Laʻau

Fittonia - tausiga ma toe gaosia ile fale

O le lalelei ma le lalelei o se fale talafeagai i totonu o le fale e aʻafia ai tagata sili ona lalelei. Ina ia tupu se fugalaau manaia i le fale, o le a tele se taumafaiga. O se laau tele laau a Fittonia, tausiga ile tausiga ei ai ona lava uiga, e mafai ona teuteuina soʻo se fale i totonu. I totonu o le tusiga e mafai ona e faamasani i foliga o mea o loʻo i totonu o le teuteuina o aganuu.

Faʻamatalaga

Fittonia o le aiga o Acanthus. O le mea na fanau mai ai le lauiloa o Peru. O le maualuga o se fale ile fale e mafai ona oʻo i le 10-60 cm. Faʻalagolago i le ituaiga, o 'au o se faʻalauiloa e mafai ona:

  • saʻo;
  • fetolofi i luga o le palapala.

Laʻau faʻatau

Ua manuia le faʻatupulaia o Fittonia e avea o se mea faʻapitoa poʻo se mea e faʻaleleia. O le umi o laʻau e oʻo atu i le 8-10 cm. E mafai ona valiina i totonu o lanu manulele ma lanu enaena. O laʻau e pei o le fala o loʻo i ai se togi lima e faʻamalosi ai le umi o le mama. O le umi o laulaau e mafai ona oʻo i le 10 cm. O le laumei lanumeamata e iloga i luga o se mea e faʻamamafa ai luga, vevela, faʻalelei ma sili ona fiafia i le paʻi. I luga o pepa laupepa, o le upega tafailagi mimiti, valiina i:

  • papaʻe
  • lanu piniki;
  • solo;
  • lilac;
  • lipine siliva.

Lea, e fuafua i le ituaiga, e mafai ona lanu violē, siliva-siliva ma sinasina.

Mo faʻamatalaga! O fugalaau a Fittonia na latou mauaina o latou igoa e faamamalu ai teineiti e toalua a Fitton, o latou igoa o Sara-Maria ma Elisapeta. O tamaitai na nonofo i Victorian Egelani na fatuina le uluai tusi tusitusi masani o le botany. Mo lenei mea lelei, na lalagaina ma le teuteuina perennials o latou mamalu, lea na faʻaaogaina i na tausaga e fai ai tapuni lanu meamata lanu meamata i le teritori o togalaau malulu ma greenhouses.

Ituaiga ma ituaiga o Fittonia

Crossandra: tausiga o fale ma fugalaau fugalaau

Lalo o ituaiga sili ona lauiloa o le phytonia.

  • Fittonia Mix o se sui o se vao vavalalata, o loʻo faʻapupulaina i luga o laʻau, ma o lona maualuga e oʻo i le 8-10 cm. O ona lala laau vevela e aofia ai le eleele. O aʻa e mafai ona faia e tusa lava pe o ni vaega o le nodal. O faila o le oval-elliptical i luga o petioles. O le umi o papatusi pepa e oʻo i le 70-90 mm. O laʻau lanumeamata Matte o loʻo i ai ni vevela vevela o lanu eseese. Tausiga i le fale mo Fittonia Mix e le faigata tele;
  • Fittonia Josan o se fualaau aina suamalie. I luga o laulaau susulu o le paolo maa, o le i ai o vevela mafiafia o se paolo lanu piniki matagofie e lauiloa;
  • Red Fitton - o se sui o le aiga o Acanthus, lea e iloga i lau paʻu o le emerald ma le i ai o vela mumu;
  • Fitton Skeleton o se mea ofoofogia tele, lea e iloga i se lanu uiga ese ma le fausaga o laʻau. Shoots i Fittonia Skeleton fetolofi. E teuteuina lau laʻau moa ma laʻau mumu e foliga mai o se telefoni feaveaʻi. Pepa o laupepa i paolo olive. O le malosi o le lanu elemene e mafai ai ona ausia se aafiaga malamalama;

Ituaiga eseese o laau toto

  • Fittonia White Anna o se faʻaaloalogia ma mamanu ile lanu paʻepaʻe. E i ai se tuaoi lanu i luga o le pito o laupepa. Whitewood ituaiga e le lelei;
  • Vershaffelt Fittonia o se aganuu o loʻo faʻaalia e fusi fetolofi e ufiufi i fuga vine. O le ituaiga e faigofie ona faʻaleleia e ala i le taoto. I luga o lanu lanu meamata lanu mumu;
  • White Fittonia o ituaiga eseese o Fittonia e talitutusa ma le White Anna ituaiga. E leai se tuaoi e faataamilo i pito o papatusi pepa. O veins o se paolo paʻepaʻe paʻepaʻe e fai si manogi.

Tausia Tulaga

O le faʻaleleia lelei o le faʻaleleia lelei o le tino o le a mafai ai e oe ona tupu se fualaʻau ola maloloina o le a fiafia ia te oe i se foliga vaaia.

Malamalama

Guzmania - tausiga ile, gafa ma toe gaosia

E tele taimi e le mafaufau tagata fai fua fugalaau pe faʻapefea ona tausia le fittonia. Ina ia tuputupu ae i le fale, e tatau ona e tausia le lava o le malamalama i totonu o le potu o loʻo i ai ipu. Ae ui i lea, i lenei tulaga, e le tatau ona faatagaina le susulu o le la e ulufale ai i le lanu lanumeamata. Ua fautuaina e le au faifaatoʻaga tomai ia tuputupu ae Fittonia i luga o faamalama faamalama mai sasaʻe po o sisifo. O tauaso e tatau ona tautau i faamalama e tuʻuina atu ai le malamalama faʻasalalau i lanu.

Faʻalogo lelei! Le leai o se moli e taʻitaʻi atu ai i le leiloa o aganuu lau laau. I masina o le taumalulu, e manaʻomia le tuʻuina atu o faʻamalamalamaga faaopoopo i moli mumulu.

Tulaga o le vevela

I le taimi vevela, o le vevela i totonu o le potu lea e teu ai fugalaau e tatau ona i le va o le 23-25 ​​° C. I masina o le tau malulu, e mafai ona faʻaitiitia le puleaina o le vevela, ae le pa'ū ile 19 ° C. O le mafanafana o le ea e mafua ai le atinaʻeina o faʻamaʻi eseese, lea e ono mafua ai le oti o vao. Ina ia aloese mai le pau o laulaau, e fautuaina e aloese mai tusi i totonu o le potu ma se suiga tele i le ea vevela. E oo lava i le taumafanafana, e le tatau ona e ave ni fagu i fafo atu o le fale.

Faʻasa

O se sui o le aiga o Acanthus e manaʻomia le fua o le eleele. A mimiti le palapala, e amata ona lafo ese le laau i le laau. Ae ui i lea, e le tatau ona e faatumuina fugalaau, aua o le eleele e mafua ai ona pala le aʻa. O le faʻamaualuga e na o le vaitau o le vevela o le pito i luga. Mo le faʻavaivai, e tatau ona e faʻaaogaina vai inu i le vevela o le potu.

Lafoaia

I le faʻaopopo atu i le faʻavaivai, e manaʻomia e Fittonia le faʻaleleia o le tino. Afai e te le amanaʻia lenei fautuaga, o le a faʻaitiitia le maualuga o le eleʻele, lea o le a mafua ai ona maua i meaola faalafua.

E fautuaina le faia o le suavai i aso uma ao lei oso le la ma pe a uma le goto o le la. Ua fautuaina e le au faifaatoʻaga le tuu o ipu ua faatumulia i vai e lata i ogaumu ma laau, lea o le a faateleina ai le malulu o le ea.

Fugalaau matagofie

Fertilizer

I le gasologa o le tausaga, e manaʻomia le faia o laʻei pito i luga. Ole aofaʻi o le faʻamalaʻau e le tatau ona sili atu i le metotia fautuaina e le kamupanī. O le tele o micronutrients i le palapala e mafai ona mafua ai le faaleagaina o le vao. O se filifiliga lelei mo le fafagaina o Fittonia o le a faʻalavelave tele le faʻamalolo.

I le taumalulu, o le laei luga e faʻaaoga 1 taimi i le 5-6 vaiaso. I masina o le mafanafana, o le taimi ole laei pito i luga e oʻo ile 1 taimi i le 14 aso.

Taua! E tatau ona fufulu mama le eleele ile lima ole vao.

Teuteu

Mo le faʻaleleia atili o le totoina o laau, e fautuaina e toe faʻapipiʻi pito i luga o atigipusa. A o tuputupu ae, o le vaega pito i lalo o le aganuu teuteu e amata ona le manava.

O Fittonia o se fugalaau e faasolosolo malie ona leai ni uiga teuteu. Ina ia toe faʻaleleia le vao, e tatau i le faaiuga o le vaiaso mulimuli o Mati e vavaeina ai. E taua le faia o gaoioiga i ni vaega se lua ina ia aua le afaina ai le avanoa lanu meamata ma ia aua le faʻaitiitia le fua o le atinaʻeina o taʻaleʻa talavou.

Tausaga o le Taumalulu

O le tausia o fittonia e le faigofie. O le fugalaau e faigata ona ola i le taumalulu, aua o lenei taimi o le tausaga e fesuiaʻi ai potu, ma e tele naua le ea. Ae o le malulu e mafai ona aʻafia ai le ola maloloina o le fale ma e oʻo lava i le oti. O le vevela o le potu e le tatau ona paʻu i lalo ifo o le 17 ° C e tusa ai ma tulafono o tausiga, ma tatau ona tuʻu ese ipu mai maʻa. E latalata i pusa ei ai fugalaau, e mafai ona e faʻaopopo vaʻa tumu i vai.

Taua! O le tausiga lelei o le laau o le a le faatagaina ai Fittonia e le toe totogo pe amata ona malogo.

Faʻafefea ona faʻaleleia

Chlorophytum - tausia ile fale ma toe gaosia
<

O le laau e mafai ona faʻaleleia i le taimi o le faʻavasegaga, faʻatagaina e toe faʻafouina le vao.

O laʻau talafeagai ma 3-5 lau e vavae ese mai luga o le vao. Ina ia faʻavaveina le faagasologa o le aʻa, e aoga le filifilia o le toto e oʻo i lona 60-70 mm. Laʻau e totoina i le oneone ma le pito i lalo. I luga, o laasaga e ufiufi i fagu tioata. E fa vaiaso mulimuli ane, e tatau ona aliali mai aʻa i luga o le oti. E taua le faʻamamaina o le oneone i se taimi talafeagai ma aveese ia apa mo le faʻaleleia o le ea.

Ina ia mafai ona e aʻa, e mafai ona e faʻaaogaina se pusa vai, lea e tatau ona pupuni ai le pito i lalo ole fagu. O mea o loʻo i totonu o le koneteina e ufiufi i se ata tifaga i le pito i luga, lea e tatau ona aveeseina i aso uma e tolu mo le faʻaleleia. O le seleselega e faʻamamaina faʻaleumalie e ala i le pulupulu. Ina ia faatelevaveina le faagasologa, o le vevela i totonu o le potu o loʻo i ai vai vai e tatau ona teuina ile 28-29 ° C. O le taimi lava e maua ai aʻa i luga o le gaioiga, e mafai ona e totoina le tipi i totonu o se koneteina ua tumu i eleele lelei. O le vaʻaiga o Fittonia e le o se faʻafitauli faigata.

Fittonia i totonu o le pusa tioata

<

Faʻafefea ona vaʻaia

Faatasi ai ma le matua, ua le iloa e Fittonia lona teuteu, ua fautuaina e tagata fai togalaau fugalaau le toe totoina o le laau ina ia toe faafouina ai le togavao. O le laasaga muamua o le filifili lea o se potoa lautele ma le maualalo, i le pito i lalo o le mea o loʻo tuʻu ai se laulau o le uamea lautele. I le pito i luga o lenei mea, ua tumu ai se palapala eleele ile faavae ole:

  • peat;
  • oneone;
  • turf land;
  • eleele faʻasoa.

Ua totoina lelei le laau i totonu o se koneteina fou. I le pito i luga o le aʻa, e sasaa le palapala.

Fittonia e aʻafia i le gaosiga o laau vevela e manaʻomia togafitiga faʻaeteete. Ae ui i lea, o taumafaiga uma na faʻaaluina e le tagata e faʻaolaina e faʻamalieina e foliga vaaia matagofie o le fugalaau fuʻa, lea o le a fiafia i aso uma ma maua ai le tele o lagona fiafia mai le tele o le fugalaau.