Laʻau

Auala e faʻafefe ai le aloe: taimi masani ma filifiliga i le fale

Aloe e faatatau i laau matagofie ma mea teuteu, faapea foi ma mea tau vailaau. O le pusi lanumeamata i totonu o le fale e tafe ma faamama le ea i totonu o le potu o loʻo i ai, e sili atu nai lo isi laau. O le tausiga lelei, e aofia ai le faʻafeinuina masani, o le a fesoasoani e faʻamautu lelei le lelei. E faʻafefea ona faʻaleleia lelei le aloe, o le a talanoaina mulimuli ane.

O le toatele o tagata fugalaau e manatu e leai se mea faigata i le suāsusu, aua e manaʻomia le susu i le taimi e mu ai le palapala i totonu o le tane. Masalo mo isi meafale i totonu o "fagafao" o ia faamatalaga laiti e lava, ae i le mataupu ole aloe, e tatau ona tausisia ni tulafono patino.

Aloe, foliga vaaia

O le tuputupu aʻe manuia, faʻamaloloina o uiga lelei ma foliga teuteu o le suāsusu o le a puipuia faʻapitoa pe a faʻafoeina le faʻamalosia lelei, faaopoopo i ai, e tatau ona e malamalama i le auala e faia ai mea uma ina ia le afaina ai aloe.

Mai luga

O le suʻe suavai mai luga e faʻatinoina e faʻaaogaina ai le faʻafeinu, susu i lalo o le aʻa. E sasaa le vai seia oʻo ina amata ona faʻatumu le apa. O le tele o vai e manaʻomia mo lenei ituaiga. O le susu i se vaega itiiti e le mafai ona oʻo atu i le pito i lalo o le eleele, o lenei mea e matua le aoga mo le gasegase.

Faʻasusu Aloe mai Luga

Mo le tuiina, faʻaaoga se atomiser dispersed, ae o le faiga e le taua. Afai o le paolo o loʻo i luga o le la o le falemaʻi, ona le fautuaina lea o le togavao, ona o laulaau e mafai ona mu. E le gata i lea, aua le pipiʻi le vai i le taimi o le ao i le taumafanafana.

Tip. Laei faalenatura, saofaga i le saoasaoa o le tuputupu ae o le fugalaau, ua manatu o se vaega itiiti o le sua o le laau lava ia, faaopoopo i ni vaega laiti i le vai mo le suavai.

Mai lalo

Pe a faʻaaoga lenei filifiliga, e sasaa le vai i totonu o le pani. O lenei metotia e sili atu ona aoga, aua e puipuia ai le taofiofia o meaʻai mai le palapala, o aʻa tetele e le susu, o aʻa laiti o le a maua ai le susu i le aofaiga tonu.

Faʻasaga mai lalo

O nisi o tagata totō e tilotilo i lalo o le 'aloe latou te tuʻuina se atigi aloe i totonu o se pusa e talafeagai, tumu i le vai. O le faʻatinoga lava ia e alu ai i ni nai minute, ona faʻatagaina lea o le susu o le susu e faʻafefe ma toe faʻafoʻi atu le sogasogi i lona tulaga. E faia lenei mea pe a fai o se alavai tetele e faia i le taimi o le totoina.

E faʻafefea ona suia le aloe: filifiliga i totonu o se isi ipu ma faʻataʻitaʻiga i le fale

Ina ia mafai ona malamalama i le tele o le vai aloe, e tele ni mea taua e iloiloina:

  • uiga masani o le laau;
  • tulaga o loʻo i ai nei o tagata faipule;
  • vaitau.

Faʻalagolago i le taimi o le tausaga

I le tautotogo ma masina o le mafanafana, o le suavai e faia e tusa ma le tasi i le vaiaso. Iloilo le manaʻoga mo le faʻatinoga e ala i le iai o eleele mamago. Pe a uma ona faʻamaʻa, e tatau ona faʻaumatia le tele o le vai na pipiʻi i totonu o le apa.

Aloe vera

O laau laiti e manaomia le agavaʻa, ae masani ona faʻasusu; fugalaau e sili atu i le 5 tausaga e seasea ona maua vai, ae i le tele o mea. Ma o le ea i totonu o le potu e susu tele mo le aloe, mai ia Me ia Setema, ua fautuaina e sosogi laau.

Lelei ia iloa. Mai le tautotogo i le taumafanafana, e fautuaina vai i le taeao, i le tau malulu soo se taimi taimi o le aso e talafeagai.

Mai le autumn e oo i le taumalulu, pe a oʻo ina le malosi le la, o le a manaomia e le fale le itiiti ifo o le susu. O le mea lea e fautuaina ai e tilotilo i le matutu o le eleele: o le taimi lava e matua maeʻa ai le eleele, e tatau ona inu. Ae o le tele o taualumaga, ua faaitiitia, tusa lava po o le a le matutua o uiga o fugalaau.

E fia taimi

I le tau mafanafana, e faʻafefete le vai i se auala e ulu ai le vai i le palapala i le vaiaso, pe a maeʻa maeʻa le eleele. O le i ai o le malulu vevela i totonu o le potu e le o se faailoga o le tele o le suāsusu, o le sili atu o le susu e le aumaia ai ni faʻamanuiaga pupuu.

I le amataga o le taumalulu, o nisi tagata totō e fiafia ile vai i aso uma i le 30 aso, aʻo faʻamautinoaina o le eleele e mamago.

Suavai lelei

O le manuia o le laau e faalagolago i le lelei o le vai. E le mafai ona faʻaaoga le vai na sasaa mai i le aso e tasi mai le tap. Aʻo leʻi faʻamalosia o loʻo puipuia mo se aso, o le a maua ai le taimi e faʻamaʻe ai le chlorine ma le lime. O loʻo faʻaaogaina foi le taualumaga o le kuka.

O le faʻaleleia o le vevela o le vai e faʻalagolago i le taimi masani:

  • tautotogo-autumn - + 20-22 ° С;
  • taumafanafana - + 30-35 ° C;
  • taumalulu - + 5-7 ° С.
E faʻapefea ona ave se fana mai se orchid: faʻafetaui filifiliga ma faʻataʻitaʻiga i le fale
<

O loʻo i ai pea ni faʻaaliga e manaʻomia ona iloa e le au faʻatoaga laau i le fausiaina o aloe i le fale.

E faʻafefea vai

I le natura masani lea e tupu ai le aloe, o le i ai o timuga e seasea tele, o le mea lea, o faailo nei e aafia ai le tele o le faasūsū i tulaga o fale mautotogi:

  • I se taimi mafanafana o le taimi (tautotogo, taumafanafana, amataga o le tautoulu), susu tele, 1 taimi i le 14-21 aso. I le amataina o le malulu o le tau, ua faʻaitiitia le aofaʻi o le vai, o le vai inu e faia i le 1 le taimi i le 30 aso;
  • O tamai fagu e faʻapipiʻiina mo laau laiti, o lea o le palapala o loʻo i totonu o le a faʻavave vave. O ia tagata suauu e manaʻomia ona faʻafeinu i vaiaso taitasi;
  • I le susu o le tau i fafo (timu po o le puao) e fautuaina e tolopo le faʻamamaina;
  • E tele mea e faalagolago i le tele o aʻa. Afai o le aʻa o loʻo aʻafia ai le gafatia atoa, ona tatau lea ona faʻafefete le tele o taimi. I le i ai o se ipu omea, o le faateleina foi o le faateleina, o lenei mea e mafua ona o le tulaga ese o le mea e gaosi ai le vai.

E taua le faʻapipiʻiina atili o nisi vaiinu.

Faʻasaina o laʻau

Ua maua auala e pei ona taua i lalo:

  • o gaʻo na faatoa seleseleina e togafitia i le tipi faʻatasi ma le paʻu o le koala ma tuʻu ai mo le tele o aso e malogo ai;
  • filifili se atigipusa o se laʻau talafeagai ma faʻatumu i le oneone malulu lea na faʻamamaina, totō se fatu;
  • susu e faʻaaogaina pei o le palapala e mamae, ae faʻaeteete ina ia le amata ona pala le fana;
  • a maeʻa aʻa, e totoina le fuʻa i totonu o se atigipusa ma eleele lelei ma faʻafefe 1 le taimi i le 7 aso.

Faʻamolemole alo

<

I le faaiuga, e tatau ona taʻuina pe faapefea ona tali atu le laau i vai inu le talafeagai, e aofia ai pe a uma ona suia.

Auala e faʻafefe ai se tupe i le fale
<

Faatasi ai ma le le talafeagai o le faaaogaina o le susu, aloe amata ona tiga.

Le leai o le susu o loʻo i ai faʻamaoniga nei:

  • lamolemole lau;
  • otaota laʻau e leiloa lo latou susu ma avea mago.

O le sili atu ua faailoa mai e:

  • o foliga vaaia o le samasama i lau;
  • laʻau sag;
  • o loʻo i ai le vai i totonu o le ulo.

Afai e te faʻaaogaina le vai malulu, lea e le fiafia i ai le aloe, ona amata lea ona pau lau.

O le faʻaleleia lelei o vai e mautinoa ai le soifua maloloina o laau. Afai e te mulimuli i auiliiliga uma o le faʻatinoga, o le aga masani o le aga masani o le a lelei. O loʻo tuʻuina atu i le tusiga se tali i le fesili pe faʻapefea ona faʻaleleia lelei se fuga aloe.