Laʻau

Auala e faʻafefe ai se tupe i le fale

O se tasi o laau sili ona lauiloa i totonu o Rusia o le Crassula (Crassula), sili atu ona lauiloa o le tupe. O ona laʻau lapotopoto lapotopoto e tutusa lelei ma tupe siliva. I le faaopoopo atu i le teuteuina o totonu, ua talitonuina o se laau e tupu aʻe ma le alofa e mafai ona aumaia ai le manuia ma le tamaoaiga i le fale.

Crassula o se laau e le masani ai, e le faigata ona tausia se laau e oo lava i le amataina o faifaatoaga poo i latou e pisi tele. O le autu ma le autu o le tausia o se fafine gaʻo i le fale, faʻamautinoaina o lona ola maloloina ma le alualu i luma alualu i luma, e faʻamalosia le faasusu. Fafagaina e faia faʻatasi faʻapitoa i le tasi taimi i le afa o le masina ma na o le taumafanafana, pe a faʻatupulaia lelei le fale.

Vaega o le fafaga

O le sili atu ona matagofie o le palealii o le laau ma le sili atu o ona laulaau, o le tele foi lea o le tuputupu ae o le manuia o le aiga - o le au soo o Feng Shui. E le gata i lea, o le tele o laʻau o le mutia mumu e faʻavaivaia ai le malosi le malosi. Faʻasusu talafeagai ma faʻamalosia timuga, faia i se uiga lelei ma le alofa, e mafai ona liua se totō laʻitiiti i totonu o se tupe faʻasolo atoa.

O lenei laau, e pei o soʻo se mea ola, ei ai ona lava manaoga mo le lelei o le vai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o lona aʻa e le faʻafefe ai le faʻasusu i vai malulu malulu. Aʻo leʻi faʻamamaina le palapala i totonu o se ulo, faʻafefe vai ma mafanafana i le vevela o le potu. E tatau ona teuina i totonu o se atigipusa avanoa ina ia mou atu le chlorine faaopoopo i le vai. O le faʻafefe o le vai faʻafeusuavai, maua mai e ala i le malulu i totonu o se pusaaisa ma mulimuli ane faʻaleleia, o le a aʻafia ai le soifua maloloina o le fugalaau - sili atu ona leaga - o lenei mea e aveʻesea ai elemene mimiti e afaina ai laau toto.

Faʻasalaina o se Faʻasologa o Tupe ma se Faʻasalaga Lelei

Faʻasagaina o le laau e tatau ona matua lelei, e fautuaina e ave i fafo mai le suāsusu i se isu uani, e tatau ona lūlū lemu le vai, e aunoa ma le faia o puddles i le aʻa aʻa. Afai e pipii le vai i totonu o le fagu i lalo o le ulo, e tatau ona faʻauʻu i se paʻu (ma e le o totoe e toe inuina, e pei ona faia mo isi fugalaau i totonu) i ni nai sefulu minute pe a uma ona fafaga.

Faamatalaga faaopoopo. A uma ona susu, e tatau ona tatala le pito i luga ina ia maua ai aʻa i le ea.

O le auala lona lua, pe faʻapefea ona faʻafeinuina se laau tupe, o le tuʻuina atu lea o vai e ala i se paleti i le tele o pasese seia oʻo ina tumu atoatoa le meaʻai. I lenei tulaga, e tatau ona faʻamautinoa e le tumau pea le susu o le susu, a leai o aʻa e ono amata ona pala.

Faʻasaga le fafine gaʻo i taimi eseese o le tausaga

Auala e Faʻaaogaina ai Tupe Tupe i le Fale

Ina ia mafai e le laau o le tamaoaiga ona matagofie ma fiafia i le mata, o tulaga ma le malosi o le faasusuina e tatau ona eseese e fuafua i le taimi o le tausaga.

O le avea ma se tagata Aferika ma e fai ma sui o le vaega o le au faila, o se laau tupe faatasi ai ma le fesoasoani o laulaau, lala, ma le ogalaau e mafai ona teu ai se tele o le susu, ina ia mafai ona faaalu sina taimi laitiiti i taimi malogo. O le mea lea, mo le soifua maloloina o se fafine gaʻo, leai se susu e faigofie atu ona faʻapalepale nai lo lona soona fai.

Faʻasaina o se Tupe Tupe Saunia e se Palatusi

I le taimi malulu, o le laau e malolo. E tatau ona faʻapipiʻi ina ia le toe faʻafefeina le "fugalaau leaga," tusa lava pe foliga mai o le eleele e latalata i le ogalaau e foliga mai ua maeʻa.

Pe a oʻo mai le tautotogo, o le tupe, e pei o le tele o laau totō, amata le tafe o le sua, e amata ona tupu ma faʻaalia lelei ni lau fou. A o faagasolo lea vaitaimi, e tatau ona faateleina le aofaʻi o fuga, faʻalagolago i le faʻatupulaia o tulaga ma le ituaiga o gaʻo.

O se tamaʻi gaʻo e mafai ona alu e aunoa ma se vai mo se taimi umi; e leai se tulaga e tatau ona faʻainuina i aso uma. E lua vai i le vaiaso e lava, i le vaitau malulu - tusa lava pe itiiti ifo (o le mea e manaʻomia e faalua i le masina). Peitai, e tatau ona taulai muamua i le setete o le eleele i totonu o le fagu mo laau taʻitasi: pe ogogo pe susu. E lelei, e tatau ona tumau le susu i le ogatotonu ma faʻamago i le pito i luga.

E faʻafia ona faʻafefe vai i le taumafanafana

O le a le tele o taimi e tatau ai ona faʻaleleia se vai tupe i le taumafanafana? O le toʻatele o tagata e le lava le poto masani e fiafia i totonu o fugalaau i totonu e talitonu o le taimi lenei e tatau ona fafaga le laau i le tele e mafai ai. Ae ui i lea, e manaʻomia le faʻapulaʻaina o le aofaʻi o le faʻamamāina i se ulugalii poʻo le faatolu i aso uma e sefulu.

O le tupe e sili ona faʻafeinu i le taumafanafana

E tatau ona mataʻituina le tulaga o le eleele i totonu o le aʻa, ona e mafai ona mago aʻo faʻamago pea le eleele i lalo. Afai i le taimi lava e tasi e amata ona toe faʻafouina le laau, e mafai ona pala aʻa, aua e matua nofouta i le tele o le susu.

Taua! Afai o le laau i le vevela vevela ua amata ona leiloloa le lau laau ona o le fesuiaʻi o aʻa, e mafai ona toe faafouina e ala i le aveeseina o vaega oti ma toe totoina i se mea malo, ma susu malie i le loloto o le ulo.

Faʻasaga i le taumalulu-taumalulu

I le piriota i le maeʻa o le vevela vevela, e fautuaina e taofi le palapala i totonu o pusa o loʻo totō ai le tupe, ma faʻagogo. O le faʻasalaga e faia faʻa-tasi i le vaiaso, aua o le autumn o le sauniuniga mo le taumaluluina o le laau ma le faʻaitiitia o le suavai ma le ulu atu i totonu o se malo malolo.

I le taumalulu, e faʻaitiitia le faʻaitiitia o le faʻafefeteina o le vaega. Afai o se laau e sosolo i le vevela vevela, i le vevela, ua lava lea e maua ai le vai i le masina. Afai o le laau i lenei vaitaimi o loʻo i totonu o se potu malulu, e le mafai ona e suʻeina.

O le tupe i le taumalulu toetoe lava a leai se mea e tatau ona faʻafeinu

I lenei taimi o le tausaga (mai ia Novema ia Mati) o le fugalaau e malolo, maua le malosi mo le vaitau fou. I le faaiuga o le taumalulu, o le tama teine ​​gaʻo ua toe fesiitaʻi i tulaga mafanafana ma ua amata ona faʻafeinu i taimi uma.

Afai e te siakiina le laau i lenei auala, o le pusi lanumeamata o le a faʻaleleia malosi le lanu lanumeamata o laulaau - "tupe siliva."

E mafai ona pamu se laau tupe

I le faaopoopo atu i le fausiaina saʻo o le vaega o le aʻa, o le tele o fale (e fai ma faataitaiga, spathiphyllum, trakscantium, chlorophytum, ma isi mea) e manaomia ai le faamamaina o laulaau o le pefu, faʻafefeteina le ea faʻataʻamilo ia i latou e ala i le susuluina o se pamu.

E faʻafefea ona fafagaina se laau tupe i le fale

O le tupe e le o se mea e pala, e le tatau ona fufulu i taimi uma. Ae peitaʻi, afai e vevela le potu vevela pe a vevela le ea, e mafai ona e sosolo le laau mai le atomizer ma faigofie, tulaʻi (pe sili atu ona faʻafefete) vai i le leai o se la.

Faʻalogo lelei! A faʻaleleia, e fautuaina e ufiufi le eleele i le aʻa aʻa ma le liʻo lata ane-i luga o se paʻu o le polyethylene, ina ia aua nei ulu atu le susu i le meaʻai ma e le faʻapogai ai lona susu e le tatau ai.

O nisi taimi e mafai ona e paluina le laʻau o se paluga mai se fagu moli

O laupepa e pei o ni mea e mafai ona faʻaaogaina e mafai ona fufulu ese mai le faaputuputuina o le pefu ma se ie susū. E tatau foi ona mautinoa le lelei o le ea, ioe. fofola le potu i le mea e tu ai le ulo o le gaʻo.

Auala e fuafua ai pe manaʻomia e se laau le faʻamafa

E faigofie tele mo le amataina o faifaatoaga ona taliina lenei fesili - na o le tilotilo i le eleele ma faʻaali lemu i lou tamailima. Afai e lagona e ia le malogo e sili atu nai lo le tasi le phalanx, e tatau ona faʻafefe le laau.

Tupe tupe - pe faʻapefea ona totoina se ata i le fale

Afai e naʻo le suʻesuʻeina i fafo, e mafai ona e faia se mea sese, aua e masani lava ona foliga mago le paluga, ma i lalo ifo o le mea o loʻo i lalo, o le a faʻafefeteina foi le masini. I se tulaga faapena, e le manaʻomia e le tamaʻi gaʻo se faʻafeinu faaopoopo, ae i le tatalaina o le pito i luga.

E tatau ona manatua! I le tau malulu, o le a faʻamalu lemu le palapala (o le mafuaʻaga lea i le taumalulu e faʻaitiitia ai le numera o le fafaga), ma i le vevela vevela - vave.

Afai e le mafai ona faʻafeinu se tamaʻi gaʻo (mo se faʻataʻitaʻiga, pe ae alu i le tafaoga), e mafai ona e liligiina le susu susu i le palapala. O le a faʻaitiitia le susu ma tuʻuina atu pe a manaʻomia.

Le mafanafana ma le vevela ile potu

O le mea tonu e filifili ai pe faʻafia ona faʻafeinu se fafine gaʻo, o tulaga ia mo lona totoina. O le mea lea, i le taumafanafana, pe a iai se atigipusa ei ai se laau i luga o le faapaologa, i le vevela vevela, e tatau ona sili ona faʻafeinu ona o le faateleina o le saoasaoa o le faʻamagoina o le eleele.

O faʻamatalaga lelei mo le vevela mo le tuputupu aʻe malosi o le tupe tupe e mai i le 19 i le 25 tikeri Celsius. Afai o le vevela e sili atu i lenei tapulaa, o le eletise o le laau tupe ua tele atu le lautele, ma ua liua laulaau laulaau. Mo le taimi o le taumalulu, e mafai ona faaitiitia le vevela i le 15 tikeri, i le taumalulu, pe a auina atu le fugalaau mo le taumalulu, ua lava e faatumauina ai ma le lima tikeri o le vevela. Ae ui i lea, i lalo ifo o le vevela, e mafai ona mate le laau.

O le gaʻo gaʻo e lagona lagona lelei i fafo

O le maualuga o le malamalama e afaina ai foi le manuia o le tuputupu aʻe o "siliva" fou - lafoaʻi, a leai o le a toesea ona lau laau ma o le a solo. I lenei tulaga, e tatau ona faʻamautinoa e le pa'ū le susulu o le la i luga o le fafine gaʻo, a leai o le a susunuina i luga o laulaau. Ina ia aloese mai lenei tulaga, i le taumafanafana e mafai ona e tuu i lalo le laau mai le windowsill i le fola ile latalata i le faamalama, aua o le a itiiti sina manava iina, ae o le maualuga o le malamalama o le a tumau pea.

O le ea fou i luga o laau o lo latou fiafia i ai, o lea e mafai ai ona tuu i luga o le faapaologa po o le togalaau i totonu o le paolo o se pale o le laau.

E faʻafefea ona faʻaleleia se fua tupe pe a uma ona faʻaaogaina

O le manaʻoga mo se totoina o laau e tupu pe a oʻo mai aʻa o laau toto ma umi ma faʻalauteleina o le a latou faʻamalosi le eletise atoa i le ulo. O ia laau toto e agai atu i totonu o se vaa telē. O le totōina o tamaʻi susu i se nofoaga fou e tatau ona faia i tausaga taʻitasi, fualaau matutua - taʻitasi tolu i le fa tausaga. E le tatau ona e faia se mea sese i taimi uma mo le amataina o fatu - vave totoina se fugalaau talavou i totonu o se fagu tele. O le mea moni, i totonu o se koneteina, pe a uma ona faʻasusu, o le a faʻaputuina le susu ona o le faʻagesegese le vevela, lea o le a matua faateleina ai le lamatia o le aʻa ma le oti o le laau. E sili ona lelei le toe faʻaleleia i le tautotogo, pe a toe amata le tafe o le sua i totonu o le laau.

E taua le mulimuli i le laasaga faasolosolo i taimi o le totoina o le gaʻo. O le tulafono autu o le tuuitiitia o le susu nai lo le faasee atu.

E tatau ona manatua! O le tupe e faigofie lava ona faʻafefe i le lamala, aʻo mafai e le suavai ona faʻaumatia.

A maeʻa ona faʻavasegaina, faʻafeinuina e faia i ni auala se lua:

  • I le faʻaolaina vave faʻafuaseʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a mavae lologa) ma le faʻagogoina o aʻa ua faaleagaina i luga o le ea, e tatau ona faʻavaveina le laau ma vave ona tuʻuina atu le rhizomes i le mea e sui ai;
  • Faatasi ai ma se fuafuaga fuafuaina, e taua tele le faʻafeinu o le "tagata nofo" fou i se aso poʻo se ulugalii. I lenei tulaga, o le faʻafefiloi o le palapala o le a faʻapipiʻi sina mea, e tatau ona faʻaopopo i le maualuga o le mea e manaʻomia ma toe faʻafeinu (aloese mai le faʻamaʻaloga o le vai i le tumutumu).

Faʻasalaga pe a uma le faʻavasegaga e tatau ile aso poʻo le lua

I le tele o fale, o se laau tupe, po o le Crassula, o le afi i luga o le faamalama. E talitonuina e maua ai le manuia ma le manuia tau tupe. O le mea lautele, o lenei mea totino e le lelei, o le mea autu o le faʻafefe lelei lea o le vai ma matau le puleaina o le vevela. O le tele o le fausua e fesuisuiai e tusa ai ma vaitau o le tausaga: i le taumafanafana i le vevela o se taimi lua i le vaiaso, i le taumalulu, pe a ulu le fugalaau i totonu o le taumalulu, e tasi i le masina e lava. Afai o nei tulaga o loʻo matauina, o le a fiafia le laau i ona tagata ona o laumei "vao" i foliga o tupe siliva.

Vitio