Laʻau

Auala e maua ai le vai mo se vaieli: matou te iloiloina auala lelei e tolu e suʻe ai

O le vai o se meaalofa uiga ese, e leai se olaga i luga o le fogaeleele e faigata. O le vai o se elemene e le mafaagaloina o le taamilosaga i aso taitasi: fafagaina o laau, manaoga o le fale, kuka ... E ala i le mauaina o se nofoaga e le o sina mea itiiti lava o le punavai o lenei pusa otaota, o le faafitauli o le sailia o vai mo se vaieli po o se vaieli e avea ma se tasi o ki. Matou te fautua atu ia e faia auala sili ona lauiloa ma aoga.

O sina mea e uiga i aquifers

I le eleele, e pei o se tulafono, e 2-3 aquifers, e vavaeesea e le palapala e puipuia ai le vai, o ona fogaeleele e mafai ona eseese tele.

Aquifers o se ituaiga eleele vaituloto, e masani lava ona aofia ai le oneone suamalie

I le pito itiiti o le tusa ma le 25 mita o le vai o le uluai laasaga, ua taʻua o le "subcutaneous" poʻo le vai i luga. E faia i le suʻeina o le suavai ma le faʻafefe i luga o le eleele. O ia vai e talafeagai lelei mo le faʻaleleia o laufanua lanumeamata ma mo manaoga ole fale.

O le vai o le eleʻele lona lua o le oneone i luga o le eleele ua talafeagai lelei mo le taumafa. O le lona tolu o vai o loʻo i ai le vai, lea e sili ona lelei lona tofo ma e mauʻoa i vailaʻau faʻasolosi ma vailaʻau.

E mafai ona e suʻeina pe a sili ona lelei le suʻeina o se vaieli i le eria iinei: //diz-cafe.com/voda/kogda-i-gde-luchshe-burit-skvazhinu-na-uchastke.html

Ni auala lelei e maua ai vai

E sili atu nai lo le tele o auala e iloa ai le latalata o le vai i luga. O le sailiga o le vai i lalo o le vaieli e mafai ona faʻatino e faʻaaoga ai se tasi o metotia taua e mulimuli mai.

Faaaogaina o gel silica

Mo lenei mea, o faʻamalaʻau o le vailaʻau o loʻo faʻamamaina ma le faaeteete i le la po o le ogaumu ma tuʻu i totonu o se ipu uamea. Ina ia fuafuaina le tele o le susu o loʻo faʻapipiʻiina i paluga, o le ipu e tatau ona fuaina ao le i totoina. O se fagu suauʻu siliki ua afifi i mea e lei faia po o se ie lalagaina ua eli i totonu o le palapala i le loloto e tusa ma le mita i le nofoaga i luga o le nofoaga lea ua fuafua e vaʻaia le vaieli. A maeʻa le aso, e mafai ona toe faʻataʻotoina le mea o loʻo i totonu ma toe mamafa: o le sili atu ona mamafa, o le sili atu lea o le susu, ma o le a faʻaalia ai le i ai o se tamaʻi vaitafe lata ane.

O le faʻaaogaina o le silica gel, lea e aʻafia i le vaega o vailaau e maua ai le malosi e faʻafefe ai le susu ma taofi ai, o le a mafai ai i ni nai aso ona fuafua le nofoaga e sili ona talafeagai mo le vaʻaina o se vaʻa poʻo le tuʻuina o se vaieli

Ina ia mafai ona vavalalata le sailiga mo vai mo se vaieli, e mafai ona faʻaaogaina le tele o tane tane i le taimi e tasi. E mafai ona sili atu le saʻo le fuafuaina o le nofoaga sili ona lelei mo le viliina e ala i le toe faʻaaogaina o se fagu suauu silica.

O le suamalie-e faʻaaogaina ai meatotino e maua foi i piliki mumu lanu mumu ma masima. O le naunautaiga o le alofilima e tupu e tusa ai ma se mataupu faavae tutusa ma le muai amata ma toe faia le mamafa ma fuafua le eseesega o faailoga.

Faʻatauga ole laʻau

O faitauga o le 0.1 mm Hg o le barometer e fetaui ma se eseesega i le mamafa o le mamafa o le 1 mita. Ina ia galulue faatasi ma le masini, e tatau ona e fua muamua ona faitauga mamafa i luga o le matafaga o se vaituloto lata ane, ona o faatasi ai lea ma le masini agai atu i le nofoaga o le fuafuaga fuafuaina o le punavai o le gaosiga o le vai. I le nofoaga e puʻeina ai vaʻalele, e toe faia ai fua o le ea, ma o le loloto o le vai ua faʻatulagaina.

O le auai ma le loloto o le suavai i le eleele ua lelei foi ona fuafua e ala i le faʻaaogaina o se paʻu masani i le telefoni

Mo se faataitaiga: o le barometer i luga o le vaitafe o le vaitafe e 545.5 mm, ma luga o le saite - 545.1 mm. O le maualuga o le vai e fuafua e tusa ai ma le mataupu faavae: 545.5-545.1 = 0.4 mm, o lona uiga, o le loloto o le vaieli o le a le itiiti ifo ma le 4 mita.

E le gata i lea, o mea i luga o tulafono mo le faʻapipiʻiina o meafaigaluega mo le vaieli o le a aoga: //diz-cafe.com/voda/kak-obustroit-skvazhinu-na-vodu-svoimi-rukami.html

Faʻamatalaga suʻesuʻe

O le suʻesuʻeina o suʻesuʻega suʻesuʻega o se tasi lea o auala sili ona faatuatuaina e maua ai vai mo se vaieli.

O le suʻesuʻeina o mea e suʻesuʻe ai e le gata ina faʻaalia ai le i ai ma le maualuga o le faʻalavelave o le vai, ae faʻapea foi le fuafuaina o uiga o le palapala palapala o loʻo tutupu muamua ma le maeʻa o le alofilima

Faʻatinoga o loʻo faʻaaogaina e faʻaaoga ai se faʻataʻitaʻiga masani o togalaau. Talu ai o le loloto o le suʻesuʻeina lelei o le 6-10 mita, e tatau ai ona maua le avanoa e faʻalauteleina ai le umi o lona au. Mo le galue e lava lea e faʻaaoga ai se puʻu ma se sikuea sikuea o le 30 cm. Aʻo faʻalolotoina le vaʻaiga ina ia aua le talepe le meafaigaluega, e tatau ona faʻaaogaina i totonu uma 10-15 cm o le palapala palapala. E mafai ona matauina le oneone oneone uila i le loloto e tusa ma le 2-3 mita.

O mea aoga o le a aoga foi i le auala e filifili ai se pamu mo se vaieli: //diz-cafe.com/voda/kak-podobrat-nasos-dlya-skvazhiny.html

O le nofoaga mo le faatulagaina o le vaieli e tatau ona tulaʻi e le latalata i le 25-30 mita e faatatau i vaitavai, otaota ma otaota otaota, faapea foi ma isi punavai o le filogia. O le nofoaga sili ona manuia manuia o loʻo i luga o se nofoaga maualuga.

O le toe faia o fanua i luga o nofoaga maualuluga o se punavai o vai faamama mama

E tafe mai le timu ma le suavai suamalie mai le maupuepue i le eleele laugatasi, lea e faasolosolo malie lava i totonu o le vai e puipuia ai le vai, lea o le a lafoina ai vai mama mama i le maualuga o le vaitafe.