Fua o le gaosiga

Se filifiliga o 15 fale matagofie pito i totonu mo lou fale

O totonu o laau e faatagaina ai oe e fatuina i totonu o le potu mafiafia matagofie lanumeamata "motu" lea e mafai ona e maua ai se taimi lelei, malolo, maua ai le malosi. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e faigofie lava ona fesuisuiaʻi ma toe faʻaleleia e oʻo lava i totonu o le tino sili ona leaga ma le ulu. O le tele o togalaau aina e avea ma tagata tumau i le fale, aemaise lava pe afai latou te le manaomia se tausiga faapitoa ma tulaga faapitoa o le taofia. E uiga i fale matagofie pito i totonu, matou te toe taʻuina atu ia te oe.

Abutilon

O le algreen shrub abotolo e tosina mai ai le gauai o tagata fugalaau fugalaau ma ona foliga e le masani ai, susulu, foliga teuteu, e foliga tutusa ma se laau suamalie faatasi ai ma mea muamua na tupu i foliga o moli eletise. O le fanau mai o le fugalaau o Pasila. O aso nei e tupu tele i vaipanoa vevela ma vaipanoa laiti, i Initia, i le teritori o Aferika, Ausetalia. O le potu maple, e pei ona taʻua ai le laau, e aofia ai le ituaiga Malvaceae ma e tusa ma le 100 ituaiga.

O se vaega o le aganuu o lana fugalaau pupula tele, o lona lanu, e faalagolago i le ituaiga, e mafai ona ese mai pale samasama i le loloto mumu. O fugalaau e foliga mai o moli po o logo e naʻo ai le mea. O Abutilon e afua mai ia Aperila ia Novema, ae pe a fatuina ni tulaga lelei mo ia, o le taimi o le fugalaau e mafai ona taamilo i le tausaga atoa.

Faamasani oe lava i ituaiga sili ona lauiloa o mea taufaaleaga ma mea lilo o lona totoina.

O le tuputupu ae o se fugalaau e le tupu ai le tele o faafitauli mo fugalaau fugalaau. Mo nofoaga e nofo ai, e tatau ona e filifilia se nofoaga lelei. Faatasi ai ma le leai o se malamalama, mo se faataitaiga, i le taumalulu, o le a manaomia se punavai faaopoopo, a leai o le a amata ona lafoaia ona lau lau laau ma taofi le fuga. E fautuaina e faʻamautinoa o le palapala e le faʻafefe ma e masani ona susu. E taʻitasi 2-3 tausaga uma, e manaʻomia e se aganuʻu matutua se faʻavasegaina, e manaʻomia ona faʻavasegaina i tausaga taʻitasi tagata talavou. O le faʻafefiloi o le turf, lau laʻau, humus, peʻa ma le oneone e lelei atoatoa pei o le palapala.

O lenei laʻau e mafai ona aʻafia i le apogaleveleve, moli, aphids, ma mealybugs. Mo le faʻaleagaina o meaola faalafua e faʻaaogaina ai vailaau faʻapitoa - fomaʻi.

E te iloa? Ina ia mafai ona fausia se pale matagofie, teuteu, mafiafia i luga o se laau, e fautuaina e faʻaogaina pine o tumutumu.

Aerides

O se mea teuteu matagofie e ese mai le matagofie o fugalaau paʻepaʻe-lilika, lea e aumaia ai se "manogi" manogi, e tatau ona ave se nofoaga talafeagai i le aoina o laau toto. Aerides o se aganuu masani a le aiga o Orchid, lea e mafai ona ola e oʻo i le 1.5 mita le maualuga. O loʻo faʻamatalaina i ni vevela, laulaʻau e oʻo atu i le 20 cm le uumi, faʻalavelave i le foliga o se totoa. O fugalaau vaalele e aofia ai laʻau e ono, lanu paʻepaʻe poʻo le lanu paʻepaʻe paʻepaʻe. Fugalaau toto i le taimi o le taumafanafana. Ina ia mafai e se fugalaau ona fiafia mo le tele o tausaga faatasi ai ma ona foliga vaaia matagofie ma fugalaau masani, e manaʻomia le tuʻuina atu o tulaga faʻapitoa. E le fiafia o ia i le susulu o le la, e fiafia i le faʻasalalauina o le malamalama po o le puipui. I le taimi o le fugalaau, e tatau i le laau ona saunia lelei le faʻasusu, i le taumalulu, e tatau ona faaitiitia le susu.

E taua! E matua faʻasaina le faʻasaina o vaʻavai i le vai malulu, ona o ona aʻa e mafai ona oti. Mo le faʻaleleia o vai e lelei tele le faʻaogaina o vaeluaga, vaivai, vai mafanafana.
O le fugalaau e le manaomia le fafagaina masani, e pei lava o le teuteuina. Afai e talafeagai, e tatau ona totoina le laau. Fai i le tautotogo. O le paluga o le eleele mo fugalaau e tatau ona aofia ai aʻa, ma paʻu paʻu, i le fua faatatau: 3: 3: 2. E fautuaina e faʻaopopo se tasi vaega o koala ma fasi fasi paʻu pine i le palapala. O le laau e mafai ona aafia i aʻafiaga leaga o meaola e pei o le paʻu, apogaleveleve mite, mealybug, slugs. I sina masalosaloga o le i ai o le parataiso, e tatau ona amata se tauiviga malosi i ai, e faʻaaoga sauniuniga faʻapitoa.

Euphorbia Mil

O se tasi o sui sili ona matagofie o le aiga o Euphorbia o Euphorbia Mil, e lauiloa o le pale tuitui. O se tamai laau na aumai i Europa mai Aferika ma mai le motu o Madagascar. O se mea iloga o le militani o lona ogaumu o le koluma, e ufiufi i laʻau paʻu ma prickles i le pito. E susulu le Euphorbia i le gasologa o le tausaga, laiti, fugalaau e le mafaamatalaina o lanu samasama o loo i luga.

O isi ituaiga o feʻau e leai se foliga faʻalelei.

E te iloa? O foliga matagofie ma teuteu o lenei laau e leai ni fugalaau, e taʻua o lau. O fugalaau e aoina i totonu o se fualaau e pei o le afaina, i le pito i lalo o loʻo ufiufi ai laulaau. Lulu, lanu mumu lanu piniki ua maua ai se "foliga vaaia" mataʻina.
Spurge Mile e manaʻomia le faʻamalama faifai pea, o lea i le taumalulu e te manaʻomia e faʻaopopoina isi molī. O le vevela i totonu o le potu e le tatau ona i lalo ifo o le +14 ° C. I le vaitau o le tuputupu ae malosi ma le fugalaau, e manaomia e le laau le lelei o le faasusu. I le taumalulu, e fautuaina le faʻaitiitia o le susu, e pei o le siʻomaga e ulufale atu i se taimi malolo. Faatasi ai ma le le lava o le susu, na te aumaia lau, ae le oti. E tatau ona masani ona fafagaina le fufulu faʻapitoa i mea faʻapitoa mo suauu. E fiafia foi le laau i le totoina ma le fufuluina, ma o le maualuga o le susu e le o se mea fiafia. Euphorbia Mile e mafai ona feagai ma meaʻai faʻamaʻi, ma o mea e sili ona taatele o le: miti vaʻaia, pala, papaʻe, aphids. E faʻafefe ia i latou, fualaau lelei e pei o le "Intavir", "Fufan", "Fitoverm".

Asparagus

Vaʻaiga o le vao - asparagus - e mafai ona vaaia i le toetoe o fale uma poʻo fale tumaoti. I fafo atu, o le fugalaau e pei o le asparagus, ma mo se mafuaʻaga lelei, talu ai ona o le aiga Asparagus. O le laufanua o aganuu o le itu i saute ma sasae o Aferika, e tufatufa atu foi i Amerika i Saute.

Aoao e uiga i ituaiga sili ona lauiloa o asparagus ma le tausiga o totonu ole fale.

O se vaega o le asparagus o le leai lea o laulaau masani, ae le o ni mea lamolemole, e pei o nila. I le taimi o le fugalaau, e aliali mai ai lanu mumu i luga o le laau. Talu ai o le asparagus i le natura ei ai le lautele o le tufatufaga, i le fale e faigofie ma e le lelei le tausiga, e le manaʻomia ni tulaga faʻapitoa mo le taofia.

E ui i lo latou faigofie i le tausiga, e tele faifaatoaga e masani ona faitioina faapea o asparagus e liua samasama ma sasaa.

O le laau e fiafia i le malamalama lelei, ae le o le susulu o le la, e mafai ona fetuutuunai lelei i le paolo. Le mafanafana o le vevela o le taumafanafana + 20-24 ° С, i le taumalulu - + 15-18 ° С. O ituaiga uma o laau e le talia le maualalo o le susu, o lea e manaomia ai ona fufulu pe fufuluina soo. A o faagasolo le vaitau o le fuga ma le tuputupu aʻe, ua fautuaina e tuʻuina atu le teuteu o le "asparagus" ma le lelei, ae le o le inu tele. I le taumalulu, e tatau ona e faʻaitiitia.

E taua! E oʻo lava i le taumalulu e le mafai ona faʻatagaina le eleele e faʻamago. O le eleele e tatau ona tumau sina susu susu.
A o tuputupu aʻe vave laau talavou, latou te manaʻomia se faʻaopoopoga faaletausaga. Ua lava le toe totoina o fugalaau matutua muamua i le 2-3 tausaga. E fautuaina le fesuiaʻiga i le tautotogo. E mafai e Asparagus i nisi taimi ona manumalo i meaola faalafua eseese: aphids, thrips, scale insects. E le mafai e le laau ona togafitia togafitiga ma vailaʻau, o lea e moomia ai le faia o se asiasiga vaaia o lala mo le i ai o meaola faalafua ma fefaasoaai ma i latou i vai manino po o se fasimoli ma le vai vitio.

Faamasani oe lava i foliga o le tausiga o asparagus Sprenger ma asparagus hypoxia.

Crassula

Crassula, po o le laau tupe, atonu o le fale sili ona pele fale e le manaomia ai se tausiga faapitoa. E fiafia i nofoaga manaia, ae i le taimi lava e tasi, e mafai ona faʻalelei lelei i lalo o le paolo, e le mafai ona e sosolo, vai lemu.

O le tupe o se laau totoa o le aiga Tolstians. I le natura, o loo maua i itu maulalo o le kelope, aemaise i Aferika, i le motu o Madagascar, le Peninsula Arapi.

O le potu o Crassula e le gata ina mafai ona faʻafiafiaina le mata o le tagata, ma e tele foʻi ona faʻamalolo.

E taua! E tatau ona faʻaaogaina fualaʻau i le eleele susu, pe a uma ona faʻamafa.
O le tausiga o Crassula e faigofie lava. E fiafia o ia i nofoaga la, ae aunoa ma le susulu o le la, ma le ea fou. I le taumalulu, o le vevela ile potu e le tatau ona pau i lalo ifo o le +10 ° C. Vai le laau i le vaiaso i le tautotogo ma tasi i vaiaso uma i le taumalulu. O le le lava le tumau o le susu i totonu o se laau tupe e faigofie atu ona ola nai lo le tafe, talu ai o le tele o le vai e mafai ona faʻaleagaina le fugalaau.

Pe a ma le tasi i le 30 aso ao faagasolo le vaitaimi o le alualu i luma (Aperila-Setema), e tatau ona fafaga le laau. Mo lenei mafuaʻaga, fomaʻi lautele poʻo vaifofo e faʻamoemoe mo le cacti.

E fautuaina ia Crassula e toe totoina i le tasi taimi i le lua tausaga i le tautotogo. Faʻapipiʻi mo suauu, lea e aofia ai le eleele masima ma oneone, e mafua ai le paluga palapala. O le lamatiaga mo le tupe o le mealybug.

Faamasani oe lava i ituaiga e sili ona taatele o tamaitai gaʻo, metotia e taulimaina ai a latou maʻi ma meaola faalafua, faapea foi ma foliga o le totoina lelei o Krassoule i totonu o se fagu fou.

Lafoaia gaʻo

O le gaphorbia gaʻo o se faʻaauau, telegese le tuputupu aʻe, leai ni laʻau, togavao toʻa o le aiga o Euphorbia. I fafo atu, e foliga mai o le cactus, e foliga mai o se moli lanumeamata mumu, e ufiufi i ni nila e valu alofilima. O le fugalaau e mafai ona matua matauina, o le tele lava o le taumafanafana. O inflorescences, e aofia ai fugalaau tane poʻo fugalaau, e fausia ai se ituaiga palealii, lea e tu i le tumutumu o feʻau. Talu ai ona o le sogasolo e le maua ai ni laulaau taalaelae, e na o le fatu e faʻalauteleina. O le laau e matua le lelei lava i le tausiga, o le tulafono autu - ia tuuina atu ia te ia le tele o le vevela ma le malamalama. O le faʻafefiloi lelei o le eleele o le eleele masani mo le cacti. E le manaʻomia e le Spurge se faʻavasegaga masani. O loʻo totoina i totonu o faʻasologa o loʻo tumu ai le fagu.

I le tau mafanafana, e tatau ona lelei le vai ma faʻafefe le magoina o le palapala. I le taumalulu, pe a malolo, e fautuaina e faʻaitiitia le faʻamautu.

I le faagasologa o lona tuputupu ae, e ono mafai ona fesagaʻi le tele o faafitauli:

  • lanu paʻepaʻe i luga o le meaʻai: faʻamatalaga o lino papaʻe;
  • mea lanu po o samasama: latou te talanoa e uiga i le i ai o se anufe mealy;
  • afu fulufulu: o faailoga o le mamanu.
E fautuaina e tau ma nei faʻamaʻi ma faʻamaʻi ma le fesoasoani a fomaʻi ma iniseti.

Trachyandra

Faafetai i lona foliga muamua ma tulaga le masani ai, o le laau teuteu o trachiandra na avea i le 2017 o se faiga masani fou i le mamanu fugalaau.

O Trachyandra o se laufanua masani o le aiga o Asphodel, lea e taua o le nofoaga fanau mai Aferika i Saute. E ese le umi o lau uʻamea, lanu lanumeamata, ma le lanu, ma o gatasi i totonu o le rosette. O le fugalaau o le laau e foliga mai o se mea faʻafefete, ma foliga tutusa ma asparagus pods o loʻo tilotilo i luga.

O se tasi o vaega pito sili ona taua, ae sili ona matagofie ma le masani ai o totonu o laau o loo i ai le tausiga.

O le trachyandr e mafua mai i aganuu agaalofa, ma o lea e manaʻomia ai le malamalama faifaipea ma le ea fou. O le tele o le malamalama ma le ea na te mauaina, o le tele foi o lona tuputupu ae. O le vevela aupito lelei e tusa ma le +22 ° C. E tatau ona faʻaleleia se laau i le tasi aso i le 5-6 aso, i le taumalulu, o le tele o vai e faʻaitiitia i le lua taimi i le masina. E tatau ona mafanafana le vai, vavaeese ma sasaa i totonu o le apa. E tatau ona i ai faʻasolosolo faʻasesega i tausaga uma e fa. E tatau foi ona faʻamaʻaina i taimi uma ma minerale e faʻamoemoeina mo le faʻaleleia o fualaau aina. O le mea e sili ona matautia mo le fale e tele ai le suāsusu. I ia tulaga, o laulaau o trachiandra e matua vaivai, mimiti, taofi le sisi. O le mea lea, e taua tele le fetuunaʻi o le fafaga.

Kenera Asene

O le sui o ferns - Asplenium poʻo Kostenets - o se tasi o togafiti sili ona mataʻutia ma faʻapitoa tele. I le natura, e tufatufaina faasolosolo lava i soo se mea, ae na maua muamua i vaitau o Asia, Aferika, ma Ausetalia.

Matou te fautuaina oe e aʻoaʻo pe faʻapefea ona tausia le siilinila i le fale.

O le Kenera laʻitiiti o se laufanua laʻau, o le faʻalauiloaina o meaola o le terrestrial. Ua salalau solo, laulaʻau fulufulu o se lanu lamolemole, lanu uliuli lanu meamata, lea e tupu aʻe fatuga - vevela. Latou vave paʻu, vave aʻa i luga o le susu ma ola malosi. Faʻasolosolo lelei ma faʻaleleia ma le tausiga lelei. E alofa tele o ia i le tele o le malamalama, ae faʻaalia le le lelei o le susulu o le la ma faʻataʻitaʻiga. I le taumafanafana, o le vevela i totonu o le potu ma le seleni masina e tatau ona eseese mai le 20 i le 25 ° C, i le taumalulu - e tusa ma le 18 ° C. E manaomia e le laau le maualuga o le susu. Ina ia mafai ona tuʻuina atu, e fautuaina e sasaa le clandite i totonu o le tane ma faʻamamaina e le aunoa. I le taeao ma le afiafi e mafai ai ona pupu lau laʻau vaivai, vai mafanafana.

O tausaga taʻitasi i le tautotogo Kostenets ua faʻauluina. I le faia o lenei mea, ave se eleele faapitoa mo ferns pe saunia foi le paluga tutoatasi: tolu vaega o eleele eleele maso, vaega e lua o peat, o le tasi vaega o le humus ma le oneone. I le taimi o le tuputupu ae malosi, e fautuaina le Puletini Keneka e fafagaina i le lua vaiaso, e faʻaaogaina ai faʻamalosi faʻapitoa. E taua le aua nei faʻafefeina le laau, a leai o le aʻa o lona aʻa.

E mafai ona aʻafia le siaki e le apogaleveleve, aphids, whiteflies, mealybugs. Ina ia faʻaumatia otaota, e fufulu laʻau i vai paʻu, ona togafitia lea ma ni iniseti.

Havortiya

O Haworthia o se vao vavalalata o le aiga o Asfodelova. Aganuʻu na maua lona igoa e faʻaaloalogia ai Adrian Haworth, o se fai togalaau mai Egelani, o le na muamua faamatalaina le ituaiga o meaola.

O le aganuu e ofoofogia mo lona tino e le masani ai, lau lauolaola, lea e faʻapoto latalata i aʻa i se rosette. I luga o se tasi togavao e mafai ona tutupu aʻe i le sefululua o nei atunuʻu. O le foliga o laulaau, e faalagolago i le ituaiga, e tolu tafatafa, oval, scaly. I le pito i luga o lau o loʻo ufiufi i le tele o fusi. E totogo le laau ile lanu piniki, lanu piniki poo fugalaau lanumama. I tulaga o le fale, e faʻapitoa ona faʻapitoa, faʻatupulaia ma faʻateleina. E sili ia te ia le filifiliina o se nofoaga susulu e aunoa ma le susulu o le la. I le taumalulu, pe a iai se taimi e malolo ai, e tatau ona siitia le aganuu i se nofoaga e sili ona lelei ma le malamalama lelei. E fiafia o ia i le faʻafeinu faʻamaʻi, e na te faaluaina mea e lua i le vaiaso. I le malulu susu e faʻaitiitia i le tasi i le masina.

Saili atili e uiga i tausiga lelei ma masani masani.

O le suavai i totonu o le potu e le afaina ai le tuputupu aʻe po o le fuga, e le mafai e le suamalie ona pala. I le taumafanafana, e fautuaina e tuu le fagu i luga o le loggia poʻo le faletusi. I le taimi o le tuputupu aʻe, e tatau ona fafagaina le aganuʻu e faʻaaogaina ai se vaifofo vaivai o faʻamaʻi talafeagai.

E fautuaina ia Haworthia ina ia totoina i se mea maulalo, lautele ma papaʻu ina ia tupu aʻe i luga. Mo le paluga o le eleele e tatau ona fai ma mea talafeagai e aofia ai vaega tutusa o le turf ma lau laʻau, faʻapea foʻi le oneone. E tupu lelei le faʻasolosolo i le vaivai o alkaline poʻo le solitasi eleele; i le eleele oona e mate ai.

O le laau e mafai ona faaleagaina e le apogaleveleve mites, aphids, ma le anufe mealy. I le i ai o faʻamaʻi, e tatau ona aveʻesea vaega e aʻafia i se naifi malosi, ma le tipiina i le malala.

Orchid Dracula

O le Dracula Orchid o se faʻapitoa o le epiphytic o le aiga o Orchid, masani i Central ma Amerika i Saute. Homeland o Ekuatoa. O le igoa o le laau ua faamatalaina e ala i foliga vaaia o lona fugalaau, e pei o le foliga o se tamai tarako.

Ina ia mafai ona aʻafia le orchid i le fale, e tatau ona fatuina ni tulaga latalata i mea masani. Mo le totoina o se ipu manino poʻo ni ato ato, ma le tele o pu mo le faʻaleleia. O le fugalaau e fiafia tele i le malamalama, ae le o le susulu o le la. E ui lava i lona afuaga, e le talia le vevela lelei, o le maualuga o le vevela o le taumafanafana e +25 ° C. Vai le togi ile pe a maeʻa maeʻa le palapala. O le faʻasalaga e faia i le pito i luga poʻo le faatofuina. Afai e te le tuʻuina le eleele e faʻagogo, o le a amata ona mate le aʻa. Dracula e fiafia i le malulu o le ea mai le 70 i le 80%.

O le lelei o le palapala o le sphagnum masani. E mafai ona e faia se paluga o vaega tutusa o aʻa o se manoa, sphagnum moss, malala ma le pine pine. O le Orchid e leai sona taimi malolo malolo, ae ua fautuaina le au faifaatoaga e faʻaitiitia le faʻamautu pe a maeʻa.

Пересаживать растение нужно тогда, когда его корни начнут вылезать из дренажных отверстий. Орхидея достаточно нежная и хрупкая, поэтому часто подвергается воздействию вредителей. Ей могут угрожать тля, белокрылка, трипсы, щитовки, различные грибковые болезни. Ina ia foia meaʻai, o laulaau ma faaleagaina aʻa ua vavaeina, ma ua togafitia le togafitiga i fofo faapitoa.

Venus Flytrap

Venus flytrap (Dionaea) e faatatau i ituaiga o laau faʻatoʻaga o le Rosyankov aiga. I lona lava ala, e na o se mea e seasea ona tupu, ma i le Latina o lona uiga o se masusu. E afua mai i Amerika i Saute, e mafai ona maua i le natura i masima o setete o Georgia, New Jersey, ma Karolaina i Matu. O Venus flytrap o se vailaau oona iniseti. O loʻo i ai se fuālaʻau, fugalaau paʻepaʻe e faʻapitoa ona aoina i luga o le puipui i totonu o faʻamaulalo. I le amataga o le tau vevela, e totogo ai le laau, pe a uma ona fai mai mailei i nofoaga o fugalaau. O le mailei e aofia ai le lua o le teteʻe o loʻo tuʻuina atu i isi meaola (shutters) faʻatasi ai ma manulele i pito. I le ogatotonu o vanu o loʻo i ai vaʻalele e tosina ai iniseti ma se manogi faapitoa. Pe a oso le iniseti i luga o le laulaau, ona tapuni lea o le fusi, ma le puleaina o le gastric juice, e amata ona fesoasoani e teu meaai. A maeʻa le 5-10 aso, pe'ā uma ona faʻaogaina, ona tatala ai lea e le fuʻa laupepa ma faʻamoemoe le isi tagata na afaina.

Aoao pe faʻapefea ona tupu se vaʻa Venus i le fale.

Ina ia totoina se fugalaau i le fale, e manaʻomia ona ia saunia ni tulaga masani. E fiafia o ia i le malamalama, e le itiiti ifo i le 4-5 itula i le aso. I le tulaga o le vevela, o le laau e le faʻafefeteina ma e mafai ona tatalia tulaga maualalo e oo atu i le +5 ° C. I le taimi o le tuputupu ae malosi, e tatau ona faʻafeinu lelei i vai inu pe faʻapalapalaina. I le taumalulu, o le fugalaau, lea e malolo, e seasea ona faasusuina.

Aganuʻu e aʻafia aʻa i le susu ma le palapala. O le a fetaui lelei le palapala o vaega tutusa o le galu ma le perlite.

E taua! E matua faʻasaina le faʻaaogaina o le lalolagi atoa mo le manumanu. I totonu, o le a na o le oti lava.
E le talafeagai le fafagaina o le laau, ae o le gaosiga e fautuaina ile 2-3 tausaga. I le Venus flytrap e seasea ona afaina ai meaola. O nisi taimi e mafai ona aafia ai paʻu o le apogaleveleve, fulufulu lanu po o le lanu uliuli. I le matauina o faailo o faamaʻi, e tatau ona togafitia le laau i fomai.

Nepentes

O Nepentes o se taufaasese, iniseti vavao, mai uluai vaomatua o Madagascar, Sri Lanka. O le laau e umi ona ufiufi, lea e alu i luga o lala po o pou o laau. I le faʻaopoopoga i laulaʻau, e tupu aʻe ai i luga o le meaʻai, mailei-mailei, faʻasaʻoina se nectar faapitoa e tosina ai iniseti.

Ona o le mea moni e le o le lavea o se mailei mo iniseti, o lenei mea totino ua faʻatulagaina o se lisi lisi.

I le umi, o na mailei e mafai ona oʻo mai i le 2.5 i le 30 cm. O ni motu faapitoa o loʻo i luga o le pito i totonu o le lily palama e maua ai le nectar, ma o le lili lava ia e tumu i le vai e faʻatau ai meaai. Iniseti e pipii atu i se mailei, e paʻu ma tatala na o le 5-8 itula mulimuli ane, pe a maeʻa le sola ese o le ua afaina.

E te iloa? E le gata o iniseti, ae o manu felelei, o roi, o le amphibians e mafai ona ulu atu i totonu o le vai lily-trap of nepentes..
Ae paga lea, e matua faigata lava ona tupu se laau i le fale, aua e manaʻomia ai le tele o avanoa ma le maualuga o le suamalie. O Nepentes e fiafia i le malamalama, i le taumalulu, e tatau ona faʻaogaina faʻalauiloa malamalama e tuʻuina atu ia te ia se malamalama e 16-itula.

O le vevela i totonu o le potu e mafai ona fesuiaʻi i le taumafanafana mai le +22 i le +26 °, i le taumalulu - e le laʻititi ifo i le +15 ° C. O Nepentes e sili atu ona sili atu le mamafa o le susu nai lo le fausiaina. Vai vai e tatau ona faʻalelei, e sili le faʻaaogaina o le suavai maualalo. I le taumalulu, e faia lelei ma le faaeteete, i ni vaega laiti o vai. Ae mo le susu, o le maualuga o le 70-90%. I le taumafanafana, e mafai ona fafagaina le fugalaau faʻatasi i le 2-3 vaiaso, e faʻaaoga ai fofo vaivai e faʻamoemoe mo fugalaau.

Faʻaauau le agavaʻa i le tautotogo, pe a manaʻomia. Aʻo faʻaaogaina e le palapala se faʻafefiloi o le lau lau, peʻa ma le oneone, i le fua faatatau o le 3: 2: 1. Na fafagaina Nepentes i le masina. Ina ia faia lenei mea, o le afa o le lily pa puipui e lafoina e se moli ola, lago, vaʻavai. E le mafai ona e fafagaina uma "mailei" i le taimi e tasi, a leai o le a mate le laau ona o le tele o le suauu.

Selenitsereus

"O le Masiofo o le Po" - selenitsereus - o se laau e faagaeetia ma ona foliga matagofie. O le agavaʻa faʻateleina o aganuʻu ma fugalaau tetele e maua ai se manogi manaia o le aiga o cacti ma ua salalau i motu o Amerika i Saute ma Amerika Tutotonu.

O le aʻafia o le lapisi e oʻo atu i le 12 m, i lalo o tulaga lelei, o le siʻitia i aso taitasi e mafai ona oʻo i le 2-2.5 cm. I pito o paʻu e tele, fugalaau tele i foliga o se pale, paʻepaʻe, piniki poʻo le kulimi. I le ogatotonu o le laau o loʻo i ai laʻau lanu moana ma ovaries. O le uiga ese o le fugalaau o lona fugalaau e fuga mai i le po, i le aso latou te gaugau ai i totonu o le polo, e pei o filo filo. Selenitsereus e seasea maua i totonu o le fale ona o le seasea tufatufaina. Ae peitai, o le tausia o ia e faigofie. "O le Masiofo o Maea" e sili atu le fiafia ma malamalama lelei e tusa lava pe o le susulu o le la. E le fiafia o ia i le malamalama, e na te le tali atu i le fesuiaiga o le malamalama. I le taimi o le tuputupu aʻe, e tatau ona tuʻuina atu le fugalaau i se mafanafana vevela potu, i le taumalulu e mafai ona siitia atu i se nofoaga malulu.

E taua! I le faʻavasegaina e le mafai ona vaʻaia selenitsereus i faʻataʻitaʻiga po o vevela vevela mataʻutia, a leai o le a oti ai.
Suavai le cactus e tatau ona pei o le faamamaina o le pito i luga. Na te le taliaina le vai malulu ma le malulu, e sili ona manaʻo e nofo lelei, ma faʻafefete. E tasi i le lua vaiaso i le taumafanafana, e fautuaina e totoina le laau e faʻaaoga ai faʻalapotopotoga faʻapitoa mo le cacti. E manaʻomia e Selenitsereus le faʻapipiʻiina pea o aʻa, ia o loʻo vaʻaia ma le faʻaeteete ma tuʻuina i luga o lagolago.

O laau laiti e tatau ona totoina i tausaga uma, tagata matutua - pe a manaʻomia. O le eleele e talafeagai mo latou meaʻai, mauoa i humus. Faatasi ai ma meaola faalavelaina o le iniseti o iniseti, miti vaʻaia, manu. Pau lava le auala e faʻafefete ai i latou o le togafitia o le fugalaau ma le fomaʻi ma se vaʻaiga taulalata.

Ua suia ia Stapelia

O suiga o Stapelia, e masani ona taʻua e tagata e pei o le "starfish" ona o foliga o lona fugalaau, e patino i le aiga o Kutrov. O se aganuu mai Aferika, lea ua masani ona masani ai i luga o mauga, vaomatua ma lata ane i vai. O le siapelia e laʻititi i le lapoa mai le 10 i le 60 cm ma lalo o laʻau o loʻo i lalo. I le pito i lalo, o laʻau tino, o laʻau, o le lanu lanumeamata po o le malulu.

Siaki isi ituaiga o faʻamaumauga ma le tausiga ole fale.

O le laau e leai ni laulaau, nai lo o latou lau fugalaau o loʻo i ai, 5-30 cm le lapopoa. E foliga mai o se mea lelei, e pei o se manogi manogi, lea e ono mafua ai le taoto. Tausia i le fale mo le fausiaina o le fale e faigofie ma e fesoʻotaʻi ma le taimi masani. I le vaitau o le mafanafana, e fiafia o ia i se siosiomaga susulu ma mafanafana i +26 °, i le taumalulu na te malolo ai, e fiafia i le vevela e le maualuga atu nai lo le +15 ° C.

E le manaʻomia le faʻamalosi poʻo le tele o susu. E sili atu le aua le afaina, ona o le sili atu o le susu e tau atu i le pala o aʻa. I le taimi o le tuputupu ae, e fafagaina le aganuu i mea faʻafefiloi mo le suavai ma le cacti, ma i le tau taumafa taumalulu ua taofia. I le amataga o le tautotogo, e manaomia ona totoina laau laiti ile eleele, e aofia ai vaega e lua o eleele eleele, o le tasi vaega o le oneone ma le tasi vaega o le malala.

O loʻo faʻaleagaina le faʻafitauli i faʻamaʻi ma faʻamaʻi, i le tele o tulaga ona o le faʻavalaina le talafeagai. Faatasi ai ma meaola faalavela, puluvao miti, mealybugs, ma aphids e mafai ona ola ai. Faʻatau faʻamaʻi vailaʻau e faʻaaogaina faasaga ia i latou.

Pseudolithos

Pseudolithos - o se mea e le masani ai i foliga vaaia ma le tuputupu ae o le aiga mai le aiga Lastovnev, masani i Aferika i Saute i Cape Horn. I le Latina, o le igoa ua faaliliuina o le "maa pepelo" ("pseudo" - pepelo ma le "lithos" - maa), e tutusa ma foliga o laau totoa, e pei o maa laiti.

E foliga mai e leai ni laulaau, o se mea e tuulafoaʻi ai pe na o le vao, e 4-5 cm le lautele. O laʻau o loʻo ufiufiina i tubercles, i le lanu ma le foliga e foliga mai o maʻa. O fugalaau e laiti, lanu enaena-lanumumu lanumumu ma fatu samasama. Mo le ola lelei, pseudolithos e manaʻomia le faia o faʻamalamalama lelei, o le maua pea o le ea fou, tulaga maualuga o le vevela: i le taumafanafana - e oʻo atu i le +29 ° C, i le taumalulu - e le itiiti ifo i le +18 ° C. O le laau e fiafia i le faʻaleleia, saʻo lelei i le taimi o le tuputupu ae malosi. I le taimi o le malolo e sili atu le lelei e le faʻafeinu ai. I le tautotogo, e fautuaina ia amata le amata ona fafagaina o le suavai faʻamalolo e faʻafefe. E le manaʻomia e ia le faʻafeiloaʻi masani ma e sili le fiafia i tulaga ola. Suia le laau pe a talafeagai ai, mo lenei faamoemoe, ave le eleele ma se maualuga o le oneone, perlite ma le pumice.

O le tele o fugalaau e fefefe i le vevela. I ni nai aso, o lona aʻa e mafai ona liua i totonu o se mea palatini. Mai mea faʻamaʻi i le laau o loʻo faʻaitaina le mealybug. O faleplanti o se malo faʻapitoa i fale uma. O le lanu ma le maualalo-tele, tele ma laʻititi, faʻaleaganuʻu ma faʻaleagaina - o le a le gata o se teuteuga matagofie i totonu o fale, ae o se tagata o le aiga ua sologa lelei, e manaʻomia ai le tausiga lelei, fafaga ma meaʻai. Faatasi ai ma se taumafaiga maualalo ma se tausiga laiti, e mafai ona e ola ae i se togalaau matagofie, matagofie "fugalaau", e fiafia ai le mata mo le tele o tausaga.