Fua o le gaosiga

Suavai manaia suavai - Suavai Lily (Aqua): totoina ma tausia, ata fugalaau

Ava - o se laau totō matagofie e ola i le vai.

O le fugalaau e totoina i totonu o vaituloto teuteu, faʻaaoga i le mamanu.

Lilia vai e manaʻomia tele le malamalama. Tali sili i le fafagaina. Faʻapenaina e fatu ma vao.

I lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i le totoina ma le tausia o lili vai, faaali ata o fugalaau.

Faamatalaga ma le ata

Suavai Suavai (Ava) - O se mea taua lenei.

Tupu pei o se vaovao ola.

E i ai i le aiga Nymphaeaceae.

Fautua atili atili 50 vaevaega.

Ava i ai lautele aʻa o le paolo enaena. Rhizome malosi na pipii i lalo o le vai.

I le maualuga o aʻa e sili atu ona maua 2.5 mita. I latou latou te tutupu aʻe ai fasi laau ma laulaau. Faafetai i se ituaiga o vaalele, o le fugalaau e faigofie ona manava ma tumau i luga o le vai i taimi o timuga mamafa ma matagi malosi. O le ogatotonu o le kalave o ia lau o loʻo i ai i le nofoaga o le tuputupu aʻe o laau.

O laulaau o loʻo fetolofi, fuamoa. E oʻo atu i le 25-35 cm le maualuga e oʻo i ai. Faatasi ai ma le matua, o laulaau e suia lanu ma avea ma lilac.

O le laau ei ai le heterophilia.

Ona o lenei mea, o lanu ma le tele o laulaau e ese. Lili lili i foliga o se pulou. Faatasi ai ma le fesoasoani o le natia o fugalaau.

Lalo o ata o le Lily (Aqua):

E i ai foʻi isi ituaiga lili e mafai ona e fiafia i ai: Eastern, Tiger, lilies Henry ma Marlene, le lanu uliuli Tacca Chantrier ma lili paʻepaʻe.

Fuga

Fugalaau tuʻufua, tele tele, sinasina-paʻepaʻe. O le lautele e mafai ona oʻo i le 15-25 cm. O le foliga o fugalaau e tafe. Fugalaau taitasi 3-5 petals. O le nofoaga o laʻau lalelei e alu ai i totonu o sima. O le maasiasi o se moli moli-toto toto, o se foliga o le nifo.

Aroma malosi, faʻamalosi, fugalaau. E mafai e fugalaau taʻitasi fuga 3-5 aso. Ae talu ai ona o le tele o laʻau olaola e faʻaauau i aso mafanafana mai ia Me ia Setema. Faatasi ai ma le amataina o le malulu o fugalaau e amata ona mou. A maeʻa, o fua o fua o le emerald hue o loʻo faia. O le faʻavaeina o le fualaau aina e tupu ile vai.

Tuputupu o le eria

O fea e tupu ai lili vai? I totonu o le vai i luga o auvai o vaitafe, vaituloto, marshes ma isi tino vai. Tufatufaina i le ogatotonu o le Rusia Federation, Asia, Transcaucasia, Belarus, Iukureini.

I le tele o mataupu Aqua tuputupu ae i totonu o le vaomatua ma steppe zones. E le gata i lea, o lenei sui o le laʻau e faʻaaogaina e avea o se mea teuteu i le mamanu. E mafai ona ola le lili vai i tino o loʻo iai nei ma vai. E teuteu ai vaʻaiga, vaituloto, vaitafe, vaituloto, punavai.

O se mea manaia. O le tuputupu aʻe matagofie o Aqua e musuia ai tusisolo, tusitala, tusitala ma tusiata.

E tele taleni na faʻaalia ai le Suavai Suavai i luga oa latou vaʻavaʻa.

Claude Monet sa totoina e ia ituaiga eseese o fugalaau i totonu o lana greenhouse ma fausia togalaau i tuafanua o Pale.

O se tasi o nei togalaau valaau Iapani ni vai e ola ai lili vai.

I lenei togalaau, na ia faia ai ni ata vali i le Water Lilies ma Aqua.

Tausiga

I le amataga o le tautotogo e tatau ona togafitia i iniseti. E tele a latou faatinoga. E taua ia i ai le taimi ao lei tupu le ola o laau vavalalata.

Ina ia faʻamaeʻaina le faʻavaeina o pulupulu, e tatau ona faʻagasolo le fugalaau i fomaʻi. O ia ituaiga faʻalavelave e puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi.

Faʻasalaga e tatau ona faia talafeagai, e pei o le fugalaau e tupu i tulaga o le vai ma le maualuga o le susu.

Aiga

Totoina ma totoina laau toto faatagaina gaosia i le vaitau o le tuputupu ae.

Lilyam manaomia 3-6 itula mata o le la. E mafai e le laau ona toleni le la susulu.

O le maualuga o le taumafanafana mo le tuputupu aʻe e 18-26 ° C. O le vevela e le tatau ona faatagaina e pau. lalo ifo o le 14 ° C.

O le mea lea, Aqua ua fautuaina ola i togalaau, greenhouses poʻo potu e mafai ai ona e faʻaleleia le vevela o le ea.

Nofoaga mo le tuputupu ae e filifili le la, mafanafana, puipuia mai le matagi. O le vai i totonu o le vai e suia i vaiaso uma e lua. Vaʻa Suavai Suavai e mafai ona faʻafefeina timuga, timu malulu ma le timu.

Totoina ma totoina

E masani lava o ia mulimuli mai le tautotogo tautotogo i le amataga o le tautoulu - aʻo lei amataina le tau malulu. O le vai ua filifilia e tatau ona malamalama lelei.

Afai e te faʻaaoga vaʻa tetele ma lautele, ona oʻo lea i le amataga o le malulu o vaituloto e faʻavaivai. E le faʻaleagaina le aʻafia o le fugalaau, ona totoina ai lea o le laau i luga o le eleele i se taimi tele.

Pe a faʻaaoga punavai teuteu, e totoina Aqua i totonu o se pusa faʻapitoa.

O lenei metotia o le tuputupu aʻe e mafai ai ona e toso se fugalaau mai se vaituloto ma faʻafeiloaʻi i se mafanafana ma se malamalama mo le taumalulu.

O ia koneteina e le tatau ona matua maualuga, ae lautele, pei o ipu po o fata. I le pito i lalo e tatau ona iai ni alavai.

Pe a faʻaaogaina se ato faʻatasi ma sela tele po o se atigipusa laupapa e tuʻituʻi i lalo, o le pito i lalo e tatau ona faataatia se fasi ie. A leai, o le lipine o le a faaleagaina ai aʻa o Ava. Ma o le eleele o le a fufulu i tafatafa ma pu, lea o le a oʻo atu ai i le oti o le laau.

A faʻaaogaina lili vai e avea o se mea teuteu mo le mamanu o le laufanua, ua fautuaina e te filifilia ni mea pogisa e fetaui ma le lanu o le eleele.

O le mea lea, o le a le mafai ona vaaia mai se vaʻa.

E taua! Pe a totō i le palapala e tatau ona faʻaaoga se palapala e sili atu i le 25-35 cm le mafiafia.

O le aʻa e tatau ona malupuipuia i laau laupapa, uaea, iliili poʻo le maʻa masani.

Tofiga

Tofiga tupu fatu ma vine o le aʻa.

O le malosi malosi o vao e tatau ona vaevaeina i le 3-6 tausaga.

Auā o lea faʻapupulaina e sili o le a talafeagai aʻa ma se fatuga na atiae lelei.

Vaega e faia ai se naifi malosi, sasaa i le malala.

Ava leaga tali atu i le faamamaina. O le mea lea, o vao e tatau ia felauaiga ma tuu i totonu o se vaituloto fou i se taimi vave e mafai ai. O aʻafiaga uma i le taimi o le toe gaosia o laau e tatau ona tupu pe a mavae le 14 aso.

Tuputupu ae mai le fatu

Ma faʻaleleia fatu fatu e totoina ile eleele ile pito i lalo o se vaʻai teuteu. Faʻatagaina foi le faʻaaogaina o ato laʻititi ma palapala.

O koneteina ua faatofuina i le vai ma tuu ifo i le pito i lalo o le faatanoa. Pe a pa i luga o le eleele totō mea totō e amata ma amata ona ola. Faʻatoʻa amata, e amata ona aʻafia le laau mo le malamalama ma oʻo atu i le 25, -3.0 mita i le uumi.

I lalo o tuutuuga o le tau i le ogatotonu o le Rusia, faatupulaia lili vai mai fatu e le mafai.

O le mea lea, o lenei auala e faʻaleleia ai e faʻaaogaina i na o togalaau faʻatoʻaga poʻo greenhouses, lea e mafai ai ona e mataʻituina le vevela o le ea.

Fertilizer

Fafaga e tatau faia i le tautotogo. Mo lenei faʻaoga faʻatau suauu suauu. Ua faaopoopo i le vai i autafa o le laau. Pe a faʻaaogaina le faʻaaogaina o fualaʻau, e tatau ona tasi le 3-4 masina.

Faamanuiaga ma le afaina

Suavai inu vai o loʻo inu i le neurosis, faʻalavelave malosi, le mautonu.

O ia o ma o loʻo i ai Glycoside Nymphaline.

I totonu o tagata faʻapitoa vailaau ia faʻaaoga i le neuralgia ma ponaivi vaivai, rumumatika.

O antipyretic ma analgesic ma fevers. Laʻau mūmū o lenei laʻau sui e faʻaaogaina e fai ma sui o fafo. Laʻau e iai le aʻafiaga o le ita. O le aʻa e aveesea ai le paʻu o le paʻu, aveʻeseina le kulus, paʻu, papillomas.

O nei mea uma e mafua mai i le suauu taua, lea o loʻo i ai i totonu o le laau i le tele o mea. Mo le malulu, o le aʻa o le fugalaau e faʻaaogaina e pei o le fualaʻau sinapi. Faʻaaogaina o le rhizomes o loʻo faʻaaogaina e faasaga i tumepa.

O le laau o loʻo i ai aʻafiaga, maso, alkaloid nimfein, tele o vitamini ma isi meaʻai.

Ae o tagata e maualalo le toto maualuga e ave Aqua e le fautuaina, ona o le mea o le laau toto e faamama ai le tino ma faʻaitiitia ai le mamafa.

Ava - suavai masani. Ua tupu i totonu o le eleele malosi o le vai teuteu. E alofa o ia i le la ma fafaga. E fuga mai i le vaitau tuputupu ae mai ia Me ia Setema. Talia agamalu fugalaau manogi. Faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa e avea o se mea faʻasa.