Laʻau

Totoina ma toe faʻapipiʻi le sosolouli: taʻiala i lea laasaga taʻitasi

O le Blackcurrant e le gata o se mea lelei tele, ae e matua aoga tele foi, o le mea lea o le tele o fai togalaau latou te sailia se nofoaga mo ni togavao i luga o latou nofoaga. Ma i eria o loʻo i ai se vaʻaia lelei, e masani lava ona aofia ai i le lisi o "togalaau faʻatoʻaga totoina." Ae o laau taʻitasi o loʻo i ai lana lava taimi e maua ai. Afai i le taimi lava e tasi e te manaʻo ai e teu le ituaiga, e tatau ona e faʻatau mai ni fualaau fou pe ave ese mai se laau tuai. E leai se mea faigata i le faʻatoagaina o ia lava, e mafai ona faia e se fai togalaau.

E mafai ona totoina currants uliuli i le tautotogo

O le taimi sili mo le totoina o currants curves e masani lava ona manatu o le faaiuga o le taumafanafana po o le amataga o le tautotogo. I itulagi ma se mafanafana o le tau, o lenei vaitau e oʻo atu i le amataga o Oketopa. E tatau ona fuafua le taimi ina ia le itiiti ifo ma le lua masina e tumau ai i luma o le kiona muamua. I le taimi o le totogoina o le autumn, e pulea ai e le laau ia tulaga fou fou, i le taimi o le taumalulu, o le eleele e siosiomia aʻa e amata ona tupu tele, i le tautotogo e amata ona ola, e vave ona maua e le vao vao le lanu meamata.

O le totoina o le autumn o le mea e sili ona lelei ona o le amataga o le tautotogo o le fua o le tautotogo e amata ona ola vave, ma amata ona tutupu mai ai ni mata. E masani lava e tupu lenei mea i le sefulu tausaga lona tolu o Aperila poʻo le amataga o Me, o lea e mafai ai ona e le o iai i le taimi. Afai o le laulaau i luga o lala ua liua i le lanu lanumoana, e mafai lava ona totoina currants uli, ma amata ona matala - ua le o manaomia. O ia togavao e sili atu ona faigata ona faʻapalepale i le popolega e fesoʻotaʻi ma suiga o le siosiomaga.

O le taimi aoga o le vao blackcurrant o 8-10 tausaga, o le sili latou te mananaʻo e faʻaauau i luga o le 'upega tafaʻilagi

Ae ui i lea, o le totoina o le tautotogo na o le pau lea o filifiliga mo itulagi ma sina malulu malulu malulu. I lenei tulaga, e sili atu nai lo se tulaga lamatia o le faʻaleaina o aʻa talavou. I le taimi lava e tasi, ua totoina fua o fualaau aina i le tausaga na muamua atu. O le tele o faʻatoʻaga faʻatoʻaga i le taimi lenei, ona o le lautele e lautele. E mafai ona e faʻatau ni fatu o se mea e seasea ma taugata. O ia togalaau ua eliina ina ia latou taumalulu, ua tuai ona totoina. I le faaiuga o le taumalulu, latou te mautinoa lava e tipiina lala uma e maua mai i le lua-vae tolu e puipuia ai le fausiaina o fatu fatu.

I le taimi o le tautotogo, e totoina ai currants i le vave e mafai ai. E tatau ona e faʻatali mo le pa'ū o le kiona ma faʻapalapala le palapala (i le loloto pe a ma le 20 cm). O le taimi tonu e ono fesuisuiai i le itulagi. I eria o loʻo i ai se tau lelei, e tatau ona faʻatali seia oʻo i le ogatotonu o Aperila poʻo seʻia oʻo i le amataga o Me. O faailoga o tagata, o le sili ona faʻalagolagoina o le amataga lea o le tupu aʻe o laumei.

Saunia mo le totoina o vao

Sauniuniga mo le totoina o le puluvaga amata i le filifilia o se nofoaga talafeagai. E pei lava o isi togalaau aina, e fiafia o ia i le mafanafana ma le susulu o le la. O le mea lea, mo le togavao, latou te maua ai se avanoa, matala poʻo se mea e lata ane i luga o se mauga malu. E le mafai ona e totoina i eleele maualalo - i le tautotogo o loʻo i ai le vai malulu umi, i le taumafanafana - malulu malulu vaalele. I se mamao mamao mai le vao, e manaʻomia le i ai o se mea faʻapitoa poʻo se mea e fai e tagata e mafai ona ufiufi ai i latou mai le itu i mātū, e puipuia i latou mai matagi malulu.

Ua totoina currants lanu po o fea e maua ai le vevela tele ma le susulu o le la, o le tele o seleselega e le mafai ona faamoemoeina, o le a suamalie fua o fua

O le Blackcurrant e masani lava e aunoa ma le faʻaaogaina i tulaga o le lelei o le eleele. Na o le tasi lava le mea ese o le mamafa o le silima, o le paʻu, o le eleele paʻu. E ui lava o le tagata e le o se tagata e le o se tagata agamalulu o se aganuu malie (i le natura e masani lava ona tupu i luga o auvai), e le mafai ona i ai i totonu o se galu. I se tulaga lautele, e le manaʻomia mo le faʻaleleia o le eleele ina ia faʻalatalata ile eleele ile 1 m.

Afai e leai se isi nofoaga mo le togavao, o le vaega atoa, e maua mai le toto toto, e tatau ona palu faatasi ma le tutusa o le oneone oneone po o le fausia o se faaputuga ma se maualuga o le itiiti ifo i le 0.5 mita. Ae o le mea mulimuli e le mautinoa ai le manuia. Pe a tulaʻi "luga o le mauga", e le o puipuia lelei aʻa. E oo lava i le mafanafana e le o se mea e mautinoa ai o le a ola le laau, aemaise lava pe a malulu le taumalulu ae le o le kiona.

O le lua faʻaleleia na eliina 12-15 aso ao le i fuafuaina le tulaʻi. E lava le 60-65 cm le lautele ma le afa mita i le loloto. O le teleina o isi mea e le talafeagai, o le aʻa o le mea e le o se mea e sili ona leaga, e le masani ona alu i le eleele e sili atu nai lo le 40-45 cm. E mafai ona totō ni vavae i le va o le 20-35 cm.

O se lua e tulaueleele ai mo le totoina o le pulumu e sauniuni muamua ina ia tumau le eleele ua saunia, e afa i le lua vaiaso ua lava

O le pito i luga o le eleele e aumai mai le lua (15-20 cm o le gaʻo o le vao) e tuʻueseese. O loʻo faʻafefiloi ma fugalaʻau - 15-20 lita o moa fufulu pe humus, 200 g o superphosphate faigofie ma 120-140 g o le potassium sulfate. E mafai ona suia fusilaʻu moli i se lua-lita le faʻaogaina o le fafie. E leai se mea e mafai ona faʻafeiloaʻi ai i luga o le pusa ma meaʻai o le eletise i le tautotogo - o le mea muamua e mafai ona susunuina aʻa, ma o le lona lua e faʻateleina ai le faʻavaveina o le lanu meamata, lea e le mafai ona "fafagaina". E le mafai lava ona e faʻaaogaina soʻo se faʻamalaʻau i le chlorine content, mo se faʻataʻitaʻiga, masima chloride. E le fiafia le aganuu ole microelement.

Wood ash - o se punavai masani o le potassium ma le fulukalama, o se fugalaau masani

E pei o le tele o vao vao, e sili atu le fiafia i le eleele eleʻele. O le mea lea, e tatau ona fuafuaina muamua faʻamaoniga o le eletise palapala. Afai latou te paʻu i fafo atu o le lautele o le 5.0-7.0, o le falaoamata o le dolomite, lemu laumei, penisina mafiafia po o pulupulu fuāmoa (350-500 g) o loʻo faaopoopo i le mea e sui ai.

O falaoamata Dolomite o se tasi o leoxidants sili ona taatele e fesoasoani e faʻaitiitia le eletise palapala.

O le falaoamata ua uma ona sasaa i totonu o le lua, ma faʻatumu ai pe tusa o le tolu. Ma o le eleele e le vaivai, o le lua e ufiufi i nisi mea e le susu, mo se faataitaiga, o se pepa lalaga.

E fesoasoani le Humus e faʻaleleia atili le faʻaleleia o le eleele

Pe a totoina le tele o pupuvao o le uliuli i le taimi lava e tasi, o le mamao i le va o latou ua fuafuaina e faavae i le faʻamatalaga o le ituaiga. E mafai ona latou malosi ma felafolafoaʻi pe, i se isi itu, e faʻatusatusa. I le avea ai o se tulafono, i le tele o tulaga, 60-70 cm i le va o togavao lata ane ma le 1.8-2 mita i le va o laina o fanua e talafeagai. E manaʻomia e se tagata matua se nofoaga e tusa ma le paleni o le pale mo meaʻai. E fautuaina e tuu le vao i totonu o se siaki siaki - o lea latou te maua ai le la.

Filifiliga o Togalaau

E tatau ona faʻatau i le falemaʻi faʻapitoa poʻo le itiiti mai mai le faʻatoʻaga faʻatoʻaga. Faʻatau i faleoloa faifaatoaga pe mai le lima o se lamatiaga tele. E le mafai ona faʻamautinoa o le maua mai o le vao o le ituaiga saʻo, ma o le tele o fuainumera uliuli. Fautuaina ia vaʻai le vasega pepe i le eria e pei o le togalaau togalaau, poʻo le itu i matu. O nei togalaau ua uma ona fetuunai i le tau i lenei itulagi.

E tasi le lua poʻo le lua tausaga le matua o le vao e sili ona lelei aʻa. O se laau e masani ona atiaʻe i lenei tausaga ua lignified 3-5 lala 15-20 cm le umi ma o le aʻa o le aʻa e 20 cm pe sili atu i le uumi. I nei fualaau, o le a amata ona amata ona amata ona amata ona amata mai i le taamilosaga o le vaovao, o le vao e sili atu ona "pulumu", lea ei ai sona aafiaga lelei i le fuaina mai o le lumanai.

Pe a filifilia se fugalaau pupuʻu, e tatau ona taulaʻi le mafaufau i le setete o aʻa

O lālā uma ma aʻa o fatu ola maloloina e pipii, ae aua le malepe. O le paʻu i luga o laʻau e tatau ona ola, e le faʻafefeteina ae le o le paʻu, e tusa lava pe lanu, e leai ni afaina ma foliga tutusa ma le pala. O le fafie i lalo ifo o le lanumeamata-e paʻepaʻe, e le lanu enaena.

E sili ona lelei le faʻatau mai o fualaau pupuuli i totonu o se ulo (faʻatasi ai ma se aʻa aʻa). A le o lea, o taimi uma ao lei oʻo mai le palapala i totonu o le eleele o le a tausia pea ma susuina mai le susulu o le la. E le gata i lea, o laau totō ua totōina i le eleʻele o le eleele e vave ona vave aʻa ma lelei i se nofoaga fou.

Laʻau o le Blackcurrant ma se aʻa faʻamaumau e faʻafeiloaʻi ai le totoina lelei ma sili ona vave maua aʻa

Auala e faʻaleleia ai auala ma laasaga taʻitasi

E leai se mea faigata i le totoina o laau ma tipi o fuamini uliuli. E oʻo lava i se fai togalaau faʻapitoa e taulimaina lenei faiga.

Totoina o toga

O le taimi sili mo le totoina o currants curves o le taeao o se aso mafanafana lelei. Busu na totoina i le vevela, e ui lava i le tele o le suavai, e seasea lava aʻa vave aʻa.

E tusa o se aso ao leʻi totoina, e tatau ona suʻesuʻeina ma le totoa aʻa o le vaomago. Afai ua mamago, ua vavae ese pe tusa ma le tolu ma faʻafefete i le vai i le vevela o le potu mo le 12-15 itula. E mafai ona e sui i se vai lanu piniki paluka o le potassium mo aso taitasi - mo le faʻaaogaina poʻo le vaivai (3-5 ml i le lita) vaifofo o soʻo se biostimulator - mo se fetuutuunaiga talafeagai i se nofoaga fou. E talafeagai, mo se faataitaiga, Epin, Kornevin, heteroauxin. O le sili atu taugofie le filifiliga o le acidic succinic (2-3 tablets i le lita o le vai).

Kornevin o se tasi o meaola e sili ona lauiloa o le faʻalauteleina o le puipuiga o le tino ma fesoasoani ia te oe e faʻafetaui lelei i lau siosiomaga fou.

Ona faʻamalūina lea o aʻa i le faʻafefiloi o le povi povi fou ma le paʻu omea. O se faifai pea lelei e kukaina e tutusa ma se kulimi mafiafia. Ina ia faʻamago, o le laʻau o loʻo totoe i le la mo ni nai itula.

O le faʻatulagaga o le tulaʻi mai e pei o lenei:

  1. Mai le eleele lafulemu e fefiloi ma fugalaʻau, o se faaputuga 20-25 cm le maualuga e faia i le pito i lalo o le toto totoga i le ogatotonu. E tatau ona faʻafeinu lelei ma faʻatali seia oʻo ina faʻafefe le vai.
  2. E tuʻuina le fatu i luga o lenei faaputuga i le maualuga pe a ma le 45º i le palapala palapala (e le afaina le taitaiga). O lenei mea e faʻateleina ai le atinaʻeina o aʻa fou ma le faʻaalia mai o pusa basal faaopoopo. Mai le vao ua faatuina saʻo, o laau "laugatasia" e iai ni lala laiti. O lo latou vaitaimi aoga e le o se taimi umi, o la latou gaosiga e itiiti ifo. Ia mautinoa ia mautinoa o aʻa uma o loʻo taatia i lalo o le "tumutumu" o le mauga. O i latou e punonou pe paʻu i itu, e tatau ona e faʻaeteete faʻalelei. O fualaau o le Blackcurrant ma se aʻa faʻamaumau ua faʻaaogaina mai le ulo ina ia mafai ai e se mea itiiti e mafai ona faaleagaina ai le palapala.
  3. E faasolosolo lava, i ni vaega laiti, o le lua e ufiufi i le eleele, e faʻaaoga ai le eleele ua uma ona togiina, lea na le toe taʻua. O taimi taʻitasi, e lūlūina ai fuamoa ma faʻafefe faʻapipii i le meaʻai ma ou lima e aloese ai i foliga o 'ea' 'air. I le faagasologa, mataʻituina le tulaga o le ua aʻa. Pe a oʻo le lua i le palapala, e tatau ona 5-6 cm i lalo o le eleele. O le tulafono lava e tasi e faatatau i le totoina o tagata matutua blackcurrant bushes - ua totoina le loloto nai lo le tuputupu ae. E sili atu ona faigofie le faia o lenei mea - o le tasi e tausia le vao i le tulaga manaomia, o le isi e sasaina le meaʻai ma faʻapipiʻiina.

    Pe a totoina, e tuʻuina atu i luga o fua o le vao-o le mea e faʻamalosi ai, o le mea lea e faʻaleleia ai le faʻavaeina o aʻa fou ma aʻa

  4. Faʻasuina le lua e tusa ma le afa, e faʻamaʻaina le fatu, faʻaaluina 5-7 lita o vai. O le isi vaiinu e faia, momoe i le pito ma faʻapipiʻi le palapala ile vae. Latou te solipalaina lelei, tuu le vae i le toe i le fatu. O le fausua lona lua o le 20-25 lita o le vai. Ua sasaa atu i totonu o tafaoga taamilosaga o loo siomia ai le seedling. O le mea muamua e faia i se mamao e 20-25 cm mai le mea e tasi, tasi pe lua faʻalua - ma tutusa le va o latou.

    Pe a faʻamamaina se fatuga eleʻele, e leai se vai e sasaa saʻo i lalo o aʻa (ina ia le fufuluina le palapala mai ia i latou), ae i totonu o le tau

  5. A maeʻa ona faʻatali seʻia oʻo ina faʻafefe le vai, e mulumulu le eleele, faia se papa 3-5 cm mafiafia. Mo lenei mafuaʻaga, e fetaui lelei le moa, pe a tipi ese vao, compost poʻo humus. E le manaʻomia le faʻaogaina o vaomatua - e masani lava ona faʻaogaina iʻi eʻi. O le sawdust e sili ona lelei ona faʻaaogaina - faʻamaʻafia fou le eleele.

    O le eleele i lalo o vao paʻu e fesoasoani e taofi le susu i le palapala ma faʻaalu se taimi i le veleina

  6. E tosoina lala taʻitasi, ma tuu 2-4 laʻau (pe tusa ma le tolu o le uumi). O le naifi, seleulu poʻo seleni teuteu e faʻaaogaina mo lenei mea e tatau ona faʻamalosi ma faʻapipiʻi. O le tipiina o vaega o le paʻu e mafai ona susu mo le tele o itula i se fofo o soʻo se aʻa e faʻaleleia ma totō i le paolo malulu malamalama, e ufiufi i fagu paʻu pepa. O le mea e ono mauaa aʻa e maualuga tele.

    O le teuteuina pe a uma le totoina e fesoasoani i le pipiʻiina o laau e "taulai" i luga o le faʻavaeina o aʻa

  7. A maeʻa le 18-20 aso talu ona toto fatu, e fafagaina i latou, faʻaaoga 15 g o vailaʻau faʻasao i totonu o le vaomatua i lalo o le togavao i le faʻavago poʻo le foliga o se vaifofo (i le 5 l o le vai). Urea, ammonium sulfate, nitrate ammonium e mafai ona faʻaaogaina.

E totoina le fatu laau i le auala lenei

O faʻatau togafiti poto pe a totoina soʻo se togavao po o le fualaau aina fua e tuʻu ai soʻo se seevae tuai i le pito i lalo o le toto toto. I le tepa muamua, o se fautuaga faapena e foliga mai e ese, ae o faataitaiga e faaalia ai o ia laau e vave ona vave aʻa ma lelei. Masalo o lenei mea e mafua mai i le manogi o se tagata o le na te soloia moa ma isumu, ma puipuia ai i latou mai le faʻavaivaia ma le aʻafia o aʻa.

Vitio: pe faʻapefea ona toto saʻo le tipiina o vine

Laʻau

O le faʻapenaina o le tagata e leai se tagata e ala ile vavaeina pe a faʻatusatusa ma le totoina o fualaau fou o se auala sili atu ona aoga mo le faʻatoʻaga. Muamua, e mafai ona e mautinoa le lelei o le totoina o mea. O togavao na maua i lea tulaga ua maua atoa ai uiga eseese o le tina. E tusa ai ma lea, o le tofo, le tele o vine, isi mea taua e iloa muamua. Lona lua, mai se tasi togavao e mafai ona e maua saoloto e aunoa ma se tasi, mo le 4-5 avanoa.

O le laʻau uliuli e maua mai ai le seleselega e tatau ona matua maloloina, e mafai ona makaina muamua, o le tautoulu mulimuli

E sili ona lelei le le saunia o mea totō i le taimi muamua, ae ia tipiina le tipi i le amataga o le tautotogo, faʻapipiʻi lenei faiga ma le isi teuteuga. I lenei tulaga, e te le tau mafaufau e uiga i le auala e teu ai i latou i le taimi o le taumalulu.

E naʻo le tino maloloina lelei e filifilia e avea ma "foaʻi". Shank - vaega o le fana 15-18 cm le umi ma 6-7 mm le uumi. E talitonuina o le umi e sili atu, o le sili atu ona aʻa ma e atiina ae (e faalagolago lea i le tele o meaʻai i totonu), ae sili atu i le 20 cm le tele. Ave i latou mai le pito i lalo poʻo le ogatotonu o le fana. Faataʻitaʻiga faʻaalia e le o aʻafia aʻa i luga.

E seleseleina ia seleselega o le Blackcurrant e tusa ai ma tulafono

Otioti i latou i se naifi mafiafia, faʻapipiʻi poʻo se seleulu. Ole laina pito i luga e 1-1.5 cm i luga aʻe o le fatuga mulimuli, o le pito i lalo e faia i le maualuga o le 45-50º. O le taimi sili ona lelei mo le seleseleina o le seleselega o le amataga lava lea o Mati, pe a le oʻo i le taimi e amata ai ona avea le tuputupu aʻe o le fatu ma "green cones", ae ua amata ona amata ona fulafula, ma avea ma "mata".

O se faaputuga i lalo o le tipi ua saunia i le tautoulu. O le loloto o le loloto e 20-25 cm. O le faʻafefiloi o le humus ma le pala palapisi o loʻo sasaaina i lalo (1: 1). Lava 10 lita i le mita. E seleseleina laʻau i le taimi lava e pala ai le eleele i le loloto o le auvai. O le faʻamamaina o le meaʻai, o le sili atu lea ona latou mauaa.

O le faʻatinoga lava ia e pei o lenei:

  1. Faʻamama le palapala i totonu o le fagu. O eleele vevela e tatau ona faʻafefe ma faʻatagaina e faʻafefe le susu.
  2. Fafasi le tipi pito i lalo o le aʻa ma soʻo se mea e oso ai le ulu (Kornevin, Zircon).
  3. I le va o le 20-35 cm (faʻalagolago i le faʻalauteleina o le vao ma pe o le a le tele o lona tuputupu aʻe), tuʻu le mea e toso i se siaki siaki i le maualuga o le 45-50º i le fogaeleele. O loʻo tanumia i le eleele e le 3-4 cm. E na o le 2-3 fatugaʻo e totoe ile luga, o le pito i lalo - i luga ae o le masini.

    O le faʻamalosi o le Blackcurrant, pei o le totō, ua totōina i se tulaga e faaosofia ai aʻafiaga o aʻa

  4. Faʻafeiloaʻi saʻo le tipi, e 'ai le 5-7 lita o le vai faʻamafanafanaina i le vevela vevela i le mita. Pe a faʻafefiloi le vai, mulch le '' '' poloka '' faʻatasi ma le peat crust po o le faapalaga, faia o se 'apa e 2.5-3 cm le mafiafia. O le mulch, lea e fesoasoani e tausia ai le susu i le eleele, e mafai ona suia i se ata paʻu uliuli, faia ni pu mo le vaʻaia. E le gata o loʻo i ai foi ni mea faʻapena, ae e puipuia ai foi foliga o vao.
  5. Afai ei ai se tulaga lamatia o le toe foʻi mai o le tautotogo, o le tele o le teritori o Rusia e le o se mea masani, o mea e faʻapipiʻiina e ala i le ufiufi i fagu paʻu pepa tioata poʻo le faʻamalosiina o le uati i soʻo se mea e ufiufi ai le vaʻa (lutrasil, agril, spanbond).
  6. I le taimi o le tau mafanafana, ia tausia pea le eleele ile malo laitiiti, pe a uma ona faʻafeinu, faʻamalo ma veleese vao. E tusa ma le tasi aso 15-20 aso e mafai ai ona e faʻamaʻaina le tipi ma le faʻafefeteina o le povi povi fou, o manu felelei, laulaʻau po o laʻau vao.

    O le eleele i totonu o le moega e iai aʻafiaga paʻu e tatau ona tausia i se tulaga lamolemole

  7. E oʻo atu i le autumn, e tatau ona fausia mai vao laiti mai le vaitau. E faʻasolo ina ia latou saogalemu mai le malulu malulu, ma o le tautotogo e sosoo ai latou te totoina i se nofoaga tumau, faapea foi ma vaomatua. Talu ai e le eseese le lapopoa, e mafai ona ufiufi uma i pusa kata, faʻapipiʻi i vali, vaovao, fasi vaega o talafou. I le tautoulu, e tatau ona faafou le mulch, ma faʻapipiʻi lona mafiafia i le 5-6 cm.

    E vave lava ona tupu vave le afaina o le Blackcurrant, i le isi itu, e mafai ona toe totoina ia vao i se nofoaga tumau

Afai na misia e le fai togalaau le taimi e faʻamaonia ai le vaʻaia, e mafai ona e faʻaaoga lanu meamata. O le tumutumu lea o se tafana laitiiti, tipi ese i le nofoaga lea e pasi atu ai le laina lignified i le lanumeamata lanumeamata. I totonu o lenei vaega, e paʻu lelei le paranesi, ae afai e te faia faanatinati, o loʻo malepe lava. O le seleseleina o mea e seleseleina i le faaiuga o Me, sili atu i le timu po o le taeao po.

Green stalk, e le pei o le lignified - o le pito i luga o le pupuuliuli

O le umi aupito sili ona lelei o se lauulu lanumeamata e 9-14 cm. E tatau ona i ai le 3-5 laulau. O le pito i lalo poʻo le lua e mafai ona aveeseina, ma tuʻu ai le afa poʻo le tasi petiole. Mai le pito i lalo, o se fasi pepa e faia i se mamao e 5-7 mm mai le fatuga maualalo, mai luga - vave luga atu o le pepa mulimuli. E tatau ona saʻo saʻo uma.

O le totoina o lanu lanumeamata o le blackcurrant ei ai ni nuances

O le pito i lalo o le tipi o loʻo afifiina i se ie susu, ona tuʻu lea i luga o se taga palasitika. O se faiga e tatau ai, e tusa lava pe na o ni nai itula e fuafua ai le tulaueleele.

O le faʻatulagaga e laʻititi ese lava mai le fautuaga mo le faʻapipiʻiina:

  1. Mo le 20-24 itula, faʻavasega le pito i lalo (lalo ifo o le 1.5-2 cm) o le faʻaaogaina i se vaifofo o le heteroauxin poʻo le inisinia indoline-butyric (1 g poʻo le 5 g, i le 10 l o le vai vevela vai). Mai le pito i luga, o le pusa faʻatasi ma i latou e ufiufi i se 'ie susū, lea, pe a magoto, e lueina mai le fana fana.
  2. I totonu o se kativa po o se fale lauʻeleʻele, ia eli se vaʻaiga i le 10-15 cm le loloto. Faʻamasusu le oneone mama poʻo le faʻafefiloi ma le paʻu mafiafia i le tutusa i le pito i lalo, faia o se vaega 4-5 cm le mafiafia.
  3. I le mamao o le 8-10 cm mai le tasi ma le isi, toto le tipi, faʻalautele le vaega pito i lalo i le eleele e 2-3 cm. 5-7 cm o loʻo totoe i le va o laina.
  4. Ufiufi afifi mai le susulu o le la ma lala laau poʻo le susu. E mafai ona e fufuluina le ipu malamalama o se lauʻeleʻele poʻo se fale kesi i totonu o lenei nofoaga ma sima mai totonu.
  5. Mo le 2.5-3.5 vaiaso, faʻamalo le vaʻaia ma le vai mafanafana 3-4 taimi i aso uma. O le taimi lava e amata ai ona amata laulaau fou, ia fesuisuiaʻi i aso uma e faasusu vai. Soʻo 15-20 aso, faʻamafanafana faʻatasi ai ma vailaʻau oona.
  6. O le isi vaitau o le tautotogo, faʻapipiʻi totoina i vaalele i fafo. I le tautoulu latou te mafai ona siitia atu i se nofoaga tumau.

O le vevela o lanu meamata ma se aʻafiaga o aʻa e faʻaleleia ai avanoa e aʻafia ai

Vitio: aʻafiaina o mea

Faʻapenaina e ala i le taoto

O le toe gaosia e ala ile taofiofi e mafai ai ona e le faamanualia le vao ma teuteu. I le autumn, o laau totō ma a latou lava aʻa e faʻavaeina aʻa e vavaeese mai ai. O le taimi sili e amata ai le faʻatonuga o le ogatotonu o Aperila (seʻia oʻo ina tatalaina mata).

O le maua mai o vaovao fou mai le lafoaʻiina o se auala e aveesea mai le faʻatoʻaga le itiiti ifo o le taimi ma taumafaiga

O le metotia e talafeagai mo le faʻalauteleina o soo se ituaiga o fuamoa, ae o le uliuli o aʻafiaga e maua mai i le vaitau, i le paʻepaʻe ma le mumu e mafai ona faatali 2-3 tausaga. I le averesi, 4-6 fualaau aina e maua mai i ata taitasi.

  1. Lili pe tusa ma le 2-3 tausaga le matua, tuʻuina i latou i le eleele i ni nofoaga ma ni fasi uaea uila i foliga o le mataitusi U po o lauulu masani. E fautuaina e eli se togalaau 5-6 cm le loloto i lalo ifo o latou, faatumu i se paluga o le paʻu o le peat, humus ma pala palapaila, ave i le tutusa o le aofaiga.

    I le avea ai o se tulafono, o se laʻau uliuli e faʻapipiʻi i le palapala i le taimi o le taumafanafana e tuʻuina atu ai le 4-6 faʻatalanoaga talafeagai

  2. Fagogo le meaʻai i totonu o le fagu. Pe a faʻafefiloi le vai, ia ufiufi le fana i le eleele e tasi lelei e aunoa ma le faʻapipiʻi. E ui lava e eseese manatu o loʻo i ai i lenei mataupu - e fautuaina e nisi tagata fai togalaau le avanoa e tatala le avanoa e tatala ai seia oʻo mai le uluaʻi vaʻaia ma na ona fufuluina o aʻa. Tipi le pito i luga o le paranesi ina ia maua le 6-8 cm laau mai le eleele.
  3. O le isi tausiga mo le taoto e aofia ai le fausiaina masani o vai, veleina ma le tatalaina o le palapala. O le faʻavae o laʻau, e oʻo atu i le maualuga o le 8-10 cm, e faʻafefeteina i se palapala o le eleele laʻau susu (2-3 cm). A latou tuputupu ae i le aofaiga tutusa, o le faagasologa e toe fai, ma aumaia le maualuga o le "komi" i le 7-10 cm.
  4. I le tausaga lona lua o Setema, ia tipi le pito i luga o le taʻavale faʻatasi ma le aufaʻilagi. O laau laiti e aveesea mai le eleele ma asiasia. O i latou ua lava ona atiaeina o latou aʻafiaga e vave mafai ona suia i se nofoaga tumau. O isi o totoe ua toe eliina mo le taumalulu, tipi ese lala uma e tusa ma le afa, ma i le tautotogo ua totoina mo le tuputupu ae i le auala e tasi e pei o laau toto. I le tautoulu ua latou siitia atu i se nofoaga tumau.

    O nisi togavao e maua mai i le paʻu o le laumei e mafai ona totō i se nofoaga tumau i le tautoulu

Vitio: faʻapupulaina o le pogisa e ala i le taoto

O le Blackcurrant ua manatu o se fualaau le talafeagai i le tausiga. E faʻaaogaina foi lenei mea i le tipiina ma le totoina, lea, e pei o le tulafono, aʻa aʻa i se nofoaga fou e aunoa ma ni faafitauli ma maua ai le fua lelei pe a uma le gafa. O vao fou e vave ona maua aʻa ma ave i le tuputupu aʻe. Ae ui i lea, ei ai tulafono patino e tatau ona e faamasani i ai muamua ma usitai ia i latou, ae maise lava pe a faʻaleleia se laau totoa ma fualaau suamalie lapopoa pe pe a totoina se fatuga o se mea e le atoatoa.