Apple laau

Agrotehnika totoina o le apu "Mata"

Masalo e le o se togalaau e tasi e aunoa ma se apu i totonu o tatou latitudes. O le aganuu e le taua i le tau, ae le o le fiafia i le tuputupu aʻe, ae peitai o galuega a tagata faʻatoʻaga i tausaga taʻitasi e aumaia ai togalaau e sili atu le malolosi o ituaiga o loʻo i ai uiga sili ma sili ona lelei.

Faʻasologa o talaʻaga

Apple "Mata" - ituaiga eseese fufulu o le autumn. Na maua i le 2002 ona o le palotaina o le ituaiga "Yantar" i le lalelei o le "Gem", "Orange" ma le "Zvezdochka" ituaiga eseese.

O le tusi resitala ma se pateni mo se lala o le lala o le L. A. Kotov, o le atinaʻe sa faia i le nofoaga o Sverdlovsk.

Ona o ona uiga, o le eseese e vave ona salalau i togalaau o Urals ma nofoaga lata ane.

Fafaga mo le vevela o le tau, ma le lelei o le taumalulu taumalulu, o loo i ai le avanoa e ola ai i itulagi ma malulu malulu ma le taumalulu i saute.

O mea ola o le ituaiga

Apple "Screen" na maua ni iloiloga lelei i le va o faifaatoaga faifaatoaga ma faifaatoaga - o le a matou vaʻavaʻai atu i lona faʻamatalaga ma le ata, le lelei o aganuu.

Laʻau faʻamatalaga

O le laau e iloga i lona vave vave tuputupu ae, o le paʻu lanumumu lanumumu, ma le lanu enaena, moli. Crohn e lapotopotoina, felafolafoaʻi, ma saʻo, e le o tele le tuputupu ae o lala, o le tuputupu ae o lala e tuusaʻo mai le ogalaau agai i luga.

O laʻau e lanumeamata lanumeamata, i le foliga o se lautele lautele, faatasi ai ma se lau mafiafia. O laʻau e faʻapitoa, o loʻo i luga o petioles umi. O le lamina uma e ufiufi i vevela vevela (e pei o se mesh) ma se vela o loʻo faʻaleleia, ma vavaeese le laupepa i le afa.

O meaʻai a le Apple ma le suamalie ma le manaia o fua mo lau togalaau: "Shtreyfling", "Bogatyr", "Semerenko", "Lobo", "Melba", "Pepin saffron", "Dream", "Silver hoof", "Orlik" "Zhigulevskoe".

Fualaau Faʻamatalaga

Fua o le apu-lau o le tutusa, foliga laugatasi: o le mamafa e fesuiaʻi mai le 60 i le 100 kalama. Pulu manogi e ufiufiina i le paʻu o le solo. A o faasolosolo, o le a fua mai lanu-lanumeamata i lanu ma se lanumoana lanumoana-lanumumu. Vaʻaia faʻapitoa a Apple - o se faʻaloloa fulafula ma se pulou o lanu enaena. Laʻau paʻu lanu, mea manogi, mafiafia, fausaga lelei. O le tofo o apu suamalie ma manaia ma se manogi manaia. I totonu o se fatu tele, tatala fatu fatu, fatu e lanu enaena, laiti.

Faʻasalaga

"Mata" o se ituaiga samobzpledny, ua matua aafia lelei e isi ituaiga o laau o le apu e sosoo ane. E talafeagai pollinators o le ai ai ituaiga tutusa o le autumn: Oryol Striped, Scala, Uspenskoye, ma le La.

Gestation period

E amata le fuʻa apu lima tausaga o atinae, o le fuaina mai e masani lava. Fua na fuaina ia Aokuso-Setema. E mafai ona e siakiina le gaioiga e ala i le gau o le fua i le afa: afai o le fatu e enaena enaena, ona tupu ai lea o le apu.

Tuuina atu

O gaioiga e maualuga tele - i le averesi, e oo atu i le 20 kilokalama o apu. Mai se tagata matua, aua le fuaina le tausaga muamua, aoina mai i le 65 kilokalama. I le taimi o le togavao o le ituaiga, e silia ma le selau pasene o fualaau aina sa selesele i le hectare i faatoaga.

O le faigata o le taumalulu

O le "Mata" e puipuia i le malulu o le tau, e le faʻafefeina ai suiga faʻafuaseʻi i le vevela ma le toe faʻafoʻi.

Talosaga

O fua e lelei ona teuina, ae afai e faatagaina i latou e faʻaitiitia, o le a faʻaitiitia le ola. Teu le seleselega i se nofoaga malulu (pulou, le vevela balcony). O lea, e mafai foi ona faʻauluina fou i le taumalulu: o se ola ola e oʻo atu i le lima masina.

Fua e talafeagai mo le gaosi: latou te faia ni sua, compotes, jams ma faʻasao.

E te iloa? I atunuu eseese, o le apu o se faailoga sili ona lelei: i tagata faapaupau o anamua, Slavs, Vikings ma Celts, o se faailoga o le vaivai o talavou; i Saina, o se faailoga o le fiafia; Scots ma tagata Irish na latou faʻaaogaina fua mo le vavalo, ma i le letldry o se faailoga o le filemu o loʻo faʻaalia i luga o ofu tele.

Totoina o apu apple "Mata"

Faigata i le auala e totoina ai le apu, leai. Aʻo le i faia le taotoga, e tatau ona e suʻeina le fuʻa, tipi ese laʻau ma aʻa ua leaga, faʻagasolo le 'apa ma le koale. O le manaʻoga autu mo se fatugaina o se aʻa maloloina lelei ma ni mea e moe ai.

Taimi sili ona lelei

Ua totoina le apu i le tautotogo i aso aoauli ma le malulu. Ae o le taimi sili ona lelei o le tautoulu, i lenei tulaga o le a amata ona tupu le laau ma atiina ae i le isi tausaga.

Filifilia se nofoaga

Aganuʻu e le lelei i le tuufaatasiga o le palapala, ae sili atu pe afai e fua ma e le faaituau. Mataʻu tuaoi - vavalalata faʻatasi laau tetele ma aʻa tele, o le a latou faoa fua o le fua ma le susu, latalata mai le susulu o le la. Nofoaga e teu matala, e le faigofie i faʻataʻitaʻiga.

Faʻasologa o le faʻaleleia o auala

Tausiga o le autumn. I nai masina ao lei totoina, ia eli se pu ina ia mafai ai ona faʻapalaina le palapala. O le tele o le lua e tusa ma le 50x50 cm, taulai i le umi o aʻa. O le taimi sili e toto ai i le tautoulu o le maeʻa lea o le lau. A o faagasolo lea vaitaimi, o le a amata ona faʻaleleia e le gaʻau le aʻa, ma o le vaega o le vanimonimo o le a malolo seia oʻo i le tautotogo.

Ina ia aua neʻi faʻavevelaina le manava, aua le tuʻuina le faʻamalosi ile pito i lalo o le lua. Ina ia lagolagoina le fatuina, e tatau ona e aveina se pine ma le afa mita le umi i le pito i lalo o le lua. O aʻa o se laau talavou ua saʻo, tuu i luga o le lua ma ufiufi i le eleele. I le taimi lava e tasi, o le ua uʻu e fusi i le pito o le lua, ma o le palapala ua faʻapotopotoina lelei.

O se laau e nonoa i se pine ma e tatau ona faʻafeinu, tusa lava pe timu. A uma le faʻamaga, e mafai ona faʻaitiitia le eleele: e tatau lava ona e sasaa le palapala. E latalata atu i le taumalulu, e salalau faʻasamaʻi minerale i luga o le palapala - o le a taoto i lalo o le kiona seia oʻo i le tautotogo, ona latou pipii ai lea i aʻa ma le vai suamalie, fafagaina. Taʻeleʻele punavai o le mea moni e tatau ona tuʻuina le faʻalaʻau i le totō totoga, pe afai o le palapala o le 'aisa, faʻapipiʻi laupapa. I le avea ai o se faʻamalaʻau, e mafai ona e faʻaogaina le "Universal Universal": e fefiloi ma eleele lelei, tuʻu se lua i lalo ma sasaa se pakete vai i ai foi.

O le fatuina o loʻo faʻaputu i le pito i lalo, faʻasaʻo aʻa, ufiufi ile eleele. A maeʻa ona latou suʻeina vai - pe a faʻavaivai le eleele, faʻaopopo atili. O le aʻa o le fatuina o loʻo fusi i luga. O le puipuia o le laau mai le matagi, o loo i ai ni pine i le liʻo.

E te iloa? I le tala faa-Kerisiano o le faasaina ma le faaosooso fua, e le o le apu lea o loo taʻua, o se fualaau aina ua vavaeeseina mai le laau faalelagi. Masalo o le fegalegaleaiga ma le apu e mafua mai i mafutaga: i le Latina "malum" - "leaga" ma le "mālum" - "apple".

Vaʻaia togafitiga taimi

O le tausiga o le apu e amata ile totoina. Afai na e totoina aʻo lei oʻo i le taumalulu, aua neʻi galo e fufulu fugalaʻau, ina ia oʻo i le tautotogo o le a faʻaaogaina e le laau ia mea aoga. Afai i le tautotogo - i le taimi lava e uma ai le totoina, e tatau ona tipiina le ogalaau i se umi o lua pe tolu laʻau, o le a faʻaosoina ai lala i le tuputupu ae malosi. O le fua foi e faapuupuuina ai le la itu, ae na o pe afai e umi atu nai lo le ogatotonu.

Faʻaleleia eleele

I le tautotogo, i lalo o se laau i le leai o se faʻafefe, e tasi i le vaiaso latou te sasaa atu se pakete vai mo le masina ma le afa. Ona faʻauʻu lea i le lua i le tolu vaiaso. I le vevela ma le lamala, latou te sasaa vai faʻatasi i vaiaso uma ma lua pakete vai.

A uma le faʻamaʻa, o le poloka o le poloka o loʻo ufiufi i le mulch: faʻapalapala, masini moa, biohumus, vaomago po o vao mutia ua tuʻu i luga. Mulch, muamua, o le a avea o se siosiomaga lelei mo vaʻaia, lea o le a fai ai le galuega mo oe e vaʻaia ai le palapala, ma lona lua, o le a taofia le tuputupu aʻe o vao. Mai le eleele mama o le aʻa o le apu, e sili atu ona faigofie le aveeseina o le susu, meaʻai ma le okesene, o le mea lea mai lea taimi i lea taimi e tatau ona faʻaaogaina i se kopa. E tatau foi ona vele ese vao, o lea latou te le taofia ai le totoina o fatu ma meaʻai.

E taua! I le taimi o le vevela vevela, e fautuaina e fufuluina le laʻitiiti o le apu, ae tatau ona faia lenei mea i afiafi, pe a oso le sola - o le a puipuia ai le lau mai le mu.

Laʻei pito sili

Ia Aperila, o le uluai laei e faia: e lima pakete o le humus ma le afa-lita o le Urea o loʻo faataatia i totonu o se laau e latalata i le ogalaau e pei o se mulch. E tasi le masina mulimuli ane, e felafolafoaʻi laulaʻau i se vaifofo suamalie o le sodium humate (1 sipunipuni lita i le 10 lita o le vai): 10 lita i le laau.

I le vaitau o le fugalaau fai lenei fofo:

  • urea - 150 g;
  • superphosphate - 250 g;
  • potassium sulfate - 200 g;
  • oso i totonu o le 50 lita o le vai, faʻamalosia le vaiaso.
E fa fagu fofo ua aumai i lalo o laau taʻitasi - afai e timu malosi i lenei taimi, e tatau ona aumai vaega i se malo māgo i totonu o le poloka laau.

E taua! Faʻaaogā tatau o faʻamaʻi faʻamago i totonu o le lio: e tusa ma le 50-60 cm le tatau ona toso mai tua mai le ogalaau.
Mo le lona tolu fafagaina i se paela 200-lita i le vai faʻafefe le manogi o le nitrophoska ma le 20 g o le sodium humate. Fafagaina o loʻo faia i se liʻo faataamilo i le ogalaau, o le tafe o le 30 lita i lalo o le laau. I le vaitau timuga, o le faʻaaogaina o le faʻalaʻau e faʻaaogaina i se mea vevela.

I aso vevela vevela, e felafolafoaʻi laʻau, faʻapipiʻi le fafie i le vai.

Feteenaʻi ma faʻamaʻi ma faʻamaʻi

I le amataga o le tautotogo, e togafitia togafitiga mo faʻamaʻi faʻamaʻi ma iniseti inisiua: o laau e felafoaʻiina i se vaifofo o le urisa (700 g i le 10 lita o le vai).

E taua! E tatau ona faʻatinoina le gaioiga aʻo iai fatugaʻo i totonu o se malo malolo, a leai o le a susunuina i latou e le fofo.

O le iniseti lona lua e togafitia pe a uma ona vaivai laau. O le togafitiga e faia faʻatasi ma se fofo 10% o soʻo se sauniuniga ole iniseti (Actellic, Karbofos). Faʻataʻi atu i faʻamaʻi, togafitiga puipuia e faia. sauniuniga e aofia ai le kopa.

I le tautoulu, a maeʻa le seleseleina, ona totoina lea o laau mo le taimi lona tolu - faʻatasi ai ma le 5% o vaifofo urea. O le fufuluina o meaai e manaʻomia ona maua ai le taimi e uu ai i luga le pala. O le fofo o le a puipuia mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Aua iniseti pulea e mafai ona e tosina atu manulele i le togalaau - afai ei ai au pusa e tautau i tausaga taʻitasi, o le a iloa e manulele mea oi ai meaʻai mo i latou. Afai ei ai se manaʻoga mo sauniuniga faapitoa, o le a fesoasoani i ai le puipuia o meaola faalafua: "Benzofosat" ma le "Karate Zeon" - e mafai ona faaaoga fualaau faasaina i le vaitau o le vavao, aua e saogalemu mo pi.

Aoao pe faʻafefea ona faʻatoʻilaloina aphids osofaia lau laau.

O le ituaiga "Mata" e puipuia i le tele o faamai, e aofia ai le paʻu, e masani ona aafia ai laau aina. Ae i taimi e masani ai ona tulaʻi mai o loʻo i ai pea le lamatiaga. O le puipuiga e faia i le amataga o le tautotogo e faʻaaoga ai le Bordeaux vai, copper oxychloride poʻo le sulfate copper. O se togafitiga lelei e faasaga i faʻamaʻi faʻamaʻi - o le fualaau faasaina "Hom".

Teuteu

O le a matou malamalama pe a manaʻomia ona teuina se apu. Mo le taimi muamua e teuteuina ai le fua pe a uma ona tulaʻi, faʻapuʻupuʻu pupuleti e sili atu nai lo le ogalaau. E tusa ai ma tulafono o le teuteuina o loʻo faia i le taimi o le tautotogo po o le autumn. O le taumafanafana e le mafai ona vavaeeseina, aua o le vaitaimi lenei o loʻo i ai se faʻaauau o le suavai i totonu.

O lala o le paʻu o le a ave se meaʻai, pe afai e te manaʻo e tipiina ni lala malolosi ma mafiafia - e sili atu le ave o se vili. O meafaigaluega uma e tatau ona matua faʻamalosia, a le o lea o le a malolo pito o fasi pepa mo se taimi umi. Mo le faʻaaogaina o mea e teu ai le togalaau. E tatau ona e iloa o togavago tuai ua togafitia i le taimi lava lea, amata muamua i le paluga o le copper sulphate ma le lime (1:10). O lālā laiti faʻapitoa e faʻapipiʻi e le paʻu i le aso e sosoo ai.

A maeʻa le teuteuina, e mafai ona malolo le laau mai le taualumaga mo le lua pe tolu tausaga. Aveese na o peʻa ua faaleagaina. Mulimuli ane, e faapuupuuina lala i le lua vaetolu, ma faia ai se pale: aveese lala ia e faalavelave i le tuputupu ae o laʻau tetele, lea e tupu i totonu o le pale ma o ese ai.

E taua! O le teuteuina o pepa e faia aʻo lumanaʻi le lima o le laau. O se laau e iai le palealii faʻatalanoaina e le manaʻomia ni pine e lagolagoina ai, ma ua sauni mo le fuaina.

Frost ma Rodent Protection

Ina ia puipuia mai le malulu, o le poloka poloka e aofia ai le mulch: peat ma le faapalaga ile vaega tutusa. O ogalaau o laau ua paʻepaʻe ma ua ufiufi i laʻau laʻau, ua afifi lelei ina ia le maua ai ni tootoo iina. E tatau ona nonoa faʻamau seia oʻo ina matua faigata tele le paʻu o le laau e le o se meaʻai mo mice ma lapiti.

Laʻau maualalo o laau apu matutua faʻafesoʻotaʻi le tali lea: 100 g paʻu laupapa, 0.5 kilokalama o le copper sulphate, 1 kg o le omea ma le 3 kilokalama o le lime faʻamama - o nei mea uma i le 10 lita o le vai. I le taumalulu, e fautuaina e solia le kiona i se liʻo ma aveese mai lala ina ia latou le malepe i lalo o lona mamafa.

O Apple "Screen" na maua ni iloiloga lelei mai le au faifaatoaga, o loʻo faʻatupulaia ma le fiafia, aemaise lava i itulagi ma se malulu. Faʻatoʻaga e le Faatoaga le faʻamalosia o maʻi, o fua maualuluga ma uiga sili ona lelei.