Fua o le gaosiga

O le tele o mea totino o le pefu tapaa i totonu o le atunuu

O le tele o faifaatoaga amateur o loo taumafai e faaaoga i le taua faasaga i meaola faalafua, faapea foi ma le fugalaau o se fugalaau.

O se tasi oi latou o le pefu o le tapaa, o le faʻaaogaina i totonu o le togalaau o le a atili ai ona lauiloa.

Le tuufaatasiga o le pefu asu

O lenei meafaigaluega o le otaota na gaosia i totonu o le gaosi tapaa..

E mafai ona maua le fualaau faasaina i luga o fata o faleoloa faapitoa ile tele o mea e teu ai.

E taua! Pe a taitaia le fumigation i greenhouses, e tatau ona alu ese mai le nofoaga o loʻo i totonu. O le faʻamoemoe i totonu o le tino e mafua ai le oona.

O le tuufaatasiga o le pefu o tapaa e aofia ai le tele o mea taua o elemene, potassium, magnesium ma le eletise. Latou te manaʻomia mo mea taumafa. E le gata i lea, o ia ituaiga mea e mafai ona tau ma iniseti ma faʻamaʻi, e le faʻaputuina i le eleele mea mamafa mamafa, e le pei o vailaʻau.

O le lelei o le faʻafefiloi e le oʻo mai i fatu fatu vao. E talafeagai le pefu tapaa mo togafitiga o le tele o laau.

Matou te faʻaaoga se sauniuniga mo le faʻamaina

Le faʻaaogaina o le pefu tapaa i totonu o le togalaau e pei ona masani ona faʻaaogaina e le au fai togalaau. O le vailaʻau faʻasolosolo o fualaau faasaina e fesoasoani i le tuputupu aʻe ola o laau toto, ma faʻaleleia ai foi fua ma fua o fua. I totonu o le palapala, o vailaʻau e faʻafefiloi ma microelements ma minerale aoga.

A faʻaaogaina le vailaau faʻamaina e pei o se faʻamalaʻau e tatau ona usitaia fautuaga nei:

  • E tatau ona faia le fualaau faasaina i taimi uma aʻo leʻi eli. E tatau ona fufulu le 2-4 g o le fualaau i sikuea mita. m
  • E faaopoopo le pefu tapaa i le palapala aʻo lei totoina ni fualaau aina po o ni togalaau. E tusa ma le 500 g o le vailaʻau ua sasaa i totonu o vaieli taitasi.
  • E faʻaaogaina le vailaʻau ao lei luluina vao vao. E felafolafoaʻi le pefu i le mea o loʻo fuafua e lulu ai le mutia, pe a uma ona faʻafefiloi ma le pito i luga o le eleele ma sasaa i le vai.
  • E mafai ona e faʻaaogaina le vailaʻau mo le faʻaleleia o eleele i totonu o ipu. Le mea lelei, faʻafefiloi i le oneone. O le eleele, oneone ma le tapaa e tatau ona faia i vaega tutusa lava.

E te iloa? O le faʻaaogaina o le pefu o le tapaa e pei o se faʻamalaiga e mafai ona faʻateleina ai gaʻo e 40%

O le faʻaaogaina o le peʻa tapaa i totonu o le togalaau aina e faia e le gata i le tulaga o laʻei pito i luga, ae o le faʻaaogaina autu foi. I lenei tulaga, e le tatau ona faʻaaogaina le vailaau sili atu i le tasi le taimi i le 3 tausaga. O le dosiga e 40 g i le 1 sikuea. m o eleele.

Pest protection

Iniseti ma meaola faalafua e iai se aafiaga leaga i le nicotine, o le autu lea o le fualaau faasaina. Medianitsa, aphid, anufe ma leafworms vave maliu i le gaosia o le pefu.

E i ai ni auala gaosi e faʻaaoga i le togalaau. Mafaufau i ai.

Tue

Mo le faʻaaogaina o lenei metotia, e mafai ona e faʻaaogaina le pefu o le tapaa i lona mamanu mamā, ma e mafai ona faʻafefiloi i le tutusa tutusa ma le pefu po o le lime. I le sikuea 1. m manaʻomia 10-20 g o le paluga. O le taʻiala o le metotia e pei ona taua i lalo: o meaai a iniseti o le a ufitia i se vaega o le pefu, ma o le a leai se mea e 'ai. A mavae sina taimi o le a amata ona latou feoti. Faatasi ai ma lenei metotia, e mafai ona e togafitia togalaau i nofoaga mafolafola ma i totonu o greenhouses.

Aoao atili e uiga i le faʻaaogaina o fafie.

Faʻaleleia infusions ma teuteuga

Ina ia saunia le susu, e tatau ona sasaa atu le afa afa o se paluga o le 1 lita o le vai. O le tali e tatau ona fofo mo le 30 minute. I le faagasologa o le kuka e tatau ona e faaopoopo vai ile vaega muamua. E tatau ona saunia le susu e faʻasolosolo ai le 24 itula i se nofoaga e ese mai le malamalama. A maeʻa lena mea, ona faʻaaoga lea o le fofo, tuʻu i luga i le 2 lita o vai. Ona faaopoopoina lea o se fasi fasimoli, faapipii i luga o se fatu, - faafetai i ai, o le susu o le a sili ona tausia i laulaau.

Lafoaia laau ma le vaifofo ua saunia. O le faʻaaliga e faia 2-3 taimi i aso uma 7-10. O le fufuluina o laau fualaau aina e itiiti ifo i le 2 vaiaso aʻo leʻi seleseleina, e faʻasaina.

E taua! E tatau ona teuina le pefu tapaa i le afifiina o tapuni. Afai e tatala le pusa, o le ola o le fualaau faasaina o le a le lua tausaga e masani ai, ae tasi.

O le faʻaaogaina o tapaa mo le susunuina e tutusa lava ma le teuteu. Ina ia kuka, e te manaʻomia 2-3 aso. E tatau ona liligi le afa afa ipu i le 1 lita o le vai vevela. E tatau ona tuʻuina le fofo mo le 24 itula. O taimi uma e tatau ai ona faʻanoanoa.

I le faaiuga o le sauniuniga o le mea na faʻaaogaina e faʻaaogaina. E taua foi le faaopoopoina o se fasi fasimoli. E mafai ona e faʻaogaina vave le afaina.

Fumigation

I le faʻaaogaina o lenei metotia, o le ae le tuua ai se avanoa e maua ai ni meaola faalafua o laau fua. E mafai ona faia le mea na tupu pe a maeʻa le vaitau o le vavao. Afai e te faia le fumigation i le taimi nei, atonu e te fefe ai i le pi.

Pe a sauniuni le paluga, e tatau ona tuʻuina le afi i fafie, paʻu ma laupapa meaʻai i totonu o le brazier poʻo isi fagu uʻamea, ma a uma ona faia se afi lelei, faʻaopopo sina tamai peʻa asu. O le faagasologa o le fumigation lava ia e mafai ona alu mai le 30 minute i le tele o itula.

Afai e faia le taua i totonu o se kapuni tapunia ma aphids ma whiteflies, e tatau ona faaaoga le vaega lenei: 10 g i le 1 sikuea mita. m. E le mafai ona e faia le taualumaga e itiiti ifo i le 3 aso ao leʻi amataina le lūlūina.

O ai e sili ona lelei e faʻaaoga

E faʻaaogaina le pefu tapaa i le tele o faʻamaʻi.

Mafaufau pe faapefea ona taulimaina iniseti patino.

  • Faasataula. E tatau ona faʻafefete le paluga i le faʻafefeteina o nei faʻamaʻi ma le 20 g i le sikuea 1. m
  • Medianitsy. O le taua e faia e ala i le susunuina i le taimi o le vavaeese o pupu. E mafai foi ona e faia fumigation, ae naʻo le maea o le fuga, i le afiafi i le leai o se matagi.
  • Peti miti. E tatau ona faia se mea e faʻaleleia.
  • Siaki i fautuaga ile auala e faʻafefe ai le moa.

  • Aphid O le laau e togafitia i le decoction po o le fusi. E tatau ona toe faia i le vaiaso le faʻataʻitaʻiga.
  • Spider mite E tatau ona togafitia laau toto i le decoction. A maeʻa le 7 aso, ona toe fai lea o le taualumaga.
  • Kapisi felelei. E sasaa le pefu tapaa i luga o le eleele faataamilo i le laau i totonu o le laina o le 5 cm. Muamua e tatau ona fefiloi ma le lime po o le efuefu. Meaʻai - 20 g o le faʻafefiloi i le sikuea 1. m
  • Slugs O le taua e faia i le pefu. E tatau ona faʻatinoina le faiga i le afiafi - o le taimi lena o loʻo i luga o laau laau slugs. Ina ia maua le taunuʻuga, e tatau ona faia 2 togafitiga.
  • Aneti O le faʻatulagaga e tutusa lava ma le taua ma laʻau faila.

O le Ant o le amonia o le a fesoasoani foi ia te oe e faʻaumatia ai vao.

O le pefu o le tapaa o se meafaigaluega sili ona lelei e aveesea ai le tele o faʻamaʻi ma iniseti.

Sauniuniga saogalemu

A e faia ni gaioiga i le togafitiga o laau ma le pefu o le tapaa, e tatau ona e manatua pea ia fuataga saogalemu:

  • ia puipuia le paluga mai le ulu atu i totonu o le manava, ia mautinoa ia faia le faʻatinoga i se fusi e gaugau le gauga;
  • Lima e tatau ona puipuia i totigilima.

E te iloa? O le pefu o le tapaa e oʻo atu i le 1% nicotine. O le faʻaaogaina o se faʻafefiloi e aunoa ma se ofu puipui e tutusa ma le sikaleti ulaula ulaula.

Afai e faʻafefete le pefu tapaa i luga o le mucous membranes, fufulu vave vaega o loʻo aʻafia i vai mama i le vave e mafai ai.