Fua o le gaosiga

Luga maualuga i le atunuu ma o latou lava lima

E le o mai le au faifaatoaga amia e maua se seleselega lelei.

O le asō o le a matou faʻalauiloaina oe i se tekinolosi e le masani ai - totoina mea totō i luga o moega.

Le lelei ma le le lelei o moega maualuluga

O le maualuga o moega e le lava le avanoa, e maualuga i luga aʻe o le eleele.. E faʻaaogaina mo le totoina o fuālaʻau ma isi mea totō.E sili ona lelei le fausiaina o ia nofoaga i le tautoulu, ae ma le tausiga lelei, e mafai ona e fatuina se nofoaga "siitia" i isi taimi o le tausaga.

E taua! Afai e te faia ni laupapa maualuga tele - e sili atu ma le 70 cm, o le a le mafai ona gaosia e pi le paluga, lea o le a afaina tele ai le alualu i luma o le aganuu.
E pei o soʻo se filifiliga e faʻatatau i le galueaina o fualaʻau fualaʻau, e iai ona lelei ma faʻafitauli.

Matou te lisi mea lelei o moega maualuluga:

  • i le tautotogo, e vevela vave le eleele, ma e mafai ona toto muamua muamua nai lo le avanoa tatala; O lenei mea o le a faʻaleleia ai le seleselega i le 2 taimi;
  • ona o tuaoi o le atigipusa, o le mulch o le a le fufuluina pe aveʻesea i le tulaga o matagi matagi;
  • o le mamanu e maua ai alavai lelei - o lenei mea o le a aloese mai ai le susu;
  • o loʻo i ai le avanoa e filifilia ai e le tagata lava ia eleele mo fasi fanua taitasi, lea o le a maua ai tulaga lelei mo le totoina o faatoaga;
  • ona o le mamanu e mafai ona puipuia le totoga mai suiga faafuaseʻi i le vevela;
  • e sili atu ona faigofie le galue i le palapala, ona o le tele o le galuega e faʻaitiitia;
  • nofoaga maualuluga e faigofie aua e le tau faʻalagolago tele i laau;
  • o le fale e foliga matagofie, ma o le auala saʻo i le fale o le a umi se taimi ma o le a le faʻaitiitia;
  • e mafai ona fausia i soo se nofoaga lanu.
E ui lava i le numera tele o tulaga lelei, o lenei metotia e i ai ona toso. O lalo ifo o moega maualuluga:

  • le manaʻomia ona faʻaauau ona fafagaina ona o le faʻapulaʻa o avanoa;
  • faaletino ma meatotino e talafeagai mo le fausiaina o le fausaga;
  • le lamatiaga o le toe gaosia o meaola faʻaleagaina e ono lamatia ai laau totō.

E te iloa? O le taofiofia o moega maualuga o le a le gata ina faaleleia ai le eleele, ae o le a fesoasoani foi i le puipuia o le susu i totonu o le palapala, lea o le a mafai ai ona faʻasaina faʻavaomalo le tele o taimi.

Aua e te fefe i ni faigata faigata - matua matuia lava e faʻafeiloai ai i le fausiaina o se mamanu fou, ma e maua ai se seleselega tele.

Lautele sili

E mafai e tagata taʻitasi taʻitasi ona filifilia le lava tele o le moega i le lumanai, ona e leai ni laasaga lelei. Ae ui i lea, ei ai fautuaga faapitoa e mafai ona aoga pe ae fausia ni moega maualuluga i ou lava lima.

Maualuga

O le maualuga o le maualuga o laupapa e eseese mai le 15 i le 50 cm. Afai e te fuafua e tuʻu le fausaga i eleele laufulemu, e tatau ona faʻatapulaʻa i se maualuga o le 15-20 cm. O lenei aofaiga o le fauina e lava lea e maua ai se seleselega lelei.

Afai o le eleele i luga o le laupepa e le lelei tele mo le totoina o faatoaga, e tatau ona maualuga maualuga le moega - e tusa ma le 50 cm. E tusa ai ma manaoga o le au faifaatoaga, e mafai ona e siiina puipui o le fausaga e sili atu ona maualuga - i lenei tulaga o le ae le punou i le taimi o le veleina po o le alu ese. Ae ia manatua o lenei mamanu o le a manaʻomia ai nisi mea e tele.

Faitau foi pe o le a le moega mo le gaogao, ma pe faapefea ona fausia i ou lava lima.

Uumi ma le uumi

O le lautele pito sili ona lelei o le fale ua manatu o se mamao mai le 90 i le 120 cm. E tatau ona faʻapipiʻi le 'upega tafailagi i se auala e mafai ona fetaui lelei i le 2 laina. O lenei laasaga o le a mafai ai e laau ona lava le ea ma le susulu o le la, lea o le a le taumateina e aʻafia ai le fua.

Afai e te totoina le tele o laina, e foliga mai o le vao i le ogatotonu o le a le maua le aofaiga talafeagai o le ea ma le malamalama, lea o le a mafua ai ona faaitiitia le fua. O le lautele lautele o le Ridge e faigofie ona taulimaina.

E taua! A filifilia le plastik mo le fausiaina, ia faʻaeteete: o nisi o ona ituaiga emiti toxins ma e le fetaui mo le faʻaaogaina i faatoaga.

I le mafaufau i le umi o le 'upega tafaʻilagi, e mafai ona taʻitaʻia oe e le malosi o le teritori. Ae ui i lea, o le tele lava o fausaga e iai le umi o le 1.5 i le 3 m. O ia eria e foliga lelei ma lelei.

Filifilia se nofoaga i luga o le dacha

E taua tele le faia o se auala talafeagai i le filifiliga o le nofoaga o le a faatuina ai le fausaga i le lumanaʻi. E sili atu le i ai o moega maualuluga i le atunuʻu i nofoaga lafulafuʻe: o le malamalama e tatau ona oʻo mai i lenei nofoaga a itiiti ifo ma le 6 itula i le aso. Ia mautinoa ia mafaufau i lenei manaoga pe afai e te fuafua e tuʻu le fausaga i tafatafa o soʻo se fale poʻo le pa.

A e tuʻuina le faʻailoga i luga o le eleele tatala, e tatau ona e usitaia fautuaga nei.:

  • tuʻu se faʻalaʻamea i luga o le eleele - o le a puipuia ai aʻa o le aʻa mai le 'aiʻeti;
  • Lafoaʻi nusipepa tuai i le pito i lalo o le fausaga - o lenei auala o le a faʻaitiitia tele ai le tupu o vao.

E le fautuaina le faʻaogaina o fola laupapa poʻo se terrace mo le fausiaina o moega, talu ai o le a amata vave ona pala le laau pe a fesoʻotaʻi ma le vai.

Ina ia mafai e lau togalaau ona i ai ni auivi matagofie, e tatau ona e iloa pe o le a le foliga mai e avatu ma pe faapefea ona teuteu saʻo.

Filifiliga mea ma taʻiala i lea laasaga ma lea laasaga mo le faia

Mo le fausiaina o moega maualuluga e mafai ona faʻaaogaina ni mea eseese. Matou te ofoina atu ia faamasani ma masani masani ma fausaga o la latou gaosiga.

Fausiaina o fafie

O lenei mea, masalo, o se tulaga masani mo le faia o moega. E tosina ai le fai togalaau mo lona avanoa. E mafai ona e faʻaoga laupapa ma ogalaau mo le gaosiga.

E te iloa? Filifilia mo le fausiaina o laʻau laupapa, o le ae faʻaleleia atili ai le soifuaga o le fausaga. O le resin wood o se tagata sili ona puipuia mai faatosinaga mai fafo ma puipuia ai le faaleagaina o laupapa.

Matou te fautua atu ia te oe e faʻaaoga se faʻatonuga laitiiti:

  1. Ae e te leʻi amata fausia ni fale, e tatau ona e faʻaogaina laupapa. Mo lenei mea e mafai ona e faʻaaogaina ituaiga uma o le eleelea lea o le a taofia ai le faʻaleagaina o le laau. E mafai foi ona e vali pe vali laupapa. Lime o le auala sili ona saogalemu ma sili ona taugofie e tipi ai fafie - ua lava le na o le faamamaina o elemene.
  2. Faatasi ai ma le fesoasoani a se mea faigaluega masani e te manaʻomia e faʻapipiʻi faʻamau i palota. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona fao le pou i pito o laupapa pupuu. O laupapa uumi o loʻo fesoʻotaʻi foʻi i faʻamau. Filifili ia faʻamau ina ia latou 20-30 cm i luga o le eleele.
  3. I le isi laasaga, tuʻituʻi le pusa. Taumafai e aloese mai mea e taʻe, laupapa e tatau ona fetaui lelei i pa.
  4. O le vaega mulimuli o le faʻapipiʻiina lea o le atigi pusa. A uma ona e togiina faʻamau i totonu o le eleele, siaki i se tulaga e iloa ai pe o le maualuga.

E taua! Aʻo faʻapipiʻi le moega i autafa o fualaau, ao leʻi faʻapipiʻiina le pine, e tatau ona e faʻapipiʻi se pa puipui mo le aʻa.

A maeʻa ona faʻapipiʻi le fausaga, e mafai ona e faʻatumu i le palapala ma amata ona toto togalaau.

I nei moega e mafai ona totoina laau e pei o strawberries, kukama, tamato, kapisi, seleni, eggelu, kāloti, pepa, aniani, ma e mafai foi ona teuteuina fugalaau e pei o lupine, iris, pansies, periwinkle, cloves.

Faʻaaogaina le maa

E le masalomia, e le mafai ona i ai se masalosalo e uiga i le tumau o se ituaiga fausaga. Ae ona o le maualuga o le tau o mea, e le mafai e tagata uma ona maua le matagofie. Afai e te mauaina se tupe mo se moega maa, o le a avea ma se mea teuteu lelei mo le fale vevela.

Faatonuga mo le gaosia o sea ituaiga e aofia ai laasaga nei:

  • e talafeagai le eliina o se auvai faataamilo i le nofoaga o le nofoaga ua atofaina, 30 cm loloto;
  • faataatia i le pito i lalo o le polyethylene poo mea taualuga;
  • matou te momoe i se vaeluaga oneone i le vaega lona tolu o le loloto;
  • matou te tuʻu maʻa;
  • matou te tauaveina le faʻatumu o le sima ma muamua aʻo leʻi saunia;
  • ona faataatia lea i luga o le nofoaga e faaaoga ai se paluga e na o totonu lava o le maa e faaaoga ai;
  • A maeʻa 2-3 vaiaso, e mafai ona e sasaa i totonu o le palapala ma totō laau.

Nofoaga piliki

I le fausiaina o se piliki maualuga piliki, e mautinoa lava e te teuteuina le saite. O lenei mamanu e talitutusa lava ma se fausaga maa: e tutusa lava le faavae o le fausia ma le taugata tele o mea.

E te iloa? Ina ia mafai ona faʻaaogaina ma le faʻaaogaina le moega saoloto i le va o vaitau, faʻapipiʻi i latou. - fatu meata, pi po o le tao. A maeʻa le fatu, o le a latou faia le vaega o le mulch, lea o le a faʻapalapalaina le eleele i se auala masani.

I le faaopoopo atu i le tau o mea e fai ma se gaosiga umi o gaosiga, e tatau ona e maua se tagata tomai faapitoa e mafai ona tuʻuina atu se lalelei, e oʻo lava i le fatuga.

Tuʻu ese atu

O lenei mea e faʻaalia i lona umi. O tagata uma i totonu o le atunuʻu e iai ni laupepa le talafeagai, ia e aoga tele mo le fausiaina o moega maualuluga.

Matou te ofoina atu ia te oe e faitau faatonuga mo le faia:

  1. Muamua o le sauniuniga o meafaitino: e tatau ona tipi ia papatusi ma avatu ia i latou le tele o le manaʻoga.
  2. I le laasaga e sosoo ai, o loʻo eliina se lua e tusa ai ma le tele o fua faʻatatau.
  3. I totonu o le pu i luga o le potu e faʻapipiʻi ai papatusi apipi. Afai e te faʻaaogaina se paʻu paʻu, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi fasi pepa ma le fesoasoani o tulimanu - o le a tuʻuina atu ai se ata faʻatuatuaina.
  4. Ona e manaʻomia lea e faʻatumu le fagu i le palapala ma faʻafefete lelei.
O le mea uma lava - o le mamanu o le paʻu ua sauni ma e mafai ona e totoina fua o faatoaga.

Mai le paʻu

O le moega o le palasitisi e mafai ona lua ituaiga. Muamua o le faʻaaogaina o panini paʻu. I lenei tulaga, e toetoe lava a lelei mo le faia o mamanu. E i ai le mafutaga mafanafana lelei, e umi lona soifua tautua ma mafai ai ona e faia se moega o soo se foliga.

O nei avanoa e mafai ona faʻatau i faleoloa faapitoa. O le mataupu faavae o le fausiaina e tutusa ma le tulaga o le paʻu.

E taua! I le gaosia o moega o paʻu e le tatau ona tulia i totonu o le eleele - o lea e mafai ai ona faʻaumatia. Mo le faʻapipiʻiina o itu ia faʻalelei ma le faʻaeteete le palapala i le palapala.

O le isi filifiliga o le faia o se moega o fagu palasitika. Ae ui i lea, e le o se auala lelei lenei, talu ai ona o le le mautonu o le fesili. E le gata i lea, o vailaau palasitika e vave ona pala, lea o le a sili atu le manaia i le taimi.

Mai vaomago ma lala

O se tasi o mea taugofie mo le gaosia o moega - vaovao. Bales ei ai se tau taugofie, o lea la o se auala tutusa e fausia ai moega o le sili lea o le paketi.

Ina ia faia le galuega e tatau ai, e tatau ona tuu le pepa pepa i luga o le eleele, tuu falesa i laina ma faapipii i se uaea e fusi ai.

A o leʻi totoina, e tatau ona saunia vaomago: i le tautoulu ma le tautotogo, e tele na faʻafeinu ma faʻamaʻaina i ni auala faʻapitoa.

E mafai foi ona e fausia se lala o lala. Ina ia faia lenei mea, o le a e manaʻomia lala ma vaʻaia. O laasaga taʻitasi i lea laasaga o loʻo mulimuli mai:

  1. O peʻa eliina i tafatafa o le nofoaga o loʻo faʻatulagaina.
  2. Ona paʻu lea o nei mama i lala, e pei o loʻo e faia se ato.
  3. O lālā laiti e tatau ona faʻafefeteina i totonu o le togalaau lava ia - o le a avea o se alavai.
  4. I totonu o le nofoaga e tatau ai ona taoto le vaʻa, faʻafefe i lalo i le eleele ma tuʻu i luga o le pa. E tatau ona taofi le palapala ma le vai, a leai o le a pa'ū le lalolagi i totonu o faʻamau.
  5. Tuu nusipepa tuai po o pepa pepa i luga o paranesi laiti - o le a latou le faatagaina vao leaga e tafe.
  6. I le mea mulimuli, o le fasi fanua ua lilofia i palapala.

Faʻailoga taua i le faʻatulagaina o moega i le atunuu

E ui lava i le mea moni, pe a fai ni moega, e mafai ona e filifiliina le maualuga, e le tatau ona e alu i tua atu o le 70 cm. O le maualuga lea e sili ona lelei ma mafai ai ona e faia se fuafuaga ma se eleele talafeagai mo le toe totoina o laau. Fausiaina o le eleele, e mafai ona faʻaitiitia le faʻaalia o faʻamaʻi eseese o fua o faatoaga, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le togafitiga o vailaʻau.

E te iloa? O le faʻaogaina o moega vaovao e lelei mo se malulu, ona o le vevelaina o vaomago e tupu muamua muamua nai lo le palapala e talafeagai mo le luluina.

Ina ia faia le fausaga umi, o mea e faʻaaoga e fausia ai e tatau ona lafoina i le eleele e tusa ma le afa o le maualuga o le pepa.

Ina ia maua se seleselega lelei, e fautuaina le tuʻuina o se faapalaga i le pito i lalo aʻo leʻi faʻatumu le fausaga i le palapala.

Afai e te filifili e fau ni laina, o le auala i le va oi latou e mafai ona teuteuina i mutia lanumeamata lanumeamata. O sea filifiliga o le a sili atu le matagofie o le 'upega tafaʻilagi.

O lenei ua e iloa le auala e faia ai ni moega maualuluga, ma o le a le gata ina mafai ona faateleina le seleselega, ae ia teuteuina foi le dacha ma se fausaga muamua ma aoga.