Pear

E faʻafefea ona faʻaumatia se mite moa i luga o se pi

O le tele lava o taimi, e feagai ai ma le tele o togalaau faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

O se tasi oi latou o se pene paʻu, ma le auala e taulimaina ai, o le a matou taʻuina atu i lenei tusiga.

O le a le "fili"

O le anufe e itiiti lona taua - o le umi o se tagata matua e na o ia 0.18 mm. O iniseti ei ai se lanu paʻepaʻe, lea e oʻo mai i le autumn e suia i le piniki poʻo le lanu enaena. O le iniseti e alu faatasi ma le fesoasoani o ni paiga se lua. E faʻaaluina le taumalulu i le va o fua faʻatau. I le tasi fatuga atonu e tusa ma le 1500 iniseti. E tusa lava pe amata ona fuga mai le amata, e tofu tamaitai taʻitasi ma le 5-6 fuamoa, ma tuu ai i totonu o le fua.

Ma, mai ia i latou, o le tupu mai o ni meaʻai, lea e amata mai i le taimi e amata ona fuga mai ai pupu, o le a avea ma tagata matutua. Latou teli i totonu o laulaau e le o toe fuga mai ma faasolosolo malie lava i le foliga mai o galls.

E taua! O paʻu oti mai laau mamaʻi e tatau ona susunuina, e ono aofia ai ni meaʻai.

I luga o laʻau ua pisia, ua amata ona aliali mai le samasama-enaena, ma ua le mautonu toso laiti. O nisi taimi o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga o paina, lea e faʻaalia ai foliga o se "tumutumu".

I le aluga o taimi, o le faʻamagoina o le epidermis ma le vaʻavaʻai o gaioiga o loʻo matauina. I se tulaga faapena, o siaki o loo sailia ni laulaau fou ma agai atu ia i latou.

O le a le leaga mai se siaki

Aʻo nofo i luga o le pepa, ona amata lea ona inu e le pest le sua. I nei laulaau ei ai le soliga o le paleni o le vai, o se faʻaitiitia o le aofaʻi o chlorophyll, taofi le faagasologa o le photosynthesis. Ua vaivai le laau.

Afai na osofaia e le laau le tele o meaola faalafua, o fualaau aina e ola, ae e laiti tele. O siaki e lamatia mo laau i soo se taimi o le atinaʻe - latou te aʻafia ai le laau i le taimi o lona tuputupu aʻe ma le taimi o le fausiaina o le fua.

E masani ona afaina ai le Gall mite i linden, ash ash, sea buckthorn.

O le gall mite i luga o se pi e mafai ona afaina tele, o le mea lea e tatau ona vave faia vave le pulea.

E masani lava toe gaosia lapisi Gall mites e fesoasoani i le filifiliga le mautonu ma masani ona faʻaaogaina sui o le organophosphate e faʻamoemoe mo le oti oo latou fili. O nisi taimi o le numera o siaki e faateleina ona o le faateleina o lo latou fuaina mai i lalo o le faatosinaga o le faaosofia o fualaau faasaina.

Auala o tauiviga

Afai e osofaʻia e lau togalaau le pear gall mite, e tatau ona faia togafitiga i se taimi vave e mafai ai. E tele auala e faʻafefe ai manufeʻai. Mafaufau i ai i nisi auiliiliga.

Faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi

O le puipuiga o laau mai meaola faalafua e faʻaogaina ai lenei auala sili ona aoga. Faʻafetai i le totoina o le eleele, o le aofaʻi o moli moa ma o latou gaʻo ua faʻaititia.

E te iloa? Togi e fiafia i le vevela. Latou te le oʻo atu i luga seia maeʻa le ea i le 10 ° C.

E puipuia mai i meaola faalafua ma le faʻaofiina o le tele o le faʻamaʻiina ma le faʻaaogaina o faʻamalaʻau. Latou te faʻatagaina le faʻapupulaina o le mamafa i le suauu, lea e faigata ai ona fafagaina siaki.

Ina ia faʻataʻitaʻia gaioiga, e fautuaina le faia o mea nei i luga o mea faʻataunuʻu:

  • faamama fuʻulaʻau ma lala skeletal mai le paʻu tuai;
  • aoina mai ma aveese otaota mai le nofoaga (fualaau pau ma laulaau);
  • ia faia e le aunoa le pale siliva.

Afai e leai ni vao i totonu o lau togalaau, o le a faaitiitia ai le tulaga e ono tupu ai le fausiaina.

Vailaau Mataʻutia

I le taua faasagatau i tupe paʻu, e masani lava ona faʻaaoga ai soʻo faapitoa - acaricides.

Le faʻatinoina o togafitiga o laau, ua fautuaina e faʻaaoga le toto o le organophosphorus ma le chlorine. Faʻafetai i lenei metotia, e mafai ona e faʻamaʻo ese faʻamaʻi vave. Latou te aʻafia le tino o le mite ma oʻo atu i lona maliu. E tatau ona faaluaina le talo i le vaiaso mo le 2 masina.

E taua! A faʻatau mai ni fualaau fou e siaki ma le faaeteete laulaau ma laʻau. O le siama o se pusa o siaki, o se taunuuga o le totoina o isi laau toto i luga o le upega tafaʻilagi e ono mafatia.

E mafai ona faʻatinoina le iniseti e ala i le tui. Ona o le mea moni o le tino e vave ona ulu atu i vaega uma o le laau, o lenei mea e mafai ai ona e faʻaumatia se tele o meaola faalafua.

Afai e taia e le laau se paʻu paʻu, o le a le auala e faʻaaogaina ai le laau? E mafai ona e faʻaaoga fualaau faasaina e pei "Decis", "In-vir" ma "Fufanon."

Faʻatau auala

O nisi o fai togalaau e le o faanatinati e faʻaaoga vailaau e faʻamaʻi ai faʻamaʻi, aua e ono afaina ai le lelei o le fua. I lenei tulaga, e sili atu le fiafia i oloa e totoina.

Afai e osofaʻia lau togalaau i le pene, e mafai ona e faʻaaogaina auala e faʻafefe ai togafitiga faʻa-tagata. Mo le fufuluina o le faʻaaogaina o se falaoamata, pateta, uila, chamomile, galala ma le pefu.

E te iloa? Mo le taimi muamua, na maua i le 1989 e le tagata suʻesuʻe mai Ausetalia, Alfred Nalepa, tupe moli.

Matou te ofoina atu e faamasani i nisi masani masani.

  • Vaimato. E tatau ona ave le 1 kilokalama o tumutumu fou (e mafai ona suia e le 500 g malogo), tapena lelei. O pito i luga e sasaa atu ai le pakete e tasi o le vai mafanafana. Mo le 4 itula, ua faʻafefiloi lenei paluga, ona fufuluina lea, faʻaopoopo 1 tbsp. sipuni o fasimoli. Faaaoga le fofo i totonu o le 24 itula i le maea ai o sauniuniga.
  • Faʻasoʻotoga o laumei. 100 g fugalaau e faaopoopo i le 1 l o le vai ma kuka. Broth insist 5 aso ona faʻasolo ai lea i le aofaiga tutusa o le vai.
  • Faʻasalaga o laumei. 1 kg o le laʻau 3 lita o vai. O le kulimi e tumau pea 3 aso. Ona fofo lea o le vaifofo ma faaopoopo i ai se fasi fasimoli.

Saili pe o le a le mea e fai pe afai o lau togalaau e faʻasalaina e se manulele miti.

O togafitiga faʻapitoa e lelei le aoga ma fesoasoani e faʻamalo ese mea faʻamaʻi.

O le mall par mite o se iniseti matautia lea e mafai ona mafua ai se afaina matuia i le seleselega ma le laau. I le mauaina o se meaʻai, e tatau ona vave faia fua e faasaga i iniseti.