Laʻau

Mea matautia ma aoga o le wolf cub

I le natura, e tele laau ua leva ona faʻaaogaina e tagata mo togafitiga faafomaʻi, ae o nisi oi latou na o mea aoga e maua, aʻo saogalemu atoatoa mo le soifua maloloina, o isi e le faʻaeteete e mafai ona faʻaleagaina. Ou te fia taʻuina atu se tasi o sui o le meaola mulimuli. Maʻeu le saogalemu o le pulou a le luko ma e tusa pe leai foi le gauai i ai - faitau i ai.

Faamatalaga ma le tuufaatasiga o wolfberry

O le wolfberry o loʻo faʻatusalia i le natura e ala i ni paʻu mafiafia, pe teuteu ai laʻau lanumumu matagofie. O fualaau totogo e amata i le amataga o le tautotogo, ae o le fualaau aina e na o Iulai (e le masani ona faia ia Aukuso). O fugalaau o le luko e aofia ai le 4 peta, lea e ola faʻatasi i le pito i lalo i totonu o se pu.

O le malo e foliga mai i fugalaau ma se lanu enaena, ae i le tele o ituaiga o meaʻai e piniki. O ituaiga uma o lino luko e matua inu lava, lea e taua le manatuaina pe a aoina ma faʻaaogaina. O le wolfberry masani (sili ona taatele) o se ogaumu tele, masani 180 cm le maualuga.

E iloga i le lanu samasama-fulafula, sina paʻu paʻu ma saʻo. O lau o le laau o loʻo i le itu e sosoo ai, ma i le pito o paranesi taʻitasi o latou ogatotonu. O fugalaau i luga o le vao e manogi lelei, ma o lo latou sulugi e pei o se hyacinth.

O le paʻu piniki mumu po o le mumu mumu e totogo i luga o laʻau ma le oʻo mai o le tautotogo, aua o loʻo i totonu o le au o le tausaga ua mavae (ua taʻua lea o le caulifloria). O fualaau suamalie mumu sesega o se vaomatua e ufiufi ai lona ogalaau ma lala, ma nofo i lalo ifo o lau.

O le tele o meatotino aoga ma matautia o wolfgrass ua faʻamatalaina le auai i lona tuufaatasiga o mea oona Dafnina glycoside ma meserein, lea e taofia ai le gaioiga o le vailaʻau K. O nei elemene o loʻo i ai i soo se vaega o le laau, ma i totonu o le paʻu o le luko o loʻo i ai foi solo, gums, gum ma suauʻu manogi. O fua o le laau o loʻo i ai giccosin coccogne, pigments, coumarin, suauu ma suga taua.

I le vaomatua, e mafai ona e maua vao i Amerika i Matu, mauga o Europa ma Asia. I Rusia, e masani ona maua i luga o le teritori o le malo o Belgorod ma Kursk. O le laau e sili ona fiafia i le mafolafola ma lapisi eleele, o mea e le mautonu.

E te iloa? O le igoa Latina mo daphne o le "daphne", na faaigoa ai le togavao i le Greek nymph Daphne. I lona Metamorphoses, na taʻu atu ai e Ovid le auala na avea ai le afafine o le atua vaitafe o Penea ma se laau.

Mea aoga o le fale

E ui lava i lona oona, ua maua ai le wolfgass lautele fomaʻi faʻaogape a faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le faʻanoanoa, faʻamaonia le faʻatinoga o le cardiovascular system, o le fatugalemu o le tino ma le gastrointestinal tract, puipuia ai le atinaʻe o fomaʻi, faʻaitiitia vave le faʻaogaina o faʻamalositino, faʻalauteleina le faʻamaʻi manuʻa, aveese faʻamaʻi mai meaola ma faateleina faʻamalosiaga lautele.

O le galuega o le gastrointestinal tract ma le fatugalemu o le tino o le tino e aʻafia lelei lava: apu, purplecrop, monarda, cinquefoil white, chervil.

E le gata i lea, o le laau o se vaega o tupe mo le le mautonu, faapea foi ma fualaau mo togafitiga o furunculosis, tiga o throats, dropsy, tale, tuberculosis, thrombosis, diathesis ma nisi faamaʻi. O sauniuniga uma e faʻavae i luga o ia mea e iai laʻau lelei, antibacterial, antiepileptic and hypnotic properties.

I le tele o tulaga, o le tuufaatasiga o le luko tamaiti e faʻaaogaina e fai ma sui o fafo. E ui i le mea moni o lenei laau toto o se tasi lea o togafiti sili ona agalelei ma vave o le meli, o lona meli, e pei o isi vaega, e matua inu, ma e mafai ona faʻaaogaina pe a uma le kuka.

E faʻapefea ona faʻaaoga se vavaega a le luko

I tagata, o luko e faʻaaogaina pe a maeʻa le sauniuniga tatau ma le gaioiga talafeagai. E masani lava, o le tele o ituaiga o mea teuteu, meaola ma gaʻo e saunia i luga o le faavae o le laau;

E taua! E mafai ona e faʻaaogaina se luko i totonu na o lalo lava o le vaavaaiga a se fomaʻi, e leai se togafitiga faʻapitoa. Afai e te le o mautinoa e uiga i le talafeagai o lona faʻaaogaina, e sili atu ona lelei le filifilia o se isi fofo i le faafitauli oi ai nei.

Atagofie

Ina ia saunia se teuteuga o le wolfberry, e mafai ona e faʻaaogaina le paʻu, aʻa ma fua o le vao. E tele suʻega mo ia auala, ae o le a tatou tauina na o mea sili ona lauiloa.

Filifiliga 1

Mo le 100 ml o le vai inu, e tatau ona e ave le 2 g o le luko i aʻa ma, pe a uma ona faʻafefiloi, tuʻu le mea inu i le vai vai mo le afa itula. A maeʻa le taimi atofaina, ave ese mai le vevela ma alu e faʻaaoga mo le 15 minute. A maeʻa, e mafai ona avea le teuteu e pei o se paʻu moe malosi mo le mailei (faʻavalea i le 5 g).

Filifiliga 2

2 g o aʻago magogo laau toto e tatau ona sasaa i le 1 ipu vai inu, ma, pe a uma ona tuu i totonu o se ipu ua tapuni, tapuni ile vevela vevela mo le 15-20 minute. O le tino maeʻa e aveeseina mai le ipu, faʻapipiʻi ao vevela, ma pe a uma ona faʻasalaga le voluma ua fetuunai i lona uluai tau.

O le meafaigaluega e ave ile 5 pa'ū faʻatolu i le aso ao leʻi 'ai, pe 1 teaspoon ile lua i le aso. E pei o le lomiga talu ai, e talafeagai mo le faʻaaogaina o se anti-epileptic ma le faʻapipiʻi. O le umi ole togafitiga e 5 aso.

Filifiliga 3

I le avea ai o ni meafaitino, latou te seleseleina le paʻu o le wolfberry ma nutimomoia ai. Ma, 20 g o lenei paʻu e tatau ona liligi i le 1 ipu vai inu, ma vevela i luga o le vevela vevela, susu seia oʻo i le afa o le aofaiga o le vai ua faʻaitiitia. A maeʻa lena mea, ona faʻatagaina lea o le decoction e faʻaliliu ma faʻafefiloi 1-2 pa'ū faʻatolu i le aso.

Filifiliga 4

O le taimi nei o le ae manaʻomia ai fua o le laau (5 g) ma le 500 ml o le vai. Latou te manaʻomia le kuka ile vevela vevela pe a ma le 5 minute, ona faʻasolo mo le isi itula. A maeʻa le taimi atofaina, e tatau ona faʻafefe le gaʻo ma faʻafefete i le 1 teaspoon faʻi tolu i le aso.

I le faʻaaogaina o nisi o fua o loʻo faʻamatalaina, e mafai ona e taulimaina ma le lelei ia le ova, gaioiga o le inflammatory i le tino, parasite ma isi maʻi na taʻua muamua.

O le tele o laau totino o loʻo i ai vailaau faʻaleagaina o mea inu ia: taʻele, manogi manogi, suvi vao, dodder, crocus autumn, ipu faʻaofuofu. O le mea lea, pe a faʻaaogaina, ia matua faʻaeteete.

Faʻatau

O le fusi o volcheyagodnik e fesoasoani e tau ma radiculitis, neuralgia ma e oʻo lava i tumutumu, aemaise lava, e faʻaaogaina mo le kanesa o le susu ma le leukemia. A oʻo i le toothache o lona uiga o le a maua ai se faʻalogiga faʻagutu.

Ina ia maua se vailaʻau faʻamalo, 1 g o fualaau aina e tatau ona liligi atu i luga o le 100 ml o le vai malulu ma tuʻu ai i le infuse mo le 8 itula. A maeʻa le faʻaaogaina o le oloa e faʻaaoga i le 5 ml 3-4 taimi i le aso (pe a uma le 'aiga o le taeao, le aoauli po o le' aiga o le afiafi), pe a uma ona faʻaitiitia le oloa i le 50 ml o le vai.

E mafai foi ona e faia se afuafuga mai le laumei paʻu lau: 1 sipuniti o mea lamolemole gaosia lelei e tatau ona faaopoopo i le 0.5 lita o le vai inu, ma a uma le lua itula o le afu ma le vevela, faaaoga 1 teaspoon 1-2 taimi i le aso. O lenei meafaigaluega e fesoasoani e faʻafetaui ai le ascites ma le malosi.

Tincture

Mo le sauniuniga o se vailaau oona mai vine 1 g e tatau ona liligi le 100 ml o le ava malosi (i le 70% matuitui) ma tuu mo le lua vaiaso e tuu i se mea pogisa. Ona mafai ai lea ona ave le siʻosiʻomaga 2 faʻafefe tolu taimi i le aso, filifilia le taimi pe a uma se taumafataga (togafitiga e 5 aso). E le gata i lea, o lenei meafaigaluega e sili mo laʻau mo le faʻamaʻi ma le rūmū.

Nai lo o fua, e mafai ona e faʻaogaina le tutusa o le paʻu, e na o le tasi le vaiaso e tatau ona faʻauu ai le paluga, faʻasolosolo malie le pusa. Mo le faʻaogaina o maso o le laulaufaiva, o le mumu ua maeʻa i le gutu mo le 1-2 minute, ona feanu lea, ma o le gutu lava ia e mulumulu lelei i vai mama.

I totonu o le lotoifale, o le moa o le paʻu o le wolfberry ua avea o se sui faila, e pei foi o le thrombophlebitis, thrombosis, scrofula, faamaʻi tiga, o le tino o le pharynx poo le esophagus ma le taotoga o le tino.

E taua! O fua uma o loʻo i luga ua tuʻuina atu mo na o faʻamatalaga faʻamatalaga ma e le o ni taʻiala mo faʻatonuga. O le mea lea, ae e te leʻi atofaina oe lava i se meafaigaluega faapitoa, ia mautinoa e feutagai ma lau fomaʻi.

Faʻaleagaina o meatotino ma faʻailoga

E itiiti ni laau e pei o fualaau e pei o se wolfberry. E oʻo lava i lona lalelei pe a faʻamaʻaina e mafua ai le faʻavevesi o le mucous membranes o le alamaʻi ma le isu, ma a maeʻa ona 'aina le fua o le a e lagona tiga o le manava, susunuina o le gutu ma le taoto (vomiting, vaivaiga lautele ma e oʻo lava i faʻamafanafanaga e mafai).

I le tasi taimi i mata, o le sap o le laau e taufaamatau i le gasegase o le kiona, lea e faigata foi ona faamalolo. Aafiaga i luga o le pupuʻu, e oo lava i le pito itiiti o le paʻu ua lagona e pei o se afi mu ma le vevela, ma o le tino ma le paʻu e foliga mai i luga o le mucous membrane. I le taimi lava e tasi, afai e te paʻi i ai i se paʻu susu, atonu e ono aliali mai manuʻa o le purulenti. Talu ai ona o nei mea uma, o le faʻaaogaina o wolfberry i vailaau faʻasoifua maloloina e fesoʻotaʻi i taimi uma ma lamatiaga tau soifua maloloina.

I se faaupuga faigofie, o fualaau uma e maua ai le luko e leaga i le tasi tikeri po o le isi, ma e mafai ona faʻaaogaina pe a uma ona feutagai ma se fomaʻi lelei ma lalo o lana vaavaaiga. O le mafaufau o le tagata lava ia o lona uiga o le ola.

O le faʻaaogaina o fualaau oona i luga o le laufanua e matua faʻasaina (tusa lava pe faʻapipiʻi) mo le lactating, fafine maitaga ma tamaiti. E le mafai ona e faʻaaogaina le laau ma mo soʻo se toto, tachycardia poo le fatu le fatu, faʻapea foi ma tagata e le faʻalogo i ona vaega. O isi tagata uma e faʻaaoga fualaau faʻasaina ma ona anotusi e tatau ona manino le pipii i le metotia.

E te iloa? I le Vaitau Tutotonu, o le sua o le paʻu o le luko na faaaoga e pei o le vevela, lea e tele tamaitai o faʻaaogaina. Peitai, o tala faasolopito e faapea foi o le faaumiumi o le faaaogaina o na foliga vaaia na mafua ai ona matua faaleagaina le toto toto o foliga.

Aoina ma sauniuniga o meafaitino mata

O le mea autu faʻamalositino o le wolfberry e masani lava paʻu o se laau. E tatau ona aoina aʻo leʻi tupu le fuga laau, o lona uiga, i le amataga o le tautotogo poʻo le afa muamua o le taumafanafana. Ina ia faia lenei mea, mai le ogalaau ma lala lanu, e tatau ona vavae ese i fasi ie manifinifi ma tuu i le tasi papa (pito i totonu agai i luga) i totonu o se potu malogo ma mautu, ma tuu ai iina seia maeʻa atoa.

Seʻivagana ua matutu le paʻu, o lona uiga o le a susu, e mafai ona e paʻi i na o totigilima, talu ai o le fatu o le sua o le suamalie i luga o le paʻu e faʻaosofia ai le fausiaina o maʻi pipili ma maʻi mama, ma faʻatasi ai ma le faaumiumi o fesoʻotaʻiga o le a taʻitaʻia ai i le mea oona tele o le tino.

E amata ona latou selesele fua o laau afu i le faaiuga o le taumafanafana, mulimuli ane latou te manaʻomia se faamago faapitoa i le maualalo o le vevela. O nisi taimi o laʻau ma lala e faʻapipiʻiina ma le totoa mai le vaomatua o loʻo faʻaaogaina e saunia ai ni fomu ma, i le aoina mai i ni nai launiu, e tautau i le fale po o se isi nofoaga pogisa ma vaʻaia.

Aua nei galo e tusa lava pe a uma le mago, o le a leai se mea e leaga ai le meaʻai, o le mea lea, e le mafai ona tuʻuina atu le faʻagasologa o sauniuniga i tamaiti, ma e tatau ona teu ese ia mea e faʻaaogaina, i totonu o pusa ua saini. A faʻaaogaina se laau toto, o le a aoga le manava, o le a puipuia ai oe mai le manava i mea oona e faʻaumatia e ia.