Fua o le gaosiga

E faʻapefea ona totoina ituaiga o pepa eseese Ratunda i totonu o le atunuu

Red pepper Rateni ua avea ma oloa i aso uma ia tatou mea taumafa, o nisi taimi e mafaufau ai pe aisea ua avea ai lenei pepa ma Bulgarian, ae le o le aiga Ratunda. Ae ui i lea, o le talanoaga e tagofia ai le eseesega o le Bulgarian pepa ma le fua, lea e talitutusa i le lanu i le fua masani masani, ae ese mai i foliga.

Pepa Ratand

Lulu lanu ma foliga tutusa i fafo ma le pauki - o mea ia e sili ona iloga o le fualaau aina a le Ratunda. Ae mo le tofo, na latou liliu le fualaau faisua i totonu o le fale e sili ona fiafia ile fale o ipu eseese mo le tele o faletalimalo ma kuka. O le suamalie e le ufiufi, e ui e foliga mai e foliga mai o le meli, ae o Ratunda e sili atu le mamafa nai lo le pepa Bulgarian masani ma o lona lua e na o le chili pepa.

Faitau foi e uiga i isi ituaiga o pepa: "Bogatyr", "Gypsy F1" (o lenei ituaiga e mafai ona tupu uma i totonu o le kiona ma le avanoa).

E taua! O le ituaiga o le pusa o le Ratunda o loʻo i ai se isi faʻailoga - o le gafatia e faʻafetaui i le nonofo faʻatasi ma le pepa vevela, pe a fatuina se uila malosi e mafua mai i le faʻafefeteina.

Tulaga tuputupu ae

O le Ratunda pepa e manaʻomia ai tulaga faʻatupulaia faʻapitoa, o lea e tatau ai ona e gauai atu i le faʻamatalaga ma Fautuaga ao le i ulufale i totonu:

  • O lea e le tatau ona taofiofia le tafe mai o le ea, e tatau ona leaga le eleele;
  • O le eleele lea e tupu ai le kapeti po o le kukama o le a avea ma se avanoa faaopoopo mo le tuputupu ae o pepa;
  • I tulaga masani, e totoina le laau i fualaau ile 2 tausaga;
  • Ina ia maua mai fatu, o fatu e palu faʻamalolo i le gaʻo ma fufulu i vai mama;
  • O lapisi o loʻo i ai laʻau o loʻo tafe;
  • Laʻei pito i luga mo pepa faʻasolo pepa - minerale maniua. Faʻaaogaina i le vaitau o le tuputupu ae.
E taua! E taua le manatua o le fausiaina o se fualaau faisua e tatau ona masani. Naʻo le mafanafana vai pe a alu le la.

Tomai e totoina

Ratunda o se faʻalausaga taʻitasi. O lona uiga, i le vaitau atoa o le tuputupu aʻe, o le togalaau e faʻaaogaina i taimi uma o le atinaʻega: mai le luluina o le vao. O mea nei o le a tutupu: faʻapupulaina o fatu, faia o laʻau, faʻaleleia o fatu, fuga, faʻasolosolo faʻapitoa ma le ola.

I le amataga o le tuputupu ae o le vaitau, e tupu lemu le laau: o se vaega i luga atu o le eleele e vave ona atiina ae nai lo le aʻa o le pepa. O lau muamua e aliali mai i le mavae ai o le 7 aso, ma le tumutumu - 2 masina pe a uma le germination.

Fatuina sauniuni mo le totoina

O le manuia o le tuputupu aʻe o le Ratans pepa e fesoasoani i le lelei o laau toto. O le tele lava o pepa e pei o le ola i luga o windowsills poo totonu o togalaau laiti i le atunuu. Mo le tekinolosi o le a manaʻomia: faʻafefiloi eleele, lea e tatau ona lelei ma maua lelei le fausaga.

E mafai foi ona e ola i luga o le windowsill: tamato, kukama, opu, aniani lanumeamata, arugula, spinach, lettu, laisasisi leisiti.

Saunia o se faʻafefiloi o humus, eleele ma le oneone lapoʻa ma le maualuga o le 3: 3: 1. O se ipu fafie o le a faʻapipiʻi i le pakete e tasi o le faʻafefiloi. O fatu e faʻaaoga fou mai le seleselega o le tausaga talu ai. E tatau ona togafitiga mo le 20 minute i se tasi pasene o le fofo o le palatini i le vevela o + 20 ° C-22 ° C, ona fufulu lea i le vai mama ma faʻagogo i luga ole vaʻaia.

Faʻavae tapenapenaga

Mo fualaau, o le palapala e tatau ona faʻaleleia, faʻaleleia mea ma pasi vai. O le mea aupito sili ona lelei o le faʻafefiloi o humus, oneone ma le vavao.

E lūlūina fatu i le faaiuga o Fepuari ma faʻamafanafana i le vevela o + 25 ° С, e le o lalo ifo! O fualaau e masani ona foliga mai i le 2 vaiaso talu ona totoina, ma pe a foliga mai e malosi tele lava pine, o le a latou siitia atu i se nofoaga malulu ma susulu i le mea o le vevela + 17 ° C-18 ° C tikeri.

Faiga faʻavae

Ua totō fatu i pusa, tausia le vevela o le palapala + 25 ° C. O le mea lea e le faʻaosoina ai laau, e faʻaitiitia ai le vevela mo fualaau pe a uma le germination. O fualaau e tatau ona fafagaina i le mafanafana o le vai aʻo solo le palapala. Fafaga faʻatoʻaga 2 taimi i le faʻaaogaina o meaʻai minerale i foliga o se vai.

E te iloa? O tala anamua ua faaalia ai o le fualaau faisua o se tasi o matua i le lalolagi: o le talafaasolopito e 9,000 tausaga. E le gata i lea, ua maua e saienitisi o se ituaiga o fualaau faisua e taofia ai le amataina o le kanesa i totonu o tagata ulaula.

E faʻapefea ona tausia le Rateni povi

O vaega tāua i le tausiga o le Ratunda pepa o le taimi e tatau ai ona faʻasusu, faʻamautoto lelei, veleina ma laei. O le faʻaaogaina o laau e tatau ona faia ma le faʻaeteete, ona o le fua o fualaau aina o aʻa. Faʻatoʻaga faʻatoʻaga ma le faʻatuatuaga mo le maualuga o fua, e tatau ona e aveese le fugalaau tutotonu i luga o le laau.

I le taimi o le tulaueleele i totonu o greenhouses ua setiina fusi paʻu, ina ia le uma le manua. O le gaosia o le lumanaʻi ua faia i le 3 'au, ma o laʻau pito i lalo ua aveeseina. E tosina mai tagata paʻu e faʻaleleia le fua o le seleselega, o le mea lea e faʻavasegaina ai fualaʻau ma le suka ma le apocidic acid.

E te iloa? I le Ratunda o loʻo i ai le vaitamini C, o ona mea e mafai ona faʻatusatusa i fualaau suamalie.

Filifili laau toto i fanua tatala ma togavao agrotechnology

O le taimi sili mo le pikiina o le laʻasaga o le faʻaalia o lau muamua. Picks fai lelei, e pei ona afaina ai aʻa laiti. Ina ia puipuia le faaleagaina o le aʻa, o fatu e totoina i ni atigi pusa eseese.

Faʻamasalaina i le avanoa tatala

O laau totō ua totōina i le lauʻeleʻele e masani ona oʻo i le faaiuga o Me - le amataga o le vaitau o le taumafanafana, pe a leai se taufaamataʻu i le afu o le tautotogo. E tusa ai ma le polokalame, o le totoina e 60 i le 30 senitimita, ma mo ituaiga umi - 70 i le 30 centimita. O le kulupu e puipuia i faʻamaʻi, tulaga ogaoga (i le vevela), ma faʻamaʻi.

Faʻaleleia eleele

O le palapala mo le totoina o le Ratunda pepa ua saunia i totonu o le tausaga, e saofaga i le 1 sikuea mita i lalo o le muamua: e oo atu i le 10 kilokalama o le fugalaau oona, i le autumn 60 karamu o le phosphate fugalaau mo le eli.

I le tautotogo, e 40 kalama o le ammonium nitrate ua faaopoopo i le pito i luga o le palapala. E le taliaina e le fualaʻau masima maseta. O le tele o le malosi o le malosi e mafua ai le tuʻuina o ovaries ma fugalaau. Afai e le lava le faʻamalama, o le fetus e faʻagesegese lona tuputupu ae, e matua le lelei, ma o le vaega faigata e aliali mai i le pusa.

Faʻasalaga ma ituaiga o laei

Ua faʻasuina le Ratunda i le vai mafanafana e vevela i le vevela o le tau. O lea la, o le toto o le toto e vave ma sili atu ona lelei. I le taimi o le tuputupu aʻe, o le fualaau faisua e faʻafeinu i taimi uma. Afai e te suʻeina le fualaʻau i le malulu i le vevela o le tau, o le a mamae le fale.

Aoao pe faʻapefea ona faʻapipiʻi le gasegase o le timu. E mafai ona e faʻafeinu oe lava i le fesoasoani o fagu palasitika.

Faiga e sili ona lelei e maua ai le suavai, i le taimi lava e tasi ma le faʻasusuina o minerale. Ae e masani ona masani i le mulutuli. O togafitiga e puipuia lelei ai le eleele mai le lamala ma le vevela, faapea foi le vevela i le po. Faatasi ai ma le vevela o le vevela, o le a tupu le faʻalavelave, ae faafetai i le 8-senitimita o le mulch, o le tikeri o le pa'ū e le taua.

Le lelei ma le le lelei o Ratunda

E fesoasoani tele Ratunda ma e iai ona lelei:

  • O le tuufaatasiga o le acid ascorbic i ni aofaiga tetele;
  • O pepa e le suamalie tele, o le mea lea e masani ona faʻaaogaina le Ratunda mo salakeke, ipu vevela, o se meaʻai suamalie lelei;
  • I luga o mea o loʻo iai i le vitamini C, o fualaau faisua e aʻafia ai currants ma lemoni;
  • E iai foʻi P-vitamini;
  • O le laau e tele elemene elemene ma mea e maua ai le totoga.
E leai ni moa i Ratunda, seʻi vagana ai se fasi manifinifi o pipi ma le tele o fatu i totonu.