Fua o le gaosiga

E faʻapefea ona toto le thuja i le tautoulu, aemaise lava le tausiga

E masani ona faʻaaogaina e le tele o fai togalaau, le telegreen thjaja, e masani ona faʻaaogaina i le mamanu, poʻo le pei o se puipui, puipuia mai le matagi ma le vevela o le la. O le toatele o tagata fiafia o lenei laau e talitonu o le galuega i le tulaʻi mai o le thja e tatau ona faia i le tautotogo. Ae afai o nisi mafuaʻaga e tatau ona tolopoina lenei mea seia oʻo i le autumn, ona le mafai lea ona maua mai se tulafono faʻapitoa o le ola maloloina.

O le a le mea e sili ona lelei e toto ai: fatu poʻo le totoina

O se laau ua totoina tuai i le tautoulu o le a mate. O le vaitau pito i maualuga e mafai ona e faʻaleagaina i le thuja o le ogatotonu o Oketopa.

Filifilia o le totoina o le autumn, e tatau ona e tuuina atu le fiafia i le totoina o fatu. Latou te talia se malulu malulu e faigofie ma tuʻuina vave vave i le tautotogo. I le faaopoopo atu i ai, o laau laiti e manaʻomia le itiiti ifo o le tausiga.

Afai e totō se fatu i le tautoulu, ona aʻafia lea o aʻa i laulaʻau poʻo le faapalaga. E tatau foi ona e mautinoa o le kiona mamafa e le faaleagaina ai le laau.

Atonu o le ae fiafia e faitau e uiga i mea faʻamalolo o loʻo i ai i le thuja.

Filifilia se nofoaga

Thuja e le o se mea e teu. Ae, o le filifilia o se nofoaga mo lona tulaueleele, e tatau ona e mafaufau i ni vaega:

  1. E tatau ona puipuia le laau mai matagi malulu ma malulu malulu.
  2. E le taliaina e Thuja le tele o le susu. O le mea lea, i nofoaga e latalata tele ai le vai i luga o le eleele, o le a oti le laau.
  3. Nofoaga mo le faʻaleleia o se thja e le tatau ona i ai i lalo o le vevela o le la. Ae sili lava, pe a tupu aʻe se laau pe a susulu le la i le ata. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese ai mai le faʻamalolo o le manava.

E te iloa? E toatele tagata latou te iloa thuja e pei o se laau maualalo po o se laau afu, ae i Saina ma Iapani, pe o fea e sau mai ai, thuja e mafai ona oʻo i le tolu mita le maualuga.

Faatoaga togalaau

I o tatou tulaga fetolofi, e na o le tasi le ituaiga o thuj - sisifo o le a tupu. I le aotelega, o lenei laau toto e 6 ituaiga, ae o le thuja i sisifo e sili ona lauiloa.

O nei faʻaaliga faʻapitoa e matua taua lava i le faʻasalaga o le laufanua. Latou te leiloa a latou mea teuteu i le tausaga atoa ma e le manaʻomia se tausiga faapitoa.

Faatasi ai ma se aofaiga tele o ituaiga o mea sili ona lauiloa o:

  • "Smaragd";
  • "Brabant";
  • "Stolvik";
  • Paʻu;
  • "Holmstrup";
  • Wagnery.

Faʻaaogaina tekonolosi

O le totoina lelei o le thuja i le tautoulu e mautinoa ai i le lumanaʻi o le a manaomia e le laau se tausiga itiiti, o le a le maʻi ma o le a mautinoa e tumau i le malulu malulu.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i le auala e faʻaleleia ai le gaugau i le tautoulu ma le tautotogo, faapea foi ma le auala e ola ai se vao vao mai fatu.

Filifiliga o fualaau O se laau e maloloina ma faʻafeiloaʻi i le tau a le lotoifale o loʻo maua i se vasega faʻapitoa faapitoa. O le faʻatau faʻatau i maketi faʻanatura e le fautuaina. O lala o se laau maloloina e tatau ona ola, e saoloto mai stains ma faailoga o faamaʻi. O nila o se fatuga lelei e le o se mea e pala.

Loto sauniuni O le maualuga o le lua e masani lava e le sili atu i le mita e tasi, e faalagolago lava i le tele o le rhizome o le laau. I le pito i lalo o le lua, faʻaopopo le peisa poʻo le oneone, paluga faʻafefete ma le pala.

Alavai Totoina o le thuja i eleele mamafa poʻo i se nofoaga e vavalalata ai le vai, e tatau ona maua ai le faʻaleleia o alavai. E mafai ona avea ma maʻa laʻititi, maʻa laʻititi poʻo piliki lautele, tuʻu i le pito i lalo o le lua.

Totoina o toga O le ogalaau e faʻamalieina ma le faʻaeteete i le ogatotonu o le lua, faʻamautinoa o le aʻa aʻa i le tulaga tutusa ma le eleele, ma ia faʻaeteete ia aua le faʻaleagaina le polo o le lalolagi i luga o le uʻamea.

Substrate Ua tumu le lua i le faʻafefiloi o vaega tutusa o le palapala, peʻa ma oneone. A maeʻa lena mea, e lelei mea uma ma faʻafefeteina lelei.

Vitio: tulaʻi thuja

E taua! O le aʻa o lenei laau e papaʻu, o lea e tatau ai ona e tuʻuina atu le laau i le mulch, poʻo le tausia lelei o le vevela ma le veleina.

Tausiga

E ui i lona le mautonu, e manaʻomia e le thuja le tausiga - laʻititi, ae masani. Afai e le o iai, o le laau e le mafaamatalaina ma le manaia, o le tele o cones o loo i luga.

Faʻasa

I le masina talu ona tulaʻi, e manaʻomia e le thuja vai faʻavaiaso (1 lita o le vai i le 20 cm le maualuga). E le gata i lea, o lona faʻasusuina o le ai ai sona aafiaga lelei i lona maualuga. E taua lenei mea mo se laau o lona pale e faʻafefe ai le tele o le susu. I le vevela vevela, e tatau ona fafaga le thuja a itiiti ifo faalua i le vaiaso.

Laʻei pito sili

I le tautoulu, o le a maua ai e le laau le laau ma mea talafeagai mo se taumalulu manuia o le malosi. Mo nei faʻamoemoe, e mafai ona faʻaaogaina le pefu laupapa po o le faapalaga. O lenei mea o le ai ai se aafiaga lelei i luga ole eleele ile laau ma i le lumanai o le a maua ai le laau coniferous ma se malosi malosi.

E faʻapea foi mo le fafagaina o le thuja e faʻaaogaina:

  1. Faʻamaʻi faʻamalosi mo conifers.
  2. Fugalaʻau 'aina (slurry, faapalaga) ma fuga lanu meamata.
  3. Palu faʻasusu (masima potas, sylvinite). O lenei ituaiga o fuālaʻau e aloese ai mai le lanu samasama, lea e mafua ai le le lava o le calcium i le palapala. O fuālaʻau vavave e faʻaosofia ai le tuputupu ae malosi o thuja, o lea e le tatau ona faʻaaogaina i le tautoulu. E talafeagai i latou e fai ma laʻei pito i luga mo vai vaivai ma totogo.
  4. Nitrogen fertilizers - latou te faatupuina ai le alualu i luma o le laau, o lea e le mafai ai ona faʻaaogaina aʻo lei totoina le tau i le eleele. O se filifiliga sili lea mo le faʻaogaina o le taumalulu o vavao e ola i totonu o fagu poo pusa.
Vitio: faʻapala mo conifers O le numera ma le faʻafia ona faʻaogaina o laei e faʻalagolago i le matua o le laau ma le tuufaatasiga o le palapala. I soʻo se tulaga, e tatau ona faʻaaoga le tonisi e tusa ai ma faatonuga.

Teuteu

O le tipi teuteu o se thja e mafai ona faia i le amataga o le tautotogo po o le faaiuga o le taumafanafana. O lenei mea e aofia ai le aveesea o le sili atu nai lo le vaega lona tolu o le fuʻa. O lālā mamago uma, faʻamaʻi ma faʻaleagaina, o loʻo aveesea i le tautotogo aʻo fufulu mama.

E te iloa? E faʻaaoga e tagata Kanata lala fou o thuja e pei o ni manogi manogi.

O le mea pito sili ona taua pe a tipiina se taʻavale e masani lava. O foliga o le pale e tatau ona faʻafetaui laʻititi i sina mea itiiti, ae o taimi uma lava. Aua le faia lenei galuega i le timu poʻo le susu timuga. O lenei mea o le a mafua ai ona tatala manuʻa i luga o le laau o le a le faʻamalolo mo se taimi umi.

Saunia mo le taumalulu ma le taumalulu

A o lei amata le tau malulu, e tatau ona nonoa le pale o se tagata matua ma le twine. O lenei mea o le a puipuia ai mai aafiaga leaga o le matagi ma le kiona mamafa. O tama talavou latou te puipuia mai gutu malulu e ala i le afifiina i ni mea faʻapitoa: suʻi lala, pepa kraft, poʻo se tasi o mea faʻapipiʻi faʻaonapo nei, e pei o Lutrasil poʻo Agroterm.

Matou te fautua e faitau pe e tatau ona e ufiufi le togavao mo le taumalulu, faʻapea foi ma le auala e taulima ai mea faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi o le Tui.
Puipuiga mai le malulu malulu e manaʻomia ma aʻa. Mo le faia o lenei mea, i lalo o le pale ua tuu ai se aluga faapitoa o laulaau, manua matutua po o le faapalaga. O lenei mea o le a taofia ai le magoina o le palapala ma le maliu o le aʻa.

Maʻi ma faʻamaʻi

E ui o le thuja e toetoe lava a le mafai ona afaina i maʻi, le tausia lelei ma le inu tele e mafai ona oo atu ai i le atinaʻeina o faʻamaʻi eseese.

Phytophthora

  • Faailoga: o le fasipolo e aʻafia aʻa. Ua paʻu le laau ma liliu mai hina, o le aʻa e lafoina se manogi manogi ma ua vaivai ma pala.
  • Togafitiga: faʻainu vai masani i fomaʻi mo le faʻamaʻi. Afai ua uma ona maʻi le laau, e lelei tele le faʻaumatia ma toe suia le eleele.

Brown fana

  • Faailoga: lenei maʻi afaina i le amataga o le tautotogo ma faʻaalia paleni samasama.
  • Togafitiga: fafaga faifaipea ma aʻa o le maʻa. Mai ia Iulai ia Oketopa, o le pale e mafai ona sosolo i se solution e 2% o le "Fundazol". O le vave aveeseina o pusa ua afaina e puipuia ai le salalau o le faamai.
Faʻasalaʻau oe lava i ata o le totoina o laau faʻasoa e pei o le vine, pseudo-tosuga, yew, cross-pair microbiota, cypress, fir, boxwood, larch, pine, cedar ma le myricaria.

Thuy pseudo shield

  • Faailoga: o le amataga o le faʻamaʻi o loʻo molimauina e foliga vaaia o lanu samasama i luga o le cortex, lea, afai e le togafitia, e mafai ona ufiufi atoa le ogalaau.
  • Togafitiga: mo togafitiga faʻaaogaina fualaau faasaina "Rogor", "Antio", "Karbofos". E le gata i lea, o le matauina muamua o anufe i luga o le ogalaau, e mafai ona e taumafai lemu i ai, ina ia le faaleagaina ai le paʻu, fufulu ma se naifi.

Sulu ma le ele

  • Faailoga: se faamai e aafia ai le tele o laau talavou. E amata i le tautotogo ma atiina ae i le gasologa o le tausaga. E faʻaalia i le faʻapouliuligia ma le paʻu ese o nilala.
  • Togafitiga: E mafai ona e taofia le faamai pe afai e te tipi ma susunuina uma lala ua aafia. Ma le isi, e mafai ona togafitia le laau i se vaifofo o le fualaau faasaina "HOM" (40 g i le 10 lita o le vai). O le fufuluina o meaʻai e faʻaluaina i le vaitau (i le tautotogo ma le taumafanafana). E aoga tele i le tau faasaga i le matamuli ma le pala ma le fofo o le fualaau faasaina "Topsin-M" (15 g i le 10 lita o le vai). Faʻatinoga o loʻo faʻatinoina i le tautotogo, i le taimi lava na faʻataunuʻu ai le po ua mavae le malulu.
E le gata i lea, mo le togafitia o laau, e mafai ona e faʻaaogaina le paluga Bordeaux e masani ai le toʻatele.

E taua! A maeʻa ona faʻaaogaina le vevela i le tautoulu, e mafai ona lanu samasama ma amata ona lafo ifo nila. Aua e te fefe, o lenei mea matautia o se uiga o se laau na totō i le tautoulu.

Faatasi ai ma meaola faalavelala o le mea sili ona matautia i nei avanoa lanumeamata o:

  1. Tuevaya aphid. O nei iniseti laiti e pei o le pefu o le pefu. O a latou foliga vaaia e molimauina e le vave o le paʻu o nila. Togafitiga ma meaola faalafua o le a fesoasoani i togafitiga ma se iniseti, mo se faataitaiga, "Fufanon" (10 ml i le 10 lita o le vai), lea e faia mai ia Me ia Iuni.
  2. Spider mite O lenei ituaiga o meaola faalafua e osofaia ai laau o tutupu i luga o eleele malulu, ma tuiina i latou i pusa paʻu. O le fufuluina o le faʻasalaga o le uʻamea, galaliki poʻo le sulfelalu sulfur o le a fesoasoani e tau ai. E le gata i lea, o le laau e mafai ona togafitia i le vai malulu, o le a faʻafefe ese ai le siaki.
  3. Puele anufe O nei manoa e mafai ona faʻaumatia le laau mo le masina. Latou te tuʻuina fuamoa i totonu o le paʻu lea e paʻu mai ai ivi. O le mea lelei, o le tetee atu i lenei meaola, o le mea e leaga ai, e leai. O le mea lea, o se mea talafeagai le taulai atu i taumafaiga i puipuiga: togafitiga a le Clipper, tuputupu ae o le pule faatonutonu e Zircon poo soo se isi lava faatupulaia o le pulega mo conifers.

O le mea lea, o le tulaʻi mai o le thuja i le tautoulu e le faigata tele. Faʻamanatuina o tulafono faigofie ma le tausiga o le tino, o le avanoa e le mauaa ai se aʻa e itiiti lava. Faʻaeteete i ai, ma o le a umi ona e faʻafiafiaina ma lona matagofie ma le soifua maloloina.

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

Ina ua ou faatauina mai le thuja, sa fautuaina e le tagata faatau le aoina o vaomatua i lalo o laau (o le eleele lava ia ma na o ni nai nila) ma faatumuina ai le lua. Faia e tusa ma a latou fautuaga. Na maua lelei Tuki. Soifua ma fiafia. : D Na ia ufiufi mo le tau malulu i le tausaga muamua o le tulaʻi mai i le lutrasil. O tausaga na sosoo ai sa paga masani e aunoa ma se malutaga. A faʻatau, o le maualuga e tusa ma le 70-80 cm, ma ua oʻo nei i le 170. Matagofie!
Hedgehog
//dacha.wcb.ru/index.php?s=22459390b90e404b2371361e8c46a494&showtopic=4662&view=findpost&p=83628

Na matou faatauina ma totoina le 16 laina i lena tausaga. O mea uma lava e masani ai. Totoina i lenei taimi. I le lautele, mo le tui o le a manaia le i ai o le suavai lelei. Sa fautuaina i matou e faia i Timiriazevka i totonu o lua le vaega lenei 1: 1: 1: fanua mai le saite, peʻa ma oneone. Ia, mo le malulu malch mai le paʻu o mea malupuipuia natia. Na latou fai mai foi e le talafeagai le fufuluina muamua aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, ae peitaʻi i le tautotogo. O le mea na ma faia ma e te le salamo: sml06 Ugh ... ugh ... ugh
Tagata Lyubasha
//dacha.wcb.ru/index.php?s=22459390b90e404b2371361e8c46a494&showtopic=4662&view=findpost&p=83699