Laʻau

Fluffy birch: faʻamatalaga, totoina ma tausi

Fluffy birch - muamua betula alba, o lona uiga i le Latina o le white birch, na suia lona igoa ia Bétula pubéscens. E tupu i luga o le susu, i luga o eleele ma vaituloto o vaituloto. E faʻafeiloaʻi ai vaitau papago, e maua i vaomatua ma vaomatua. Lagona lelei i le paolo o isi laau.

Faʻamatalaga o le palachy birch

O le suiga o le igoa na mafua ona o le foliga mai o le le mautonu ma se birch e tautau, taua. E tele ituaiga o meaʻai e paʻepaʻe, o le mea lea na amata ai ona faia le faʻavae e tusa ai ma uiga o le palealii.

E tele ituaiga o meaola, ae o lenei ituaiga o aʻafiaga o le malulu. O le nofoaga o loʻo nonofo ai le birch birch o Siberia, o le Europa o Rusia, o loʻo maua foi i le Caucasus, i nofoaga o loʻo i lalo o le eleele.

Mafiafia, e aunoa ma ni vaeluaga, o le paʻu o le uiga taua tele lea o le laau. O se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe e faʻamavaeina e nai tamai vaʻa na o tagata matutua e latalata i aʻa. O ia vaega e o faatasi ma le birch bast. O lenei mea mataʻutia ua lauiloa lautele ma o loʻo faʻaalia i le faʻamalosia o le paʻu i luga o laupepa manifinifi.

O ituaiga ituaiga o laau e faʻaleleia e faʻaaoga ai fugalaau faʻafeusuaiga. I le tautoulu, e aliali alii i luga o lala; latou te taumalulu i totonu o se laau. I le tautotogo, ao le i aliali mai laulaau, e fuga mai le "tamaitai" mata. E fesoasoani le matagi i le paʻu.

E mafai ona e faamatalaina Birch e pei ona taʻua i lalo:

  • O se ogalaau lamolemole lamolemole saʻo e alu i luga o le eleele e 15-20 mita.
  • O fatuga muamua-tausaga ua faʻavaivai puʻu, paʻu ma lush.
  • E oʻo atu i le 5 tausaga, o le pusa e enaena. I le tausaga e 10, o le tele o betulin e gaosia e birch ua lava ma ua maua malie e le laau se lanu paʻepaʻe lanu.
  • O tama talavou talavou e maualuga, lala i le lagi, o se pale faʻafefeteina e tupu i totonu o tagata matutua.
  • O laulaau o laau laiti e paʻu. Tagata matutua - tausia se faaputuga vaivai i luga o laulaau pito i lalo ma le au.
  • O le ogalaau e oʻo atu i le 80 cm le lautele. E i ai tagata taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi, ae seasea lava.
  • O le Bétula pubéscens o se ituaiga o le malulu.
  • O loʻo aʻafia le aʻa, ae o loʻo latalata i le fogaeleele. E masani lava i taimi o matagi malosi, e pauu ai laau.
  • O le faʻamoemoe o le ola e tusa ma le 120 tausaga, e tupu sina taimi umi.

Tulaga tuputupu ae

Ua tupu mai le palapisi birch mai fatu. O le luluina e faia i le faaiuga o le taumafanafana. I le taimi lava pe a uma le germination, e tofu paʻu i totonu o se pusa eseese. I le tautotogo, ua totoina lala i fanua tatala i se mamao e 3-4 mita le tasi i le isi. I le vaiaso muamua pe a uma ona totoina, e manaʻomia ai vai inu.

O luga o laei e fai faalua i le tausaga - i le amataga o le tautotogo ma le amataga o le taumafanafana.

O le veleina o le vao, o le eleele e vaʻaia i le loloto e le sili atu ma le 3 cm. E puipuia ma faʻaleleia le lelei o le eleele, o taʻusiʻusi e faʻataʻapeʻapeʻa ai i latou i laupapa laupapa ma peʻa i le loloto o le 12 cm.

O le saunia o le laau mo le taumalulu e filifili. Mo faamoemoega puipuia, aemaise lava ituaiga o laau totō e totoina i le tautoulu o loʻo ufiufi i totonu o le ogalaau.

Maʻi masani ma faʻamaʻi:

  • O le pipili e aʻafia ai paʻu talavou. O nofoaga afaina ua vavaeina ma susunuina. Lisi le palapala i tafatafa o le ogalaau.
  • Caterpillars e pei o le 'ai o birch i le puʻu. Mo togafitiga, ua aveʻesea iniseti, o loʻo totoina le laau i iniseti.
  • O le paluga o le paluga e matautia i foliga o ni meaʻai; latou te 'aina aʻa o se laau. I luga o le siakiina, o le eleele e latalata i le ogalaau ua tatalaina, o iniseti ua filifilia ma le lima.
  • Tinder fungi i luga o laupapa. Ua aveeseina ma le faaeteete.

Fai mai Mr. Summer resident: o le faʻaaogaina o le birch flour

E ui lava i le mea moni o le fafie o le fogy birch e faigofie lava ona solo, o lona faʻaaoga e eseese. O le mea e faʻaaogaina e faʻaaogaina, e faia ai meataalo. Afai e talafeagai, teuina mo se taimi umi, o loʻo faʻatofuina ogalaau i le vai.

I le tautotogo, o le suamalie lelei ma le ola maloloina e aoina mai laau. Faaaoga le laau e avea o se meafaitino plywood ma le gaosia o masini. E faʻaputuina lālā i paʻu vai.

I totonu o pisinisi, o loʻo faʻaaogaina laupapa i mea nei:

  • acetic acid;
  • koala
  • methyl alcohol;
  • fausaga;
  • ta.

O loʻo aʻoaʻo atu nei i le taimi o le faʻamalolo o le paʻu ma faʻaaoga i le manogi. O falemaʻi faʻapitoa o laʻau o le birch ma buds e lauiloa. O le musika o Chaga e faʻaogaina i luga o le birch e faʻaaogaina foʻi mo togafitiga faafomaʻi. E masani ona filifili e le aufaʻailoga fanua se fale teuteu mo le mamanu o le fanua. O se kiona e sinasina-e sinasina ma o se pulou faamalama e matagofie le faaatoatoaina e le tasi o le isi.