Greenhouse

Faʻasalaga faʻapitoa o le "Pelu" le fale kosi faʻatasi ma o latou lava lima

E eseese ituaiga ma ituaiga o greenhouses. O se tasi o ituaiga telefoni feaveaʻi o le - tioata "Preadbox". Sei o tatou tilotilo pe faʻapefea ona faia se kativaʻai "falala falala" i ou lava lima, faatasi ai ma le fesoasoani o ata, ma ia iloa ai mea lelei ma le le lelei o lenei ituaiga greenhouse.

Faamatalaga ma mamanu mamanu

"O le falaoa" o se kiona, lea e faʻaaoga mo le totoina o fatu, aʻa ma le vave totogo. Talu ai ona o le mamanu e maualalo - o ogalaau tetele o le a le lelei.

E leai ni faʻatulagaga laugatasia mo le mamanu o le Pasela, o lea e faia eseese ai e tagata taʻitasi. O le umi o le greenhouse e mafai ona 2-4 mita, maualuga - e le silia le mita e tasi, o le lautele e ese mai i le ituaiga o oloa.

O le tasi faitotoa o le faitotoa e masani ona i ai le lua faitotoa. E i ai foʻi nisi faʻataʻitaʻiga tulaga ese ma a latou lava vaega patino.

E te iloa? Tele o greenhouses o loʻo i Netherlands. O le vaega o greenhouses uma e 10,500 hectares.
O le mamanu o le faitotoa o lenei greenhouse e aofia ai ni vaega, e taua, o le itu tauagavale ma le afa o le faavae. O lau e alu i luga ma lalo e faʻaaoga ai elemene o le greenhouse, e mafai ai e oe ona fetuunai le microclimate i totonu. O se falemalama e maua i ni faʻaliliuga se lua, i le muamua e tasi le vaega e tatala, i le lona lua - o laʻau uma e tasi i le taimi e tasi. E faʻaaogaina e le au mafanafana le tele o laʻau o le greenhouse.
Atonu o le ae fiafia e faitau e uiga i le auala e fai ai se kiona "Tomato Signor", o se falemauati polycarbonate, e tusa ai ma le mamanu o Mitlider ma le kiona "Snowdrop" i ou lava lima.
O loʻo i totonu o lenei faʻatulagaga e faʻapipiʻi lima i luga o le pito i lalo e tasi. Ina ia mautinoa o loʻo faʻapipiʻi le faʻavaa, ia faʻaaoga se laupapa laupapa ua seleina i le pito i tua.

Mea e manaomia ma meafaigaluega

"Pelu" e mafai ona faia i le fale oe lava. Ua lava le ave o ata, lea e taʻu mai ai o le mamanu e aofia ai vaega e lua-afa-arcs.

Greenhouse "Preadbox" ua valaʻauina mo mafuaʻaga lelei - o le mamanu o le lauʻeleʻele e pei o masani masani o le umukuka mo le teuina o falaoa.

E mafai ona e faia le faʻavaa o le kolivao mai mea eseese o loo i ai i le lima i soʻo se tagata nofoa mafanafana. E masani lava, o ia vaega o loʻo faʻaaogaina: paipa paipa, lipine uʻamea, paipa paʻu pepa paʻu, moli, faʻavae, faʻapipiʻi, ma isi.

E sili lava le ufiufi o le fale kuka ma le polycarbonate, ae afai e le o maua, e mafai foi ona e faʻaaogaina se ata tifaga. E tatau ona manatuaina, ina ia mafai ona faia se microclimate faʻapitoa i totonu o se kiona, o le ufiufi e tatau ona tuʻuina atu i se mea e taofi ai le ave o le ultraviolet.

Mo le faia o se kiona o le fafie, o le a e manaʻomia: vaʻaia, hama, sikulifaʻata, naifi. I le avea ai o se meafaitino, ave fagu sikulu poʻo le mamafa 40x40 poʻo le 50x50 cm. Fai ni faʻamau faʻamau, ina ia sili atu le umi o galuega.

Ae o mea sili ona lelei mo se kaluvao o le a avea ma paipa uamea, 20 cm le lapopoa ma e tusa ma le 1.5 mm le mamafa. O se fale lauʻeleʻele faapena o le a sili atu ona umi, malamalama ma malosi, ae ia faia, e te manaʻomia meafaigaluega faapitoa ma nisi tomai.

I le avea ai ma meafaigaluega, faʻaaoga se masini faʻaleleia, paipa paipa ma le hacksaw mo le uamea.

E taua! E tatau ona manatuaina e iai se puipui tele o paipa, o le a matua faigata lava ona punou, aemaise lava i le foliga o le arc.

E faʻapefea ona fai se kativa "pusa falaoa": faʻavae i lea laasaga taʻitasi

Sei o tatou tilotilo pe faʻapefea ona fai se kativa "pusa falaoa" i ona lava lima. Mo le faia o se kativaamata "Pelu" (pe a fai e te le manaʻo e faʻatau sauni), e tatau ona e suʻe se ata tusi ma ni fua. O ia ata tusi o loʻo i luga o le Initaneti, e tatau ona faʻaalia e aunoa ma se faʻasesega, o fua uma o le kiona. A maeʻa lena, aʻo e filifili i le ata, e mafai ona e amata amata ona tuʻuina atu se vaega o le Palanila.

Faʻavaa

I le amataga, faʻafesoʻotaʻi faʻalua arcs mai se fausaga sikuea sikuea. Ona tipi lea o ni vaega se fa o se talaaga otooto ma se umi o le 20x40 mm. I le isi itu, faʻafeiloaʻi le faʻavaa pito i lalo ma faʻapipiʻi i lalo tulimanu.

E te iloa? I totonu o Iceland, e tuʻuina i totonu o laufanua ia greenhouses, ma o loʻo i ai se vaituloto ma vai vevela lata ane.

E tatau ona faʻamalosi le pito i luga o le faavaa i le 20 cm.O le mamanu e tatau ona faʻamalosi e ala i le uʻamea i le ogatotonu o le arcs i se tasi o vaega o le talaaga, ona sosoo ai lea ma ni vaega se lua: muamua - i le ogatotonu o arcs, ma le lona lua - i le ogatotonu mai le itu.

Ina ia fatuina le vaega galue o le fale koli, faʻafeiloaʻi le lua tamaʻi faga. Weld le tulimanu mai le 20x40 mm talafaamaumau i le faʻailoga ua taʻua. Ina ia taofia le fausia o le vali paʻu vali paʻu "pusa falaoa".

Aoao pe faʻapefea ona fai se gaosiga polycarbonate i ou lava lima.

Sash

O le vaega pito i luga o le fale lauʻeleʻele e faia i le tele o afa-arcs, lea e manaʻomia ona fesoʻotaʻi i se faʻamatalaga mai luga mai luga. E mafai ona faia Arcs i luga o le faʻavaa ile lanu meamata mai talaʻaga tutusa e pei o le faʻavaa.

O le numera o arcs i le tapuni o le a faʻalagolago i le tele o le oloa. Fai se tapuni i itu uma e lua o "Paʻulaupapa" ina ia iai avanoa avanoa i laau mai itu uma. Faapipii le ufiufi i le faavae ina ia tatala saoloto ma tatala. E lua vaega o le lauʻamea e faʻafesoʻotaʻi ai faʻavae.

Toto

Faʻaaogaina Polycarbonate pepa e fai ma mea faʻapipiʻi, talu ai o le mamanu o le a sili atu le saogalemu ma lelei nai lo le faʻaaogaina o se ata tifaga.

Faapipii le polycarbonate i ni auala se lua:

  1. Faatasi ai ma le fesoasoani a therhers rosa. Ina ia faia lenei mea, ia eli se pu mo le faʻagasolo atu nai lo le mea e tatau ai, ina ia mafai e le pepa ona gaoioi ma puipui le pu mai le susu. E tatau ona tuu le pupu i se mamao o le itiiti ifo ma le 40 mm i le pito o le laupepa, aua e mafai ona taʻe. O faʻamau i le mamao e 30 cm mai le tasi ma le isi. Manatua e le tatau ona pauu atu i le mafiafia o le galu ao fusi ni pu.
  2. Faatasi ai ma le fesoasoani o talaaga. I lenei tulaga, lea e masani ona faʻaaogaina, o le polycarbonate e faʻapipiʻi tuusao i faʻamatalaga faʻasolosolo faʻatasi ma sikulima, lea e faʻatau eseese. O le puipuia o le pito o le polycarbonate e mafai ona avea pea se mea faapipii. E le fesoasoani pe a faʻatofuina le tape faʻamalosi polycarbonate.

E taua! E tatau ona faapipii pepa i le vevela mai le 10° C, talu ai e mafai e le polycarbonate ona faʻalauteleina le vevela.
Tuu le laupepa i luga o ato, ma e te puipuia mai mea leaga. E tatau foi ona maitauina o laupepa o loʻo faʻapipiʻiina i luga le ata puipui, lea e aveesea pe a maeʻa ona faʻatulagaina.
E te iloa? O Peretania e sili atu le tele ole faletini i le lalolagi. E i ai le foliga o lua malo e fesootaʻi. E sili atu i le 1000 ituaiga o laau toto e totoina i totonu o se laufanua.

Faʻatulagaga

E tatau ona tuu le "Pusa falaoa" i luga o se nofoaga laugatasi. O fai togafiti poto ua fautuaina le tuu o le "falala falala" ina ia faasaga atu le tasi tagata tapuni i le itu i saute ma le isi i matu.

Ua faʻaaogaina se lauʻeleʻele i luga o se tamai faavae, lea e mafai lava ona avea ma fafie laupapa, tagata moe poʻo laina o piliki. Aua nei galo o le fafie e tatau ona togafitia i le faʻaaogaina faapitoa, lea o le a faʻaleleia ai le soifuaga o le falemalama. Ona toe suluina lea o elemene o totoe o le "pusa paʻu".

E masani lava ona ola i greenhouses: kukama, tamato, strawberries, pepa ma isalaʻelu.

Le lelei ma le le lelei o le fale koli

O le lelei o lenei faʻataʻitaʻiga:

  • E leai ni sooga.
  • Tele le tele o mea e teu ai.
  • Faʻafaigofie ona faʻapipiʻi.
  • Tau taugata.
  • E mafai ona faʻanoanoa ile greenhouse i le tacha.
  • Faiga faʻapitoa.
  • O lenei mamanu e faigofie ai ona faʻamalosi, aua o le faʻavaa e mafai ona tuʻu i soo se itu.
  • E mafai ona e faʻapipiʻi oe lava e aunoa ma se fesoasoani.
  • E mafai ona e totoina ni laau totő (sei vagana ai luga aʻe).
Ae ui i lea, o loʻo i ai ni faʻailoga i lenei faʻataʻitaʻiga. Seʻio tatou mafaufau po o fea:

  • Ina ia lelei le galue, e manaʻomia ona faʻapipiʻi faʻapipiʻi lima.
  • I matagi malosi, e mafai ona alu le fale koli mai lona nofoaga pe a tatala le faitotoa.
  • Afai e te faʻapipiʻi se katepu "Pusa falaoa" tele, o le a e manaʻomia le fesoasoani mai ni nai tagata, aua o le a toetoe a le mafai ona e faʻaeʻeina oe

O lenei fale lauʻeleʻele e lauiloa i tagata o le mafanafana. O le faʻapipiʻi lelei ma le faʻaaogaina o le greenhouse "Preadbox" e faia i le polycarbonate e matua faigofie ma aoga. O lona aoga autu o se tau maualalo, faʻapea foʻi ma le mafai ona e faia ia oe lava, e faʻaaoga ai ata ma mea fau fale.