Fualaau 'aina

Guava fualaau aina - mea aoga, kalori, pe faapefea ona 'ai

O se tagata e leʻi taumafai lava e fai se guava, o le a ofo i le taliaina o le faʻamatalaga o lenei fua o le "tupu o fua".

Sei o tatou tilotilo totoa i ai ma saili po o le a le fua o le vine ma pe oa meatotino e pei o lenei laau.

Calorie ma mea taua

I fafo, o le guava e foliga le maaleale: i le foliga, o le fua e pei o se apu po o se pea, lanumeamata pe samasama, e ufitia i tubercles. E masani lava ona paʻepaʻe lona tino, ae o loʻo i ai ituaiga eseese ma le toto, samasama poʻo le piniki.

E ui lava i le tele o ituaiga, o latou eseesega i foliga, lanu o le paluga, o le i ai pe leai foi o lua - latou te taofi uma lava le mea e sili ona taua: o se tulaga uiga ese o vitamini ma minerale. O le manogi faaosooso ma le suamalie o le tofo e tosina mai ai le toatele oe fiafia i le fiafia.

E te iloa? Homeland guava - Central ma Amerika i Saute, ae sili atu ona maua e lenei togalaau i Sautesasae Asia - Indonesia, Thailand, Indochina. I Taialani, e taua o le "farang" - "tagata ese."

O le faʻaaogaina autu o fualaau o le ola o lona maualuga lea:

  • lycopene (sili atu nai lo tamato) - o le antioxydent sili ona malosi;
  • potassium (sili atu nai lo faʻi);
  • vitamini C (tele taimi sili atu nai lo le gala).

Faafetai i nei elemene e tolu, o le laau e tatau ona faaaloalo. Ae le gata ia i latou, o fua, laulaau ma paʻu o guava e tamaoaiga:

  • vitamini - vaega B (1, 2, 3, 5, 6), E, ​​A, PP;
  • micro-ma macroelements - calcium, copper, magnesium, zinc, phosphorus, seleni, sodium, manganese, uʻamea;
  • puipuiga;
  • fructose, sucrose, glucose;
  • fiber;
  • niazine;
  • tannin;
  • leukocyanidin;
  • o suauu taua.
I lenei tulaga, o guava e na o le 69 kcal mo le 100 g (i fualaau e le o fua mai, o mea e gaosia ai caloric e sili atu ona maualalo).

O le vailaʻau faʻasolosolo e fesuisuiai ma le matua o le laau. I togalaau laiti - o mea maualuga o diglycosides, acid ellagic, calcium oxalate, potassium, protein, ma isi.

E te iloa? O le manogi manaia ma le manaia o lenei mea totino e avea o se suauu sili ona manaia - e mafai ona faʻaitiitia le manogi malosi o sikaleti i totonu o se potu malulu.

O le a le aoga guava

O mea taua o le faamaloloina o guava (o le a tatou talanoa e uiga i uiga o le tofo i se taimi mulimuli ane) e fesootai ma lona tuufaatasiga kemikali. O le faʻaaogaina o ona fua, o le paʻu ma tuʻuina atu i vailaʻau faʻaleaganuʻu i totonu o le tele o tagata, ua mafai ai ona suʻeina ia vaega na sili atu ona lelei ona faʻaalia ai lenei mea. O lenei:

  1. Polokalama cardiovascular. O le potassium ma le acid ascorbic e fesoasoani e faatumauina ai le mamafa o le toto, lagolagoina le muso o le fatu ma faʻasolosolo ai le fatu o le fatu, faʻamautinoa ai le vaivai o toto toto. O Lycopene e puipuia mai faʻamaʻi fatu. O le inu masani o lauti ma pupu guava o le a fesoasoani e aveesea le cholesterol sili atu, o le a avea ma puipuiga lelei o le atherosclerosis.
  2. O le cardiovascular system e faʻamanuiaina e ituaiga laau e pei o le hellebore, calendula, oregano, apricot, fuamū mūmū, letusi, lanumeamata lanumeamata, cantaloupe.

  3. Brain. Vitamini o le kulupu B, potassium faʻalauteleina le galue o le faiʻai, faʻaitiitia le ono mafai ona maua le faʻamaʻi o le Alzheimer.
  4. Teu ma le gutu. E lava le naʻo le faʻamaua o se laʻau o guava ma lagona ona aʻafiaga - faʻavavega, anti-inflammatory. Faaaoga le fufulu ile teuteu o laulaau (lita o le vai 5-6 otaota mafolafola, faʻapipiʻi mo le 10 minute), solo le gelu mai laulaʻau i totonu o laʻau pe a faʻafetaui poʻo le maʻi.
  5. Fale gasegase. I le senituri lona 16, na vaʻaia ai e tagata Spaniani le inu o vine o Initia o Panama i le taimi o le manava - e faʻaitiitia ai ma taofia ai le tuputupu aʻe o siama faʻamaʻi. O le 'ai o fualaau fou e fesoasoani foi i le faatea ese o siama pathogenic ma maua ai le tino i le fiva - faʻasalalau le faʻalaumalie.
  6. Faaaliga. Vitamini A ma C e lagolagoina le faʻatinoina o le kene, faʻagesegese ai le atinaʻeina o tusitusiga.
  7. Paʻu. Fualaau suamalie (faatasi ai ma le tino mumu mumu) faʻamalolo le paʻu, faʻaleleia atili, faʻaosofia le gaosiga o le collagen, aveese faʻamalolo saoloto. E sili ona aoga mo le paʻu o le paʻu (mo le fufuluina) o fualaau mama ma laulaau - e puipuia mai le ultraviolet radiation, e puipuia ai siama.
  8. O lau uila. O le maualuga o le 'apamemea ma le potassium faʻamalosia lelei lona faʻatinoga.

Aoao foi e uiga i aoga o isi fualaau e pei o papaya, na o le, lychee, jujube, pineapple, kumquat, loquat, leron, okra, actinidia, pepino.

O fualaau ma fualaau suamalie ua faʻaaogaina ma le faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka (mafua mai i le maualalo o le faasinomaga). Mo le puipuia, e lava le 'ai i se tasi fualaau mama i le aso poʻo le inu o le lauti mai laʻau mamago o lenei togalaau.

O le faʻaauau ona faʻaaogaina o nei fua e fesoasoani e faʻamalosi ai le puipuiga o le tino, fesoasoani i le malulu, fiva, tiga o le gutu, maʻi. O le vailaau totoga e faʻaitiitia ai le kanesa o le prostate, ma e fesoasoani foi i fafine o loʻo maua i le kanesa o le susu, ma faʻamalosia ai le tino o le tino. O le laʻau o ona laʻau e faʻaaogaina e avea o se hemostatic ma le vailaʻau.

Guava fautuaina e aofia i le taumafaina o fafine maʻitaga, tamaiti ma tagata matutua.

E taua! Guava pulp e aofia ai le tele o fatu laiti ma tino faigata-fatu. A e ai fualaau aina e tatau ona nofouta i lenei mea ma faʻaeteete, a leai e mafai ona e faʻaleagaina le nifo nifo.

Auala e filifili ma teu ai

Pe a filifilia se guava e tatau ona taʻitaʻia i faailo nei e fua ai le fua:

  1. I foliga vaaia. O fualaʻau 'aina ua i ai sina lanu samasama laʻitiiti. O se lanu lanu meamata lanu meamata poo se piniki piniki e faʻaalia ai le matuia o le fusi. E le tatau ona i ai ni faʻamataʻu pogisa i luga o le fualaau aina (bruises (o faailoga ia o le pala, e mafai ona vevela le tino o le fua pe i ai se tofo le fiafia).
  2. E ala i le malosi o fua. O le paʻi atu i le fualaau aina e tatau ona fai sina malu. Afai e faigata e pei o se papa - e le o vaʻaia, e mama tele - overripe.
  3. E ala i le manogi. O le fua e sili atu ona matua, o le sili atu ona logoina o lona manogi o le - suamalie, ma le malulu.

E le o totogia Guava i le umi o le teuina, o le tele o fua o fualaʻau - ua teuina i se maualuga e lua aso e leai se pusaaisa. I totonu o le pusaaisa, i se pusa mo le teuina o fualaau aina ma fualaʻau, e mafai ona faʻalauteleina le ola ile 2 vaiaso.

I lalo o le potu, e umi se taimi e teu ai lanu meamata, e le o fua mai - e oo i le 2-3 vaiaso. I le taimi lea, o le a latou faasolosolo lava ina "taunuu", maua le lanu samasama ma faasolosolo malie. Ae o le tofo o le a itiiti lava le taua i fua o le laau ua tupu i luga o le laau.

Mo le taumalulu, e mafai foi ona e faʻamaʻago fualaʻau 'aina mama ma faleoloa i le kisaisa mo le valu masina. O le a le faʻaumatia ona uiga lelei.

Aua nei galo e tafe le strawberries, pears, laau eseese, pauki, apples, raspberries, spinach, cilantro, apricots, blueberries, pata ma se guava Nazimu.

E faʻafefea ona 'ai guava

O le toʻatele e leʻi iloa le mea e fiailoa i ai le guava, pe faape'ī lona tofo. E leai se tali le mautonu - i se tasi e foliga tutusa ma le tofo o le pineapple ma le vine, i le isi - strawberries ma pears, o le lona tolu lagona o le tofo o se apu lanumeamata e maua mai le laau Kerisimasi! Ioe - o le tofo ma le lanu - leai se uo. Ae latou autasi autasi i se mea se tasi - e manaia ma e le masani ai.

E te iloa? Guava e lua pe tolu faatoaga i le tausaga (tasi oi latou - o le autu - e oo i le 100 kilokalama). Mo le tau o se tasi o fua sili ona taugofie i luga o le paneta (na o faʻi e sili atu ona taugofie nai lo).

Guava e mafai ona faʻaaoga i auala eseese:

  • Toa e pei o fua masani (e mafai ona 'ai faʻatasi ma le pulu, ma mafai ona vaʻai ma tipi i fasi pepa). Mai le pulupulu palapala i totonu o se paluga suamalie, e mafai ona e faia se meaʻai manaia (o se ipu tioata guava, 3 sipuni tele o le kulimi suamalie, sina masima, afa ipu vai moli, mite leaves, ice).
  • Inu sua inu fou. E le gata o le suavaia o Guava, e matua lelei lava. E mafai foʻi ona e faia ni vailaʻau eseese mai ia mea (mo se faʻataʻitaʻiga, se lamolemole e faia mai se ipu vai juice: 100 ml o yogurt, strawberries fou ma le sua o le lime). Mo se tagata matua, e fautuaina e faʻaaoga le sua o lenei fua i le sauniuni o le ava malosi - o le a maua ai ia i latou se tofo faapitoa (0.5 lita o le guava suamalie e fefiloi ma le 110 ml o vodka, 0.5 lita o le ginger ale ma le 2 punetēpu o le kulimi sua. mite leaves ma le aisa).
  • Fai sau suamalie suamalie salty (atoatoa mo le keke ma le kebabs): lanu le galati gaosi (3 aluga alalaʻau), faʻamalo le fua o le guava faʻasili, falai mo le 10 minute ma aniani, faʻaopopo le afa afa o le uaina paʻepaʻe, starise anufe ma meaola uma, e tusa ai ma ata. l ketchup ma le suka. A maeʻa le faʻamamaina o le guava, aveese mea manogi, sasaa i le Art. l Roma, lime ma masima. Toto i luga o se mea e gaosia.
  • Cook compotes, jam ma faia jam. Mafaufau i le mea moni e faigata (e pei o maa) fualaau suamalie, pe a kuka le kuka ile auala faaleaganuu, o le a faaleagaina le tofo, e mafai ona matou fautuaina le faia o se mea suamalie mai lona nectar, talu ai o le guava e sili atu le foliga mai i le siamu. I le Caribbean cuisine (Cuba, Dominica), o lenei jam jelini e sili ona lauiloa.

    Mo le siamu, e manaʻomia fualaau suamalie (softer). O fua e tatau ona fufuluina ma tipi i ni vaega se fa, sasaa le vai i totonu o se fagu (ia ufiufi uma i ai), faʻavela ma kuka i luga o le vevela seia oʻo ina amata ona kuka le fua. Faʻamuʻu i totonu o le isi apa, faʻasosolo le masini i totonu o se sieve, ma lafoai le mafiafia. O le taunuuga o le manogi o le nectar e fefiloi ma le aofaiga tutusa o le suka, tuu i luga o le afi ma faʻapipiʻi, faʻavevesi. E mafai ona e faʻapipiʻi sina sua suamalie po o se ufiufi.

    O le sauniuni e siakiina faigofie: e tatau ona e pa'ū se matāua o le tiloni i totonu o le vai. Aʻo faʻamalie le jalu, o le a le salalau le mata, ae o le a tumau pea lona foliga. Aʻo vevela, ua sasaa le gelini (pe a uma ona togafitia o loʻo i ai se faʻafefe tutusa). O lenei siamu e faapitoa lava le manaia i fuga fou. O lenei siamu e lelei foi le faʻaaoga pe a tao le iʻa ma aano o manufasi.

  • Faia le tao falaoa.

    O se mea taua o le guava e mafai ona aoga lenei laau i le toetoe o tagata uma. O faʻasatauga faʻapitoa i lona faʻaaogaina e leai lava. Na o le pau lava le lapataiga atonu o lona lava le faapalepale. E le gata i lea, aua le soona faiva - aua le 'aiina lenei fualaau (e mafai ona mafua ai le pala). O maʻi suka e tatau ona aloese mai le faʻaaogaina o le tamaititi i le peel - ona o lea mea, e mafai ona tulaʻi le maualuga o le kulukose.

E taua!E le tatau ona e 'ai tele fualaau mama - e aofia ai le tele o le arabinose ma le hexahydro-xydifenic acid, lea e mafai ona afaina ai fatugaʻo.