Fua o le gaosiga

Tausia o fugalaau Hirita i le fale

O le lalolagi o le lauola e masani ona lauiloa i lona eseesega ma ituaiga uma o fesuiaiga o pepa o laau. Ma o iinei o le a tatou talanoaina ai se tasi o nei meaalofa ofoofogia o le natura, fiafia i le alofa ma le matagofie. O le a matou talanoa e uiga i se vaomatua Asialagi i Saute e igoa ia Hirita, ma o le a matou vaavaai i tulafono mo le tausiga i le fale.

Faʻamatalaga

O Hirita o se faʻaaloalogia poʻo le taʻitasi (faʻalagolago i le ituaiga o laau) o le aiga Hesnerian, lea ua salalau lona nofoaga i totonu o teritori tropical o le itu i Saute Asia. I totonu o atunuu o loʻo faʻatupulaia ai o loʻo aofia ai Saina Saute, Initia, Penisula Malay, Sri Lanka, faapea foi motu o Java, Borneo ma Sumatra. E fiafia Hirita i maʻa mafolafola ma eleele papa, mauga mauga.

I le avea ai o se tulafono, o le Hirita o loʻo iai se rosette o le televise o le tele o laʻau o le tele o taimi o loʻo i ai pe faʻapitoa. O nisi taimi ei ai laau e lua pe sili atu lau. E masani lava, o laulaau nei e tupuga mai, ae e masani lava ona oʻo mai i ituaiga meaola lanu lelei. O nisi o laau, o le pito i luga ua faapaleina i fugalaau lamolemole vaivai, o ese atu mai se ituaiga alalaupapa. I le faaopoopo atu i lenei lanu masani, e mafai ona paʻu i le lanu o manu, pulumu manu ma le lanu piniki ma le lanu violē. I le tulaga lautele, o lenei laau e foliga tutusa ma a tatou violet.

E te iloa? I Sri Lanka, o aso, e faaopoopo i Aso Toonai ma Aso Sa, o aso foi o le masina atoa.

O nei fugalaau e faʻaleleia ma le fesoasoani o fatu o loʻo ola i pusa faapitoa, o fua taua ia o lenei fugalaau.

Meaola

Faatasi ai ma le tele o ituaiga o ituaiga o vao o le Hirī (e sili atu ma le 200 ituaiga), e fa ituaiga e masani lava ona tupu i le fale, ma o le a tatou taumafai e iloa vaega taua o nei ituaiga.

  • Hirita Chinese, poo, e pei ona taua, o le siliva, e ese mai ona aiga ona o se eseesega o laulaau, lea e tuufaatasia i lanu lanu lanu meamata ma lanu siliva. E le gata i lea, o laulaau o lenei laau e aoina i totonu o le pusa ma e sili atu ma le sili atu i le 10 ituaiga lapoa o manu. O se foliga foliga laititi lenei, o lona maualuga e le sili atu i le 15 senitimita. O loʻo i ai se malamalama i luga o laulaʻau ma laʻau, ma o le solo o se lanu mūmū mūmū ua faʻapipiʻiina i fugalaau violē maaleale, faʻaputuina i totonu o le tele o fasi pepa. O lenei hirita fiafia i lona fuga i le taumafanafana uma.
  • Hirita Lavender e ese le eseesega mai mea muamua, muamua, i ona tulaga. O le maualuga o lenei sui o le laufanua e sili atu i le faailoga o le 40 simita. O ona laumei umi e masani ona ufiufi i lapopoa, tino, lanu-lanumeamata, laulaau paʻu. O laʻau pito i lalo e sili atu nai lo le pito i luga, ma o se uiga lelei o lenei meaola o lo latou tetee, o lona uiga, o loʻo i luga o itu o le aʻa. E pei o se logo, o fugalaau o lenei ituaiga o meaola o loʻo i le tumutumu ma ia i ai le faʻatusa talafeagai. O latou lanu e masani lava e lua-lanu ma faʻafefiloi le lanu uliuli ma le paʻu paʻepaʻe ma le paʻepaʻe. O le lavender species foi e fuga mai i le taunuu mai o le taumafanafana ma taofi le fiafia o le mata latalata ia Oketopa, a, ae le o ni fugalaau matagofie, o se pusa umi e aliali mai (pe tusa ma le 5 simita) ma fatu pula.
  • Hirita Microbanan o se sui e tasi le tausaga o le aiga Gesnerian. E le maualuga (tusa o le 20-25 centimita). O lona ogalaau e ufiufi i laupepa lapopoa lapoa ma ni faʻataʻitaʻiga saʻo o le lanu mumu. I le pito i lalo o le lau e ola laitiiti (tusa ma le 3 senitimita) fugalaau auro-auro. Fugalaau e tupu i masina o le taumafanafana pe a oʻo mai le ao.
  • Hirita Thiamine e talitutusa lava ma le violet, aemaise laʻau, o laʻititi lanu lanumeamata lanumeamata lanumeamata. E aoina i se volumous rosette i le pito i lalo o le laau, lea e tupu mai ai le umi (silia ma le 20 centimita) pedicels. 3-5 lanu moana lanumoana lanu papaʻe ma lanu moana lanu moana po o le lanu violē latalata i le ua ua faapaleina io latou luga. O lenei ituaiga o Hirite e tupu i taimi eseese o le tausaga, ae leai ni taimi e malolo ai.

Totoga Laʻau

E pei lava o soʻo se isi lava fale, e manaʻomia foi e hirita ona fausiaina ma tausia tulaga lelei o le taofia ma le tausiga. I le taʻitaʻia e tulafono o loʻo i lalo, e mafai ona e manuia ma totoina i lou fale se fugalaau vevela.

Malamalama

Po o le a lava le ituaiga Hirite e te filifilia, latou te le fetaui lelei ma le malamalama susulu.

E taua! O lenei laau e le gafatia le susulu o le la. O le filifiliga pito sili ona lelei o le a faʻasalalauina mai le malamalama mai sasaʻe poʻo sisifo poʻo le faʻamalamalamaina o mea.

I le taimi lava e tasi, e le mafai ona tuua Hirita e aunoa ma se malamalama, talu ai i lenei tulaga, o le a le fuga, e taʻu mai ai o le taumalulu nei.

I le aoauli, e tatau foi ona puipui le laau mai le malamalama, aua a osofia le la, o laulaau a le au Hiritia o le a lanu samasama ma felafoaʻi, ma o le a mate lava le laau.

Lulu

Afai o le malamalama e matua faigata tele, e matua le lelei lava i le faiga o le vevela. Mo lea, o le masani masani o le ea i totonu + 18 ... +25 tikeri o le a sili ona lelei. I le taumalulu, e masani lava ona tuputupu ae ma atiina ae i tulaga ogaoga, e oo atu i le +15 tikeri.

I le taumalulu, o lea ituaiga laau e tatau ona puipuia faapitoa mai le tau, ona o le tele o le vevela ma le malulu o galu o le ea e mafai ona faaleagaina ai lenei sui o le fugalaau.

Afai i le taumalulu e maualuga le vevela (luga atu o +18 tikeri), ona fuga mai ai lea o Hirita ma le matagofie. E le o iai ni vaitau o le taumalulu poʻo le faʻaitiitia foi pe afai e maua mai i tulaga talafeagai.

Aʻoaʻo le auala e ola ai laau e pei o: vine, lavender, rosemary, o mea suamalie, fern Ausetel, potu thuja, kofe, azalea, kalanchoe, anthurium, geranium, tochid, spathiphyllum, violet, begonia i le fale.

Soo

I le avea o se paluga sili ona lelei ma faapaleni, e tele ituaiga o eleele o loʻo faʻaaogaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻafefiloi laupepa, moli palapala ma oneone i se fua faatatau tutusa o le 2: 1: 0.5. O le isi filifiliga mo le tuufaatasia o ituaiga eseese o palapala o se faʻafefiloi o vao, sod, humus oneone ma le oneone i se fua faatatau tutusa o le 2: 3: 1: 1. I le maeʻa ai o le faʻafefiloi o fanua, e mafai ona e faʻaogaina le sui mo le saintpaulia.

Mo le puipuia o le pala ma le suavai o aʻa o fugalaau, ua fautuaina e faaopoopo nisi o malala i le alavai ma le masini. O lenei uiga e mafua mai i le faʻalauteleina o le lagona o le Hurites i le tele o le susu.

Saili po o le a le taua o le eleʻele palapala mo laau totō, pe faʻapefea ona fuafua le aoga o le eleele i luga o le 'upega tafaʻilagi, faʻapea foi pe faʻafefea ona faʻataʻoto le eleele.

Faʻasa

I le vaitau o le vavao, e aoga le fausiaina o le laau e tusa ma le tasi i aso uma e lua, e pei ona manaʻomia ai se malosi faaopoopo ma meaʻai e lagolago ai ia lava i lenei taimi.

E taua! Ina ia malamalama pe aoga le fausiaina o le hirita, e tatau ona e mautinoa o le pito i luga o le eleele e iai le taimi e faʻamago ai i le va o vai. O lenei faiga o le a sili ona lelei ma o le a le taʻitaʻia ai ma faʻalauiloa ai le faʻaaogaina o metotia o le fugalaau.

E sili ona lelei le faʻaaogaina o le suavai ina ia le pa'ū le susu i lau.

O le faʻamaluina o le eleele e le o se mea e sili ona matautia mo le laau, ona o le laʻau laʻau tele e puipuia le eleele mai le faʻamamago. Ae o le inu malosi tele o le a aʻafia ai le tulaga o le fugalaau.

Totogi

E le faʻapitoa ma Hirita faʻamaoniga o le faʻamamaina. E le manaʻomia le faʻapipiʻiina faapitoa o le toto, aua o nei gaioiga e mafai ona faʻaumatia ai le laau, mafua ai faʻamaʻi ma le tuʻuina o lau. O lenei vaega o loʻo faʻamatalaina e ala i le iai o se moli moli i luga ole laupepa, lea e le mafai ai ona faʻafefe le vai, o le mafuaʻaga lea e aliali mai ai le focus o le faʻafeiloaʻi ma le faaleagaina.

Ina ia faatumauina le masani lelei o le susu, e tatau lava ona e faʻaosoina lau fagafao. Afai oe popole e uiga ia te ia i le vaitaimi o se toesea umi, e mafai ona e faʻapipiʻi se fagu fugalaau i luga o se fata ma susu susu pe faʻalautele le ele. O lenei tulaga o le a lagolago ai le paleni o le sulu i totonu o le aʻa o le laau.

I le avea ai o se pito i luga o laʻau e faʻaaoga foi: "Chunky", nitroammofosku, "Kemira", "Ammophos", biohumus.

Laʻei pito sili

O luga o laei e tatau ona faia i le tautotogo ma le taumafanafana ao le i fuga. Filifili masani fualaisa mo le totoina o laau toto ma se maualuga o mea o le phosphorus ma le potassium. E sili ona lelei le faʻaitiitia o le faʻaleleia i le vai, aua o le susu o le a maua ai le meaʻai ma fualaʻau elemene vave ma sili atu le lelei.

E taua! Fertilizing e le sili atu ma le tasi i le masina, aua o le fafaga tele e mafai ona fasiotia Hiritu.

Teuteu

O le teuteuina e le fautuaina e faia soo. Le filifiliga pito sili ona lelei: ao leʻi amataina le vaitau o le vavao ma le fugalaau, o lona uiga, i le amataga o le tautotogo, po o le tautoulu, pe a le toe totogo le laau. Laʻau mūmū poʻo lanu samasama e tatau ona aveeseina. O le tulafono lava lea e tasi e faatatau i le oti. A le o lena, e masani lava e le talafeagai le taina o le jiritu.

I le vaeluaina, e tatau ona e faia ma le faaeteete ma le faaeteete ina ia le faaleagaina ai laulaau atoa ma pedicels, ona e matua leaga lava.

Suiga

O Hirita o se laau e le lelei ma e le manaʻomia le faʻalauteleina faaletausaga. E mafai ona e faia se faiga faʻapitoa tasi i le lua poʻo le tolu tausaga ina ia le tumu tele le rhizome. Na pau le tulafono e tatau ona mulimulitaʻia: o le lapoa o le ulo e tatau ona itiiti ifo nai lo le lautele o le lapisi lau.

E te iloa? O le ipu tele i le lalolagi sa faia e le lima i le 1985 i Peretania. O lona maualuga e tusa ma le lua mita, ma o le faataamilosaga e sili atu i le lima.

Tofiga

O ituaiga taʻitasi taʻitasi ma taʻutaʻua o Khirit e mafai ona fafaga i le fale. Lalo o loʻo i ai ni faʻanauʻaga autu e fa mo lenei faʻavaomalo.

Fatu

O se tasi o auala sili ona lauiloa o le fausiaina o le chirit o fatu:

  • A maeʻa le fatu i totonu o se atigipusa, ona selesele lea ma toto i le eleele pe a oʻo mai le taumalulu. E taua tele le le tanumia o fatu i totonu o le eleele, ae ia tuu i latou i luga o le eleele, talu ai o se taʻaloga lea e ola ai le au Hirī.
  • Mai le pito i luga, e mafai ona ufiufi le atigipusa i se tioata tioata poʻo se moli ata puʻe ina ia mafai ai ona faia se gaosia ile aulama ma le maualuga o le susu.
  • Vaitaimi, i le taimi e te iloa ai o le pito i luga o le eleele ua mago, e tatau ona faʻafefe le palapala.
  • O le maualuga maualuga o le faʻaleleia o le vevela mo le totoina o vine vavalo mai i le +25 i le +27 tikeri.
  • I le aso lona 13 po o le 15, o le a ola fatu. Mai le taimi lenei, o le suāvai e fautuaina e faʻaaoga ai meafaigaluega e pei o se sisiua po o se suauu, ina ia le aʻafia e le vai laulaau o le laau ma e le taitai atu ai i le faʻaogaina o mea e fai.
  • E tatau ona amata se paluga pe a aliali muamua le laulaau moni i le totogo (muamua le lua o le cotyledons e ola).

E taua! I le faagasologa o le pikiina e tatau ona matua faaeteete i pupu eleelea o Hirits. Afai na e gasegase se tasi o pepa, ona tatau lea ona aveese, ma le nofoaga na faaleagaina na sasaaina i laupapa paʻu (faʻaaogaina) malala.

A maeʻa maeʻaeʻa le faʻataunuʻu nofoa, mulimuli i tulafono o le tausiga ma le tausiga o loʻo faʻamatalaina i luga ma ia mafai ona tupu se laau ola maloloina ma matagofie.

Laʻau

O le metotia o le tuputupu aʻe o vavae e pei lava o le laulaau, naʻo iinei o le tipiina o se Hirite, tipi ma faʻamago ma faʻafefiloi i se filogide, lea e leai se mea faʻaleagaina faʻainisinia ma e laʻititi (e le sili atu ma le 1 le tausaga) ua toto i le eleele. O lea ituaiga toto e tatau ona faʻafeinu, ia mautinoa o le eleele e le faʻamamaina tele. E mafai foi ona e faia se kati mo ia i se ata tifaga po o le polyethylene, faatulaga se 12-itula le malamalama (e mafai ona e tuufaatasia le malamalama faalenatura ma le malamalama). I lalo o tulaga talafeagai, o le a totogo se fatu e tusa ma le lima vaiaso o le galueaiina.

A maeʻa le faʻamalosiina o laau fou, e mafai ona latou toe sulufaʻi saogalemu i pusa taʻitasi.

E mafai foi ona faia se gaioiga faapena i le vai. I totonu o le vai, o le a totogo le aʻa mo le tele o vaiaso, mulimuli ane e tatau ona totō le laau i se pusa ua saunia.

E taua! E sili ona lelei i le cherenko hirita ia Mati-Aperila, i lenei tulaga, e mafai ona e maua se laau totogo mo le taumalulu na sosoo ai.

Sela le afifi

E mafai ona faʻalauteleina le gase ma laʻau lau. I lea tulaga, filifili se mea tutusa, maloloina, e aunoa ma se faʻaaliga vaaia i le pepa. E vavaeese mai le pusa ma le lau, o le tipi ua mamago ma faʻafefiloi ma se pese. I le isi itu, o le laupepa e tuʻuina i totonu o se atigipusa laʻititi poʻo le vavaeina o le pito i luga (ia taofia le tuputupu aʻe o le pepa lava ia). O se pusa tioata, se ata tifaga po o se ipu tioata e tuu i luga o le fagu ma tuu i se nofoaga mafanafana ma se vevela vevela e tusa ma + 26 ... +28 tikeri. Faatasi ai ma le malamalama lelei (12 itula i le aso) ma le fausiaina o sea ituaiga o le a tulai i le 1-1.5 masina. Pe a tupu le totogo, e mafai ona latou nonofo i ni ipu eseese.

Tului, ae o se laulaau e mafai ona avea o se mea sili ona lelei mo le vavaeina o laau fou. I lea itu, o se laupepa maloloina ma le mama ua tuu i lalo lona pito i lalo i luga o se mafolafola mafolafola. I le faʻaaogaina o se lau, e vaeluaina i ni fasi pepa e tusa ma le 5 inisi le umi. I le taimi lava e tasi, o se tipi e faia i le tulaga tutotonu i le ogatotonu, ina ia i ai i vaega taitasi se vaega o le ogatotonu o le ogatotonu, lea o le a avea ma vaega o le tipiina, faapea foi apaau laupepa e lua i itu.

E taua! Pe a toe faʻapipiʻi le chirit, o lenei metotia e le faʻaaogaina pito maualalo ma pito i luga o le lau.

O le mea e maua ai ua totoina ile eleele i mea papaʻu i le maualuga o le 45 tikeri ma i se mamao e 3-4 cm mai le tasi. Ona i ai lea o tamatamailima faatautau faataamilo i luga o le eleele. O le faʻaaogaina o le koneteina faʻatasi ai ma se filogide, o le ae faia se puipuiga e faasaga i foliga ma le atinaʻe o faʻamaʻi pipisi.

A maeʻa, ona tuu lea o le pusa i totonu o se nofoaga mafanafana ma ufiufi i se mea lanu meamata (ata, polyethylene poʻo tioata). Faʻasalalauina i aso uma, faʻamama le palapala i totonu o le tane ma se fata i vai ma meaʻai. A maeʻa le 6-9 vaiaso, o le ae matauina le vaʻa.

Pasynkami

O le isi auala lauiloa o le fausiaina o hirita i le fale o le faʻaaogaina o laasaga ("tamaiti"). Pe a faʻapipiʻi i luga o le tina o le laasaga, ia maua le avanoa mo lau lau muamua e fa. A maeʻa lenei mea, e mafai ona e vaʻaia le pepe mai le togavao ma tuʻu i totonu o se pusa eseese.

Faigata le tuputupu ae

E ui i le faigofie o le tausiga, e manaʻomia foi e Hirita le gauai atu, a leai o le ae feagai ma le tele o faigata. Ua matou tuʻufaʻatasia manatu autu i le lisi o faafitauli faʻafitauli ma a latou fofo:

  1. I le silasila i le tele o le suāsusu, e mafai ona amata le pala, o le mea lea, e tatau ona e mulimulitai i tulafono o le fafaga: i le taimi o fugālaʻau, tuʻuina atu le fale i le vai e sili atu ma le tasi i aso uma e lua, i isi taimi, e mafai ona e faʻafefeteina i le vaiaso.
  2. O foliga vaaia o lanu enaena i luga o laulaau o le laau o loʻo faʻaalia ai o le fugalaau na faʻafeinuina i vai malulu tele. E taua e le maualalo ifo le vevela o le vai i le 20 tikeri.
  3. Afai e tupu se meaʻai i luga o le tasi itu (e pei o le tulafono, o le mea e liliu i le malamalama), o lona uiga e le lava le malamalama ma e tatau ona liliu i lea taimi ma lea taimi i itu eseese agai i le la.
  4. O laʻau e mafai ona faʻamago i ni mea se lua: pe o se faiga faʻalenuʻu o le matua ma maeʻa, pe ua susunuina e le la. I le tasi auala poʻo le isi, o le laupepa e tatau ona aveeseina.
  5. I le tulaga o le faʻaaogaina o masini poʻo le talepe o le pepa, aveese le elemene leaga o le taga ma fufulu i le malala eleele.

Atonu, atonu, o faafitauli autu uma e ono tulaʻi mai i totonu o lau fagafao vevela.

E te iloa? I Iapani, o le malala e masani ona faʻaaogaina i le kuka, mo se faʻataʻitaʻiga, e faaopoopo i le suauʻu kuka.

Maʻi ma faʻamaʻi

Ae le gata o mea sese i le fausiaina poʻo le malamalama e mafai ona aafia ai le soifua maloloina o le fale. O malosiaga faanatura, e pei o faamai e mafua mai i meaola faalafua eseese, e mafai foi ona faalavelave. O Hirī e masani ona osofaʻia e se mealybug, miti vaʻaia, scarab, whitefly ma thrips.

  1. Faatasi ai ma le faatoilaloina o le talita. I lenei tulaga, e mafai ona e maua i le pito i tua o le pepa le mea e foliga mai o lanu enaena (o le pipi lenei o le parasaite), ma o laulaau o lau laau o le a ufiufiina i se fugalaau mataʻu ma mata. Afai e le faʻaaogaina, e mafai ona e aumaia lau fagafao ma sili atu ona aʻafiaga i le tulaga o le atinaʻe ma le alualu i luma o le lanu uliuli. Ina ia taofia lenei mea, ia faʻaaoga se vailaʻau iniseti. ("Aktellik", "Aktara") poo le aveeseina o meaola faalafua i le lima e faʻaaoga ai mea faigaluega (vavalo o le pulumu, pulupulu o le cotton).
  2. Faatasi ai ma le toilalo o mealybugs. O le fuafuaina o sea ituaiga parasite e matua faigofie foi, aua o le laau o le ai ai ni faaputuga o lanu paʻepaʻe, e pei o le fulufulu mamoe po o le galu. E ono iai foi se mea e pipii. I le taua ma iniseti, e mafai ona e faʻaogaina le iniseti tutusa ("Biotlin", "Fitoverm") pe faaaoga le metotia tusi.
  3. Faatasi ai ma le toilalo o miti vavave. O lenei meaola e tuʻu ai ona uiga taua i luga o le lau ma mafua ai ona samasama ma faʻagogo. I le pito i tua o le pepa, o le ae matauina ai se tamai laupepa. O lea ituaiga meaʻai e mafai ona faʻaumatia faʻatasi ma vailaʻau mo le susunuina. ("Neoron", "Karbofos") poʻo ni soa soap solutions. Ae ma le lima e le mafai ona e tago i le siakiaua e laʻititi tele ma toetoe a le mafai e le mata.
  4. Faatasi ai ma le toilalo o vaovao. O nei meaola faalafua e tuua ai le paʻu paʻepaʻe, lea e mafai ona vaaia pe a e tilotilo i lalo o le lau o se laau. O le tauiviga ma i latou e aofia ai foi i le totoina o vaifofo faapitoa ("Bankol", "Vermitek").
  5. Faatasi ai ma le toilalo o le whitefly. Afai o ao o paʻu papaʻe paʻu papaʻe o loʻo sosolo faataamilo i au laau totō, o lona uiga o lau fagafaʻi na taia e le whitefly, lea e mafai ona faatoilaloina e ni vailaʻau faʻapitoa faʻapitoa (Akarin, Aktara).
Afai e te maua ni laʻau paʻepaʻe, susū i laulaau, o le uiga o lenei mea o le amataga lea o leona tuʻufaʻatasi. O le paʻu o le grey e manaʻomia ai le faʻaaoga vave e ala i le tipiina o nofoaga ua afaina, ma o nisi taimi o laʻau uma, sosoo ai ma le faʻaaogaina o le pusa puipuia ma se fungicide e puipuia ai le faʻaleagaina.

O Hirita o se tasi o laau e sili ona masani ona totoina i le fale. E le naʻo le fiafia i se paʻu o le lau o le lau, ae e tosina mai ai foi mata i mataʻaiga matagofie o pulumu faʻapitoa. Ma e ui o lenei fugalaau e mamao mai le mea e sili ona faigata i le fausiaina o aiga, e manaʻomia pea le usitaia o tulafono ma fautuaga mo le tausiga, ma e tele lava ina afaina ai le natura ma le faʻaaogaina o masini. Ae afai e te tausisi i le faʻatulagaga, o le ae liliu le faagasologa o le tuputupu aʻe, tausia ma le faʻatoʻateleina o Hirits i se mea fiafia fiafia e maua ai le fiafia.

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

Talu ai o Hirita o loʻo nofo i lalo o le moli ma tupu, e tatau ona fafaga. O le eleele e amata ona paʻu i le 1-1.5 masina talu ona totoina. Ae o le totoina, e faigata ona fai, e ese lava le amio a le tagata lava ia. O le mea lautele, o Hirī i lenei tulaga o ni mea taua. E masani lava ona tupu e tusa lava pe a uma ona piki mai pupu, e le tatalaina e le hirita mo se taimi umi, ona faʻaumatia ai lea.
Miss violet
//forum.bestflowers.ru/t/primulina-xirita-primulina-chirita.55128/#post-540117

Masalo mo le aoina o Hesner ma le poto masani, ua sili atu le masani o Hirith. Sa ou taumafai e tupu le vao i faamalama i matu, e aunoa ma se moli. Tuputupu ae lelei, ae le o tagata uma e fia fuga. E ui lava e iai ituaiga eseese, e pei o Piccolo, lea e amata ona fuga vave.
apoapoai
//www.flowersweb.info/forum/messages/forum5/topic159727/message4340910/#message4340910