Laʻau

Auala e tau ai ma aveese vao mai le togalaau, aʻoaʻo auala

Soʻo se faʻatoʻaga taʻitasi e iloa, ina ia mafai ona fiafia i ana lava fualaau faisua, fualaau suamalie, e manaʻomia ona e tauivi pea ma togavao faʻamalosi - weeds. E tele auala e aveesea ai vao mai le togalaau: vailaau, masini, ma tagata. Ina ia mafai e laau o le parasite ona taofia le ola maloloina o fualaau faisua ma fualaau aina, ia aua le aveesea le susu, susulu o le la ma meaʻai mai ia mea, e tatau ona e filifilia le auala saʻo mo le puleaina o vao.

E tusa ai ma le telē o le 'upega tafaʻilagi, o le tele o le laau-parasite ma le faʻaleagaina e mafai ona mafua ai le togalaau, e tatau ona e filifilia le auala aupito sili ona lelei ma lelei mo le faʻafefeaina o vao i totonu o le atunuʻu.

O le a le tulaga matautia e tupu i vao

O vao e matautia ma leaga fili o le totoina o togalaau. Latou te o mai i totonu o le togalaau ma le taunuu mai o le tautotogo ma uluola i le vaitau o le tuputupu aʻe o laau totō. E tele auala e oʻo ai vao i le dacha, o le tasi o ia mea e ala i le eleele. O vailaʻau o nisi o vao vao e ola i le eleele ma amata ona faʻamalosi pe a oʻo mai tulaga lelei, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a uma le timu. O loʻo i ai se maualuga maualuga o vailaʻau parasitic e ulu atu i le togalaau e ala i faʻamaʻi vai. E tatau ona faia le tausiga e faʻamautinoa ai o le manurele poʻo le faapalaga e te aumaia mo luga o laei e maua ai togafitiga talafeagai. E mafai foi e tagata vavalaʻau ona ulu atu i totonu o le togalaau e ala i le le totoina o le faʻatauga faʻatau i luga o se maketi vavalalata. O le mea lea, ina ia aloese mai le le lelei o taunuuga, e sili atu ona lelei le faatauina mai o fatu laau po o fatu i faleoloa faapitoa.

Ma le mea mulimuli, o le mea sili ona lelei o vao vao o le matagi. E tasi le gust o lea mea e lava e aʻafia ai e tusa lava pe sili atu le lelei o le seleseleina o laufanua ma vao.

E faʻapefea ona aveese vao uma mai le moega e faʻavavau, e le o iloa e le au faifaatoaga po o tagata poto masani. Ua faamaonia le saienitisi e faapea o vao e ave le afa o le fualaʻau ma le faapipiiina o le eleele, lea e mafua ai le le lava o meaai mo laau totoina ma faaitiitia ai a latou fua. O laau o le parasitic o le nofoaga e nofo ai ma le fausiaina o meaola faalafua o iniseti, ma e tuʻuina atu foʻi mea leaga i totonu ole eleele e mafua ai faʻamaʻi eseese.

E oo lava i le mu o laau i le tautoulu e le fesoasoani i le puleaina o otaota i le atunuu. O le mea e leaga ai, o le vao vavalalata lelei i tulaga le lelei o le siosiomaga, e puipuia i le malulu, maualuga ma le timu, ma vave ona toe faʻaleleia e tusa lava pe maeʻa faʻaleagaina. E oʻo lava i le faʻaaogaina o fua faʻasalalau e fesoasoani e faʻaitiitia le faafitauli i vao vao mo sina taimi.

Auala e taulimaina ai vao i le togalaau

O le puleaina o vao i le dacha o le faʻaaoga lea o se metotia se tasi pe sili atu ole togafitiga. O se metotia faʻainisinia (togafitiga o togafitiga), vailaʻau (togafitiga ma fualaau oona) ma se metotia faʻalauiloa, lea e aofia ai gaioiga ua fuafuaina e faʻagesegese ai le tuputupu ae o laau parasite.

Metotia faʻataʻitaʻi: veleina

Le auala pito sili ma sili ona faigofie e aveese ai vao - tusi lesona po o masini masini vele. O le auala aupito sili lea ona taugofie ma taugofie lea e matua le afaina i le totoina o laau toto ma le soifua maloloina o tagata, ae o le mea sili ona faigata. O le veleina e tatau ona faʻapitoa ma tumau, a leai o le a leai se aoga. O le mea pito sili ona taua i lenei auala o le taofia lea o fatu o vao mai le ulu atu i moega, ma afai e maua nisi, e tatau ona aveese i le taimi o le germination. E le manaʻomia le lafoina o le mutia vao, e sili atu ona tuʻuina i totonu o se paluga faapalaga.

Mo le faʻaumatiaina o vao e manaʻomia i le tautotogo, lua vaiaso aʻo lei totoina togalaau, eli le eleele. A maeʻa ona eliina e tatau ona tapuni moega i le ata mo le taimi atoa aʻo le luluina pe totoina fua. O lenei mea o le a poloka ai le avanoa i le malamalama mo spores uma o loʻo ola i le palapala, ma a aunoa ma se malamalama, e le mafai ona vave tupu. I le taimi lava lea ao le i totoina, e tatau ona e faʻasaina le eleele i se rake, toso ese vao na toe totoina i lalo o le ata. I le togalaau ua saunia i lenei auala, o le seleselega o le a sili atu ona maualuga, ma o laau toto - o palatini e tele taimi e laiti.

E taua! O le veleina e tatau ona faia i le pa puipui, faataamilo i le togalaau aina ma i nofoaga faigata, aua o le a fesoasoani lea e faʻaumatia vao i totonu o le atunuu ma puipuia ai le toe faʻaleleia.
O masini faʻapitoa mo le faʻaleagaina o vevela e ala i le mumū poʻo le vevela vevela vevela e aoga foi. O lenei metotia e tauamiotonuina pe a manaʻomia ona faʻaumatia vao i luga o le papa ma auala auala.

I luga o le tele o fualaau poʻo fanua, eletise eletise ma faʻalaʻau e faʻaaogaina foi e pei o le vao. Latou te suatia le eleele ma tata le vao. A maeʻa sea togavao, ona tatau loa lea ona totō le fanua ma ia tatau ona mulimulitaia le fualaau e puipuia ai le tupu fou o vao.

E faʻafefea ona faʻaumatia vao i totonu o le togalaau e faʻavavau: metotia faimatika

O le metotia kemikali o le taulimaina o laau parasitic e sili atu ona faigofie ma e sili atu le aoga nai lo le gaosia o masini ma e le manaomia ai ni galuega faigata faaletino. E le gata i lea, o nisi ituaiga o vaovao vao e mafai ona faʻaumatia toetoe lava faʻavavau. Ae peitai, e le faigofie. A faʻaaogaina fualaau faasaina o gaoioiga faifai pea i luga o vao, lea e latalata i togalaau faaleaganuu, e tatau ona tapunia moni i se ata tifaga ma puipuia mai vailaʻau, a leai o le a faʻaumatia faʻatasi ma vao. E tupu mai o se vao malosi ua tupu saʻo i le ogatotonu o fugalaau poʻo fualaau faisua ma e le mafai ona fufulu, ona faʻaaogaina lea o le vailaʻau i se pulumu masani.

E ui lava i lea, o sauniuniga mo vailaʻau o vao, o nisi taimi o le faʻaolataga, aua e na o la latou fesoasoani e mafai ona faʻaumatia ai vao leaga e pei o le wheatgrass po o le hogweed. Ae ui i lea, e le tatau ona e manatu o le kemisi o le a aveesea lau eria vao i taimi uma, ae o le a itiiti lava. O le mea e leaga ai, o fatu vao na muamua pa'ū i le eleele o le a toe faʻaleleia, ma o le a tatau ona toe faia pea le fuataga.

Aoao pe faʻapefea ona faʻaumatia le miti, quinoa, dodder, faʻatoʻa lulu le vaotuitui, faʻafefeteina, taʻavale i luga o le fasi fanua.
O vailaʻau faʻamaʻi ua vaevaeina i faʻamalosi faʻamalosi faifaipea, lea e fasi ai laau uma i le laina (taʻitasi ma le faʻaaloalo) ma le filifilia (faapitoa) faʻamalosi. O le mea mulimuli e faʻaumatia ituaiga o vao. E sili ona aoga mo laʻau o mutia, talu ai o metotia faʻaleleia o le puleaina o otaota o loʻo i ai faafitauli: o le veleina o meafaigaluega e mafai ona faaleagaina ai le matagofie o tapuni lanu meamata.

E taua! O vao vavalaʻau e na o vao lanumeamata, e le o le palapala!
O le tele o fai togalaau ma fualaau fai fua e masalomia le kemisi mo vao. Ae e le tatau ona e popole i lenei mea, aua e le o tupe e afaina ai, ae o la latou talosaga sese.

Ole togavao o mea faʻapitoa e afaina ai ituaiga o vao, vao vao ma togavao (sei vagana ai nisi togalaau), latou te le afaina.

E mafai ona faʻaaogaina naʻo le tasi sauniuniga kemikisi mo le totoina o pateta ma tamato - o le "Lazurit"e aofia ai le metribuzin (700 g / kg). O isi mea e sili ona saogalemu, siosiomaga, ma mea faʻamaonia o Lontrel (o se vaovao filifilia, o le gaosiga gaosi vailaʻau); Tuufaatasia "Propolol" (dicamba + chlorsulfuron), faapea foi ma sauniuniga o le glyphosate: Roundup, Tornado, Uragan, Agrokiller, lea e fasiotia toetoe lava o vao uma.

Faitau tulafono mo le faʻaaogaina o isi vaovao: "Zenkor", "Prima", "Ground", "Hurricane Forte", "Gold Dual", "Stomp", "Gezagard", "Reglon Super".

O le faʻagasoloina o sauniuniga o loʻo i luga, e tatau ona faia i le na o le tuputupu aʻe o vao vao (luga o lanu lanumeamata), ao puipuia le fua o le fugalaau ma se ata tifaga.

O loʻo faʻaalia i luga o le faʻapipiʻiina masani o le taumafaina o fualaau faasaina ua fuafuaina i luga o le faavae o taunuuga o suʻega eseese ma asiasiga. O le mea lea, afai e te mulimulitaʻi i faatonuga, o le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina mai vao leaga o le a aumaia ai le 'upega tafaʻilagi naʻo le faʻamanuiaina ma le puipuia o puipuiga.

E te iloa? O aʻafiaga malolosi e aafia i tulaga tau. A oʻo i le la e lelei mo le tuputupu aʻe ma le atinaʻe, o le sauniuniga e ulu vave atu i luga o laau ma televave le vevela o vao. Pe a malulu, o le faafeagai e moni - o le alu ifo i lalo, o le paʻu o vao e vave ona paʻu i lalo.

Laʻau e mulimulitaʻi e avea o se auala o le puleaina o vao

O le mulilua o le ufiufi lea o le palapala ile mulch e faʻaleleia ai ana meatotino ma puipuiga. I aso nei, o le pulea o vao e masani ona faʻaaogaina i Europa i Sisifo, Kanata ma le Iunaite Setete. E faasolosolo malie, o lenei metotia e sili ona lauiloa ia i matou. O mea taua o le mulching o le puipuia o le susu ma tulaga lelei o le vevela o le palapala, o le puipuia o le eleele palapala, o le puipuia o lona vavalalata, ma le faaitiitia o le malosi o le tuputupu ae o vao. E toetoe lava o laau uma e tali lelei i le mulch, o le mea autu o le filifili lea o le mea saʻo lelei. Mo le faia o lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina maa, lapisi, maʻila, pepa pepa, ma nusipepa na faʻafefe i le vai - o le mea lea e le o lelei. O aʻa e aofia ai humus, nila, vaovao, vaovao, vaovao, paʻu laau, nati, mutia moa, lala paʻu.

I le amataga o le vaitau, e tatau ona e tuʻuina le mulch i se mea na faʻasalaina muamua o vao, eleele vevela. Afai e ufiufi le mulch i le eleele eleelea, o le a taofia ai le tuputupu ae o laau. I le faaiuga o le vaitau, i le taufaʻaiuiuga o le autumn, e tatau ona e faamamaina le nofoaga mai toega o mulch ma susunuina. A oʻo ina toto le tipu e manaʻomia le tuʻuina atu o le lua sikimita o avanoa avanoa i lalo o le laau. O le muamua mulching e tatau ona faia i le taimi lava e uma ona totoina, ona faaluaina lea i le tausaga ona faaopoopo i ai se vaega fou o mulch.

Auala e pulea ai vao vevela

O se tasi o auala lauiloa e lafoai ai vao i le togalaau o le ava. O lona uiga o le fufuluina o le palapala ile 6% o vaifofo o le alcohol alcohol i le masina ae lei totoina. E fesoasoani lenei mea i le fesuiaiga o le faitau miliona o fatu vao, lea e faigofie ona aveesea e ala i auala masini aʻo lei lulu, ma o le palapala mo le luluina e tumau pea le mama mo se taimi umi. Nai lo le ava malosi, e mafai ona e ave taeao: 1 l. i luga o le 10 lita o vai. O lenei aofaiga ua lava mo le faagasologa o le 2.5 lalagaina o fanua. O lenei metotia e sili ona talafeagai mo i latou e sili atu i se auala masani ma e le fiafia e faʻaaoga le kemisi i mea taufaatoaga.

O le fualaau oona o le a fesoasoani i le tauivi ma se ituaiga o vao e pei o se fusuaga. E tatau ona lulu faʻalua i se vaitau i nofoaga e tupu ai le tele o lenei vao. Na o le taumalulu malulu e tatau ona eli.

O le isi fesoasoani ile aiga o loʻo iloa pe faapefea ona aveese vao i totonu o le atunuu o le masima masani. E tatau ona sosolo lelei le moega i tafatafa o laau, ma solomuli ese mai o latou faavae. O le a le gata ina faʻamalieina e le Salt le laufanua mai vao vao, ae o le a le mafai foi ona maua se tuputupu ae fou mo sina taimi.

E mafai ona e fufuluina vao laau toto i le vinika e mu ai. Liligi le aofaiga tatau o le "'eleʻele' olo 'i totonu o le fagu moli ma fufulu i luga o vao, aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma le fua. O le faʻaumatiaina o laau parasitic i luga o ala poʻo le va o pusa e fesoasoani i le inu. Ina ia faia lenei mea, ia sosolosi se vaifofo malosi o le soda ma le vai i luga o vao lanumeamata.

Ma o se tasi fofo faʻamalositino faʻaleleia ma aoga mo weeds o le "fasimoli suamalie". Faʻafefiloi masima, vinika ma le fasimoli uamea (1: 1: 1). Salu le paluga i luga o vao.

Le puleaina o vao i totonu o le atunuu: tala faʻasolopito ma le moni

Faatasi ai ma le tele o fautuaga i auala e aveese ai vao, e le o aoga ma e le aoga tele. Mo se faʻataʻitaʻiga, 'aua neʻi eliina luga le palapala pe leai foi, e pei ona fautuaina mai e le tele o tusi lesona e uiga i mea taufaatoaga. O le faapipiiina o le eleele e sii ai fatu vao i le eleele i luga, lea e vave ona ola i le malamalama.

E talafeagai le lafoaʻi o faiga faʻavaivai e faʻafefe ai avanoa tetele e fiafia ai le malolo. O loʻo tuʻuina mai e le vaega mulimuli le fausiaina o aʻa o laau totō, aʻo faʻasalalau lautele e faʻasusu vao i le taimi e tasi. Mo le lelei o le puleaina o otaota, e sili atu ona lelei le totoina o fualaau faisua ma fugalaau i le tasi ma le isi, e tusa ai ma a latou tekinolosi tau uʻamea, ina ia aua le tuua se avanoa mo le tupu o laau toto.

I le avea ai o se puipuiga ma le puipuia o le tuputupu ae o vao, e tatau ai ona faia se suiga (fua o faatoaga) o fualaau faisua i tausaga taitasi. E sili atu le totoina o fualaʻau i fualaau aina ae le o fatu ile matala. O fatu e faigofie lava ona pipiʻi i vao malolosi ma le aoga.