Laʻau

Barberry o Thunberg Atropurpurea Nana - faʻamatalaga o le vasega

Barberry o Thunberg Atropurpurea O Nana (berberis Thunbergii) o se tasi o le aiga Barberry. I totonu o togalaau, e maua i se taimi e le masani ai, ae o loʻo i ai se lauiloa. O le laau e foliga foliga teuteu, ola maualuga, ma o lona olaga e tusa ma le 65 tausaga. O le mea lea, e manaia le vaomatua mo tagata e faia fausaga.

Faamatalaga a Barberry Atropurpurea Nana

Barberry Atropurpurea O Nana e iloga ona o le i ai o vao tuitui - o nei mea ua suia laulaau mai le sinuses lea e ola ai laula moni. Crohn's sprawling. I le gasologa o le vaitau o loʻo i ai se lanu uliuli, lea e mafai ona suia laitiiti i le vaitaimi o le atinaʻe. O le paʻu ei ai se lanu mumu.

Barberry Atropurpurea O Nana o se foliga teuteu

Fuga e tupu i le amataga o le taumafanafana. Fugalaau samasama ei ai se manogi manaia. I luga o le laau, e aoina mai i ni pulumu. O le aganuu o se fale lelei tele o le meli, o lea e mafai ai ona e vaai i taimi uma i pi.

O le taʻavale o lenei ituaiga o barberry e lelei ona fetuunai i soʻo se tulaga - e faigofie ona latou talia uma le vevela ma le kiona, e ui e le ogaoga. E mafai ona tupu e oʻo i le 4 mita le maualuga. E i ai foi ituaiga eseese, lea e oʻo atu ile 60 cm ma le lautele ole 1 m.

Totoina o se laau

Barberry o Thunberg Atropurpurea - faʻamatalaga o le vasega

Atropurpurea Nana barberry e mafai ona tupu mai fatu pe mai fatu. O nei metotia uma ei ai a latou lava uiga.

Fatuina fatu

O fua o le laau ua faʻamago i le susulu o le la mo ni nai aso, mulimuli ane e mafai ona aveesea mai fatu. A o leʻi totoina, e manaʻomia ona vaʻaia fatu mo 4-6 itula. Ua faʻamaligiina le palapala susu i totonu o le fagu, o loʻo totō le mea totō i le loloto e le sili atu i le 1.5 cm. O le koneteina e ufiufi i ata tifaga. A maeʻa ona tupu mai, ona aveese lea o le fale, latou te mataituina le susu o le eleele. Pe a tupu le toto o laau, e mafai ona totoina i ni ipu eseese o le a atiina ae ae leʻi faʻaulu i le palapala.

O laulaau o nei ituaiga meaola e faapitoa lava le teuteuina ma taofi la latou lanu i le vaitau.

Totoina o laau i luga o le eleele

I totonu o le laufanua e totoina ai ni togalaau i le amataga o Me. E fautuaina ina ia mautinoa ua uma lelei le mafanafana o le palapala ina ia le mate ai vao laiti.

Barberry O Nana e fiafia i nofoaga o le la. I totonu o le paolo, o le a leiloa lona foliga vaaia ma avea ma pale. E tatau ona faʻalelei le tatau o le eleele. O pasi e le taliaina tulaga maualuga o le vai. E taua foi le manatu o se laau matua ua i ai lona pale paleni, o lea e manaʻomia ai le avanoa.

Faʻalogo lelei! E taua tele le faʻapalapalaina o le laau i alavai lelei ina ia mafai ai e le eleele ona susu ma lelei le ea.

Auala e tausi ai Atropurpurea Nana barberry

Thunberg Barberry - Faʻamatalaga o Vanu Toto

Thunberg Barberry Atropurpurea O Nana o se laau e le lelei, e pei o siaki uma. E i ai le tele o tulaga maʻoti mo le tausiga, lea e tatau ona tausisia ina ia tupu ma ola le laau.

Faʻasa

I le tausaga muamua ina ua uma ona totōina, ua faʻafefeteina le laau i le 2 taimi i le 7 aso. A maeʻa le tausaga, o le aofaʻi o le faʻavaivai e mafai ona faʻaititia i le 1 taimi i le 7-10 aso. O ogalaau matutua o le a lava le susu i ni nai taimi i le masina. E le fiafia Tinamatua i vaomatua, o lea i le vaitau o timuga e masani lava ona fautuaina e taofi le faʻasusu.

Laʻei pito sili

O le taimi muamua e faʻaaoga ai le faʻaaogaina i le tausaga muamua talu ona totoina. I le tautotogo, e fafagaina le vao i se vailaʻau urea (30 g mo le 10 l). I le lumanaʻi, o le faʻataʻitaʻiga e toe faaluaina i tausaga taʻitasi.

A o lei amata ona fuga le barberry Atropurpurei, e mafai ona e fafagaina i se mullein solution. Toe faʻaaogaina pe'ā maeʻa le vaiaso ma le afa.

Aʻo leʻi oʻo i le tau malulu, e filifilia ai faʻamalaʻau. Mo le vao, 15 g o le superphosphate, faʻaaogaina i se pepa malo, ua lava.

Teuteu

O teuteuga teuteu e faia e fausia ai le pale. E sili ona lelei le faʻatinoina i le tautotogo, ave faʻamago, mago ma faʻamaʻi lala.

I le taufaʻaiuga o le autumn, pe a faʻagasolo malie mea uma, e mafai foi ona teuteuina le teuteu, saunia le laau mo le taumalulu.

Tupulaga laiti e sili atu le tausiga faʻaeteete nai lo tagata matutua

Faʻatauga auala

Barberry Harlequin Tunberg - faʻamatalaga, totoina ma le tausiga

O Barberry Nana Purpurea ua faʻapupulaina i le tele o auala:

  • O fatu. E masani ona faʻaaogaina, e mafai ai ona e maua ni fualaau laiti i le tautotogo.
  • Tuʻu. Tasi le fana e punou i lalo, moe, ma tuua le pale i luga. I le tau o le tautoulu, o le a maua ai le aʻa. E mafai ona tuʻu nofoa i le tautotogo e sosoo ai.
  • Laʻau. I le faaiuga o Iuni, ua vavaeina, tuu i totonu o le eleele talafeagai, ua ufiufi i se pulou manino. O lālā e aʻafia i le tausaga atoa. I le tautotogo e faia se gaioiga.
  • I le vaevaeina o le vao. Mo lenei faʻamoemoe, ia faʻaaoga se laau pe a ma le lima tausaga. Ua vavaeese le rhizome ma se naifi malosi, ua totoina vao fou i se nofoaga tumau.

Tala lelei mafaufau! O ogalaau matutua ma le maualuga o le sili atu i le 2 mita e toe gaosia e ala i le vaevaega e toetoe lava a le mafai.

Suiga

E na o tamai vao e mafai ona totoina ona o la latou laititi laʻitiiti ma ituaiga eseese. O laau tetele e le faʻapipiʻiina.

Maʻi ma meaʻai

O le barberry boxwood E seasea aafia le Nana i faʻamaʻi. O faʻamaʻi masani e masani ona pala ma paʻu palapala. O foliga vaaia e lanu enaena po o le lanu i luga o le laau. E mafai ona e taulimaina na faafitauli ma le fesoasoani o fualaau oona.

O le lamatiaga mo laau toto o aphids ma moths. E mafai ona e faʻaumatia latou i le fesoasoani o fualaau faʻapitoa. I le autumn, e taua le suʻeina ma le totoʻa o laulaau ma aveese mea o loʻo ufiufi i pusa.

Vaitaimi

O le taimi vavalalata o le aganuu e pa'ū i le afa lona lua o Me (amataga o Iuni). Fugalaau ei ai se lanu samasama i totonu ma le mumu i fafo, aoina i tamai pulumu. Inflorescences taofia se foliga teuteu mo le 10 aso.

O tagata e fiafia e faʻaoga lenei foliga mo le teuteuina o fale o le taumafanafana.

Sauniga o le taumalulu

E masani ona toleni Barberry i le malulu. I tausaga muamua, e manaʻomia le ufiufi o vao ma lala paʻuulu poʻo lala. E mafai ona mulumulu le aʻa aʻa i le sawdust, laʻau. O le a sili atu ona faigofie le taumalulu i aʻa.

E taua le iloa! O le teuteuga o le pale e faia e pei ona manaʻo ai. Ua vavaeina paranesi ina ia latou le tolotolo ai i le taumalulu.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua.

Barberry Atropurpurea O Nana e masani ona faʻaaogaina i tagata e faia ata. O le laau e alofaina mo ona foliga foliga teuteu, ola umi ma le le lelei. E foliga mai e pei o se pa ola, faapea foi i luga o paʻu alpine. O le tele o ituaiga eseese e lelei tele mo fuafuaga o le fuafuaga o le fuafuaina o fanua ma tuaoi.

Mea aoga

Bushes o Barberry Atropurpurea faʻasao mai pisa faalelalolagi, e le manaʻomia le teuteuina e le aunoa. O fua o le vao e aina, ae fautuaina e matau le fua.

Barberry Atropurpurea O Nana o se fale matagofie e mafai ona ola maualuga. O ituaiga eseese e le oʻo i mea maualuga, o lea e masani ona faʻaaogaina e avea ma puipui.