Apple laau

Faamaumauga o le manuia o le galueaiina o le apu "Aristisk"

O aso uma lava, ua avea ai se vafealolagi o se ituaiga o laau o le a faateleina le lauiloa i le va o fai togalaau i lo tatou atunuu. I totonu o lenei tusiga o le a tatou auiliiliina auiliiliga o uiga o lenei ituaiga ma pe faapefea ona toto se fatuina o se fatu ma totoina se fualaau tele.

Faʻasologa o talaʻaga

O le ituaiga apu o le "Aristisk" na gaosia i le Michurin Institute of Breeding and Genetics. Toto e faatatau i ituaiga o taumalulu ma na maua e ala i le laasia o ituaiga "Anis" ma le "Pepinka Lithuanian". O le tagata faigaluega a le inisitituti ua taʻua i luga, Polofesa S.F. Chernenko, na atiina ae, atiina ae ma totoina lenei ituaiga apu.

O le asterisk e masani ona faʻaaogaina o se mea amata mo le fausiaina o ituaiga fou o laau aina. O lenei ituaiga o apu o loʻo tufatufaina lautele i le ogatotonu o Volga, North-West and Central o Rusia.

Eseese uiga

Ae e te le i totoina ni laau, e tatau ona e faʻaeteete faʻaeteete ia oe lava i mea faʻapitoa uma i uiga o ituaiga.

Laʻau faʻamatalaga

I le uluai laasaga o le tuputupu aʻe, o le laau e matagofie lona pale. A maeʻa sina taimi, o le pale e mafai ona solo pe pupuʻu. Pe a oʻo atu le lua i le luasefulu o ona tausaga, e oʻo lona pale lapotopoto o le tusa ma le 6 mita (pe a le teuteuina), ma i totonu maualuga maualuga e 5 mita pe sili atu.

E te iloa? I apu "Star" mo le 100 g o le fualaau aina e aofia ai le 134.6 mg o mea gaʻo P-active. O nei vailaʻau e mafai ona faʻaitiitia ai le toto maualuga, faʻamautinoa ai le masani ai o le faʻaogaina o meaola ma faʻaosofia ai le faʻaleleia o ala.
O laau e masani ona maua mai i laulaau lanu enaena lanu-mumu. O laulaau i luga o latou o loʻo i ai le foliga o se oval ma o latou mata. O petioles e masani ona masani, ae e laʻititi lava nai lo isi ituaiga o apu.

Fualaau Faʻamatalaga

Fualaau aina "Asterisks" ei ai se foliga laititi e le masani ai ma se mea e faigofie ona iloa. O le tino ei ai se lanu lanumeamata pe sili atu i se lanu paʻepaʻe. O le paʻu e lanu enaena, ulauli mumu, o nisi taimi e mafai ona mataʻituina ai le malamalama i fua. O le vaega pito i luga o le apu o loʻo i ai le paluga o le pala ma e malosi malosi pe a faʻaalia ata malamalama. O le aano o le fualaau suamalie e manaia le tofo manogi ma le manogi o le meli. Faʻasalalau uiga masani ma le faʻataunuʻu.

Faʻasalaga

Ina ia mafai ai e pi ona viliina le laau Aristisk, e tatau ona totō ituaiga o fualaau aina e sosoo ma ia. O nisi oi latou e ono: "Antonovka", "Zhigulevskoe", "Bogatyr", "Manatua o se fitafita", ma isi. A ia manatua: afai ei ai lau togalaau aina o apu i lau eria, ona mafaufau lea o le tasi vaetolu o laau uma o le togalaau e tatau ona avea ma ituaiga o eleʻele o apu a Asterisks.

Gestation period

O fua e seleseleina i le amataga i le ogatotonu o Setema (i le itu i saute). I le itu i matu, o le seleselega atonu e amata 2-3 vaiaso muamua. O se faʻamatalaga o le apu lea ei ai le vaitaimi matua o le tusa ma le 3-4 vaiaso. O lona uiga, a maeʻa ona seleseleina, e manaʻomia ona tuʻuina atu le taimi e matua ai, ma naʻo le taimi lava e mafai ai ona faʻaaogaina fua. O le mea lautele, o le umi o le "Aristisk" e matuia, o le juicier ma tofo i ona fua o le ai ai.

Tuuina atu

E ese le manaia o le ituaiga aua o laau i luga o rootgacks e oo mai i fualaau aina 1-2 tausaga ua mavae. O le laau e amata ona fua mai pe a uma le 5-7 tausaga talu ona totoina. Afai e le lelei le tipiina o le fatu, e mafai ona amata ona fua mai e oo lava i se taimi mulimuli ane.

Gaosiga "Stars", e toʻatele tagata tomai faapitoa e talitonu maualuga. O lona uiga, o se laau, ma le tausiga lelei, e tatau ona maua pe a ma le 70-110 kilokalama o apu. O nisi taimi o lenei faailoga e mafai ona faʻaititia, ae mo lenei mea e tatau ona e faʻaaogaina le metotia o le fafaga lelei ma le taimi tatau.

E te iloa? O faamaumauga o le gaosia o "Stars" mai le tasi laau na tusia e agronomists i le teritori o Rusia. O le seleselega e 211 kilokalama o apu.

Malosiaga ma le teuina

O pi o le "Aristisk" ituaiga o loʻo tausia mo 5-6 masina. Faatasi ai ma le teuina lelei, o foliga masani ma tulaga tau pisinisi o apu o le a tumau pea e le suia. E fautuaina e teuina ia fualaau aina laiti i totonu o tamai atigipusa laupapa e te manaʻomia muamua mama lelei (faʻaleagaina o le galo, lea e afaina ai le fafie, ma i le lumanaʻi e mafai ona aʻafia ai le fua). E tatau ona tuu pipi i pusa i se laina se tasi (o se toe mulimuli - i le 2-3 laina), o lea o le a umi ai lo latou umi. O le nofoaga sili e teu ai o le fogafale poʻo le potu. I totonu o le pusaaisa, o le ola ola o le a le silia ma le lua masina.

A o le felauaiga o "Asterisks" e tatau ona manatua i fua o fua e ono osofaia e le tasi le isi, ma e afaina ai le saogalemu o nei fua. I nofoaga e afaina ai apu, o le a suia le tino-samasama, ma o le a faasolo ina leaga.

Faʻafefe o le aisa

O le tetee o le kiona i "Stars" e le maualuga tele. E toʻatele tagata atamamai e le fautuaina le ola i le itu i mātū o lo matou atunuu, a leai o loʻo i ai se lamatiaga o le malulu.

E taua! Ina ia faʻaleleia le malulu, "Asterisks" totoina se apu aisa i le pale. E mafai ona iai ituaiga eseese e pei o le "Anise", "Sharopay" poʻo le "Paʻu Amoni".
Ae ui i lea, o le tele o kamupani tetele o loʻo faʻapitoa i le faʻatoʻaga ma le faatauina atu o apu, tupu ai le "Star" i le itu i matu. Ae e iai a latou greenhouses faapitoa mo lenei mea. E le gata i lea, o loʻo i ai a latou lava tekinolosi tausi fale ma se tagata poto masani.

Faʻamaʻi ma le Faiga Faʻafefe Pest

Apple "Star" e puipuia mai na o le paʻu. O faʻamaʻi faʻamaʻi ma meaola faalafua e aʻafia ai le laau. Ae ma le tausiga lelei, e toetoe o soʻo se faʻamaʻi poʻo le anufe e mafai ona aloese. O le a matou talanoa e uiga i metotia e tau ai le faʻamaʻi faʻamaʻi.

Talosaga

Faaaoga le fualaau "Stars" i le kukaina mo faamoemoega eseese. O nei apu o le a avea ma suamalie suamalie suamalie ma suamalie suamalie suamalie, faʻamaʻapoʻa poʻo mea manogi faʻamalosi. E le gata i lea, o apples e matua suamalie ma fou, ae maise lava i le taumalulu.

O le tele o faletalimalo e faʻaaoga le "Star" i le tao - o ona fua e matua felagolagomaʻi ma soʻo se ituaiga o meaʻai. E oo lava i apu e mafai ona faʻamago, ona kuka ai lea o fualaau lelei ma maloloina lelei mai fualaau mamago.

Tulafono mo le totoina o laau tipu

Ina ia mafai e le laau aina ona fua mai mo le tele o tausaga, e tatau ona totoina lelei.

Taimi sili ona lelei

E tatau ona totoina se laau talavou i luga o le eleele i le tautotogo, pe a uma le kiona o le po. Faatali seiloga e liusuavai atoa le kiona, o le vevela o le ea e alu maualuga ae sili atu pe itiiti foi le faʻamautuina. O le taimi sili ona lelei mo le tulaʻiina o "Stars" o loʻo iloiloina i le aso 20 Aperila - Me 15. Ae e le tatau ona e totoina laau i le tautoulu, e tusa lava pe e te nofo i le itu i saute o le atunuu. O nisi taimi e sau vave le taumalulu nai lo le mea tatou te faamoemoeina. I ia tulaga, atonu o le a le maua se taimi e gaosi ai le taimi e nofo ai ma iu ai ina oti i le taimi o le malulu o po.

Filifilia se nofoaga

Totoina "Star" e tatau ona i totonu o se nofoaga e malamalama lelei ile susulu o le la. Afai e te totoina se apu i lalo o le paolo, ona faʻaititia lea o fua o le seleselega ile tasi ma le afa i le lua taimi. E le gata i lea, i nofoaga malulu, o le alualu i luma o le laau e matua faaititia.

O le nofoaga aupito sili ona lelei mo le tulaueleele i totonu o le atunuu o le a avea ma laufanua laufanua mai le itu i saute, south-east or south-west. Mafaufau foi i le 10-15 tausaga o le a tupu tele ai le laau, ma o le palealii o le a maua ai se ata tele, o le mea lea, e le fautuaina le totoina o le "Akara" latalata i moega. E le gata i lea, o soʻo se laau tuai e lata ane i le fualaau o le a avea ma tuaoi le talafeagai. O le a latou aveesea le tele o meaʻai mai le palapala. O le elemene o le eleele i le nofoaga e tulaueleele ai e tatau ona vaivai, i le lautele o le 5.7-6.0 pH. O le ituaiga sili ona lelei o le palapala ua manatu o se mea suamalie, sod-podzolic poʻo oneone.

E taua! E le fautuaina le totoina o se laau i le mea na tupu ai muamua pears po o apu. I totonu o le palapala e mafai ona avea ma mea e leaga ai meaola na muaʻi taia ai le au muamua o le "Asterisks", ma o lea ua mafai nei ona afaina ai o ia lava.

Sauniuniga i le nofoaga

O le totoina o toto laau e manaʻomia ona saunia lelei. O le amataga, o le fanua e tatau ona kiliina ma fagaina. O le isi, ia eli se pu ma le limamatua e tusa o le 40-45 cm ma le loloto o le 50 cm. E tatau ona faʻafefiloi le eleele ua uma ona palu ma le 7-9 kilokalama o le peat ma le 100-150 g o fafie. I tafatafa o le faga fanua e tatau ona eliina se lapoʻa tele ma umi. E tatau ona faʻamalo le itiiti ifo i le 1.5 mita luga aʻe o le eleele. O le a manaʻomia ai se numera mo le faʻamalosiina o se tamaʻi fatu.

Totoina sauniuniga

A o lei totoina, o le fatu laau e tatau ona tipi laitiiti. O lenei mea e tatau ona faia ma le faʻaeteete, faʻapuupuu na o ni pine tele (1 / 3-1 / 4 vaega). E leai se tulaga e le mafai ona faapuupuuina aʻa o se laau laititi, a le o lea e le mauaa i se nofoaga fou. Ma faʻalogo lelei i le gaʻo aʻo lei faʻatau: o lona aʻa e tatau ona aunoa ma le tuputupu ae ma le paʻu, e faʻafefiloi.

Faʻasologa ma fuafuaga

Ua faʻapipiʻiina le fatu i totonu o se lua na eli muamua ma sausau i se palapala lelei o le eleele (o le eleele na eliina ma faʻafefiloi i le peat ma le pefu laupapa). I le isi itu, o le eleele e manaʻomia sina taʻaloga. O le iʻuga, e tatau ona i ai se faʻalavelave laitiiti e latalata i le ogalaau toto, lea o le ae maua ai le vai mafanafana i le lumanaʻi.

O le mamao i le va o fualaau e tatau ona 3-4 mita (pe a fai e masani ona teu le laau ma fai le pale). O le mamao i le va o laina e tatau ona le itiiti ifo ma le 5 mita, pe a faʻapea o tagata totō matutua o le a maua se avanoa itiiti mo le atinaʻega. Afai e te le toe faʻaleleia aʻau aʻau i tausaga taʻitasi, ona faʻateleina le mamao i le va o fatu ma laina e 2-3 mita.

O le aʻa o se laau e tatau ona i ai le 5-7 cm i luga aʻe o le eleele. E mafai ona faia ni togi laiti i tafatafa poʻo tafatafa o le fua. O le a latou fesoasoani i le aveesea o le tele o susu mai le aʻa o le laau talavou.

Aua nei galo e nonoa le seedling i le cola. Mo fusi, faʻaaoga se fusi e faʻaaogaina, o le tasi pito e puipui ai le ogatotonu o le ogalaau, ma le isi - siteki.

Vaʻaia togafitiga taimi

Apple "Star" pe a uma le totoina lelei e manaʻomia ai le tausiga faʻapitoa.

Faʻaleleia eleele

E le taliaina e le asterisk le faateleina o le eleele ile susu, o le mea lea e le tatau ona ave e se tasi le suavai, aemaise lava i taimi o timuga (ona leai lea o se vai e manaomia). O se tagata matutua e fautuaina e vai le sili atu i le 2-3 taimi i le masina. E manaʻomia le fafagaina o se fatugaina e na o le faatasi i le masina. I taimi o le vevela o le taumafanafana, e faalua ona faaluaina le fausua o faʻi. Ae i le amataga o Aukuso, e tatau ona taofi uma le vai, a leai o le ai ai se aafiaga leaga i le malulu o le laau. I le vaitau o le tele o le suāsusu, o le palapala ile laʻau e manaʻomia le tatalaina i taimi uma, a faʻapea o le a mafai ona faʻapipiʻi ai se mea.

O le veleina o lenei laau, faapea foi ma le tatalaina, e tatau ona matua faaeteete ia aua nei paʻi atu i le aʻa. Afai e tipiina i le sua, atonu e amata ona vele le laau. E tatau ona tatou veleina naʻo le pito i luga o le eleele palapala. Taumafai e faʻaaoga le togafiti e tipi ese ai vao uma e le tatau ai ile "Vaʻaloga", pei ona aveese e vao leaga le tele o mea aoga mai le apu.

E te iloa? I le 1785, na muamua faʻaulu ai e Karl Scheele le malic acid. Na ia vavae ese mai i nai laʻau iti, e leʻi faʻasaina.
Talu ai ona o le eseese e le maua ai le malosi o le kiona, o le eleele o loʻo siomia ai ia laau totō e tatau ona mulimulu. I le ogatotonu o Oketopa e tatau ona e ufiufi i le mulch (o se faʻavaa o le 10-15 cm) le eleele o loʻo siomia ai le laau. Ole maualuga o le mulching area e tatau ona tutusa ma le paleni o le pale o le laau. Laʻau, alalaʻau, laʻau lauusiusi poʻo le peat e sili ona lelei e pei o le mulch.

Laʻei pito sili

E manaʻomia le faʻafefeteina o le eleele faalua i le vaitau. O le taimi muamua e faʻaaogaina ai le faʻasamala i le tautotogo, pe a maeʻa le kiona. E mafai ona e faia uma minerale ma fugalaʻau. Afai o le ae faaopoopoina le peat, ona faaopoopo lea i le fua faatatau o le 6-7 kg / m², pe afai o humus pe pala mullein - 5-10 kg / m². O le taimi lona lua e faʻaaogaina ai fugalaʻau i le tautoulu, i le vaitau o le fua o le fua. Ia Setema, e tali lelei le laau i le faʻafefeteina i le masini poo le faʻamalolo.

E taua! Nitrogenous fertilizers e le fautuaina e faʻafeiloai i totonu o le palapala.

Granulated superphosphate (2 sipuni) e faʻafefeteina i le 10 lita o le vai ma faʻamaligiina i luga o le mea na tupu mai "Star". 10 lita o lenei vaifofo e tatau ona alu i le 1 mita sikuea o palapala.

Feteenaʻi ma faʻamaʻi ma faʻamaʻi

E pei ona matou fai mai, o le apu a le "Star" i le maualuga o loʻo puipuia mai le paʻu. Ae i se tulaga e seasea tupu, o lenei faʻamaʻi e mafai ona aʻafia ai lenei laau fua. I ia tulaga, e tatau ona faʻaigisi faalua: muamua ma pe a uma le fuga. Ua fautuaina le au fai togalaau e faaaoga le fualaau faasaina "Horus". Vili i le vai e tusa ai ma faatonuga. E tasi le malamalama o lenei fualaau faasaina e tatau ona lava mo ni mea se lua o le tasi laau.

Afai e aʻafia lau laau i paʻu palapala, e mafai ona e faʻaaogaina le fualaau faasaina "Topa". Faʻatasi ai ma le toilalo o le "Asterisks" ua pala, ua fautuaina e faʻaoga le "Fundazol", lea e aoga tele mo se faʻamaʻi faapena.

Ina ia faafetaia le moa codling, faaaoga karbofos ma chlorophos. Lafoa le laau i le tolu taimi i le vaitau tuputupu ae. O vaeluaga i le va o le vavave e tatau ona tutusa ma le taimi. O le faʻafefiloi mo le pulumuina o loʻo saunia i le tusa o vaega nei: 30 g o le malathion (0.3%) ua faʻaitiitia i le 10 l o le vai; 20 g o chlorophos (0.2%) e faʻaitiitia foi i le 10 l o le vai.

E taua! E le fautuaina se faʻafefiloi o karbofosa ma chlorophos e faʻamalolo le apu i le taimi o lona vavao.
Fumigation o le togalaau e fesoasoani tele i le tau faasaga i le apu opu. O lenei faiga e sili ona faia i se mafanafana mafanafana o le taumafanafana. Ina ia faia lenei mea, faaaoga le vaomago ma le pefu asu. E tatau ona taatia le vaomago i totonu o tamai faaputuga i le va o laina o apu ma i faaputuga taitasi faaopoopo le 1.5-2 g o le pefu tapaa. O le vaomago e tatau ona faʻamamaina ina ia oʻo i le taimi e mumu ai le afi, e le vave lafoina, ae lemu lemu. Fumigation o le togalaau o le a le mafai ai e nurseries ona fafagu fua ma faateleina.

Mo le taumalulu, e mafai ona afifiina i luga o laumei i luga o le laumei o laau. O le a latou fesoasoani i le tau faasaga i mio ma mea leaga, lea e mafai i masina malulu fia inu ona gaogao le paʻu o lau "Vaʻaloga".

Paʻu ma le faapaleina o le pale

O le taimi sili e toe faʻaleleia ai se laau ma fausia ai lona palealii o le amataga - o le ogatotonu o Aperila. E tatau ona e tipiina pine 1/3 o lo latou uumi. I nofoaga o loʻo tele naua ai tipu, e mafai lava ona e aveesea atoa nisi. O lālā talavou uma, o loʻo tutupu agai i totonu, e tatau foi ona ave ese, a leai o le a latou faia se ata lafoia i le ogatotonu o le palealii ma o le a faʻaitiitia le fua o le seleselega.

Vaomatua ma fai le pale o le apu e tusa ma le tasi i le 1-2 tausaga. Taumafai e aua le faʻatagaina le ola o le laau i se maualuga e sili atu ma le 3 mita. O laau tetele e manaʻomia ai le tele o vai ma le faʻala. Afai e le o maua uma nei mea ia i latou, o le tele o le fua e mafai ona faʻaititia e le tasi ma le afa, poʻo le faalua foʻi.

Saunia mo le taumalulu

O le tele o tagata atamamai e faapea o le taumaluluina o apu o le a pasi saogalemu, pe afai o le eleele na lava lelei le susu i le taumafanafana-autumn, ma o lenei faʻamatalaga ua maea ona tofotofoina ma sili atu i le tasi. E le gata i lea, e tatau ona e fafagaina pea "fetu". O le mulimulitaʻi o se tasi lea o elemene autu o le tausiga o togalaau ma fesoasoani ai i le aʻa o le laau e aua nei tolotolo i taimi o le malulu.

Mo le taumalulu, e mafai ona ufiufi le ogalaau i vine, fugalaau, mata o le la ma le vao. O nei laau totō uma e fusifusia lelei i totonu o le ogalaau. E tatau ona faia le taʻavale i le taufaʻaiuiuga o le autumn, a leai oe faʻafuasei ona faʻateleina le vaitau o le tuputupu ae, ma o le ai ai se aafiaga leaga i le taumalulu taumalulu o le fale.

E te iloa? I le 2005, na tusia ai i Iapani se tala fou o le mamafa o le apu e tasi. O ia o le 1,849 kilokalama, ma na siitia e Chisato Iwasaki.
A maeʻa laʻau, 'aua neʻi galo le gaosia o laau ma le vailaʻau o le alumini poʻo le sukasama. I le maeʻa o le autumn, aveese uma le pala ma fua mai le laau. E mafai ona e tautau se manulele manu i luga o le laau.

I le taumalulu, o manu felelei o le a faʻaumatia faʻamaʻi uma i luga o le laau. I le ala, e leai foi se tasi na faasaina ia vaomatua papaʻe mo le taumalulu. E le gata i lea, o le paʻu paʻepaʻe e fesoasoani i le laau e faʻafeiloaʻi suiga vave i le vevela. O le apple-tree "Zvezdochka" e tusa ai ma le faamatalaga o meaola o se ituaiga o meaola eseese o le apu o le taumalulu, e foliga mai e manaia tele ma fetaui lelei i le ata, ma o lenei apu e matua lelei lava ni iloiloga mai tagata fai togalaau. O le mea lea, o le totoina o se laau fualaau aina i le eria o le a mautinoa e aumaia ai na o le fiafia.