Fua o le gaosiga

E faʻapefea ona totoina ituaiga eseese o le isalaʻelu "Valentine F1" i le atunuu

O le maketi o loʻo ofoina atu se tele o ituaiga o eggplants, ma o se tasi o mea e sili ona lauiloa i aso nei, o le ituaiga o ituaiga "Valentine F1".

I lenei tusiga o le a matou taʻuina atu ia te oe le mea na maua e lenei ituaiga mea na maua ai le faʻatuatuaina ma pe aisea na avea ai ma numera 1 filifiliga mo tagata faʻapitoa fai togalaau ma faʻatoʻaga.

Eggplant ituaiga "Valentine F1"

"Valentine F1" - o le uluaʻi ituaiga o isalaʻelu, lea e fua mai fua i le 60 aso talu ona toto i le eleele. Faʻaleleia ma tuʻuina atu se maualuga maualuga i le tele o tau ma tulaga fesuiaiga.

O le togavao e oʻo i le maualuga o le 85 cm, malosi, e le manaʻomia ona fusifusia ma e puipuia i faʻamaʻi. Fua e oo i le 25 cm le umi, ma e oʻo i le 6 cm le lautele, lanu uliuli-paʻu paʻepaʻe, ma le maualuga o le tofo, e mamafa 200-250 g. O le paʻu paʻepaʻe e faʻaalia i le leai o fatu ma le oona i le tofo.

E te iloa? O tagata uma e masani ona mafaufau i le eggplanta e pei o fualaau faisua, ae e foliga mai o se meaʻai, pei o se siloni.

Filifiliga o nofoaga ma muamua o aganuu

O lenei mea totino e sili atu ona mataʻutia, ae o le gaosiga sili ona lelei o le a tuʻuina atu, i lalo o le tulafono ma tulafono faatonutonu o le totoina.

Malamalama

I totonu o le greenhouse, e sili atu le lagona o le isalaʻelu ma maua ai se fua maualuga. Ae o se mafanafana ma susulu i le aso atoa e tatala ai avanoa e talafeagai foi. I le paolo po o le malu puipuia o le vao o le a laiti, ma o le tele o fualaau aina e laʻititi, faʻatusatusa i le tulaga masani.

Soo

Pe a totoina eggplantal mo fatu, o le filifiliga aupito lelei o le faʻatau mai lea o le eleele mo laau olaola, ae o mea nei e lelei atoatoa:

  • 4 fasi paluga;
  • 2 vaega vaega;
  • 1 vaega mea meataalo laupapa;
  • 0.5 vaega fafie ash.
Pe a totoina fatu i luga o le fanua autu, o le eleele e tatau ona saunia ma le faaeteete ma fausiaina. I luga o le sikuea mita 1 o palapala, faʻalagolago i lona ituaiga, matou te faia: 1. Mo le manino poʻo le faʻamaoni:

  • compost - 1 pakete;
  • oneone - 1 pakete;
  • peat -2 pakete;
  • sawdust - 0.5 pakete.
2. Mo eleele oneone:

  • 3 pakete palapala eleʻele;
  • 2 faapalaga ma pakete paʻu;
  • 1 le pakete o le selu.
3. Mo eleele eleele:

  • 1 pakete o laumei;
  • 1 pakete oneone;
  • 1 pakete o le humus.
Faʻaopoopoga i le 1 sikuea mita o soʻo se ituaiga palapala mo le 2 ipu o le apa ma le 1 sipunipuni o le potassium phosphate poʻo le superphosphate.

O tagata sili ona lelei i luga o le laupepa o kāloti, legumes, greens poo melons ma gourds. E sili atu le aua nei totoina fualaʻau i totonu o moega pe a totoina pateta, pepa ma tamato.

E te iloa? Eggplant i le Igilisi "eggplant" o lona uiga "fualaau-fuamoa". E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o uluaʻi eggplants na vaʻaia ma lapotopoto. Ma mo le tutusa ma le moa moa, o le laau na taua tele.

E faapefea ona toto fatu

Taimi ma sauniuniga

Faʻamatalaga o le totoina o le eggplant seeds e faʻatatau tonu lava i tulaga tau fesuiaiga, ae, o se tulafono, ua mafai ona toto i le amataga po o le ogatotonu o Mati. O fatu ao leʻi luluina e tatau ona faʻamalosi, ma o le hydrogen peroxide i le foliga o se vaifofo fofo e sili ona lelei ona fofo i lenei mea. Ina ia faia lenei mea, i se tasi aso ao le i luluina le 5 pata o le perosi, faʻafefe i se ipu vai ma lulu fatu mo le 15-20 minute. O fatu toto o le eggplant e mafai ona mitamita i le sili ona lelei. Ina ia faʻaleleia i latou, ua lava lea e afifi ai i totonu o se ie susū, tuu i se nofoaga mafanafana ma pouliuli ma mai lea taimi i lea taimi e fufuluina i latou i le vai. A maeʻa ni nai aso, ua mafai ona totoina fatu o le sunflower.

Faiga faʻavae

Tui lelei i ipu paʻu poo ipu palasisi, ia fatu taʻitasi i se isi ipu. Faʻamau i lalo i le palapala ma fufuluina i le eleele 0.5 cm. O fualaau o loʻo i ai le aʻa ma le aʻafia ma le leaga o latou uiga i le gaosiga, faʻapipiʻi le pusa ina ia aloese mai le inu.

Mo fatulaʻau, o le faʻamalosi e lelei pe a sasaa le centimeter layer of snow i luga o ipu. Ae ia faaeteete, talu ai ona o fatu ua uma ona totoina e le mafai ona faia, ae na o le sasaa i le vai ma le suavai. Ma ia faatumauina i latou i le vevela tumau mai le +25 ° C i le +28 ° C.

Tulafono mo le tausiga o fualaʻau ma le tulaʻi mulimuli mai ile eleele

O le auala e te tausia ai laau o le a aʻafia ai le faʻaleleia o le atinaʻe ma fua o le laau. O le vevela lelei mo fualaʻau eggplant + 22-28 ° C, ma i le lua vaiaso muamua i le po, e tatau ona e faʻaitiitia le vevela i + 17-18 ° C. O lenei suiga o le vevela e manaʻomia ina ia le faʻaosoosoina laau.

E taua! Afai o le totoina o loʻo faʻatinoina i totonu o se kiona, ona maualuga ai lea o le maualuga o le susu i le 70%. Afai e sili atu, o le isalaʻelu "Valentine F1" e faʻafefe lau, ma o le seleselega mulimuli ane o le a matua matitiva lava.
E faia i le lua aso le faʻaleleia ma le suamalie poʻo le vaʻaia o le vai malulu i le vevela e le maua lalo ifo i le +20 ° C. Mai lea taimi i lea taimi, e pei o le Gaupsin, Fundazol poo Trichodermin e mafai ona faaopoopo i le vai mo le fausiaina.

I le taimi e fafaga ai, e taua tele le siaki lelei o siama mo le i ai o meaola faʻamaʻi iniseti. Afai ei ai ni faailoga o latou foliga vaaia, ia togafitia vave fatu laau ma soʻo se bioinsecticide, mo se faʻataʻitaʻiga, "Fitoverm", "Iskra" poʻo "Aktara". E vave tele le ola o le laau i le tuputupu aʻe, ma o le a latou manaʻomia le faʻamalosiina, lea e faia i le faʻaleleia o le vai, ae pe a uma ona faʻaalia le muamua lua poʻo le tolu lau. 10 g o urea po o le 30 g o le nitroammophoska ua maeʻa ma le 30 g o le superphosphate ua solo i le 10 l o le vai.

O se itu taua tele i le tausiga o fualaau aina, o le faʻamalosi lelei lea o le mama. Lua vaiaso aʻo leʻi tulaʻi i luga o le saite matou te faʻaaogaina ai laau i luga ole faletusi poʻo totonu o le togalaau mo ni nai itula pe a uma le 'aiga o le afiafi.

O aso uma matou te faateleina ai le taimi e savali ai i le ea fou i le itula. Aʻo saʻo le totogo, mai le 17 cm le maualuga, ma le ono i le valu laulaʻau ma se aʻafiaga o aʻafiaga, e mafai ona e amata totoina a matou fatu laau.

O le faʻaleleia o eleele e faia i le afiafi pe a leai se matagi malosi. O moega i lalo o le isalaʻelu eli i luga, maualuga ma faia ni holes 12-15 cm loloto. Vaovao vao i se mamao e 45-55 cm mai le tasi i le isi. E sili le lelei o le faʻaaogaina o le eleele faʻataʻamilo i le togavao ma ni nila poʻo vao mamago, ma tuʻu se ata lanu uliuli i le va o laina i le faasologa ina ia aloese mai le faʻafefe o le susu.

Vaega o le tausiga ma le galueaina

Laʻei pito sili ma fafaga

O le laei muamua e tatau ona faia i le 15-20 aso pe a mavae le afaina o le isalaʻelu. I luga o le 10 l o vai tatou te vaelua ai:

  • 50 g o le superphosphate;
  • 15 g o le ammonium nitrate;
  • 20 g le masima masima.
Afai e le o iai nei vaega, e mafai ona e fufuluina i le nitroammofoskoy pe tioata i le aofaiga o le 25-30 g i le 10 lita o le vai. I le taimi lava lea, e tatau ona faʻafeinu le tele o le laau e aloese ai mai le susunuina o gaʻo ma lau.

Mo le vaitau e lava lea e faʻaalu ai ni ofu se tolu e maua ai le seleselega sili. Mo le lelei sili atu, o ituaiga o laei e mafai ona suia.

Aua nei faʻafefeina laau mo nai vaiaso talu ona totoina, aua o le a fesoasoani i le tuʻuina o lau. I le sili atu o le fuamoa o le suamalie e manaomia i le vaitaimi o fualaau fualaau aina. E tatau ona mafanafana le vai, e le laʻititi i le 22 ° C, ma faʻafefe e taua i aʻa, aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma lau.

Faia o se togavao

O ituaiga ega o le "Valentine F1" e le manaʻomia se teuteuga faapitoa pe teuteuina. Lava le tauaveina o le faamamaina lelei, aveeseina o laau mama mama ma laulaau. Afai e te vaʻai ua tupu malosi le vao ma o loʻo punou i lalo o lona mamafa, ona sili atu lea ona lelei le nonoa, tuu le avanoa mo le alualu i luma.

Faʻaleleia eleele

Afai e leʻi mulumulu le eleele, ona tatau ai lea ona tatala le aunoa, aloese mai le faʻavaeina o se mea i luga o le eleele, ma aveese vao i taimi talafeagai. E taua le faʻapipiʻi solo i luga o le eleele i le taimi o le alualu i luma, o lea e sili atu le mafanafana o le lalolagi i le la.

E taua! Eggplants o se meaʻai fiafia i Colorado beetles, lea e mafai ona 'ai mea uma i se mea o aso: mai laʻau i fugalaau ma ovaries. O le mea lea, e tatau ona e aoina i aso uma pe togafitia i latou i le iniseti mai nei meaʻai.

O afea e selesele ai?

Ma e lua masina o le a le pasi, ao oʻo mai le taimi e selesele ai le seleselega muamua. Ona oʻo atu ai lea o le fua i lona sili ona lelei - e tusa ma le 200 g - ma o le a maua ai se foliga o le pa ma se malu malu.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

Faʻatasi ai ma mea taua o loʻo i ai:

  • muamua vave, ma i le faaiuga o Iulai e mafai ona e taumafai i le uluai seleselega;
  • maualuga o fua o fualaau suamalie ma se lanu mumu lamolemole lanu uliuli ma lanu viole;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • toetoe lava a leai ni fatu ma e le o le gorchat, lea e faigofie tele i le kuka;
  • i le uumi e mafai ona oʻo i le 25 cm, ma mamafa - e oo atu i le 220 g;
  • o le vao e malosi ma e le manaʻomia se faʻapipiʻi ma se pusa;
  • E tusa ma le 3.5 kilokalama i mita taʻitasi le totoina.
E i ai ni nai faʻafitauli o lenei ituaiga, ma i totonu o autu o loʻo i ai le leaga o le fatuina o fatu. Ae, i le avea ai o se tulafono, e fesoʻotai ma a latou saito le saʻo.

O le tausia lelei o le ituaiga eggplant "Valentine F1" o loʻo faʻamatalaina i le faʻamatalaga, o le a faʻafetai atu nei laau mo le maualuga o le seleselega, lea e te mitamita ai.