ha.

E taua! Nai lo o le faʻamaʻiina, e mafai ona e lūlūina le mordovnik faatasi ai ma le vevela, i le fua o le 8: 5, o lenei fale taʻitasi e faʻamalosia ai le eleele i le gaʻo, vave ona tupu ma o se mea totino meli.

O le faamasaniina o lenei laau o le meli e maualuga, ma e oo lava i le faigofie o le salalau o fatu o le a aumaia ai taunuuga.

Fafagaina o le tausiga

E faʻapea foʻi ma le tulaueleele, tausia le mordovnikom e faigofie. E tatau ona aloaʻia le palapala ile suavai; e tatau ona aloese le vai. A maeʻa ona toto laau, e faʻaaogaina, ma pe a talafeagai ai, toe totoina. Aisle e mafai ona totoina i se loloto e tusa ma le 7 cm ma vao vao.

Faʻapitoa o le tausiga

Mordovnik sharogolovy, o se tulaga manaia, e le lelei, e tetee i le vevela ma le malulu, o lea e mafua ai le tausiga o ia. Mo le tausaga muamua, o le tausiga e faʻamapulaʻaina i le vavave taimi.

I le tautotogo o le tausaga lona lua, e tatau ona tatala le vavae i le loloto o le 10 cm. A maeʻa ona selesele ma selesele fatu aʻo leʻi oʻo i le tolu ma tausaga mulimuli ane, ona vaeluaina lea o laau ile 5 cm. Aʻo tupu aʻe i luga o le mativa, eleele palapala, i le lona lua ma tausaga mulimuli ane, e mafai ona faʻaaogaina fomu o le vailaʻau i le tautotogo.

Mea tau vailaau

O Mordovnik e le gata o se gaosiga o le meli, ae o se vailaau. Mai lana fatu maua le alkaloid echinopsin.

O le meli e maua mai i le mordovnik, tinctures ma deco decoration fesoasoani i le ulu, epilepsy, tele sclerosis, paralysis, paresis, radiculitis, ma le toe faʻaleleia o galuega afi e fesoʻotaʻi ma le CNS ma le PNS. E aoga mo fatu fatuga, fatu fatu, toe faʻafoʻi le gaoioi o puipui o toto toto, faʻasaʻo le mamafa o le toto.

E taua! Echinopsin o se palloid tutusa ma le strychnine. E ui lava e le o se mea matautia, o le a mafua ai le faʻasalaga, faʻalavelave ma spasm o le manava i ni gaʻo tele, o le mea lea i le 1990 na vavaeese mai le tele o vailaʻau. O le mea lea, e oʻo lava i tinctures ma decoctions o mordovnik e tatau ona ave e ala i le tuʻuina atu.
Mordovnik sharogolovy - fua tele-taugofie ma le tele o mea lelei. O ia o se faʻatoʻaga o le meli ma le lelei o le faʻatinoga, ma i luga o tausaga e na o le tuputupu aʻe.

E faigofie ona tausia ma tuputupu ae, e le fefe i le oge ma le malulu, ei ai mea taua e faʻalolololo ai. O le maualuga o le suauʻu e maua mai i ana fatu. O le faʻatoagaina o laau o le a fua mai mo le 15 tausaga.

Laʻau o le tausaga muamua e avea o se mea sili ona lelei, fafagaina tele mo lafumanu, aemaise lava e totoina i togalaau taʻitasi. I le faaopoopo atu i nei mea uma, o loʻo ia te ia foi se taugata teuteu, ma vaʻavaʻai lelei i luga o mauga maualuluga ma fasi vao i luga o laʻau.