Fualaau aina

Faʻapitoa ma taʻiala o le faʻapipiʻiina o upega fou mo kukama

Kukama, e pei ona lauiloa, o se lala totogo ma i totonu o le togalaau e manaʻomia ai le tele o avanoa avanoa mo a latou laulaau uumi ma lau lautele. O le toʻatele o tagata nonofo i le taumafanafana e latou te tuʻuina fua atu a latou meaola lanu meamata, ma latou ola i luga o auala ma e oʻo lava i totonu o moega vavalalata. Ae o le a se mea e fai pe afai e laʻititi le 'upega tafaʻilagi, ae ou te manaʻo e ola tele i luga? O fea e maua ai le avanoa avanoa mo kukama e ola lelei ai ma lagona le lelei? O iinei e mafai ona e sau i le fesoasoani o se auala saʻo i le galueaina, o lona uiga, o le faʻaaogaina o upega eletise mo kukama. O le a le faʻaogaina, o le a le aoga mo kukama, e sili atu ona lelei le filifili ma le auala e faʻapipiʻiina ai - o tali i nei fesili, faʻapea foʻi ma faataitaiga manino o le faʻaoga i luga o le ata, o le ae mauaina ia tatou tusiga.

Tuputupu i luga o le faasologa: o le lelei o le metotia

O lenei metotia e tele mea lelei e faigofie ona matauina i le maeʻa ona tuʻuina atu lenei masini.

  1. O le mea muamua e puʻe ai lou mata o le vave vave ma le fiafia tele O le a amata ona feʻaveaʻi fuālaʻau malolosi i sela, taumafai mo le mafanafana ma le susulu o le la, faasaoloto ala savali ma auala i le va o moega. O le tele o le faʻaogaina o avanoa faʻapitoa o se tasi lea o tulaga taua o lenei auala.
  2. A uma le faʻamaua muamua po o le timu, o le ae matauina le vave vave ona mamae lau laau toto, lea e sili atu faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻamaʻi faʻamaʻi, e pei o le powdery mildela mo se faʻataʻitaʻiga. I le uma, ua iloa o lenei mea ma isi faʻalavelave tutusa e pei o nofoaga susu e le malolo mo se taimi umi.
  3. Avea ma limbo, o au laau ma a latou o fua e mama ma mama i taimi umama, o le mea sili ona taua, e oʻo lava ina matua. A uma, o le la ua faʻamalamalamaina uma kukama atoa, e le pei o loʻo lalafi i lalo o vao ma laʻau, o taoto i le eleele.
  4. E le mafai e lau fua ona faʻaalu, aua o fualaau taʻitasi e vaaia, ma o lea o le a faʻalavelaveina i le taimi.
  5. O le mamao ese mai le eleele, i le vevela ma mafanafana tulaga, oe O kukama o le a le avea ma mea e afaina ai slugs, faʻapea foʻi ma pusi - o tagata alolofa tele i nei fualaau faisua.
  6. O Ia lava o le faagasologa o le seleselega o le a sili atu ona talafeagai mo oe ma fiafia. Ma, e pei ona faaalia i le faatinoga, o le a avea atili le fualaau aina ma mea sili atu i tulaga o le alualu i luma, o se isi mea taua faaopoopo.
E te iloa? O kukama e le gata ina masani ia i tatou lanumeamata. I le lalolagi atoa o loʻo i ai ituaiga eseese e valivali lenei fualaau faisua i lanu e le masani ai. O le mea e sili ona leaga o le ituaiga Mammordica (kukama-crocodile), o ona fua e maua ai le lanu samasama-lanu samasama ma e foliga mai o le gutu o le tarako ma se lanu mumu sesega ua pipii.

E faʻafefea ona filifili se faʻamatalaga mo kukama

O ituaiga o upega mo kukama, faʻapea foi ma auala e faʻapipiʻi ai, e tele. E tofu i latou uma ma o latou lelei, ma ina ia mafai ona malamalama atili i mea uma, o le a tatou taulai atu ia i latou taitoatasi.

Ia faʻamasani oe lava i tulafono o le luluina mo ituaiga o kukama e tasi ma le partomacarpic.

Shpalernaya

O le faʻaaogaina o lenei ituaiga ua manatu e sili ona aoga, aua e aofia ai le lagolago faaopoopo, lea e avea ai le fausaga atoa ma le tumau ma le malosi. E mafai ona faʻapipiʻi tapena i soo se auala, e fuafua i ou manaʻoga ma lou tofo. E mafai ona avea ma lagolago faʻaputu po o le faʻatūina, A-foliga ma e oʻo lava i se lagolago foliga.

O nei filifiliga uma e ese mai le tasi ma le isi i le foliga vaaia ma e leai sona aoga i le tuputupu ae ma fua o kukama.

Pipi

O le vailaau palota o se mea lelei lelei lea i se faasologa faʻasalaga mo le tuputupu ae o kukama. O se faiga e taatele, ma e tatau ona ia amanaʻia le tulaga maualuga o le faʻaaogaina o meaʻai faʻatoʻaga. O le meafaitino e maualuga le malosi, lea e mafai ai e le fausaga ona tuʻuina atu mamafa mamafa, faʻapea foi ma se maualuga o laei, lea o le a maua ai le avanoa e faʻaaoga ai le manua tutusa mo le silia ma le tasi le tausaga.

E taua! Mo le faʻaaogaina faʻapitoa e fautuaina e le au fai togalaau le faatauina o se faasologa ma sela i le lautele mai le sefulu senetimita.

Metallic

O le mamanu sili ona malosi ma sili ona faʻatuatuaina lea o le a mautinoa lava ona e auauna atu mo le tele o tausaga ma o le a mautinoa lava le tetee atu i le tele o fua o kukama. Ae ui i lea, o lenei metotia e toso ai: o le tau maualuga o meafaitino pe a faatusatusa i lomiga muamua ma le gasegase o le uamea i le afaina. O le mea e leaga ai, i le aluga o taimi, ona o le faʻafefe faʻafefe ma timuga, e mafai ona fufulu lau masi uʻamea.

Faʻapipiʻiina o se faʻatautaia

O le faʻapipiʻiina o se meaʻai mo kukama ma ou lava lima e le faigata tele. O le mea autu o le filifili lea o se nofoaga talafeagai ina ia le mafai e le fausaga ona faalavelave i soo se tasi (pe tusa ma le mita ma le afa mai isi moega), ma faʻaputu foi mea uma e tatau ai.

E taua! O laina o le taʻavale e sili atu ona lelei le faʻapipiʻi i le tulaga mai sasaʻe i sisifo. O lenei mea o le a mautinoa ai le susulu o le susulu o le la i laau uma i totonu o le togalaau.

O le a le mea e manaʻomia

Mo le fausiaina o se faasologa faigofie e te manaʻomia:

  1. Polokalame. O lua nei koluma 1.5-1.8 mita le maualuga i pito o le moega. O lagolago e mafai ona avea ma uʻamea, laupapa poʻo le faia o se paʻu umi - e le taua tele. O le mea autu o loʻo lava lo latou faatuatuaina ma e mafai ona latou faia a latou galuega autu - ia tausia le fausaga atoa i lalo o soʻo se tulaga (malosi malosi poʻo le faʻaleagaina o masini).
  2. O le nofoaafi faʻamalosi mo le faʻapipiʻiina i le pito i luga o le fausaga. E mafai ona maua mai i soʻo se mea e sili ona umi ma faʻalagolago.
  3. E tatau ona tausi pupu mo le sele, faatasi ai ma le fesoasoani lea tatou te faʻatulaga ai le nofoaafi i luga ma faʻafesoʻotaʻi faʻatasi. Afai o le fausaga e lelei, e mafai ona avea ma tulimanu e lua o loʻo faʻaofuofu ma ni pu mo le fao.
  4. Net lava ia (tapuni poʻo palasitika).
  5. Twine poʻo le mafiafia le maea.

Laasaga i lea Laasaga Faatonuga

  1. Muamua, malupuipuia, loloto le tietie i totonu (matou teli i totonu) lua lagolago i autafa o le moega.
  2. O le faasologa, muamua na faataatia i luga o le eleele, ua maeʻa ona oso i luga o le nofoaafi, lea o le ai luga o le fausaga. (O lenei faagasologa o le a tutusa ma le taina o pupuni i luga o se fatu.)
  3. A maeʻa lena, o le nofoa faʻatasi ma se faʻavaa i luga, tatou te nonoa faʻamau ma itu e lua i lagolago. E fesuiaʻi le fale U.
  4. Ma le isi, ia faʻasaʻo le laina i lalo, o taamilosaga o loʻo nonoa ona pito i itu uma e lua i lagolago ma se manoa po o se maea. Ia mautinoa o loʻo saogalemu tele le manisa ma tausia i foliga.
O mea uma, i le taimi nei i se fesoasoani faapena mo kukama, na faia e ou lava lima, e mafai ona e nonoa laau totő.

E te iloa? O kalaku e gafa io latou augatuaa io latou augatuaa - liana, lea e taatele i le itu i saute sisifo ma mafai ona aʻe maualuga i le maualuga e oo i le 20 mita. Zucchini, melons ma kulkeni ua manatu foi o aiga o kukama.

E faʻafefea ona nonoa kukama i luga o le taʻavale

Mo le faia o lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina le filo umi poʻo le twine. O le mea autu ma le pusi o le faʻaogaina o nodules e te faʻapipiʻiina i luga o laʻau o laau laiti e le lofituina ai ma e le taofia ai le tafe mai o le sua mai le aʻa i pupu.

Aoao pe faapefea ona tupu ituaiga o kukumba e pei o: "Lototele", "Zozulya", "Siamani", "Nezhinsky", "Tausitusi".
O le mea lea, faʻalemu, faʻapipiʻi lemu le tasi pito o le maea i le pito i lalo o le vao, matou te tosoina le lua e ala i le upega i luga o le nofoa pito i luga, faʻamautuina i se manoa malosi. Ia mautinoa o le laau e le o faʻaloloa tele - o lenei maea o le a avea ma taʻiala mo laau ola, lea o le a taʻitaʻia atu ai i latou i le faasologa.

E mafai foi ona e faʻaaogaina ni faila faapitoa. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, ua leva ona taina le antennae ma tipi pine i luga o le faasologa i le maualuga lea e mafai ai e le uumi o le laau ona faatagaina. Ona faia ai lea o lona lava auala, pipiimau ma pipiʻi i sela.

O lenei ua e iloa le auala e teu ai avanoa i totonu o le togalaau, faʻaaogaina le metotia o le totoina o kukama i luga o le faasologa o le moega, iloa pe faapefea ona faʻapipiʻi le faasologa i luga o moega, ma iloa foi le auala e fusi lelei ai kukama i le sosolo.

I le faʻaogaina o lenei metotia, o le a mafai ai ona e faʻatinoina le talitonuina o lona faigofie ma le faʻatinoga.