Laʻau

Netcreasia purpurea - tausiga o fale, ata o meaola

Setcreasia (Setcreasea) - o se faʻalelei faʻalelei faʻatasi ai ma laʻau uumi ma tusi lau. O le fanau mai o netcreasia purpurea o Mekisiko.

Ae o le asō o loʻo faʻatupulaia ma le totō e pei o se togalaau i le tele o vailaʻau faʻasao ma eleele faʻapitoa. I vaitau lelei, o le "masiofo viole" e masani ona maua o se fale fale.

Netcreasia o se fale faʻapitoa o le aiga mafanafana. I le 2-3 tausaga, o le laau e oʻo atu i le 80 cm le uumi, ma ua maeʻa le tuputupu ae. O laʻau ma laʻau laʻau o loʻo i ai se lanu enaena lanu violē, ma e faʻaitiitia le tumu e pei o laulaau tausaga, maua ai se gaogao vaivai-turumu.

O le pito i lalo o laulaau ei ai sona lanu violē lanu enaena. E fuga i ni lanu piniki piniki ma piniki-paauli ma ni petale e tolu.

Vaʻai foi i le auala e tupu ai le telefoni i le fale.

Toto maualuga, 30 cm i le tausaga.
Fuga i le taumafanafana i fugalaau laniki piniki.
Faigofie ona tupu le toto.
Laʻau tele.
Netcreasia e lanu viole. Ata

Tausia maketreasia i le fale. Faʻapuupuu

Ina ia tupu lanu violetiti i le fale, e tatau ona ausia tulaga nei:

Tulaga o le vevelaO le ea vevela e tausia i totonu ole 10-24 ° C.
Faʻamamaga o le eaFaʻaauau le faʻaleleia o le faʻaleleia o le ea.
MalamalamaFaatulagaina o se fugalaau i luga o se faamalama ma se malamalama lelei.
FaʻasaE faʻalua ona faia le faʻaluaina i le vaiaso i le taumafanafana ma le 1 le taimi i le vaiaso i le taumalulu.
Fesoasoaniga mo le gasegaseO eleele talafeagai mo le netcreasia e aofia ai fanua laufanua ua faʻafefiloi ma le oneone ma le faapalaga i vaega tutusa.
Fertilizer ma le faʻamaloloFertilizing ma fertilizing e le sili atu ma le 1 le taimi i le masina i le taimi mafanafana.
SuigaO le gaosiga o le transcretion e faia pe a tutupu aʻe laau.
TofigaO le toe gaosia e tupu mai i le faʻasolosolo.
Vaega o le tuputupu aʻe o le netcreasiaO vaega o le tuputupu aʻe o netcreasia e aofia ai le teuteuina o pine.

Tausia maketreasia i le fale. Auiliiliga

E ui lava o le netcreasia violē e faʻaaogaina i le faʻaaogaina o meaola laiti, e tupu lelei i isi tulaga fesuiaiga. Tausia tausiga i le fale e itiiti lava, e na o le taua lava le tausisia o tulaga manaomia mo le totoina ma le tausiga o fale.

Faigamalaga vaʻaia

Faatasi ai ma le tausiga lelei, o le "masiofo viole" o le a fiafia i le tele o fugalaau. Laʻau laiti e tolu laulaʻau o le fugalaau lanu piniki ma le paʻepaʻe i le tautotogo. Fuga e faaauau pea seia oo i le faaiuga o le taumafanafana. Ina ia faʻaleleia lenei gaioiga, e tatau ona e fufulu ese fugalaau tuai.

Lulu

E le manaomia e le laau ni tulaga vevela vevela. Ae ui i lea, pei o soʻo se laau faʻasaina, netcreasia e le taliaina le vevela maualalo. O le pito i lalo e le tatau ona itiiti ifo i le 8-10 ° C, a leai o le a mate le fugalaau. Ae peitai, o le setcreasia e le mafai ona tatalia le vevela maualuga o le potu. I le vevela i luga o le 25 ° C o le a vaivai ma leaga.

Lafoaia

E le fautuaina e le au faifaatoaga fugalaau se togafitiga e pei o le togafitiina i le netcreasia. E tusa lava pe i ai se ie susu, e sili atu le aua le solo. O le susu e faʻapupula i laulaʻau, ma tuʻu ai ni mea leaga.

Lulu ese le fugalaau i se ie mago.

Malamalama

Netcreasia o se fugalaau fugalaau. Ae ui i lea, i le susulu o le la, e sili atu ona lelei le le sili atu i le 3 itula i le aso. Pe a tuu se fugalaau, e tatau ona tuʻuina atu i le faamalama i sasae ma le la susulu.

O foliga mai o le laau e tautala e uiga i le le lava o le malamalama: o laʻau e miti, o laulaau e le maua ai le lanu violē. Afai o le laau netcreasia i le fale e le lava le malamalama faalenatura, ona mafai lea ona faʻaogaina faʻalaʻau faapitoa. I lalo ifo o latou, o le fugalaau e tatau ona tele le aso.

Faʻasa

O le laau e sili ona fiafia ile palapala malulu, ae ui i lea, o le suāsusu e tatau ona faia i le taimi mafanafana e le sili atu ma le 2 taimi i le vaiaso ma se vai malulu faʻaalu i le vevela o le potu. Mai le tele o le susu, o aʻa o le fugalaau o le a pala. O le fofo pito sili ona lelei o le tuʻuina lea o se pusa vai i tafatafa o le fugalaau poʻo le tuʻuina o le fagu i luga o se fata faapitoa e ufiufi i le susu susu.

I le taumalulu, faʻafefeina le netcreasia e faʻaititia i le 1 taimi i le vaiaso. Latou te suʻeina le suavai pe a fai o le eleele o sina susu susu ma e le maeʻa maeʻa. E tatau ona faʻamautinoa e leʻo latalata le fale i radiator. Ona o le tafe malosi o le vevela vevela vevela, o le fugalaau ua vave ona mamae.

Tele le lapoa

E pei o le tele o laʻau, o le ipu mo netcreasia e filifilia e tusa ma lona tele. Ua totō le fana i totonu o se tamai ulo, ma aʻo tupu le fugalaau, ua totoina i totonu o se pusa tele.

Soʻo ma luga o laʻei

E ui lava e le lelei le fugalaau i le tausiga, e manaʻomia le eleele lelei. O le eleele lafoaʻi e sili ona talafeagai mo lenei fale. Latou te saunia le eleele mo gataifale mai vaega e pei o humus, peat, turf land, sand. Naʻo ni nai vaega na faʻafefiloi i vaega tutusa. O nisi taimi e faaopoopo ai sina malala i le eleele.

Afai o le eleele e pala, o le faʻafefeina o mineral ma faʻamalolo mo gaioiga i totonu o le a fesoasoani. E faʻapipiʻiina i le masina ma e masani lava i le vaitau o le tautotogo-taumafanafana.

Afai e tupu lemu le netcreasia ma e le fuga, ona mafai lea ona faaopoopoina le numera o ofu pito i luga e faalua i le masina.

Teuina ma le totoina

O le teuteuina o se mea taua pe a tupu ae le "masiofo viole." O le totoina o moli e seleseleina e avea ai ma vaovao lalelei ma matagofie. Afai e umi atu le umi o fatu laau i le 40 cm, e vevela, ma o laulaau e le taatele. O se fugalaau faapena e foliga mataga. Trimming e manaʻomia foi e faʻafouina ai le vavae.

O le gaosiga o le transcretion e faia pe a tupu tele le vao. Ae ui i lea, e tatau ona toe totoina le laau e le silia ma le 1-2 taimi i le tausaga. O le fugalaau ua totoina i totonu o se koneteina fou i le tautotogo. Afai ua leiloloa le vao, o lona uiga e le fesoasoani le gaosiga. E sili atu ona lelei le faafouina o le laau e ala i le totoina o laau talavou i le eleele.

Taimi e malolo ai

O le taimi malolo e pau i le taumalulu. Aiga i le taimi nei e le tupu ma e le toto. E ese mai le faʻaaogaina o fugalaau i lenei vaitau. E itiiti lava le faʻatau.

Faʻapenaina o netcreasia e ala i le vaʻaia

O le laau e faʻaolaina e ala i le vaʻaia. O vaʻaiga pito i luga e oʻo i le umi o le 8-10 cm e talafeagai mo lenei mea. E mafai ona totō le aʻa i le eleele pe tuʻu ifo i totonu o le vai. E vave lava ona aʻafia i aʻa. O nisi o fai togalaau mo le aʻaina o le tosoina o le tipi i se paluga faapitoa o moa ma peat. Ina ia faʻapipiʻi le fugalaau, e tele ni laʻau e totōina i le taimi e tasi i totonu o le ulo, faʻapipiʻiina mai luga.

Maʻi ma meaʻai

E ui o le netcreasia e le o se mea e sili ona manaia mo iniseti, e ono osofaia e nisi meaola faalafua. O nei faʻamaʻi aʻafia e aofia ai:

  • vaʻavave mite;
  • fua puipui;
  • paʻepaʻe.

Afai o le fugalaau e ave i fafo i le taumafanafana, ona mafai ai lea ona afaina ai le lafu ma le anufe. Ae ui i lea, i le tausiga lelei ma le vave iloa o le faafitauli, e le mafai e mea faʻamaʻi ona faʻaleagaina le laau.

Afai e vaaia ni meaola faalafua i fugalaau, ona tatau lea ona ave ese mai isi laau ma vave amata ona aveese ia iniseti. O lenei mea o le a fesoasoani i vailaʻau faʻapitoa ma togafitiga faʻasolo. O togafiti e faʻafefe ai togafitiga e aofia ai le togafitia o laulaʻau ma le meaʻai ma se vaifofo mataʻutia ma le pulupuluina ma le fofo.

  • Afai netcreasia e faasolosolo lemu pe pala, o se mea o loʻo misi mo le laau. O le tele o taimi, o le fugalaau e afaina ona o le leai o se malamalama. Afai e itiiti le susulu o le la, ona faʻalauteleina lea o laʻau o le upega tafaʻi ma faʻaalia i nofoaga, ma lanu viole lanu meamata ma laʻititi. O le metamorphoses tutusa lava e mafai ona tupu pe afai o le nofoaga o le fugalaau, lea e malamalama i se suiga i le malamalama, punaoa.
  • Ae peitai o vaega pito i lalo o le tipu o loʻo faʻaalia ma faatasi ai ma le "matua" o le fugalaau, ona tatau ai lea ona seleseleina ma totoina. O foliga vaaia o laʻau papaʻe i luga o lālā e faʻaalia ai le lapoʻa. O lona uiga o le fugalaau e tatau ona toe faʻaleleia i totonu o se nofoaga malulu.
  • Le leai o se okesene i le palapala ua mamae le laau, ua pala le laau. Afai o le pito o lau o le gasegase e mamago, o lona uiga o le fugalaau e tumu i totonu o se ulo. O le faafitauli e foia e ala i le toe totoina i totonu o se atigi pusa tele. I le tele o le susu, o aʻa ma le vaega lalo ifo o le aʻa e amata ona pala. Afai e magoto le palapala, o le fugalaau e le mafai ona tupu, o lau laititi laititi o netcreasia e le o mai, laʻau tele e magumagu, ma o le au mafiafia e faasolosolo malie ma avea ma mea sese.

Faitau nei:

  • Cordilina - tausiga ile, ata, ituaiga
  • Hoya - tausia ma toe gaosia i le fale, ata o meaola
  • Chlorophytum - tausiga ma toe gaosia i le fale, ata o meaola
  • Ficus rubbery - tausiga ma toe gaosia i le fale, ata o meaola
  • Kallizia - tuputupu aʻe ma tausi i le fale, ata o meaola