Mo le talimalo

E faʻapefea ona taofiofi apu mo le taumalulu i totonu o le pulou poʻo le lalo ifo?

O le mea sili ona suamalie, ola maloloina, apu manogi o le tupu aʻe i lo latou fale.

O apples na faatauina i le taumalulu i faleoloa e le o mea uma tatou te faamoemoeina mai nei fua, aua, muamua, latou te le maua se manogi manaia, manaia ma le manogi, ma lona lua, e masani lava ua tumu i ituaiga uma o kemisi, o le mea lea, o na apu e mafai ona afaina ai le soifua maloloina.

O le mea lea, o le mea sili teuga i au lava apu mo le taumalulu, aoina lelei ma tuu i totonu o le fogafale poʻo le potu.

Fua o le timuga ma le faʻamamaina

E faapefea ona teuina apu i le taumalulu i totonu o le pulou?

Maea lelei le vevela ia faʻapolopolo nei fua e mafai ona aofia ai le -1 i le +3 tikeri.

I lenei vevela, o le ethylene e faʻasaʻoloto mai apu o le a le matua malosi mai le fua, ma o le seleselega o le a umi atu le umi.

Laʻau maualuga: o lenei faailoga e tatau ona iai i le va o le 85-95%. O sea pasene maualuga o le susu i totonu o le fogafale eleele o le a laveaiina ai apu mai le faʻamamaina ma le vevela.

E faapefea ona saunia le pulou?

O le potu e puipui ai apu e tatau ona faʻamalieina mea nei:

  1. Maualuga potu - 2.2-2.3 m le itiiti. Afai e laʻititi le pulou, ona oʻo mai lea o le condensate i luga o le taualuga, e aʻafia ai le maualuga ma, o se taunuuga, le umi o le teuina o fualaau aina.
  2. Faʻavae Cellar e tatau ona faia i piliki poʻo laupapa matagogo. E le tatau ona faʻamaonia.
  3. Fale puipui manaʻomia le lime. Afai o le fogalalo e matua le lelei, ona e tatau lea ona faʻapalapala le palukaro chloride poʻo le lime lelei, o nei mea o le a faʻafefe ai le susu e le tatau ai.
  4. Ae e te lei tuʻuina fua i le pito i lalo, e tatau ona faʻamaʻi le potu. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga se fofo i puipui o ia vaega e pei o le lime, suauu sulfate i le vai (mo le 10 lita o le vai, 1.5 kilokalama o le lime ma pe tusa ma le 150 g o vitiol ua manaʻomia). O lona uiga: faʻamaʻa le puipui i le fou o le lime (1.5 kg) ma le lanu lanumoana (150 g) ma le vai (10 l).
  5. E taua le faʻamautinoa i totonu o le puʻe faʻanatura poʻo le faʻamalosia ventilation.
E mafai ona ou faʻamaʻaina apu i le fale? O le tali o loʻo i totonu oa tatou tusiga.

Ina ia iloa le auala e sosolo ai le apu "e le o tulaga faatonuina", faitau iinei.

Itumalo aoga ma le leaga

E faapefea ona teuina apu i totonu o le pulou i le taumalulu ma le pateta? Laveina o apu ma pateta le mafai. E le aoga lenei mea aua o le a gaosia mai apu ethylenelea, pau i luga o le pateta, mafua ai ona ia afainae mafua ai le pateta faʻavae. Ma apu i le taimi e tasi lē fiafia tofo malosi, ma vave vave ona faʻamaʻaina.

E le gata i lea, e le mafai ona e teuina apu kapisi, aniani poʻo kaluka le mafai. O le iʻuga o nei aʻau o le a maua ai se manogi manaia ma le tofo. I le tulaga lautele, o ia fualaau aina e le tatau ona faasaoina i fualaau faisua.

O se pitonuu aoga mo apu o le pears. O nei fua e lagona ai le toʻa i le lata ane. E leai se manogi le lelei ma mulimuli ane pe a uma lena ituaiga o tuaoi.

E faapefea ona saunia apu?

Mo le teuina o fua mo le taumalulu latou te manaʻomia filifili. E tatau ona e mautinoa o le fualaau aina e leai ni nifo, nofoaga na tuʻi, anufe. O apples e tatau ona filifilia i latou o loʻo i ai se mea.

Afai o le apu e leai se mea, o le a le pine ae amata ona paʻu ona o mala. E tatau foi ona e filifilia na fua o loo i ai lava i le natura solo.

E tatau faʻanofo i fafo fualaau aina i le tele ma le eseese.

O pipi laititi e tatau ona teuina i totonu o se pusa eseese mai le tele ma le tele.

E tatau ona faʻavasega lenei faʻamaonia ona o le mauaina o apu tetele e iai tele ethylene, faatasi ai ma tamaiti laiti o le a faʻaleleia vave le fua o fua laʻitiiti.

Ma ona o lenei mea, o le a amata ai ona faasolosolo pea le ola o apu tele, lea i le faaiuga o le a i le tele o mea e seleseleina. E taua foi le togiina o apu e ituaiga. A uma, o apu o ituaiga eseese o loʻo i ai le ola o tagata taitoatasi. O le mea lea, o le tausia o fua eseese e manaʻomia i pusa eseese.

E faapefea ona faʻavasega ia apu mo le teuina, o le a e aʻoaʻoina e ala i le matamata i lenei vitio:

O le a le mea e manaʻomia?

E mafai ona fesuiaʻi faʻatasi mo aʻau o le taumalulu, ae ui i lea, e tatau ona ausia ia tulaga manaomia e pei malosi ma le mama aʻiaʻi.

O le a le mea e teuina ai apu i totonu o le pulou? O le tele o taimi, e teuina e tagata le apu i pusa nei:

  1. I totonu pusa laupapa. Pe a filifilia se pusa e taua tele le faʻamautinoaina o atigipusa pito i luga e le oomiina lalo i lalo. E le mafai ona pipii i luga pito o atigipusa laau, a leai o le a sili ona pagatia le pito i luga o le fua.
  2. I totonu pusa pepa. O lea pusa e tatau ona faapipii le faapipii, ina ia mafai ai ona taofia le malepe o le pusa.
  3. I totonu pulupulu paʻu pepa. Talu ai o loʻo i ai se avanoa i totonu o se pusa, e tatau ona tuʻuina pepa i le pito i lalo ma itu o totoa ma tuʻu ai apu i luga.
  4. I luga fata. Afai o fagu o loʻo i totonu o le fogafale pito i lalo ma mea e toe faʻaaogaina, o lona uiga e sili ona matagofie. O se auala faigofie lea e teu ai e mafai ai e oe ona vaʻai i le tulaga o le faatoaga atoa. A o lei faailoaina ia apu i le pito i lalo, e tatau ona faʻamago muamua ia laumei ma ufiufi i le fufulu poʻo le pepa.

E faʻapefea ona tuʻu fua?

E manaʻomia le fua faʻatasi o fualaau taʻitasi mai isi.

Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e taumafai e afifi apu ia tasi pepape sasaa i ai oneone, laʻau manogi.

Afai o ni apu o loʻo teuina i pusa, ona tatau lea ona tuʻu fualaau aina i laina ma faʻasolosolo, ae le na ona sasaa. Ma afai e teu apu i luga o fata, e mafai ona fufuluina le fua ufi.

Laveina o apu i totonu palasitika ata e talafeagai foi. I lenei tulaga, e tatau ona pei o apu: muamua, tuu ni ata se 2 i totonu o le pusa, muamua le tasi i le umi, le lona lua i le lautele o le pusa. Ona tuu lea o apu i totonu o se papa. I le pito o le ata e tuu i luga ma tapuni le pito i luga o apu.

E faapefea ona teuina apu i le fale? O le tali o loʻo i totonu oa tatou tusiga.

O le fea ituaiga o apu e talafeagai mo le faʻamagoina o le vai? Saili i le taimi nei.

Faitau e uiga i le saunia o apu aʻo leʻi faʻamago iinei //rusfermer.net/forlady/hranenie/yabloki/sushka-y/podgotovka.html

Tuutuuga o teugatupe

O le taimi e teu ai apu i le pito i lalo poʻo le potu e tele lava faʻalagolago i le ituaiga apu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o ituaiga o apu o le taumafanafana e le fetaui lelei mo se taimi umi, ona o le paʻu i totonu ia i latou e matua manifinifi ma matagofie. Ae o le autumn, ma sili atu foi ituaiga o le taumalulu, o loʻo faamatalaina e le mataitusi mataʻutia o le a mafai pepelo mo se taimi umi:

  • autumn ituaiga - e tusa ma le 2 masina i lalo o tulaga talafeagai;
  • taumalulu ituaiga - mai le 4 i le 7 masina.

O ituaiga sili ona lelei mo le teuina o taimi uumi Antonovka, Antey, Calvil Snow, Bogatyr.

Pe a teuina ia apu i le taumalulu i totonu o le fogafale poʻo le potu, e tatau ona e faia se suʻega i nisi taimi. O lona uiga, i atigipusa taʻitasi, paleti, ato e tatau filifili fua pala pe lanu uliuli ma aveese i latou ina ia le mafai ona pasi atu i isi apu le faagasologa o le pala.

O le usitai i fautuaga uma o loʻo faʻamatalaina i le tusiga, e mafai ona e fiafia i le tofo o au lava apu i le taimi atoa o le taumalulu. O le mea autu o le saunia saʻo lea o le taumalulu poʻo fualaau o le autumn, tuʻu saʻo i totonu o pusa ma faailoa pusa, pallets po o pusa i le fogafale poʻo le potu.

O tulafono mo le sauniuni ma le teuina o apu i lenei vitio: