Pepa o meaʻai

Aisea atonu o le meli?

Talosia ia mitamita le meli i totonu o isi pusa oloa.

E sili ona lauiloa ona e iai sona tofo lelei ma se numera taua o meatotino aoga.

O le tusiga o le a taʻuina atu ia te oe le mea o le Mei Mei ma pe aisea e taua tele ai.

Tatau ma foliga vaaia

E foliga mai o le suamalie o le nectar e foliga mai o se vai suavai manino. O lona lanu e masani ona lanu samasama po o le lanumeamata. E leai se manogi o le manogi, ma e le tuua ai foi se taimi oona.

E taua! O le mea sili ona taua o le meli, lea e faʻaaogaina mo le 4-6 masina. A o faagasolo lea taimi, e iai ni taimi e gagau ai i totonu o le tasi le fugalaau, e maua ai se mea manogi lelei o mea manogi ma mea manogi.

E na o le ono masina talu ona uma ona fufulu, e maua ai e lenei manogi suamalie se manogi manaia, pe a iai ni faamatalaga o le menthol, faapea foi ma se lanu samasama iloga. O le tofo e suamalie, vaivai ma faapaleni suamalie. O le mulimuli o lenei oloa e sili atu ona manaia.

E faʻapefea ona aveese mai le meli

Nectar mo lenei ituaiga o pi o loʻo aoina mai i laʻau meli eseese. O nei mea e aofia ai muamua primroses, hawthorn, daffodils, acacia, hyacinths ma peonies. I se faapuupuuga, o tagata e gaosia oloa mo le uluaʻi fua o le meli e toetoe lava o laau toto uma e fuga mai.

Siaki ituaiga o meli.

Faatasi ai ma le manao uma e filifili se tasi o laau toto o le a le galue. O le mea tonu lea na mafua ai ona maua le manogi o le mema i le tausiga o le beekeeping i fua o meaʻai ma mea manogi. E mafai ona e malamalama pe a aoina mai e le au tausi manu le meli ia Me mai lona igoa. E masani lava ona tupu i le faaiuga o Me, i nisi eria - i le amataga o Iuni, o le, pe a maeʻa le acacia.

Vailaau faʻamaʻi

O le vailaʻau faʻasolosolo o lenei meaʻai e matua mauoa lava. E mafua ona o le fuainumera tele o laau toto i luga o le faavae o le nectar lea na faia ai. E sili atu i le 300 elemene aoga ma tuufaatasia. O vitamini, proteins, fructose, phytoncides, minerals, acidic acids, enzymes, sucrose, flavonoids, ma isi mea faapena. O le gaʻo caloric o lenei mea meli o le 331 kcal mo le 100 g.

E te iloa? O Aristotle, Pythagoras ma Hippocrates na i ai i latou na faʻaaogaina le meli mo faamoemoega tau soifua maloloina. I le auala, Hippocrates, o ia lava na masani ona faʻaaoga lenei mea suamalie, na ola i le 109 tausaga.

O le a le aoga?

Tau Me i le meli le tele o mea aoga:

  1. E taua le iloa o ia o se fesoasoani tele mo faafitauli paʻu. O le mauaina o siama faʻamalolo ma faʻamalolo, o le meli e mafai ona feagai ma mea na afaina ai ma manuʻa, faʻalaʻo, mumu, faʻavave ma maʻi.
  2. E le gata i lea, o uiga faʻamaoni e faʻaaogaina e pei o le puipuiga o faafitauli o le faai (purulent tonsillitis, laryngitis) ma maʻi catarrhal. E mafai ona e togafitiga lelei lenei oloa ma maʻi, e pei o le bronchitis, pia, pneumonia ma le pulukary tuberculosis.
  3. E manaia le faitau i le auala e mafai ai ona e faʻaaoga le meli ma le aloe i vailaʻau masani.

  4. Ae mo le tautotogo o beriberi, o le ituaiga o Me o le a taua tele i ia tulaga. O le a faʻasaʻo ai le manaʻoga, afaina ai le metabolism, faaleleia le puipuiga.
  5. I tulaga faigata, o le a toe faʻaleleia nei oloa o le beekeeping, faʻamalieina mai le le mautonu, faʻamaʻiina ma le toilalo.
  6. O lenei oloa o loʻo faʻaaogaina foi i le malae o le cosmetology, ae maise lava o le muamua faʻamalosi. O se vaega o le seti o masini mo lauulu ma paʻu. E masani ona faʻaaogaina i taimi o le SPA o se mea e faʻaaogaina i totonu o se masini masini.

E te iloa? Masalo o le meli e na o le pau lea o le ituaiga mea e talafeagai, ae aunoa ma se popolega faapitoa, o tagata e maua i le maʻisuka ma i latou e mananao e leiloa le mamafa e mafai ona faʻaaogaina. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, i le tuufaatasiga o lenei oloa o le beekeeping, o loʻo i ai le fructose. E vavave faʻafuaseʻi, e aunoa ma le faʻaaogaina o le inisalini, ma toetoe lava o le taimi nei e faʻavaveina i totonu o le tino.

E faapefea ona iloa se mea sese?

Filifili e faʻatau atonu o le meli, e taua tele le iloa pe faʻapefea ona iloa se mea masani ma ia le faʻafememeaʻi i se mea sese. E tatau ona maitauina o le natura o le natura e mafai ona taua o le tuufaatasiga, lea e aofia atoa lava i le taunuuga o le 'bees' work. Iniseti e tatau ona aoina mai ni fatu mai laau totő, ae le o fafagaina le suka. Meli, lea o loʻo tu mo se taimi umi ma e le o suʻapalaina, o lona uiga e le masani.

Aoao e uiga i auala sili e tofotofo ai le meli mo le lelei.

E mafai e tagata tausi togafitiga faʻapitoa ona faigofie ona iloa uiga masani mai mea taufaasese e ala i le manogi ma le lanu. Fou, na o le aoina o le meli natura e toetoe lava a manino, ma sina lanu lanumeamata. Afai e tu maualuga o ia - o loʻo i ai se lagona mausali o le menthol, o le uiga iloga o lenei ituaiga. O se mea masani o le meli e tatau ona i ai i taimi uma se tofo vaivai o le suka.

E taua! Afai i le tautoulu E mafai ona faʻatau le meli ma se faʻamalamalama manino manino - O lona uiga na vevela pe faaopoopo i le tuufaatasiga o mea le mama.

Contraindications

E na o le lua faʻamaoniga i le faʻaaogaina o le meli Me. Muamua, e le fautuaina mo le faʻaaogaina e tamaiti laiti. Lona lua, e le mafai ona 'ai i tagata o loʻo i ai se faʻalavelave lavelave i oloa o le ola pipi.

Me le meli - o se oloa e matua taua lava mo le tino o le tagata. O se faleteuoloa o le malosi ma fuamini elemene. E sili ona aoga pe a mavae le taumalulu.