Fertilizer

Le faʻaaogaina o le potassium pā i le togalaau ma totonu o le togalaau

Vaovao, aemaise lava i latou e nonofo ile eleele mativa, e manaʻomia ni meaʻai ina ia mafai ai ona tupu ma ola lelei. E fesoasoani tele fugalaʻau i mea toto e sili atu ona faigofie ona talia aso vevela ma le malulu; e manaomia le potassium mo le totoina o fualaau pe a fuga.

O se tasi o nei faʻamalaʻau o le minerale o le nitrate.

O le tuufaatasiga ma mea totino o le potassium nitrate

O le a la le mea gaosi pati - O le suauu-nitrogen faʻasaina faʻaaoga mo le faʻaleleia o le totoina o laau i luga o ituaiga uma o palapala. O lenei faʻaleagofie faʻaleleia le taua o gaioiga, amata mai le taimi o le totoina. O le Saltpeter e faʻaleleia le gaioiga o aʻa e faʻatau ai meaai mai le palapala, faʻamaonia le malosi o le "manava" ma le photosynthesis. Talu ai ona o le faaopoopoina o le potassium nitrate, ua maua ai e le laau le malosi e tetee atu ai ae aua le gauai atu i faamaʻi.

O le tuufaatasiga o le potassium nitrate, o mea taua e lua: o le potassium ma le gaʻo. E tusa ai ma ana mea totino, o le nitrate o le paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe. Faatasi ai ma le teuina i se taimi uumi i le avanoa, o le eletise e mafai ona faʻapipiʻiina, ae o le a le maumau ona meatotino. Ae ui i lea, e tatau ona e teuina le potassium nitrate i totonu o se pusa tapuni.

E te iloa? Lafo vai vai mai laau lanu meamata e lauiloa o le mea e sili ona lelei mo mea toto. E aoga tele mo le totoina o faatoaga e fafagaina ai i latou i meaʻai o upega, tansy, chamomile ma isi laau.

Faʻaaogāina o le pāpā

O faʻaaogaina o fugalaau faʻamalosi ma le gataifale o loʻo faʻaaogaina i togalaau fualaau ma togalaau. I le nitrate o le nitrate e leai lava se chlorine, lea e mafai ai ona faʻaaogaina i laau e le malamalama i lenei elemene: vine, tapaa, pateta. Tali lelei i le fua masima kāloti ma beets, tamato, teuina o laau e pei o currants, fugalaau, vine, fugalaau ma laau teuteu, laau fua, vao.

E taua! E le fautuaina e faʻasusu le kulimi nitrate, radisi ma kapisi. Potatoes, e ui lava o loʻo tauaveina le nitrate, ae e sili atu i le tuufaatasiga o le phosphate.

E masani ona faʻaaoga le kulimi o le potassium i totonu o le togalaau e fai ma fafaga mo kukama i le taimi o le fua o fua. O lenei mea e faʻalavelaveina ai le tuputupu aʻe o lanu meamata ma faʻalautele ai le tele o fualaau faisua. Talu ai o kukama e le totoina le totoina, o le vaega o le fugalaʻau e alu i le fausiaina o kukama fou.

E leai se faʻafitauli faapitoa i le faʻaaogaina o le potassium nitrate e avea o se faʻala. O laʻei pito i luga i lenei paluga e mafai ona faʻaaluina i le vaitau uma. I totonu o faleoloa, o loʻo faʻapipiʻiina le fulufulu i ni fetaui talafeagai: faʻapipiʻi laititi mo falemafanafana laiti ma fale lapopoa o le 20-50 kilokalama mo faatoaga tetele.

Laasaga saogalemu pe a faʻaaoga le faʻatau

Aʻo leʻi faʻamaina le palapala oona, e tatau ona faia ni puipuiga: E tatau ona galue i le kulimi i totigilima, ona o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o se vaifofo, mo le saogalemu e manaʻomia lou ufiufi o mata i tioata. Fautuaina oe e fai ni laei malulu, ma o le i ai o se respirator e le faʻalavelaveina: o le namu vaʻa e le saogalemu mo le soifua maloloina.

Faʻalogo! I le tulaga o le faʻafesoʻotaʻi ma le paʻu, faʻamama vave i le vai tafe ma togafitia le paʻu o paʻu na afaina i se visepisi.

O le nitrate o le potassium o se mea e faʻamalolo ai mea e gaosia ai meaʻai. E taua le teuina o lea mea i totonu o se ato e tapuni lelei, aloese mai le matautia matautia o mea oona ma afi mumū. I totonu o le potu e teu ai masima, e le mafai ona ulaula, e fautuaina e tapuni le potu mai tamaiti.

Fertilizing potassium nitrate, e tatau ona e tausia fua saogalemu mo laau toto. O le fugalaʻau e sili atu ona faʻaaogāina, faʻapea foʻi ma le taui mo le le lava o le susu, faʻafefe o le masima masini ma le faʻavaivai. I luga o eleele palapala, e le faʻaleagaina le nitrate, e pei o le faʻaaogaina o sina mea e faʻafefe ai le eleele. Ina ia aloese mai le susunuina o laau, e faʻaaogaina ma le faaeteete le laei o le potassium, ma ia faʻaeteete e aua neʻi oʻo i luga o laulaau ma laʻau.

Tului O tagata uma ei ai tuafale ua susunuina lala matutu, o totoe o laau, ma fafie. Masalo e le o tagata uma e iloa o le 'apamefu laupapa o se faleteuoloa o meaʻai ma mea lelei faʻaleleia. Fafagaina o laau ma lefulefu, e te faʻamaluina i le zinc, boron, magnesium, manganese, sulfur ma le uʻamea.

Gaosia paluga meaʻai i le fale

A o le i faia le potassium, e tatau ona faia ni sauniuniga sauniuni. Ina ia amata, ia maua mea talafeagai mo sauniuniga: ammonium nitrate ma le potassium chloride. O nei togi, o le faʻamaʻiina, o loʻo i totonu o soʻo se faleoloa togalaau, i le tau o loʻo avanoa.

O lenei ua matou agai i luma i le gaosia o le paluga o le potassium i le fale. Ina ia faia ia mea uma i le mea sili, mulimuli i le taualumaga lenei:

  1. Faafefiloi le 100 g o le potassium chloride ma le 350 ml o le vai vevela. E tatau ona e faʻamalosi seʻia oʻo ina maeʻa atoa le kulloride o le paluka, ona faʻamaʻi lelei lea.
  2. Liligi le paluga faamama i totonu o le atigi fagu, tuʻu i luga o le afi ma i le faailoga muamua o le kuka, faʻaosooso malie, sasaa i le 95 g o le ammonium nitrate. Faʻaauau pea, vevela mo le tolu minute, ona aveese lea mai le vevela ma faʻaliliu.
  3. Liligi le vai mafanafana i totonu o se fagu filo ma faʻamalo lelei. A maeʻa le fofo, tuʻu i totonu o le pusaaisa mo le itula, a maeʻa le taimi, faʻaalu i le pusaaisa, taofi mo le tolu itula.
  4. A maeʻa uma le malulu, aveese le fagu ma faʻafefe faʻavaivai le vai: o le a tumau pea le nitrate o le potassium i foliga o tioata i lalo. Tipi tioata i luga o pepa i se mea matutu ma mafanafana mo ni nai aso. Ua saunia le masima.
I le asō, e toʻatele tagata fai togalaau e faʻatagaina faʻamaʻi faʻamalosi e faʻamalieina na o mea faʻalapotopotoga. O faifaatoaga tomai e le fautuaina lenei mea, aua o lenei vaega o le faʻamalaina e taua tele mo le mauaina o se seleselega lelei, mo le puipuia o puipuiga i laau ma o latou taumalulu taumalulu.